Hergun mesajlaşmak isteyen arkadaşlar:(

Evet çok sacma ..ama hepsi yaşı olgunluğu olan kadınlar ...bazen diyorum aman giden gitsin bu sebeplerden zaten durmasın hayatımda boş boş .sonrada iletişim tamamen kesilince de üzülüyorum işte
Üzülecek hiç bir şey yok. Asıl fikrimi sayfa 3 te yazdım. Baştan yanlış arkadaş seçiyorsunuz. Ya da baştan tavır koyun. Benim bir arkadaşım var yazan oldu mu direkt arayarak cevap verir. Yazmayı sevmiyorum der. Ben bilirim bunu. Mesaj yazmaya zorlamam.

ya bunu yukarida da yazmissiniz da cok merak ettim whatsapp mesaji atilarak nasil mahreme daliniyor ki? sadece meraktan soruyorum.
Şöyle; ben o kişiyle beraber değilim ve evimde belli bir plan oluşturmuştum. ‘Bir saat spor yap, kitap oku, saçına maske yap...’ gibi veya farzet ki evliyim eşimle film izliyoruz. Ama birileri sana müsait olup olmadığını sormadan boş ve gereksiz şekilde rahatsız ediyor , üstüne üstlük o an konuşmayı çok gerekli görmediğinden cevap yazmıyorsunuz ve karşı taraf işi duygu sömürüsüne kadar götürüp insanı geriyor.

Şöyle; ben o kişiyle beraber değilim ve evimde belli bir plan oluşturmuştum. ‘Bir saat spor yap, kitap oku, saçına maske yap...’ gibi veya farzet ki evliyim eşimle film izliyoruz. Ama birileri sana müsait olup olmadığını sormadan boş ve gereksiz şekilde rahatsız ediyor , üstüne üstlük o an konuşmayı çok gerekli görmediğinden cevap yazmıyorsunuz ve karşı taraf işi duygu sömürüsüne kadar götürüp insanı geriyor.
Anahtar kelimeyi söylediniz! Müsait olup olmadığını sormak!! Aynı adab-ı muaşeretten ben mesela bir insanın numarasını bir başkasına verirken danışılması gerektiğine inanıyorum. Diyorum ki ona bir sorayım müsade ederse sana hemen veriyorum.

bir numara arıyor açıyorsun. Alo merhaba ben X numaranı Y den aldım. Belki bu X benim hayatıma almak istemediğim, numaramı vermek istemediğim bir insan. Neden önce bana sormuyorsun mahremimi ihlal ediyorsun??

yani mahreminize siz izin vermediginiz surece dalmis olmuyor zaten. mesaj gelir, cevap vermem, mahremime kimse dalmamis olur. kast ettiginizi anladim sizin acinizdan rahatsiz edici ama ozel alana girmek degil yani.

Ayy benim de bu yuzden bir arkadaşımla aramız bozulmuştu ama gerçek bir dostluk oldugi icin zamanla anlayip pek yazmamaya basladi. Tipki sizin anlattigini gibi "ne yapiyosun neler yaptin bugun" ya sem benim kocam misin ne gerek var ne yaptığımı anlatayim hergun hergun. Cok sıkıcı bencede. Onemli bisey olunca haber veriliyor zaten onun disindaki gereksiz konusmalar beni de cok yoruyor sizi cok iyi anliyorum. Cok severim arkadaslarimla konusup görüşmeyi cay kahve icmeyi veya dertleri varsa tabiiki dinlerim her zaman ama surekli konuşmak... whatsapp in bize yaptigi kötülüklerden biri bu alışkanlık.

Açıkca kibarca soyleyin isim var pek musait olamiyorum deyin yada kibarca son gorulmenizi falan kapatip. Zamanla anlarlar. Gobeginiz bir kesilmedi ya. Bu yuzden konusmayacak insan da kendi bilir, zorla mi.

Anahtar kelimeyi söylediniz! Müsait olup olmadığını sormak!! Aynı adab-ı muaşeretten ben mesela bir insanın numarasını bir başkasına verirken danışılması gerektiğine inanıyorum. Diyorum ki ona bir sorayım müsade ederse sana hemen veriyorum.

bir numara arıyor açıyorsun. Alo merhaba ben X numaranı Y den aldım. Belki bu X benim hayatıma almak istemediğim, numaramı vermek istemediğim bir insan. Neden önce bana sormuyorsun mahremimi ihlal ediyorsun??
Bu olması gereken ama insanlarda nedense mesafe kavramı yok. 15 yıllık can ciğer kuzu sarması arkadaşımı arayınca bile telefonu açar açmaz sorarım ‘Müsait misin bi on dakika kadar sürecek? ‘ gibi mesela.

yani mahreminize siz izin vermediginiz surece dalmis olmuyor zaten. mesaj gelir, cevap vermem, mahremime kimse dalmamis olur. kast ettiginizi anladim sizin acinizdan rahatsiz edici ama ozel alana girmek degil yani.
Bir mesaj değil ama cevap alamayınca üstelenmesi ve bunun sorgulanması dahi hayatıma müdahale edildiği hissini veriyor. En sevdiğim olsun buz gibi soğurum.

Bende hiç sevmiyorum seni anlıyorum ... Eşimle film izliyoruz mesaj geliyor tatlı yapmıs atmış yahu sanki Bi onlar tatlı yapıp yiyorlar. Geç yazıncada tripler. Cocugum var onla ugrasmaktan kafam ağrıyor zaten o uyuyuncada rahat rahat internetten takılmak film izlemek kitap okumak istiyorum boş muhabbetlere gelemiyorum bende yakın arkadası da olsa boş geliyor 7 24 ne yaptıgını bilmek. İnterentini kapatsan bu sefer ailem görüntülü arıyor onlara dönemiyorum ne gerek var ki bu tür şeylere insanları sıkmadan da yakın arkadası olabileceğini bilse herkes. Yakınlık demek her şeyden hemen haberinin olması demek değil

son görülme ve mavi tiki kapayın, whatsaapi sessize alın sadece önemli kişilerin mesaj bildirimlerini açın :) benim mesajlarımın hepsi sessizde önemli bir kaç kişi açık sadece
👏🥳Evet acil işi olan arar zaten watsapp bildirimlerini de kapatabilirsiniz. Sadece siz watsappı açtığınızda görürsünüz gelen mesajları.

Ne yapıyorsun bacım tarzı msjlari son zamanda kafam götürmüyor ..daha üç ay önce bu konu yüzünden 10 senelik dostumu kaybettim ...hergun msj yazıyordu tabi baya samimiydik son zamanlarda ben biraz psikolojik sıkıntılar çekince bu msjlasmalar saçma gelmeye başladı..kibar dille "neden geç yazdın " deyince canım işim vardı faaln diye gecistirdim sonra aramız iyice açıldı ...şimdi bir dostum daha var onu d kaybetmek istemiyorum ama iki gün yazmasam neden hiç yazmiyon benl konuşmak istemiyorsun tarzı cahil cahil seyelr yazıyor...beni günlük gibi kullanmak istiyorlar snaki ..çünkü msjlarin devamı hep günlük gibi.....şuan size bunları yazarken msj geliyor ..."bende yemek yapcam düşünüyorum sen ne pisirdin , oğlum şunu istedi namaz kıldım dip köşe yapicam ama halim yok of of " tarzı şeyler yazmış hiç cvo yazasim yok ..içimden banane ya diyorum...bunu da uyarsam eminim bu da gidecek ...ben gitmelerini kimseyi kaybetmek de istemiyorum ama hergun yada sık sık bu msjlasmalar istemiyorum haftada bir veya iki kere haberleşmek yetiyor bana artık belki o bile fazla ...ya ben napicam hafiften kendimi çekince anliyolar aramız açılıyor , digerturlu cvplasam sürekli ben hoşlanmıyorum artık kafam götürmüyor...çok ama çok saçma geliyor soğuyorum ..banane şimdi senin oğlunun canının çektiği yemekten.....malesef bunlar genelde çalışmayan kadınlardan doğuyor( hepsi değil ,bende çalışmıyorum ama öyle değilim bazilari?)... Bende çalışmıyorum evdeyim çocuklarım için ama bazıları dışarıya millete sarıyor malesef benim arkadasarimda öyle çıktı ...napsam ben ya akıllı kk kadınları

Ha birde mesela şuan msj yazan asla demez ayda yılda bi gel çay içelim falan..sadece hayatı msj telde konuşmayi da beceremez msj takıntısı var sanırım diyodu zaten ben çok severim.msjlasmayi diye ama ben sevmiyorum.nolucak ?
Aylarca konuşmadığım olur. Herkesin kendi hayatı var. Zırt pırt bu kadar konuşmak olmaz. Kendi ailemle bile iki üç günde bir konuşurdum şehir dışındayken.birakin giderse gitsin bu ne böyle. Nasılsa fazla samimi olunca da gidecek, illaki pürüz çıkacak

25 senelik can dostum var ayda bir buluşur konuşuruz arada da yazışırız ... 3 senelik bir arkadaşım var aynı zamanda komşumuz,her gün konuşuruz bu virüs yüzünden de yüz yüze görüşemediğimizden her gün görüntülü arar kahve içeriz karşılıklı can dostumun bilirim mesajlaşma falan sevmesiğini ona göre davranırız bir birimize ama komşum olan kadınıda bilirim ona göre davranırım... bir grubumuzda var,orda hiç bir sey yazmayan ona sorulan soruya bile cevap vermeyen bir arkadaşıda gruptan çıkarıp görüşmeyi kestik... kimseyi sık boğaz etmenin de anlamı yok tabi,eğer siz de sıkboğaz edildiğinizi düşünüyorsanız kesin konuşmayı yapmacık arkadaşlıga gerek yok demek ki siz mesafeli ve aralıklı arkadaşlık seviyorsunuz hayatınızda sizin gibi olan insanları alın,barındırın

25 senelik can dostum var ayda bir buluşur konuşuruz arada da yazışırız ... 3 senelik bir arkadaşım var aynı zamanda komşumuz,her gün konuşuruz bu virüs yüzünden de yüz yüze görüşemediğimizden her gün görüntülü arar kahve içeriz karşılıklı can dostumun bilirim mesajlaşma falan sevmesiğini ona göre davranırız bir birimize ama komşum olan kadınıda bilirim ona göre davranırım... bir grubumuzda var,orda hiç bir sey yazmayan ona sorulan soruya bile cevap vermeyen bir arkadaşıda gruptan çıkarıp görüşmeyi kestik... kimseyi sık boğaz etmenin de anlamı yok tabi,eğer siz de sıkboğaz edildiğinizi düşünüyorsanız kesin konuşmayı yapmacık arkadaşlıga gerek yok demek ki siz mesafeli ve aralıklı arkadaşlık seviyorsunuz hayatınızda sizin gibi olan insanları alın,barındırın
Watsap grubundaki yazmayan kişi benim😂😂

Anne baba ve kardeşlerim dışında kimseyle böyle bir iletişimim yok şu an. Ailemle de bu aralar ne yaptık, ne yedik her şeyi paylaşıyoruz. Özellikle anne babaların canı sıkılmasın vs. diye.

Ben zaten normalde de telefonla görüşmeyi pek sevmem. Bu aralar hiç görüşesim yok. Bu arkadaşlarımı sevmediğim anlamına gelmiyor, makul aralıklarla hal hatır soruyoruz zaten.

Ama daha sık iletişim kurmadığım için benden uzaklaşan arkadaşlarım olursa da bunu anlayışla karşılarım. Herkesin iletişim tarzı farklı sonuçta.

Üzülecek hiç bir şey yok. Asıl fikrimi sayfa 3 te yazdım. Baştan yanlış arkadaş seçiyorsunuz. Ya da baştan tavır koyun. Benim bir arkadaşım var yazan oldu mu direkt arayarak cevap verir. Yazmayı sevmiyorum der. Ben bilirim bunu. Mesaj yazmaya zorlamam.
Baştan bende onlar gibiydim galiba dediğim gibi son bir senedir psikolojik problemlerim var ondan sonra düşüncelerim değişmeye başladı ..şimdide bu duruma düştüm arada kaldım baştan alistirmisim en ufak biseyde tepki veriyolar

Ayy benim de bu yuzden bir arkadaşımla aramız bozulmuştu ama gerçek bir dostluk oldugi icin zamanla anlayip pek yazmamaya basladi. Tipki sizin anlattigini gibi "ne yapiyosun neler yaptin bugun" ya sem benim kocam misin ne gerek var ne yaptığımı anlatayim hergun hergun. Cok sıkıcı bencede. Onemli bisey olunca haber veriliyor zaten onun disindaki gereksiz konusmalar beni de cok yoruyor sizi cok iyi anliyorum. Cok severim arkadaslarimla konusup görüşmeyi cay kahve icmeyi veya dertleri varsa tabiiki dinlerim her zaman ama surekli konuşmak... whatsapp in bize yaptigi kötülüklerden biri bu alışkanlık.

Açıkca kibarca soyleyin isim var pek musait olamiyorum deyin yada kibarca son gorulmenizi falan kapatip. Zamanla anlarlar. Gobeginiz bir kesilmedi ya. Bu yuzden konusmayacak insan da kendi bilir, zorla mi.
Aynen öyle işte canım bende tabiki seviyorum arkadaşlarımı arada sohbet etmelet vakit gecirmeler ama bu msj olayı çok soğutucu bişey ya ..mavi tik kapanınca mesela.msjini açsam okusam ona soluk siyah renk gibi görünüyor dimi canim

son görülme ve mavi tiki kapayın, whatsaapi sessize alın sadece önemli kişilerin mesaj bildirimlerini açın :) benim mesajlarımın hepsi sessizde önemli bir kaç kişi açık sadece
Benim için en doğrusu bu galiba heleki mavi tik hemen kapatmaliyim araştırayım nasıl kapatıldığını falan yapicam hemen

Back
X