hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
zaten ben genel konuştum yani sen orada yaşıyorsun diye ezilmene gerek yok dedim.. geçici bir durumsa kadının evi sayılabilir gerçekten ama kalıcıysan diye yorumlamıştım ben.
siz getirdiniz konuyu buraya anlamında yazmadım,anladım demek istediğinizi.

Yok cnm benim ben ve benim gibi pek cok anne okula gidip geliyoruz aksine ben hava almasinin daha iyi geldiguni dusunuyorum

komşuluk her zaman lazım. ama planlarımızı bir de B plan olarak hayırsever komşularımızın olmadığını düşünerek yapmak lazım demi

Evet canim ciddi anlamda cok slklssam kapilatini calarim.tabiki
Ama koskocaman 9 ay hergun kimseye yuk olmak istemem

Ben de böyle düşünüyorum da hatta tek böyle düşünen ben miyim diyordum ki öğrendim. Konu sahibi geçici bir süreliğine oradaymış. Ben yerleşik sanmıştım da hak vermiştim. Şu an galiba söz hakkı kayınvalidesinin oluyor gerçekten.

Bende olsam istemezdim sahsen.iyi niyet de biryere kadar.birtek onun cocugumu var.benim tanidigim bircok kisi,bebegini koyuyor arabasina cocugunu okula goturup getiriyor.arada bir olsa neysede herzaman cekilmez..

banada kayıyo canım arada.
hemde nasıl dikkat edilmesi gereken dönem.oğlum bişey yiyo onada vermeye çalışıyo falan yanında durmasam vericek çocuğa.yanlarında duruyorum bende kv olsada.
bi arkadaş demiş ya ben bırakmıyorum ısrar ediyo komşular ama soğukta bile götürüyorum.cevap bu işte.
olay kış soğuk değil kendi rahatı için bırakıyo.sıcaklardada bırakıyo çünkü.neyse uzatmiyim sonra nerde insanlık deniyo.
benim kadar çocuk seven birine yazılıyo hemde.

Yok cnm benim ben ve benim gibi pek cok anne okula gidip geliyoruz aksine ben hava almasinin daha iyi geldiguni dusunuyorum

bilmem ki. bizimde komşularımız çocuklarını bırakırdı bize. annem tam bir çocuk delisi abartısız her komşunun çocuğu bizde büyümüştür diyebilirim. sadece gelip kalmazlardı bir de babam akşam gelince onları parka götürür, yedirir gezdirirdi. tüm bunları hep komşuluk hatrına yaparlardı.
şimdi ben gurbetteyim ve bir allahın kulu yok ki çocuğumu 15 dk bırakabileyim. komşuluk her daim iyidir, lazımdır.
1 yaşındaki bebeğin onların hayatlarına (-) den çok (+) ları vardır.
hem kv. istiyorsa kendi evinde, kendi komşusunun çocuğuna bakabilir bence...

seninde bir gün işin olursa çocugu bırakmak istediğinde aynı suratla karşılaşırsan anlarsın ancak
anladığım kadarıyla çalışan biri diilsin.o zman anlardın.kendimden örnek veriyim bazen öle durumlar oluyor ki 1 saat çok acil işim çıkıp,çocuğu bırakacak komşu bulamıyorum.yok çünki komşuluk ilişkimiz.allahtan benim öle problemim yok eltim kv dem var ama.herkesin birbirine işi düşer unutma...

Bazi yorumları hayretle okudum kimse kimsenin çocuğuna bakmaya mecbur değil
Kendine guvenemeyen dogurmasin bi zahmet.
O yuzduz komsunuza söyleyin küçük cocugunuda götürsün size güvenip fogurmamis heralde..

Darksea keşke bizim çocukluğumuzdaki gibi güvenebileceğimiz komşularımız olsaydı.. annen baban örneğinde olduğu gibi.. ama şimdi herkes kapalı kutu, kutunun içinde ne var Allah bilir..

Ole cnm benim.hem oglum disari cikacagi icin okadar mutlu oluyor ki ki benim oglum kronik bronsit oldugu halde dr u hergun cikmasini tavsiye etti kisin hasta olur bahane ki okulda benim.oglumdan daha kucuk olan 5 6 aylik bebekler var

haklısınız kv söz sahibi oluyo bu açıdan.

canım acil durum ayrı rutine binmiş bi olay ayrı, ben ortaokuldayken anneminde bi komşusu vardı çocukları sabah okula bırakır ordan doğru bize geçerdi biz daha kahvaltı masasında olurduk ailecek, babamda var yani, her günde gelinmez ki, kişi kendi düşünmeli bunun çoluğu çocuğu daha okula gitmemiş eşi işe gitmemiş benim her Allahın günü ne işim var der

"seninde bir gün işin olursa çocugu bırakmak istediğinde "
cümlen aynen böyle başlıyor. bir gün işi olan komşuya zaten herkes anlayış gösterir karşılıklı. ama ayın tatiller hariç her günü ise bilemiyorum...

Darksea keşke bizim çocukluğumuzdaki gibi güvenebileceğimiz komşularımız olsaydı.. annen baban örneğinde olduğu gibi.. ama şimdi herkes kapalı kutu, kutunun içinde ne var Allah bilir..

aynen öyle. eskiden komşularımızın bile yedi ceddini tanırdık. şimdi başka ellerdeyim (hastalığın verdiği bir duygusallık da var zaten üzerimde) geçen hafta hem ben hem oğlum hasta oldu ve çocuğu o hasta haliyle arkamdan sürekleyip doktora götürmek zorunda kaldım.
oysa ki şöyle iyi niyetli bir komşum olsa kuzumu bırakır gider alırdım ilaçlarımı (
gurbette olup kimsesi olmayanlar anlar halimden. çook zor çook. annemi çok özledim, memleketimi insanımı çok özledim (

tabiki bakabilir,benim rahatsız olduğum tavırlarıydı ilk sayfalardada yazdığım gibi.
bıraktığında annesine sinir oldum ilgilenmiyim diye bi durum olmuyo tabi mümkünmü böyle bişey.

haklısınız kv söz sahibi oluyo bu açıdan.

siz geçici bir süre oradaysanız eşyalarınız falan var mı ? yoksa evlendiğinden beri birliktesiniz de yakın planlarda ayrılmak mı var? bu kısmı anlamadım ben.

Hepimiz ayni ortamlarda buyuduk
Tabiki komsulukta cocuk gelinir oynanir sevilir biz turk toplumu boyle buyuduk boyke gorduk
Ama insan her an her dakika uyhun olmaz
Benim komsu annem vardi misafiri gelicekse iso varsa biryere gidicekse benim annem gitmeme izin vermezdi yani anlayis ince dusunce vardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…