herkes her şeye karışmak zorunda mı??

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
selam.2 hafta sonra nişanlanıyorum.her kafadan bi ses çıkmaya başladı.bi yandan ev alcaz ona bakıyoruz, evi beğendik alıcaz ama sevgilimin babasının parayı ödemesini bekliyoruz şu an.babası evi göreli 4-5 gün oldu annemler her allahın günü hani ev noldu alınmıyo mu, ev yoksa nişan yok bu iş ev olmadan olmaz diyip duruyolar.eve geliyorum meraba demeden önce bunu söylemeye başlıyolar gıcık oluyorum.babam sanki onlar yalancıymış ev falan alınmayacakmış gibi bi baskı kurmaya çalışıyo benim üzerimde.babası da öyle ağır kanlı bi adam ki 10 güne nası çözülcek bu ev olayı kara kara düşünüyorum.

neyse bugün gittik alyanslarımızı beğendik, babamdan parasını istedim ben hayatta alyansa para vermem onu erkek alır diye bağırdı çağırdı sinirimden ağlıcam sevgilime de ne dicem bilmiyorum, böyle bi rezalet yok.

o kendi ailesine alyansı aldığımızı söyleyince babası neden bana sormadan iş yaptınız falan demiş, kız kardeşi içine ne yazdırdınız diye sormuş.çıkmaya başladığımız tarihi yazdırdık demiş sevgilim de.o da niye onu yazdırıyosunuz nişan tarihini yazdırsaydınız demiş.(sanane hıı sanane alyans benim değil mi istediğimi yazdırırım!)

bi yandan da normal balık kesim abiye bi elbise bulduk bugün sevgilimle nişanım için.ne göğüs ne sırt ne bacak dekoltesi var sadece her abiye elbise gibi omuzları ve kolları açık, neymiş onu giyemezmişim çok açıkmış, onun akrabaları çok açık bulurmuş nerdeyse hepsi kapalıymış falan filan.yaa ben hayatımda bi kere nişanlanıyorum onu da burnumdan getirmese rahat edemicek!!!
elbiseyi beğendim alıcaktım tezgahtar kadına naptı ne etti elbisenin daha kapalı olması için askı falan ekletti elbise iğrenç bişeye dönüştü ben de sinirlendim almadım.

ay çok bunaldım ya daha nişan öncesi bile kimsenin bişeyden memnun olduğu yok bıktım herkesle uğraşmaktan kimse de kendileri memnun olsun biz susalım falan demiyo illa her şeye karışcaklar kimsenin kalbini de kırmak istemiyorum napıcam ben ya

Son düzenleme:
her kafadan bi ses çıkar. nişanlın senden yana ise ise gerisini boşveeerr.ayrıca düğün daha stersli oluyor nişan hafif hali düşün yani o yüzden şimdiden bozma sinirlerini .ayrıca ailenin ev yoksa nişanda yok tavırlarını anlamadım....

işte ev alıcaz falan dediler onlar da önce evi alsınlar istiyolar.klasik olay işte evi olmayan adama kız vermeme durumu var bizimkilerin malesef.

işte ev alıcaz falan dediler onlar da önce evi alsınlar istiyolar.klasik olay işte evi olmayan adama kız vermeme durumu var bizimkilerin malesef.
anladım canım bu dönemler maalesef sıkıntılı oluyor ben düğün dönemi çok bunalmıştım ve biz ayrılma noktasına gelmiştik.dikkatli davran öyle herkese kulak asarsan işin içinden çıkamazsın yok yüzüğün içine ne yazıldı yok elbise açık mı bunlara nişanlın ve sen karar ver stres olacak ama nişan günün güzel geçicek emin ol

Bu zamanda 4-5 gün içinde evi almak zor iş . Etraflıca düşünüp karar vermek lazım . Ailenin ; ev olmazsa olmaz bu iş demesi çok ilginç geldi bana . Önemli olan evlendiğin insan , onun evi değil . Ya evi olup da kötü insan çıkarsa ne yapacaklar !

Nişan ve düğün zamanları sen ve nişanlın da dahil , oldukça stresli zamanlar geçirebilirsiniz . Önemli olan bu stresi minimumda tutabilmek . Birazcık sabır ve hoşgörü ile bunların üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorum .

Şimdiden hayırlı olsun evliliğin ...

Canim kimseyi memnun etmeye calismayacaksin.
Sen neyi nasil istiyorsan oyle olacak, bitti gitti.
Daha nisanda taviz verirsen, dugunde hicbir seyin altindan kalkamazsin.
Cok stresli zamanlar bunlar.
Rabbim yardimcin olsun.

Birde bu parasal konularda aileler karistiginda, isler daha cok cikmaza giriyor.
Sanirim calismiyorsun.
Her seyinizi adan zye kendiniz yapiyor olsaydiniz, kimseye soz etme hakkida dusmezdi.

ay kimsenin destek olduğu yok bi de oturdukları yerden köstek oluyolar ona deli oluyorum.kimseden fazla bi beklentim de yok, evi kendimiz bulduk, kıyafeti kendimiz bulduk, alyansı kendimiz bulduk zaten kimseden bi ilgi falan da beklemiyoruz.ilgilenin desek ya işleri oluyo ya da bu işlerden anlamıyo oluyolar.kendi başımıza yapınca da azar işitiyoruz çocuk gibi.

biz böyle istiyoruz ikimiz böyle karar verdik yada bunu beğendik gibi kısa cümlelerle susturun bu arada elbiseyi kapalı yapmaya çalışan nişanlınmı

biz böyle istiyoruz ikimiz böyle karar verdik yada bunu beğendik gibi kısa cümlelerle susturun bu arada elbiseyi kapalı yapmaya çalışan nişanlınmı

ya zaten en ufak bişeyden nem kapıyolar geçen abuk subuk bişeye surat yaptılar kaç gün öyle dersek allah bilir neler olur.evet canım sevgilim öyle istiyo nişan için çok açık bi elbiseymiş..halbuki hakkaten gayet normal bi elbise çoğuna da fazla kapalı gelir hatta.sadece kollarla omzu açık.tezgahtar bile açıkladı bu kadar açıklığı olmazsa abiye olduğu bile belli olmaz dedi ama nafilee

yaparlarsa yapsınlar boşver bu senin nişanın önemli olanda senin memnuniyetin benim hiç bişeye karışmayan(!)k.validem (herşeyi eşimle yaptık ama eşimi bi güzel kurup gönderiyodu yokken bile aramızdaydı sayesinde çok tartıştık)düğün sonunda altınlrı ne yapacağımız konusunda aslan kesildi gerdek gecesi evimize girdiler beraber altın saydık:)maalesef insanı fıtık ediyolar takmaa sakın nişanlınla da aranı bozma

Yok artik :)))
Hesap kitap bitince gittiler mi bari?

baya renkli bi kayınvalideniz varmış sanırım
biz de çok sakin kişilikler değiliz malesef arada bu olaylar yüzünden birbirimize laf çarpıp duruyoruz ama kavga noktasına daha hiç gelmedik inş da gelmeyiz.
teşekkür ederim sakin olmaya çalışcam, en azından deniycem diyelim :))

herseye karisan kayinvalidelerden cok var ... ben bir ara cok takardim uzulurdum kayinvalidem beni kirinca esimle arami bozunca neden boyle yapiyor diye anladim ki
kendimi yiyip bitirmekten baska bisey yapmiyormusum cunku kayinvalidem beni oyle gordukce halime seviniyordu
onemli olan sen erkegini avcuna al kendine bagla hata yapmamaya bak dir dir etme erkegine annen sunu bunu dedi boyle yapti vs diye hic bisey deme
sen susacaksin kayinvalidende senden sikayetlendikce erkeginde bunalir sana daha cok yaklasir
kayinvalideler gelini genelde kiskanirlar oglularindan
oglulari geline ilgi gosterse sevse cekemezler onlarin gozunde oglum sadece benim ben buyuttum sadece beni sevecek bana ilgi gosterecek
kayinvalidene bi laf soylemek istiyorsanda kosede soyle erkegin duymasin

en fena dönemler breathin aman diyeyim biz az daha gırtlak gırtlağa geliyorduk nişanlımla.. düşün ki yüzük almaya gideceğimiz günün sabahı tamam dedim ya ne boşa kürek çekecegim eşek miyim ben? düşün artık.. nolur sağa sola aldanmadan kulak asmadan devam etmeye çalış ki bu biz bayanların halledebileceği bir iş öyle ya da böyle..
ama aklıma bir şeycik takılmadı dersem yalan olur.. nişanlılığını rahibe haline getirebilecek bir erkek??? gelinliğinde de aynı davayı gütmesin?
ya da seni ilerde sıkmasın bunaltmasın?? bunları kulak ardı etme derim?

zaten fazlasıyla muhafazakar, ailesi de öyle.kapanmamı istemiycek bunu konuştuk ama en azından beni akrabalarımın yanında idare et fazla açık olmasın başka bişey istemiyorum dedi ben de bişey diyemedim.giyim olayına çok karışıyo zaten ama çoğu söylediğinde de haklı, gerçekten evli bi kadının giymesinin hoş olmayacağı şeyleri yasakladı.. ben de haklı diye üstünde durmuyorum napim..

kimsenin kalbini de kırmak istemiyorum napıcam ben ya

Valla Kıracaksın..
Yapacak Bir Şey Yok..

Yoksa Kimse Kırılmasın Üzülmesin Diye Kendini Paralayacaksın..
Ama Ne Yaparsan Yap, Kimseyi Memnun Edemezsin..
Bunu da Unutma !!

evet şu an hem sevginden hemde onu kırmak istemediğinden üstünde durmuyor olabilirsin lakin biraz önemsemen gereken bir durum diye düşünüyorum.. nacizane..

evet şu an hem sevginden hemde onu kırmak istemediğinden üstünde durmuyor olabilirsin lakin biraz önemsemen gereken bir durum diye düşünüyorum.. nacizane..

durumdan ben de çok memnun değilim ama napim karşılıklı katlanıyoruz birbirimizin sevmediğimiz şeylerine.

allah yardımcın olsun canım çok zor bi dönem gerçekten. insanlar kp kv olacağı zaman ruhları değişiyo sanki canavara dönüşüyolar. mesela annem hep derdi nişanında şöye güzel bi takım al hep giyebil evde yapıcaz falan diye gittik zaten alışverişte eşimle ben vardık bide kv çağırdık mağza tanıdığı diye hiç karışmadılar kendim seçtim beğendim aldım. eve geldim annem hıhhhh ala ala bunumu aldılar dedi. set aldılar kadın onuda beğenmedi yani orta halli bi aile ne kalınlıkta alabilirse onu aldılar ki ben altın sevmememe rağmen 5 yıldır kullanıyorum spor bişey aldım. daha neler neler. eşimle ilk kavgamızı nişandan 1 gün önce yaptık ki biz 8 yıl dır tanışıyoruz daha 1 kere bile kavga etmemiştik. zaten milad o oldu sonra sürekli ailelerle ilgili tartışılıyo saygı bitiyo ve sonrasında aile değil birbirinize takar duruma geliyosunuz.

bu arada babanın yaptığı yanlış erkek tarafı değil nişan yüzüğünü kız tarafı alır. bazı yerlerde erkeğinkini kız kızınkinide erkek alır. ama nişanın geliride gideride kız tarafına aittir. geliri derken takılardan bahsediyorum yani. bu yüzük olayı nasıl bir aileye gelin gidiyosun bilmem ama gün gelir yüzünede vurulabilir babanın bunu düşünmesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…