herkes her şeye karışmak zorunda mı??

Kusura bakmayın konuyu bölüyorum, nemesis mesaj kutun dolmuş sana birşey soracaktım özelden

Siz sadece bulduğunuz için ödemeleri de aileler yaptığı için ister istemez karışmayı hak görüyorlar kendilerine. . . .
Nişan ve düğün evresi güzel hatırlanması gerekirken illaki sorunlar çıkıyor. .
Bunu en aza indirmek için nişanlınızla söz birliği yapmanız birbirinizin fikirlerine saygı duymanız gerekiyor. .
Sen istediğini giymek isteyebilirsin kendince haklısında ama huzursuzluk olacağına orta yolu bulun derim ben. . Mutlaka biraz daha araştırsanız her ikinizinde begeneceği bir elbise çıkar karşınıza . .

Babanızın yüzük parasını vermemesini oldukça yadırgadım doğrusu . . şimdiden yüzükte problem yapıyor ise çeyiz alışlarında zorlanacağınız ve üzüleceğiniz belli oluyor. . Oturup konuşmanız gerekiyor daha yolun başında böyle davranması hiç doğru değil . . Ayrıca ev almak öyle kolay iş değil. . Babanız yatsın kalksın kızı kira derdi çekmicek diye dua etsin . . Bu kadar sıkıştırmanın kızı vermem demenin anlamı yok . .

Şimdiden mutluluklar dilerim . .

yok artık ay ınanmıyorum ben olsam o kaynanayı napardım bılmıyom ne kadar sessiz bir gelınlerı varmış şanslılar doğrusu
inan canım inan bu olay %100 gerçek ama şimdiki aklım olsa siz bu gece gelmeyin biz balayına giderken bırakırız size derdim aklısızlık mı dersin ilk gün heyecanı mı bilemedim ben

Öncelikle ev neden bu kadar önemli aileniz için? Hani olsa tabiki iyi olur ama ev aldı mı? ev aldı mı? diye sormak bana biraz komik geldi. Sizi evle mi evlendiriyorlar? Babanız bir alyans parasını veremezken adam kaç milyarlık borca girecek farkında değil mi? Belki de işine gelmiyordur değil mi?
Ayrıca; Şimdiki gelinler yalnız olmak isterler, siz de tam tersini istiyorsunuz bence gelmemeleri, her şeyi sizin bulmanız, beğenip almanız daha mantıklı.
Bir diğeri de kıyafet konusunda kesinlikle taviz vermeyin, içinize sinmeyen bir şeyi sırf nişanlınız yüzünden giydiğiniz de nasıl mutlu olacaksınız? Nasıl alıştırırsanız öyle gider bunu unutmayın. Şimdi sizi bu konu germiyor olabilir ama ilerde sıkıntı olacağını düşünüyorum.

ah canım benim:) sana kötü bi haberim var bu daha neki bu varya daha olcakların yüze 10 u bile diil:) ama hepsi evlendiğin gün bitiyo ....evlendikten sonra olcakların önüne geçebilirsin ama şu an olcakların önüne geçemzsin tepkini koymaazsın :) neden? çünkü eğer ekonomik olarak özgürlüğün yoksa sen bi malsındır çok ciddiyim ruhu olan kalbi atan bi eşya çünkü parayı ailen varcek ve senin konuşma hakkın yoktur bu bazı ailelerde hafifi olur bazılarındada ağır olur ama böle akside nadir olur zaten .... belki eşinin ailesine tepsi gösteririsin ama kendi ailene bişe diyemezsin ababn alyans almam derse almıcaktır ne bilim tencereye ne gerekle devam eder yatak odasında bu çok pahalı daha ucuz daha ucuz dahad ucuzla devam eder:) ay ne bunalmışım ben 1.5 sene nişanlı kaldımda ondan böle konuşuorum ben nişanlı oldugum her gün ağladım her gün ama ..... o 1.5 seneyi çıkarmak istiorum hayatımdan kabus gibiydi.....

koltuk beyaz olurmu?sandık ceviz olcak:) beyaz halımı olurmuş?yatak odasını sen alcaksın? annem= bana her ay para gönderceksin:) kardeşim = çalışmaya başladın bana ne yaptın?
teyzem= eşya almaya ne zman gitcez ,herşeyin pahalısını aldır en pahalısını çünkü en pahalı en güzeldir:)
kaynanam tam bi felakaetti canım canım yavrum derdi bana verdiği eşimin çeyizi larak 6 tane kaşık ,2 silikon yastık kendi doldurmuş...,1 takım elde yapma yorgan ucuz olsun diye kendi yapmış bide o takıma nevresim geçirmiş bu:) annem bunu görünce çeyiz sermede çıldırdı resmen neler söledi neler:) bana kızdı sen neden bu kadar çeyiz ldın bu kadın iç.in değermiydi burnumdan getirdi bide kaynananın yanında sonra kaynana benim yanıma gelio o senin annen üzüle yavrum die ay çıldırmıştım düğünüme 1 hafta kalmış kardeşi kına kıyafetimi düğün kıyafetimi al dedi onu aldım dolaştım diğer kız kardeşimdede aynı dolaştım sonra annem aradı banada al bide onun için gezdimdüğünde sorunlar ,çeyiz sermede sorunlar

benim annem normalde mantıklı bi kadındır :) 1.5 sene nişanlı kalınca kurban bayramında ne dedi biliomusun:) hani bize koç getirmeleri lazımdı üstünede altın takmaları lazımdı ddemezmi:) o anda koptum ben:)
düğünün yaklaştıkça herkes kafayı yiycek olmıcak şeyler isticek sölicek herkes senin bynin yokmuyş gibi davrancak

ÇÖZÜM=
1.niaşnlılık dönemini minimum tutmak egerki sevgilini tanıosan vedeeee uzun bi sevgililik yaşadıysan:)
2. nişanlınla anlaşmanız sorun oldugunuzda tartışmamanız problemleri aranızda iki taraflı fedakarlıkla çözmeniz o benim annenm benşm babam sen benim annem benim babam diye tutturmamnınz bi haksızlık vars atabiki aileni savun tabiki atma ama her olanıda anlatma:)

bana sorsalar bidaha nişanlanırmısın diye amaaaaaaaaaannnn uzak dursun benden.....niaşnlanmadan evlenirdim yada 3 ay nişanlı kalırdım oda hazırları yapbilmek için....

koç muhabbeti bizde de oldu ama tamamen espri amaçlı okuyunca güldüm bu arada kına kıyafet alırken bende senin gibi herkesinkine el attım:)

ooooooo bak altınlar konusunu hiç açmamıştım ben hihihihih:) görünce geldi aklıma:) ben bu olaya minnie cim iyi niyet görünümü altında bak gelin burda ben varım dediğimi yapcaksın bu en özel gecende bile nihahaha:) olarak bakıorum

ben nişanlandım bir ya sonra atamam oldu nişanımda kv. annem teyzem herkes herkes karıştı yemin ederim dolabımda etkeli bi takım var etek ceket fiyatı 250 tl ama etiketini sökemedim daha yazık günah allah aşkına gecelik takımımı teyzem eeeeeeeeennnnnnnn pahalısı diye 300 tl lik bi 5 li takım aldırdı M benden ama ben L bedenim giydinmi diye sor hayııııııııııııııııııır çünkü olmuyo:) daha neler neler böle sonra ben çalışmaya başladm o nişan bana ders oldu düğünde ne mobilya almaya ne halı perde ev kiralama gelinlik hiçbirşeye ama hiçbierşeye kimseyi götürmedim gelinliğimi tek başıma seçtim çünkü nişanlım yane eşim benim ailem kapalı olmaz açık olmaz dedi bende tamam dedi yaptırdım askılı:) damadın öncesinde görmesi ugursuzluk getirir dedim götürmedim düğün günü beni almaya geldiklerinde gördü gelinliğimi farketmedi bile:) nihahaha heycandan titiriyodu çünkü:)
eşylarımdan o kadar menunumki anlatamam ama nişanımda param yoktu düğünümde vardı:)aradaki fark bu

gelgelelim düğündeki altın anına en zevkli kısım bu:)
şimdi takılar takıldı bize kurdaleler boynumuzda kaynanacım canım benim çantasını getirdi açtı önümüze doldurun içine dedi burda olmaz odaya geçelim didim geçtik kardeşinide almış yanına ben tekim odada eşim ben teyzesi annesi açtılar önüme siyah bi poşet doldurdum altınları poşetin bi ucunda benim elim bi ucunda kaynanın eli o çekiyo ben çekiyom tırnaklarım geçmiş poşete düşün o çekiyo ben çekiyom o ara teyzem girdi odaya :) poşette ikimizin eli ben bi hışımla çektim kaynana savruldu al teyze annaneme ver bunu alcak çıkışta dedim teyzem aldı pırrrrrrrr uçtu düğün sonuna kadar ananemde kaldı düğün bitti altınlar teslim edildi bana odaya çıktık bilezikleride içine koydum bağladım ağzını otelde kaldık biz :)
ertesi gün götürdük el öpmeye giderken kaynana gözümün önünde saydı etti o bunu vermiş bu şunu vermiş diye yazdı defterine çizdi bana döndü sen dedi neden dedi aldın elimden ben gece getircektim sabaha kadar saycaktım kim getirmiş kim ne vermiş benim sizin bir kuruşunuzda gözüm yok dedi bende:) fenamı oldu bende katıldım artık size birlikte yaptık birlikten kuvvet doğar dedim pis pis sırıttım tekrar aldım altıncıklarımı o gün bankaya götürdük altın hesabına yatırdık:)
neymiş ben gece oteldeyken o benim altınlarımı saycakmış hadi ya yok öle yağma bide bana dediki ben bütün gelinleriminki bu şekilde yaptım dedi bende ben kimseye benzemem dedim eşimde yanımdaydı bişe demedi:) yaptığım dogru diildi ama bana deseydiki kızım ben düğün spnunda vercem saklmak amacıyla alıorum yarın birlikte geldiğinizdede kim ne vermiş kendime göre hesabımı yparım tamam derdim ama ne demişler dinsizin hakkından imansız gelir demişler:) diğer gelinleri mıy mıy mıy ben bişe dedinde bana lafmı soktu mesela anne ne demek istedin anlayamadım açarmısın diyorum ııııııı şöle böle bana daha lafda sokmaz:)çünkü ben laf sokmayı pek beceremem dan diye sölerim:)
mesela ona gitmemi istiyo beni aramaz eşi,mi arar bana gelin diye eşim beni arar bende ona annenele görişim döncem sana derim aradiourrım kaynanacımı anne neden erkana sölüosunda bana sölemiosun dedim konuşuruken laf arasında söledim dedi bende eger gelmemi istiosan beni ara benden bişe aistiosan bana söle bu gece gelmeyiz uygun diiliz eger yarında gelmemi istiosan yarın gelelim dedim tamam yarın gelin dedi bende benş bizzat davet ettiğin için yarın gelcem dedim eşime aradım yarın gitcez canım benim evde işim var bu gece dedim tamam dedi:) eşimden bişe istedinde arıorum benden iste diorum ve o dediğini yapmıorum şimdi iyi aramız:)
(o iyi oldugu için bende iyyim o şirrret olsa bende olcam)

koç muhabbeti bizde de oldu ama tamamen espri amaçlı okuyunca güldüm bu arada kına kıyafet alırken bende senin gibi herkesinkine el attım:)

bizde ciddi ciddi dedi yane düşün hani genelde doğu adetidir ya koç falan biz karadenizliyiz bne daha kimsede görmedim koç moç öle diyince hayatın gerçeklerini anladıgım annemin kv dönüştüğü andı o an:)

canım altınlar konusunda tebrik ediyorum çok iyi yapmışsın ben halen pişmanım neden verdim diye.geri aldım ama o gece eve girmelerine halen uyuz oluyorum.güya hırsız çalmasın diye yapılan hareket ama biz zaten evdeyiz sonra gidicez ama kafa işte gelde anlat.o arama çağırma işlerini de aynen senin kv gibi yapar benimki de bende uyuz oluyorum bu aralar eşim ne zaman arasa gelemeyiz yada minnie gelemez işi var diyor çok da iyi oluyor

bende doğulu deilim ama bu eskilerde olurmuş benim ananeme ve amcamın eşine yapılmış kurbanın alnında da altınlar varmış:)annen kv ye dönüşmüş cidden en eski adet bile gelmiş aklına

başka birşeyler varki mutlaka karıştıklarını düşünüyorsun ama yazdıklarına bakarak erkek tarafında bir sorun göremedim.ev alıyorlar daha ne olsun.kim alırki oğlu sırf evleniyor diye ev,kolaymı.burda ne yazılanları gördük,insanlar en ufak bir destek bile olmuyor.takılarına düğüne kadar kendileri yapıyor.
yüzüğe yaptıkları yorum da yapılabilecek bir yorum, kötü niyet yok.ama senin ailenin tavrı yanlış geldi bana.illa ev alsınlar diye zorlamaları ilginç.adamlar hiçkimsenin yapmadığını yapıyorlar baban bir de yüzüğü onlar alsın diyor.hoş değil bunlar.sen en azından nişanlına yansıtma bunları.evi ne zaman alacaksınız gibi sorular da sorma.ufak tefek sorunlar olur birbirinize yansıtmayın mutluluğunuzu etkilemeyin

Ne güzel uçmuş senin teyzen öyle..

yanlız şöyle bi durum var benim babam ben seni sıkışmadan anca yaza evlendirebilirim ondan önce durumum yok dedi.nişanlanacağım kişi de yazı çok geç buldu bi an önce olsun bitsin ne gerekiyosa ben yaparım dedi.ama yine de babam eli sıkışık olmasına rağmen kendini ezdirmemek için bişeyler yapmak için uğraşıyo.ev olayında da söz verdikleri için tutmalarını bekliyo sadece, aslında bunları normal buluyorum ama her gün konuşmalarından sıkıldım sadece.bir de ben daha yeni bitirdim okulumu, bikaç yerde çalışmak istedim sevgilim uygun bulmadı ve çalışmamı istemedi.yani aslında biyerde onun yüzünden şu an boştayım ve aileme muhtacım.benim planıma göre önce iş bulup sonra biraz para biriktirecektim, yaza da babamın da verdiği parayla rahatça olacaktı her şey ama o illa bi iki aya hallolsun diye ısrar edince bu hale düştüm malesef.

dar şeylerden pek hoşlanmıyo, vücut hatlarını belli eden mesela tayt, çok dar kotlar,straplez buluzlar.sonra etek,şort, göğüs dekolteli şeyler beli açılan kıyafetler falan filan.. bazen abartıyo normal olan şeylerde de sorun çıkarıyo mesela taytın üstüne tunik giyim diyorum o bile olay oluyo tayttan nefret ediyo özellikle.

hahaha çok güldüm, kadın korkmuş senden napsın :) valla çok da takdir ettim ne güzel içinde hiçbişey kalmamış lafını da esirgememişsin saygısızlık etmeden.hakkaten dediğin gibi dinsizin hakkından imansız gelmiş :) ama sanırım böyle olmanda eşinin de etkisi olmuş eşin ailesine toz kondurmayan bi tip olsa bu kadar rahat hareket edemezdin diye düşünüyorum en ufak bişeyde olay çıkardı çünkü mesela benimkiler öyle, herşeyin altında bişey arayan tipler o yüzden hiç bulaşmıyorum bile.

tabi canım orası gerçek eşim bişe oldugunda bana hayatım haklısın bunun olmaması gerekiodu yada bitanem bide şöle bak bunu demek istemiştir bi sor istersen der ben haklıysam şayet o benim annem ben bişe diyemem aranızdaki sorun beni karıştırma ama haklısın ara hakkını savun der :)bende ararım ama kavga dövüş diil normal normal konuşurum lafda sokamam zaten:) ah biraz becerebilseydim:)
hakkımı savunurum
ha diyelimki ben haksızım o zmanda ama bu olmamış hyatım ara açıkla ne demek istediğini der bende arar gayet mantık dahilinde açıklarım:)aslında şunu dmek istedim diye zaten bu durum çok sık olmaz:) genelde hakkımı savunurum:)

Karışırlar canım karışırlar daha bu ne ki
15 yıllık evli ol yine karışırlar. Daha bugün bu müdahaleler yüzden sinir krizi geçirdim.
Yahu bi bırakın şu çocukları kendi haline. Çook sinirliyim çooook:84:

Bir kız düğününü ailesinin desteğiyle yapıyorsa bu kesinlikle muhtaçlık değil.
Düğünlerde ailelerin imkanları doğrultusunda yardım etmeleri haktır.
Eğer kişinin kendi imkanı varsa ailesini zora sokmadan düğün yapabilir yoksa tabiki onlarında imkanı varsa destek olacaklar.
Bizler yabancı kültürde büyümüyoruz; 17sini doldurunca bir köşeye atılalım.

O yorumumun nedeni; bizim hiç beklentimiz yok demenizden dolayı oldu.
Beklentilerimiz elbet olacak, fakat yapılanları mecburiyet olarak görmemeliyiz.
Yapana teşekkür yapmayana canı sağolsun diyelim.

Bunlar için üzmeyin kendinizi. İnanın sonunda herşey unutuluyor.
Geriye birbirinize bu hazırlık sürecinde ne kadar huzur veriyorsanız onun tortusu kalıyor.

canım aynı seylerı bende yasadım ev konusunda ailemı guvendırdım ve herseyın yalan oldugunu öğrendım sımdı bırsuru kredı oduyoruz bısuru .. ödemek bısey degıl ama nıye guvendırıyorsunn gucun yoksa evım yok yada alamam de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…