evi alacak kişi kayınpederim anladığım kadarıyla, alyans parasını da babandan istediğine göre sen de çalışmıyosun, maddi olarak bağımlı olan insanlara %100 karışılır bağımlı olmayanlara ise karışılmaya çalışılır ya karıştırırsın ya da noktasyı koyarsın ben nokta koydum ne annemlere ne eşimin ailesine bişey sormadım, pişmanda değilim, kimseyi memnun edemeyeceğim için sadece paşa gönlümü memnun ettim, ailenin tavrını tuhaf buldum başlık parası istemek gibi ev olmayana kız yok ne demek, sanma ki o aile evi alıp kenara çekilecek evinde herşeyine karışacaklar çünkü onlar aldı
bide merak ettim nişanlın evli kadına yakışmıcak şeyleri yasaklamışya neymiş yakışmıcak şeyler, etek falan mı
Kusura bakmayın konuyu bölüyorum, nemesis mesaj kutun dolmuş sana birşey soracaktım özelden
inan canım inan bu olay %100 gerçek ama şimdiki aklım olsa siz bu gece gelmeyin biz balayına giderken bırakırız size derdim aklısızlık mı dersin ilk gün heyecanı mı bilemedim benyok artıkay ınanmıyorum ben olsam o kaynanayı napardım bılmıyom ne kadar sessiz bir gelınlerı varmış şanslılar doğrusu
koç muhabbeti bizde de oldu ama tamamen espri amaçlı okuyunca güldüm bu arada kına kıyafet alırken bende senin gibi herkesinkine el attım:)ah canım benim:) sana kötü bi haberim var bu daha neki bu varya daha olcakların yüze 10 u bile diil:) ama hepsi evlendiğin gün bitiyo ....evlendikten sonra olcakların önüne geçebilirsin ama şu an olcakların önüne geçemzsin tepkini koymaazsın :) neden? çünkü eğer ekonomik olarak özgürlüğün yoksa sen bi malsındır çok ciddiyim ruhu olan kalbi atan bi eşya çünkü parayı ailen varcek ve senin konuşma hakkın yoktur bu bazı ailelerde hafifi olur bazılarındada ağır olur ama böle akside nadir olur zaten .... belki eşinin ailesine tepsi gösteririsin ama kendi ailene bişe diyemezsin ababn alyans almam derse almıcaktırne bilim tencereye ne gerekle devam eder yatak odasında bu çok pahalı daha ucuz daha ucuz dahad ucuzla devam eder:) ay ne bunalmışım ben 1.5 sene nişanlı kaldımda ondan böle konuşuorum ben nişanlı oldugum her gün ağladım her gün ama ..... o 1.5 seneyi çıkarmak istiorum hayatımdan kabus gibiydi.....
koltuk beyaz olurmu?sandık ceviz olcak:) beyaz halımı olurmuş?yatak odasını sen alcaksın? annem= bana her ay para gönderceksin:) kardeşim = çalışmaya başladın bana ne yaptın?
teyzem= eşya almaya ne zman gitcez ,herşeyin pahalısını aldır en pahalısını çünkü en pahalı en güzeldir:)
kaynanam tam bi felakaetti canım canım yavrum derdi bana verdiği eşimin çeyizi larak 6 tane kaşık ,2 silikon yastık kendi doldurmuş...,1 takım elde yapma yorgan ucuz olsun diye kendi yapmış bide o takıma nevresim geçirmiş bu:) annem bunu görünce çeyiz sermede çıldırdı resmen neler söledi neler:) bana kızdı sen neden bu kadar çeyiz ldın bu kadın iç.in değermiydi burnumdan getirdi bide kaynananın yanında sonra kaynana benim yanıma gelio o senin annen üzüle yavrum die ay çıldırmıştım düğünüme 1 hafta kalmış kardeşi kına kıyafetimi düğün kıyafetimi al dedi onu aldım dolaştım diğer kız kardeşimdede aynı dolaştım sonra annem aradı banada al bide onun için gezdimdüğünde sorunlar ,çeyiz sermede sorunlar
benim annem normalde mantıklı bi kadındır :) 1.5 sene nişanlı kalınca kurban bayramında ne dedi biliomusun:) hani bize koç getirmeleri lazımdı üstünede altın takmaları lazımdı ddemezmi:) o anda koptum ben:)
düğünün yaklaştıkça herkes kafayı yiycek olmıcak şeyler isticek sölicek herkes senin bynin yokmuyş gibi davrancak
ÇÖZÜM=
1.niaşnlılık dönemini minimum tutmak egerki sevgilini tanıosan vedeeee uzun bi sevgililik yaşadıysan:)
2. nişanlınla anlaşmanız sorun oldugunuzda tartışmamanız problemleri aranızda iki taraflı fedakarlıkla çözmeniz o benim annenm benşm babam sen benim annem benim babam diye tutturmamnınz bi haksızlık vars atabiki aileni savun tabiki atma ama her olanıda anlatma:)
bana sorsalar bidaha nişanlanırmısın diye amaaaaaaaaaannnn uzak dursun benden.....niaşnlanmadan evlenirdim yada 3 ay nişanlı kalırdım oda hazırları yapbilmek için....
:)gittiler bi ara acaba gitmeyecekler mi dedim içimden ama inan ilk gece deyince hep aklıma geliyor ne hakları vardı böyle bişeye şu an kendime de kızıyorum buna izin verdiğim için olay şöyle gelişti etraftan sizin yeni olduğunuzu bilen duyan olur eviniz de alt kat altınlar biz de kalsın dediler (biz evdeyken nası çalınacaksa altınlar balayına 4 gün sonra gidecektik)düğün salonundan çıktık araba da dönen mevzu(k.alidem açtı mevzuyu) bu eşim de ben de sesimizi çıkarmadık k.pederim de götüreceksek sayarız öyle alırım çocukların aklında soru işareti kalmasın dedi(belki de mantıklı yaklaştı olaya ama bir gün sonra biz verebilirdik onlara gerdek gecesi de eve hırsız girmez heralde:))bunlar geldi bizimle saydılar gözümüzün önünde aldılar balayı dönüşü de teslim ettiler
i
koç muhabbeti bizde de oldu ama tamamen espri amaçlı okuyunca güldüm bu arada kına kıyafet alırken bende senin gibi herkesinkine el attım:)
canım altınlar konusunda tebrik ediyorum çok iyi yapmışsın ben halen pişmanım neden verdim diye.geri aldım ama o gece eve girmelerine halen uyuz oluyorum.güya hırsız çalmasın diye yapılan hareket ama biz zaten evdeyiz sonra gidicez ama kafa işte gelde anlat.o arama çağırma işlerini de aynen senin kv gibi yapar benimki de bende uyuz oluyorum bu aralar eşim ne zaman arasa gelemeyiz yada minnie gelemez işi var diyor çok da iyi oluyorooooooo bak altınlar konusunu hiç açmamıştım ben hihihihih:) görünce geldi aklıma:) ben bu olaya minnie cim iyi niyet görünümü altında bak gelin burda ben varım dediğimi yapcaksın bu en özel gecende bile nihahaha:) olarak bakıorum
ben nişanlandım bir ya sonra atamam oldu nişanımda kv. annem teyzem herkes herkes karıştı yemin ederim dolabımda etkeli bi takım var etek ceket fiyatı 250 tl ama etiketini sökemedim daha yazık günah allah aşkına gecelik takımımı teyzem eeeeeeeeennnnnnnn pahalısı diye 300 tl lik bi 5 li takım aldırdı M benden ama ben L bedenim giydinmi diye sor hayııııııııııııııııııır çünkü olmuyo:) daha neler neler böle sonra ben çalışmaya başladm o nişan bana ders oldu düğünde ne mobilya almaya ne halı perde ev kiralama gelinlik hiçbirşeye ama hiçbierşeye kimseyi götürmedim gelinliğimi tek başıma seçtim çünkü nişanlım yane eşim benim ailem kapalı olmaz açık olmaz dedi bende tamam dedi yaptırdım askılı:) damadın öncesinde görmesi ugursuzluk getirir dedim götürmedim düğün günü beni almaya geldiklerinde gördü gelinliğimi farketmedi bile:) nihahaha heycandan titiriyodu çünkü:)
eşylarımdan o kadar menunumki anlatamam ama nişanımda param yoktu düğünümde vardı:)aradaki fark bu
gelgelelim düğündeki altın anına en zevkli kısım bu:)
şimdi takılar takıldı bize kurdaleler boynumuzda kaynanacım canım benim çantasını getirdi açtı önümüze doldurun içine dedi burda olmaz odaya geçelim didim geçtik kardeşinide almış yanına ben tekim odada eşim ben teyzesi annesi açtılar önüme siyah bi poşet doldurdum altınları poşetin bi ucunda benim elim bi ucunda kaynanın eli o çekiyo ben çekiyom tırnaklarım geçmiş poşete düşün o çekiyo ben çekiyom o ara teyzem girdi odaya :) poşette ikimizin eli ben bi hışımla çektim kaynana savruldu al teyze annaneme ver bunu alcak çıkışta dedim teyzem aldı pırrrrrrrr uçtu düğün sonuna kadar ananemde kaldı düğün bitti altınlar teslim edildi bana odaya çıktık bilezikleride içine koydum bağladım ağzını otelde kaldık biz :)
ertesi gün götürdük el öpmeye giderken kaynana gözümün önünde saydı etti o bunu vermiş bu şunu vermiş diye yazdı defterine çizdi bana döndü sen dedi neden dedi aldın elimden ben gece getircektim sabaha kadar saycaktım kim getirmiş kim ne vermiş benim sizin bir kuruşunuzda gözüm yok dedi bende:) fenamı oldu bende katıldım artık size birlikte yaptık birlikten kuvvet doğar dedim pis pis sırıttım tekrar aldım altıncıklarımı o gün bankaya götürdük altın hesabına yatırdık:)
neymiş ben gece oteldeyken o benim altınlarımı saycakmış hadi ya yok öle yağma bide bana dediki ben bütün gelinleriminki bu şekilde yaptım dedi bende ben kimseye benzemem dedim eşimde yanımdaydı bişe demedi:) yaptığım dogru diildi ama bana deseydiki kızım ben düğün spnunda vercem saklmak amacıyla alıorum yarın birlikte geldiğinizdede kim ne vermiş kendime göre hesabımı yparım tamam derdim ama ne demişler dinsizin hakkından imansız gelir demişler:) diğer gelinleri mıy mıy mıy ben bişe dedinde bana lafmı soktu mesela anne ne demek istedin anlayamadım açarmısın diyorum ııııııı şöle böle bana daha lafda sokmaz:)çünkü ben laf sokmayı pek beceremem dan diye sölerim:)
mesela ona gitmemi istiyo beni aramaz eşi,mi arar bana gelin diye eşim beni arar bende ona annenele görişim döncem sana derim aradiourrım kaynanacımı anne neden erkana sölüosunda bana sölemiosun dedim konuşuruken laf arasında söledim dedi bende eger gelmemi istiosan beni ara benden bişe aistiosan bana söle bu gece gelmeyiz uygun diiliz eger yarında gelmemi istiosan yarın gelelim dedim tamam yarın gelin dedi bende benş bizzat davet ettiğin için yarın gelcem dedim eşime aradım yarın gitcez canım benim evde işim var bu gece dedim tamam dedi:) eşimden bişe istedinde arıorum benden iste diorum ve o dediğini yapmıorum şimdi iyi aramız:)
(o iyi oldugu için bende iyyim o şirrret olsa bende olcam)
bende doğulu deilim ama bu eskilerde olurmuş benim ananeme ve amcamın eşine yapılmış kurbanın alnında da altınlar varmış:)annen kv ye dönüşmüş cidden en eski adet bile gelmiş aklınabizde ciddi ciddi dedi yane düşün hani genelde doğu adetidir ya koç falan biz karadenizliyiz bne daha kimsede görmedim koç moç öle diyince hayatın gerçeklerini anladıgım annemin kv dönüştüğü andı o an:)
ooooooo bak altınlar konusunu hiç açmamıştım ben hihihihih:) görünce geldi aklıma:) ben bu olaya minnie cim iyi niyet görünümü altında bak gelin burda ben varım dediğimi yapcaksın bu en özel gecende bile nihahaha:) olarak bakıorum
ben nişanlandım bir ya sonra atamam oldu nişanımda kv. annem teyzem herkes herkes karıştı yemin ederim dolabımda etkeli bi takım var etek ceket fiyatı 250 tl ama etiketini sökemedim daha yazık günah allah aşkına gecelik takımımı teyzem eeeeeeeeennnnnnnn pahalısı diye 300 tl lik bi 5 li takım aldırdı M benden ama ben L bedenim giydinmi diye sor hayııııııııııııııııııır çünkü olmuyo:) daha neler neler böle sonra ben çalışmaya başladm o nişan bana ders oldu düğünde ne mobilya almaya ne halı perde ev kiralama gelinlik hiçbirşeye ama hiçbierşeye kimseyi götürmedim gelinliğimi tek başıma seçtim çünkü nişanlım yane eşim benim ailem kapalı olmaz açık olmaz dedi bende tamam dedi yaptırdım askılı:) damadın öncesinde görmesi ugursuzluk getirir dedim götürmedim düğün günü beni almaya geldiklerinde gördü gelinliğimi farketmedi bile:) nihahaha heycandan titiriyodu çünkü:)
eşylarımdan o kadar menunumki anlatamam ama nişanımda param yoktu düğünümde vardı:)aradaki fark bu
şimdi takılar takıldı bize kurdaleler boynumuzda kaynanacım canım benim çantasını getirdi açtı önümüze doldurun içine dedi burda olmaz odaya geçelim didim geçtik kardeşinide almış yanına ben tekim odada eşim ben teyzesi annesi açtılar önüme siyah bi poşet doldurdum altınları poşetin bi ucunda benim elim bi ucunda kaynanın eli o çekiyo ben çekiyom tırnaklarım geçmiş poşete düşün o çekiyo ben çekiyom o ara teyzem girdi odaya :) poşette ikimizin eli ben bi hışımla çektim kaynana savruldu al teyze annaneme ver bunu alcak çıkışta dedim teyzem aldı pırrrrrrrr uçtu düğün sonuna kadar ananemde kaldı düğün bitti altınlar teslim edildi bana odaya çıktık bilezikleride içine koydum bağladım ağzını otelde kaldık biz :)
ertesi gün götürdük el öpmeye giderken kaynana gözümün önünde saydı etti o bunu vermiş bu şunu vermiş diye yazdı defterine çizdi bana döndü sen dedi neden dedi aldın elimden ben gece getircektim sabaha kadar saycaktım kim getirmiş kim ne vermiş benim sizin bir kuruşunuzda gözüm yok dedi bende:) fenamı oldu bende katıldım artık size birlikte yaptık birlikten kuvvet doğar dedim pis pis sırıttım tekrar aldım altıncıklarımı o gün bankaya götürdük altın hesabına yatırdık:)
neymiş ben gece oteldeyken o benim altınlarımı saycakmış hadi ya yok öle yağma bide bana dediki ben bütün gelinleriminki bu şekilde yaptım dedi bende ben kimseye benzemem dedim eşimde yanımdaydı bişe demedi:) yaptığım dogru diildi ama bana deseydiki kızım ben düğün spnunda vercem saklmak amacıyla alıorum yarın birlikte geldiğinizdede kim ne vermiş kendime göre hesabımı yparım tamam derdim ama ne demişler dinsizin hakkından imansız gelir demişler:) diğer gelinleri mıy mıy mıy ben bişe dedinde bana lafmı soktu mesela anne ne demek istedin anlayamadım açarmısın diyorum ııııııı şöle böle bana daha lafda sokmaz:)çünkü ben laf sokmayı pek beceremem dan diye sölerim:)
mesela ona gitmemi istiyo beni aramaz eşi,mi arar bana gelin diye eşim beni arar bende ona annenele görişim döncem sana derim aradiourrım kaynanacımı anne neden erkana sölüosunda bana sölemiosun dedim konuşuruken laf arasında söledim dedi bende eger gelmemi istiosan beni ara benden bişe aistiosan bana söle bu gece gelmeyiz uygun diiliz eger yarında gelmemi istiosan yarın gelelim dedim tamam yarın gelin dedi bende benş bizzat davet ettiğin için yarın gelcem dedim eşime aradım yarın gitcez canım benim evde işim var bu gece dedim tamam dedi:) eşimden bişe istedinde arıorum benden iste diorum ve o dediğini yapmıorum şimdi iyi aramız:)
Hani diyorsunuz ya kimseden beklentimiz yok, herşeyi biz buluyoruz diye aslında en büyük beklentiniz onlardan bunun farkına varmalısınız.
Ev alıyor böyle bir devirde hiç kolay değil.
Çiftler birlikte çalışarak yıllarca biriktirip, borçlanıp alıyorlar o evi.
Alyans alıyorsunuz parasını istiyorsunuz ailenizden aileniz bir eve karşılık alyans parasını bile çok görüyor ki erkeğin alyansını kız/kız tarafı alır tabiki.Bu da bir beklentidir.
Kıyafet, ev, alyans bulmakla olmuyor yani.
Eğer onlar alıyorsa (aileniz ve ailesi)elbette fikirlerinide verecekler.
Diğer taraftan onlar almıyorsa bile fikirler verilir, istişareler yapılır.
Tabiki zıt fikirler olur.
Evlilik aşamasındaki hazırlıklar çok çetin oluyor çoğu zaman.
Çiftler arasına sıkıntılar giriyor.
Bırakın insanlar yorumlarını yapsınlar, herkes hevesini alsın.
Siz, sevgilinizle ortak yolu bulursunuz sonuçta.
Bugunlerinizin kıymetini bilin.
Mutluluklar diliyorum.
evi alacak kişi kayınpederim anladığım kadarıyla, alyans parasını da babandan istediğine göre sen de çalışmıyosun, maddi olarak bağımlı olan insanlara %100 karışılır bağımlı olmayanlara ise karışılmaya çalışılır ya karıştırırsın ya da noktasyı koyarsın ben nokta koydum ne annemlere ne eşimin ailesine bişey sormadım, pişmanda değilim, kimseyi memnun edemeyeceğim için sadece paşa gönlümü memnun ettim, ailenin tavrını tuhaf buldum başlık parası istemek gibi ev olmayana kız yok ne demek, sanma ki o aile evi alıp kenara çekilecek evinde herşeyine karışacaklar çünkü onlar aldı
bide merak ettim nişanlın evli kadına yakışmıcak şeyleri yasaklamışya neymiş yakışmıcak şeyler, etek falan mı
ooooooo bak altınlar konusunu hiç açmamıştım ben hihihihih:) görünce geldi aklıma:) ben bu olaya minnie cim iyi niyet görünümü altında bak gelin burda ben varım dediğimi yapcaksın bu en özel gecende bile nihahaha:) olarak bakıorum
hahaha çok güldüm, kadın korkmuş senden napsın :) valla çok da takdir ettim ne güzel içinde hiçbişey kalmamış lafını da esirgememişsin saygısızlık etmeden.hakkaten dediğin gibi dinsizin hakkından imansız gelmiş :) ama sanırım böyle olmanda eşinin de etkisi olmuş eşin ailesine toz kondurmayan bi tip olsa bu kadar rahat hareket edemezdin diye düşünüyorum en ufak bişeyde olay çıkardı çünkü mesela benimkiler öyle, herşeyin altında bişey arayan tipler o yüzden hiç bulaşmıyorum bile.
yanlız şöyle bi durum var benim babam ben seni sıkışmadan anca yaza evlendirebilirim ondan önce durumum yok dedi.nişanlanacağım kişi de yazı çok geç buldu bi an önce olsun bitsin ne gerekiyosa ben yaparım dedi.ama yine de babam eli sıkışık olmasına rağmen kendini ezdirmemek için bişeyler yapmak için uğraşıyo.ev olayında da söz verdikleri için tutmalarını bekliyo sadece, aslında bunları normal buluyorum ama her gün konuşmalarından sıkıldım sadece.bir de ben daha yeni bitirdim okulumu, bikaç yerde çalışmak istedim sevgilim uygun bulmadı ve çalışmamı istemedi.yani aslında biyerde onun yüzünden şu an boştayım ve aileme muhtacım.benim planıma göre önce iş bulup sonra biraz para biriktirecektim, yaza da babamın da verdiği parayla rahatça olacaktı her şey ama o illa bi iki aya hallolsun diye ısrar edince bu hale düştüm malesef.
selam.2 hafta sonra nişanlanıyorum.her kafadan bi ses çıkmaya başladı.bi yandan ev alcaz ona bakıyoruz, evi beğendik alıcaz ama sevgilimin babasının parayı ödemesini bekliyoruz şu an.babası evi göreli 4-5 gün oldu annemler her allahın günü hani ev noldu alınmıyo mu, ev yoksa nişan yok bu iş ev olmadan olmaz diyip duruyolar.eve geliyorum meraba demeden önce bunu söylemeye başlıyolar gıcık oluyorum.babam sanki onlar yalancıymış ev falan alınmayacakmış gibi bi baskı kurmaya çalışıyo benim üzerimde.babası da öyle ağır kanlı bi adam ki 10 güne nası çözülcek bu ev olayı kara kara düşünüyorum.
neyse bugün gittik alyanslarımızı beğendik, babamdan parasını istedim ben hayatta alyansa para vermem onu erkek alır diye bağırdı çağırdı sinirimden ağlıcam sevgilime de ne dicem bilmiyorum, böyle bi rezalet yok.
o kendi ailesine alyansı aldığımızı söyleyince babası neden bana sormadan iş yaptınız falan demiş, kız kardeşi içine ne yazdırdınız diye sormuş.çıkmaya başladığımız tarihi yazdırdık demiş sevgilim de.o da niye onu yazdırıyosunuz nişan tarihini yazdırsaydınız demiş.(sanane hıı sanane alyans benim değil mi istediğimi yazdırırım!)
bi yandan da normal balık kesim abiye bi elbise bulduk bugün sevgilimle nişanım için.ne göğüs ne sırt ne bacak dekoltesi var sadece her abiye elbise gibi omuzları ve kolları açık, neymiş onu giyemezmişim çok açıkmış, onun akrabaları çok açık bulurmuş nerdeyse hepsi kapalıymış falan filan.yaa ben hayatımda bi kere nişanlanıyorum onu da burnumdan getirmese rahat edemicek!!!
elbiseyi beğendim alıcaktım tezgahtar kadına naptı ne etti elbisenin daha kapalı olması için askı falan ekletti elbise iğrenç bişeye dönüştü ben de sinirlendim almadım.
ay çok bunaldım ya daha nişan öncesi bile kimsenin bişeyden memnun olduğu yok bıktım herkesle uğraşmaktan kimse de kendileri memnun olsun biz susalım falan demiyo illa her şeye karışcaklar kimsenin kalbini de kırmak istemiyorum napıcam ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?