Herhalde gerçekten deliriyorum

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Konuya hemen geçeceğim.
1 buçuk senedir aşırı derecede bir anksiyete var bende. Bu aralar sınavlardan dolayı (avrupa da yaşıyorum) tavan yaptı. Psikyatra gittim beni 10 gün yatırdılar.
Neyse anksyete yi bıraktım ben 1 buçuk yıldır olmayan şeyleri görüyorum. Mesela bir sandalye düşünün. Ben onu ilk baktığımda insan varmış gibi görüyorum üstünde. Yerde bir yaprak görsem onu ilk fare olarak görüyorum mesela.
Bunlar hafta da 1-3 kez oluyor. Bunu psikyatrıma demedim çünkü okulumun bitmesine az kaldı ve beni şizofren olarak yada başka bir şey olarak yazıp rapor yaparlar diye korkuyorum.
Çok korkuyorum, arkadaşlar ne yapardınız benim yerime

Olmayan şeyler görmek imi oluyor o bazen ben yangın musluğunu yıkan sanırım hayalgücüm bir şeyi birşeye benzetir ne alakası var ya delilikle p zaman görmeden öbür dünyaya meleklere kitap geldiğine inananlar zır deli manası çıkar bundan. Üzülmeyin tüm dünya deliye varabiliriz kısaca🙏ya bende tam şu an kendimdeki bir kötü alışkanlığı yenme aşamasındayım yorumumu okumadan göndereceğim üzmeyin kendinizi herşeyin Bi yolu bulunur 🙏

Zeka hayalgücü panik olur bunların nedeni. Deli falan değilsiniz kimsede sanmaz. Deliler sizi deli sanabilir. Dediğim gibi görünmeyen şeylere inananlar zır deli o zaman. Bu mantıkla düşünün algıda bozukluk demiycem de beyniniz fazla faal diye düşünüyorum. Rahatlayabilirseniz geçecek diyorum. Sırf size faydası olurmu diye girip tekrar yazdım Bi süre kendi adıma istirahatteyim umarım iyi haberlerinizi alırım 🙏

Eğer başkalarına yada kendimize zarar vermeyecek düzeyde ise hiç bir psikiyatrist size zoraki tedavi uygulayamaz . İlac yazar ve rapor verir bunu uygulayıp uygulamamak sizin elinizde. Bence tedavinizi aksatmayın zira daha ilet dereceye kadar gidebilir .

Bende numaralı gözlük kulanıyorum gözlüğümü çıkardığımda bazen sandalyenin üzerindeki eşyaları başka bsy olarak görebiliyorum. Yani gözlük olmadan net göremediğim için eşyaları farklı nesnelere benzetiyorum. Acaba gözünüzde problem fln olabilir mi

Sonuçta orada bir şey olmadığını biliyorsunuz ve olmadığını kabul ediyorsunuz. Dediğiniz gibi bir durum olsa zaten bunu sorun etmezdiniz, çünkü olmadığını düşünmezdiniz. Hayal gücü biraz fazla. Endişe- anksiyete bazen insanda kısa devre yaratabiliyor. Mutlaka başka birisi de olsa terapiye devam edin.

Konuya hemen geçeceğim.
1 buçuk senedir aşırı derecede bir anksiyete var bende. Bu aralar sınavlardan dolayı (avrupa da yaşıyorum) tavan yaptı. Psikyatra gittim beni 10 gün yatırdılar.
Neyse anksyete yi bıraktım ben 1 buçuk yıldır olmayan şeyleri görüyorum. Mesela bir sandalye düşünün. Ben onu ilk baktığımda insan varmış gibi görüyorum üstünde. Yerde bir yaprak görsem onu ilk fare olarak görüyorum mesela.
Bunlar hafta da 1-3 kez oluyor. Bunu psikyatrıma demedim çünkü okulumun bitmesine az kaldı ve beni şizofren olarak yada başka bir şey olarak yazıp rapor yaparlar diye korkuyorum.
Çok korkuyorum, arkadaşlar ne yapardınız benim yerime
Bu gördüklerinle şizofreni teşhisi koymazlar. Ama bilmeleri gerek ki doğru tedaviyi uygulayabilsin. Ancak öyle kurtulabilirsin halüsinasyonlardan.

Hassas bir konu ama şizofreni hastaları şizofreni olduklarını kabul etmez diye biliyorum.

Yani gördüklerinin duyduklarının gerçek olduğuna inanırlar ama siz olmadığının farkındasınız. Bu yorumlara bakılarak karar verilecek bir şey değil psikiyatra danışın. :110:

Ben doktora söylenmesi taraftarıyım. Belki başka bir probleminiz var ama siz olanları tam olarak anlatmadığınız için doğru tedavi olamıyorsunuz. Olabilir yani bence. Ama şizofren değilsiniz bence, sonuçta onun orada olmadığının, bir göz yanılsaması olduğunun farkındasınız.

Sizinki bariz takıntı. Siz öyle gördüğünüzü düşünüyorsunuz ama durumunuzun farkındasınız.. yani bir nevi delirme korkunuzdan dolayı acaba yanlış mı gördüm gibi düşünceler aklınıza geliyor sadece. Bu düşünceler korkunuzdan dolayı o kadar yoğun geliyor ki gördüm mü görmedim mi ya gördüysem gibi aklınız karışıyor. Tavsiyem kendinizi bu kadar dinlemeyin lütfen, akışına bırakın biraz. Bir şey olacağı varsa olur eğer delirecekseniz bunun önüne nasıl geçeceksiniz. Şizofreni olursanız farkında olacağınızı mı zannediyorsunuz. Okul bitikten sonra mı delirmeyi düşünüyorsunuz mesela ? Her şeyi kontrol edemeyiz. Bir tek ileri derece anksiyete olduğunuza katılabilirim. Anksiyete ile şizofreni çok farklıdır. İkisinin birbiriyle hiç alakası yoktur. Anksiyetesi olan bir çok insan var lütfen burayı okuyanlarıda yanlış etkilemeyin.

Ama psikiyatri doktoruna ilk bunları demeliydiniz. Neden biliyor musunuz? Sorun anlaşılsın da bir an önce sağlığınıza kavuşun diye. Biliyorum çok üzücü ve korkutucu bu yaşadıklarınız ama çözmeye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. Allah yardımcınız olsun😕

Back
X