siz getirdiniz konuyu buraya anlamında yazmadım,anladım demek istediğinizi.zaten ben genel konuştum yani sen orada yaşıyorsun diye ezilmene gerek yok dedim.. geçici bir durumsa kadının evi sayılabilir gerçekten ama kalıcıysan diye yorumlamıştım ben.
kadının da başka alternatifi olsa o da bırakmaz zaten hergün hergün.
e 1 yaşındaki bebeyi yağmurda soğukta dışarı çıkarsa hastalanacak, hem kaç yıllık komşulardır şimdi onlar kv. ile
kv. razıysa size pek laf düşmez. hem çocuğuna da arkadaş olur. 3 yaşındaki çocuk sıkılır hep büyüklerin arasında. kıskançlık, kavga da var hayatta. onlarıda yaşaması lazım. yarın birgün kreşe başlayınca ne olacak.
hem iyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir derler. yarın sizinde komşunuza muhtaç kalmayacağınızı kim söyleyebilir....
komşuluk her zaman lazım. ama planlarımızı bir de B plan olarak hayırsever komşularımızın olmadığını düşünerek yapmak lazım demi
konu sahibi arkadaşım haklısın.sonuna kadar. bu bir gün değil,2 gün değil sonuçta..ayın 20 günü
ayrıca kv mi bakıyor yoksa sana da kayıyor mu o bakım? ve 1 yaşında çocuktan bahsediyoruz. tam dikkat edilmesi gereken dönemi.
sizin komşunuza benzer annem de vardı.annem kış ayı diye tamam demişti. kış bitti bahar geldi hala devam etti bırakmaya komşu.. eee bu kadının hiç mi işi yok mecbur mu?
yüz verip astar isteme durumu kadın nasıl olsa çocuğuna bakan var diye diğerini okula bırakıp market,pazar ,yolda arkadaşlarıyla çene çalmalara başlamış.. 1 saat oldu 1,5 -2 saat.
en son annem demiş kusura bakma artık iyi niyet de bir yere kadar benim işim gücüm oluyor seni bekliyorum. artık hava da düzeldi al çocugunu beraber gidin hem de çocuk hava alsın biraz hep evde tutuyorsun demişti.
annem böyle atlattı yani. siz de uygun dille konuşun
konu sahibi arkadaşım haklısın.sonuna kadar. bu bir gün değil,2 gün değil sonuçta..ayın 20 günü
ayrıca kv mi bakıyor yoksa sana da kayıyor mu o bakım? ve 1 yaşında çocuktan bahsediyoruz. tam dikkat edilmesi gereken dönemi.
sizin komşunuza benzer annem de vardı.annem kış ayı diye tamam demişti. kış bitti bahar geldi hala devam etti bırakmaya komşu.. eee bu kadının hiç mi işi yok mecbur mu?
yüz verip astar isteme durumu kadın nasıl olsa çocuğuna bakan var diye diğerini okula bırakıp market,pazar ,yolda arkadaşlarıyla çene çalmalara başlamış.. 1 saat oldu 1,5 -2 saat.
en son annem demiş kusura bakma artık iyi niyet de bir yere kadar benim işim gücüm oluyor seni bekliyorum. artık hava da düzeldi al çocugunu beraber gidin hem de çocuk hava alsın biraz hep evde tutuyorsun demişti.
annem böyle atlattı yani. siz de uygun dille konuşun
Yok cnm benim ben ve benim gibi pek cok anne okula gidip geliyoruz aksine ben hava almasinin daha iyi geldiguni dusunuyorum
Evet canim ciddi anlamda cok slklssam kapilatini calarim.tabiki
Ama koskocaman 9 ay hergun kimseye yuk olmak istemem
kv ile oturuyorum bi suredir yazmistim bi kackere bilen bilir.
Apartmanda herkes onun eskiden beri komsusu,ben pek sevmem oyle komsuculugu falan.
Mesafeliyimdir biraz.
Bi komsu varki karsi dairede.kv ile samimi.daha dogrusu kullanmayi sevdigi icin samimi gorunuyo.
Ben pek muhattap olmadim ilk gunden beri sevmedim tavrini.oyle kapiya vurur acarsin hemen iceriye dalar buyur etmeden.bakti ben sogugum geri cekti kendini.
Neyse sorun su ki bebegi var bi yasinda ve birde ilk okulda cocugu.
Her oglen ve aksam birer saatligine bize birakiyo 1 yasinda olanini.
Digerini okula getirip goturmek icin.
Bir olur iki olur ama 1 senedir haftanin bes gunude olurmu.
Ilk gunlerde rahatsiz olmuyodum sonucta insaniz yardimlasma olur.
Ama hergun biraz sikmaya basladi.
Birde teklifsizce davranmiyomu sinir oluyorum.hicbi sikilma utanma yok.kapiyi caliyo birakiyo iceri.ne bi evdemisiniz ne bi musaitmisiniz.bazen tam evden cikicakken geliyo kapiya diyorum disari gidiyoruz aaaa oylemi hemenmi gidicksiniz diye usteliyo.
Gecen gun birakti iceri nasil olduysa rahatsiz ettik ama falan diye geveledi.
Bende dayanamadim dedim evet biraz oyle oldu.aksama yine birakti.daha ne kadar acik olabilirim
anlamadim.
Bi saat bakilir bakilmasinada bu teklifsizlik beni deli ediyo,hic gelemiyorum boyle seylere.
Oglum var 3 yasinda kiskaniyo cocugu huzursuzluk yapiyo dogal olarak o da ayri bi stres.
Birazdan gelicek almaya cocugu dicem kv sana gelip baksin okul saatlerinde oglum hzursuzluk cikariyo.
Kotu birimiyim ben kizlar yoksa.
bilmem ki. bizimde komşularımız çocuklarını bırakırdı bize. annem tam bir çocuk delisi abartısız her komşunun çocuğu bizde büyümüştür diyebilirim. sadece gelip kalmazlardı bir de babam akşam gelince onları parka götürür, yedirir gezdirirdi. tüm bunları hep komşuluk hatrına yaparlardı.
şimdi ben gurbetteyim ve bir allahın kulu yok ki çocuğumu 15 dk bırakabileyim. komşuluk her daim iyidir, lazımdır.
1 yaşındaki bebeğin onların hayatlarına (-) den çok (+) ları vardır.
hem kv. istiyorsa kendi evinde, kendi komşusunun çocuğuna bakabilir bence...
banada kayıyo canım arada.
hemde nasıl dikkat edilmesi gereken dönem.oğlum bişey yiyo onada vermeye çalışıyo falan yanında durmasam vericek çocuğa.yanlarında duruyorum bende kv olsada.
bi arkadaş demiş ya ben bırakmıyorum ısrar ediyo komşular ama soğukta bile götürüyorum.cevap bu işte.
olay kış soğuk değil kendi rahatı için bırakıyo.sıcaklardada bırakıyo çünkü.neyse uzatmiyim sonra nerde insanlık deniyo.
benim kadar çocuk seven birine yazılıyo hemde.
Ben de böyle düşünüyorum da hatta tek böyle düşünen ben miyim diyordum ki öğrendim. Konu sahibi geçici bir süreliğine oradaymış. Ben yerleşik sanmıştım da hak vermiştim. Şu an galiba söz hakkı kayınvalidesinin oluyor gerçekten.
seninde bir gün işin olursa çocugu bırakmak istediğinde aynı suratla karşılaşırsan anlarsın ancak
anladığım kadarıyla çalışan biri diilsin.o zman anlardın.kendimden örnek veriyim bazen öle durumlar oluyor ki 1 saat çok acil işim çıkıp,çocuğu bırakacak komşu bulamıyorum.yok çünki komşuluk ilişkimiz.allahtan benim öle problemim yok eltim kv dem var ama.herkesin birbirine işi düşer unutma...
seninde bir gün işin olursa çocugu bırakmak istediğinde aynı suratla karşılaşırsan anlarsın ancak
anladığım kadarıyla çalışan biri diilsin.o zman anlardın.kendimden örnek veriyim bazen öle durumlar oluyor ki 1 saat çok acil işim çıkıp,çocuğu bırakacak komşu bulamıyorum.yok çünki komşuluk ilişkimiz.allahtan benim öle problemim yok eltim kv dem var ama.herkesin birbirine işi düşer unutma...
Darksea keşke bizim çocukluğumuzdaki gibi güvenebileceğimiz komşularımız olsaydı.. annen baban örneğinde olduğu gibi.. ama şimdi herkes kapalı kutu, kutunun içinde ne var Allah bilir..
bilmem ki. bizimde komşularımız çocuklarını bırakırdı bize. annem tam bir çocuk delisi abartısız her komşunun çocuğu bizde büyümüştür diyebilirim. sadece gelip kalmazlardı bir de babam akşam gelince onları parka götürür, yedirir gezdirirdi. tüm bunları hep komşuluk hatrına yaparlardı.
şimdi ben gurbetteyim ve bir allahın kulu yok ki çocuğumu 15 dk bırakabileyim. komşuluk her daim iyidir, lazımdır.
haklısınız kv söz sahibi oluyo bu açıdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?