herkes her şeye karışmak zorunda mı??

yine en iyisi kendimi memnun etmeye çalışmak sanırım :))

Aynen Öyle..
Sen Mutlu Ol..
Gerisi Yalan..

Çok Klasik Oldu Ama Gerçekten Böyle..

Birilerine Boyun Eğme..
Ne İstiyorsan Onu Yap..
Aman O Bozulmasın Aman Bu Kırılmasın..
Eee Seni Kim Düşünüyor ?

Senin Mutlu Olman İçin Çırpınan Kim Var ?

teşekkür ederim..babam aman para vermesin de bana nolursa olsun hiç umrunda değil kaçabileceği ne varsa kaçıyor ona da ayrı sinirim bozuluyo zaten hiç umrunda değilim..

Kıyafet konusunda karşı tarafa taviz vermeyi asla doğru bulmuyorum..
Bu senin nişanın... Tabi ki istediğini giyeceksin..
Benim sözlümün ailesi kapalı. Bir tane açık insan yok ..
Ben aykırı gelinim mesela , başım açık, saçlarım turuncu falan
Ama benim saçım başım , giyimim kuşamım sadece beni ilgilendirir..
Benim de nişanım olacak hazırlıklara başladık..
Nişanlık konusunda alacağım tepkiyi bildiğim için, sözlümü en baştan uyardım.
Kesinlikle karışmamasını, bunun özel bir gün olduğunu , yoksa bu işin olmayacağını söyledim.. (amaaaan bi nişanlık için denir mi bu laf* deme çünkü nasıl başlarsa öyle gider)
Bir güzel aldım nişanlığımı geçen gün. Askı yok, kollar açık vs.
Kayınvalidem bolero giysen güzel olur dedi. Hayır ben bolero istemiyorum. Nişanlığa yakışmaz dedim mesela kestirip attım....
Orada müdahale edilir diye de, yanımda götürmedim kıyafet bakarken..

Ev konusuna gelince, babanın tepkisini yersiz buldum. Ev almak bakkaldan ekmek almaya benzemez, meşakkatli iştir.

Yüzüğe tarih konusunda da o kişi aslında haklı. Nişan yüzüğü adı üstünde olduğu için, nişan tarihi yazılır.. Mecburi değil, şu zamana kadar çoğu insan öyle yaptı. Bu yoruma canını sıkmaya gerek yok.

Kalbinizi kırmayın.. Öyle zor dönem ki bu, ileride sen şunu dedin sen bunu yaptın gibi tatsızlıklar hatırlanmasın.. Mutluluklar

bence ailenin davranışı da gayet yanlış. ev olmadan nişan olmaz diye bir şey var mı, babası üstünüze ev yapmak mecburiyetinde değil, vazgçtim almıyorum derse ayrılcak mısın o zaman bu çıkarcı bir ilişki olduğunu gösterir.

alyans konusunda da aslında haklı baban onun ailesinin alması lazım gibi geliyor bana, ama madem adam ev almaya söz vermiş alyansı da alsın baban bi zahmet. yani hem ev diye baskı yapıyorlar hem alyansa para mara vermem diye bağırıyor, tek düşündüklri para gibi geldi ailenin, erkek tarafı böyle yapsa kızarız , kız tarafı için de doğru olanı söylemem lazım diye düşünüyorum

Bende buna katılıyorum.düğün stresi ve telaşının yanında nişan çok küçük kalıyo.asıl o zaman herkess kendine göre doğru olanı yaptırmaya çalışıyo.o yüzden kulak asma duymazdan gel.yoksa düğün zamanı yaşayacaklarına halin kalmaz.

Yok artik :)))
Hesap kitap bitince gittiler mi bari?
:)gittiler bi ara acaba gitmeyecekler mi dedim içimden ama inan ilk gece deyince hep aklıma geliyor ne hakları vardı böyle bişeye şu an kendime de kızıyorum buna izin verdiğim için olay şöyle gelişti etraftan sizin yeni olduğunuzu bilen duyan olur eviniz de alt kat altınlar biz de kalsın dediler (biz evdeyken nası çalınacaksa altınlar balayına 4 gün sonra gidecektik)düğün salonundan çıktık araba da dönen mevzu(k.alidem açtı mevzuyu) bu eşim de ben de sesimizi çıkarmadık k.pederim de götüreceksek sayarız öyle alırım çocukların aklında soru işareti kalmasın dedi(belki de mantıklı yaklaştı olaya ama bir gün sonra biz verebilirdik onlara gerdek gecesi de eve hırsız girmez heralde:))bunlar geldi bizimle saydılar gözümüzün önünde aldılar balayı dönüşü de teslim ettiler

i

baban ev konusunda haksız. ustelık illede ev diye tutturulmasıda doğru değil. tamam senın ıyıığını ister baban ama ev alacak durumları olmasa nolacaktı vermeyecek mıydı seni
yuzuk konusuna gelınce erkeğin yuzuğunu kız alır kızın yuzuğunu erkek alır bu çoğu yerde boyledır
yuzuğun içinde yazılan yazıya gelen yoruma kızman yersız. çunku haklılar. adı ustunde nişan yuzuğu canım. nişan tarıhı yazılır içine
kıyafet konusunda ise bu kadar fazla taviz vermenı doğru bulmuyorum.elbettekı kısıtlamalar olur ama fazlası senı yıpratır
nişanlı olmak çok guzel ama bır o kadarda zor. her kafadan ayrı bır ses çıkar ve susturamazsın malesef. herşeyı takmamaya çalış bu guzel gunlerın tadını çıkarmaya bak

herkes yaşıyor sanırım bu tarz karışmaları bende çok yaşadım he dedim geçtim, eşimde öyle yaptı he dedik ama bildiğimizi okuduk

kavga noktasına gelmedik ama olaya baksana başka gelin olsa belki ilk günden ne altınlarımızı alıyosun derdi ses etmedim ama kızdım şimdi yazarken yine dellendim:)başlıyacağım onun renkli kişiliğine :)

İxin verdiginiz surece insanlar karisir. Hayir demeyi ogrenmelisiniz.

Açık söylemek gerekirse ben senin aileni olayı zorlaştıran taraf olarak gördüm. “ev olmadan nişan olmaz” yaklaşımını hiç beğenmedim. Çalışın kendiniz alın.. babası size ev almak zorunda değil.. bakalım durumu müsait mi? Ev almak öyle manavdan elma almak gibi bir şey mi ki sürekli sıkıştırıyorsunuz? İkinci konu da normalde yüzüklere nişan tarihi yazılır ben görümcenin yaklaşımını ters anlamadım fikir vermiş neresi anormal bunun? En nihayetinde istediğini yazdırırsın elbette ama bence olay zaten yokuşta olur nişan arifesinde sen de bunu negatifleştiriyorsun.

yok artık ay ınanmıyorum ben olsam o kaynanayı napardım bılmıyom ne kadar sessiz bir gelınlerı varmış şanslılar doğrusu

canım hayırlısı olsun.. ilk önce sana tek tavsiyem ev için acele etmeyin... benimde yüzüğümde çıkma tarihim yazıyor, kime neymiş yani :) elbise konusunda da biraz sırtı kapalı modelini beğendiğin bir elbise bak sevgilini zor durumda bırakma bence.. ama onun dışında diretmeleri durumunda bunun senin tercihin olduğunu ve "lütfen" saygı göstermeleri gerektiğini söyle.. sevgilin de sana destek olursa güzel olur.. ama bu ufak mevzular için aileler birbirine düşmesin, sen arayı kolla buna izin verme bence.

nişan alışverişi gene en stresiz olanı =)
alttan almayın hiçbirşeyi bir kere olacak nişanınıztekrarı olmayacak onun için o bu ne der diye düşünüp istemediğiniz birşeyi giymeyin etmeyin.
nişanlınız olacak kişiyede böyle açıklayın.

o zaman gelinlik ve kına elbisenizde aynı şeyler olacak millet onu beğenmez bunu açık bulur diyecek o zamanda mı istemediğiniz şeyleri alacaksınız.
bu durumu güzellikle anlatmaya çalışın kendisine. örnekleyin hatta kendi beğenmedi bir giyim tarzı varsa ordan yola çıkın millet öyle istiyor diye sen onu giyer misin filan deyin.
kendilerine örneklediğin zamanlar daha iyi anlıyor erkek milleti

canım benim. bu sizin hayatınız. ve siz ne istiyorsanız öyle olmalı. biz nişandan önce aileleri bir araya getirdik ve konuştuk. kimse hiç bir şeye karışmayacak. herşey bizim istediğimiz gibi olacak. bizim huzurumuzu mutluluğumuzu istiyosanız böyle dedik. ve inan. gelinliğim altınlarım dahil ben ne istiyorsam o oldu.ve problemsiz geçti. kimseyi karıştırmadım. baba- anne evladının rahat olmasını ister tabi. ama onlara bunu bir şekilde anlatmalısın biliyorum çok zor ama bunlar senin en mutlu en heyecanlı günlerin. bak benim gelinliğimi son almaya gittiğimde gördü annemde k.v demde. aylarca provaya arkadaşımla gittim eşime sadece parasını söyledim. oda ödedi. hiç kimse görmedi. haa düğünden 2 gün önce görme nedenide ben istedim istemeseydim anca düğün günü görürlerdi...
anlatmalısınız bunları.

keşke herkesin imkanı olsa gençler herşeyi kendi yapsa, yada aile parayı versee halledin herşeyinizi dese ne güzel olurdu, bizde eşimle kendimiz para biriktirdik yaptık nişan,kına elbiseleri ve gelinlik hepsinmi kızarkadaşlarımla beğendim sonra şimdiki eşim ozamanki nişanlımla gidip onunda fikrini aldım ve aldık . kimseye sormadık bile. bir tek mobilyada ailelerle gittik kv karışmaya çok çalıştı onu alma bunu al vitrinsiz ev olmaz diye ağlıcaktı nerdeyse ama noldu sonunda herşey istediğim gibi oldu. he dedim geçtim yeri geldi beğenmiyorum şunu beğeniyorum dedim hiçde sinir olmadım sonuçta sonunda benim istediklerim oldu

öncelikle hayırlısı olsun rabbim pişman etmesin ,utandırmasın.

babanızın tutumunu hiç hoş bulmadım ben yangına körükle gitmek dedikleri bu olsa gerek. zor bir süreç sıkıntı stresi oldugu kadar güzellikleri de cok var. bu yüzden sen sogukkanlı ol, nişanlanacagın kişi de.

ayrıca kendi evinde konusulan herseyi karsı tarafa yansıtma derim.

diğer kısımlara gelince herseyi erkek arkadasınla yapman en mantıklısı. akıl ruh saglıgı icin de en uygunu

kimseyi memnun edemezsin.

öncelik sen ve evlenecegin kişinin memnuniyeti. digerlerine he de gec ( cünkü x bir seyi yaparsan karsı taraf memnun olsun diye sonra y yi ister senden ..isterde ister.. )

mana bulcak olduktan sonra gözünün üstünde kasın var der yine bulurlar.takmamayı kavra ve bu güzel günlerinin tadını cıkar.

Hani diyorsunuz ya kimseden beklentimiz yok, herşeyi biz buluyoruz diye aslında en büyük beklentiniz onlardan bunun farkına varmalısınız.
Ev alıyor böyle bir devirde hiç kolay değil.
Çiftler birlikte çalışarak yıllarca biriktirip, borçlanıp alıyorlar o evi.
Alyans alıyorsunuz parasını istiyorsunuz ailenizden aileniz bir eve karşılık alyans parasını bile çok görüyor ki erkeğin alyansını kız/kız tarafı alır tabiki.Bu da bir beklentidir.
Kıyafet, ev, alyans bulmakla olmuyor yani.
Eğer onlar alıyorsa (aileniz ve ailesi)elbette fikirlerinide verecekler.

Diğer taraftan onlar almıyorsa bile fikirler verilir, istişareler yapılır.
Tabiki zıt fikirler olur.
Evlilik aşamasındaki hazırlıklar çok çetin oluyor çoğu zaman.
Çiftler arasına sıkıntılar giriyor.
Bırakın insanlar yorumlarını yapsınlar, herkes hevesini alsın.
Siz, sevgilinizle ortak yolu bulursunuz sonuçta.
Bugunlerinizin kıymetini bilin.

Mutluluklar diliyorum.

Son düzenleme:
Vallahi ne desem boş..nişan zamanı böyle oluyor işte..ne aileni kırmak istiyorsun ne kariı tarafı
böyle oluncada olan sana oluyor..

En iyisi bazı şeyleri direk söyle..açık açık söyle.. Usülünce..

evi alacak kişi kayınpederim anladığım kadarıyla, alyans parasını da babandan istediğine göre sen de çalışmıyosun, maddi olarak bağımlı olan insanlara %100 karışılır bağımlı olmayanlara ise karışılmaya çalışılır ya karıştırırsın ya da noktasyı koyarsın ben nokta koydum ne annemlere ne eşimin ailesine bişey sormadım, pişmanda değilim, kimseyi memnun edemeyeceğim için sadece paşa gönlümü memnun ettim, ailenin tavrını tuhaf buldum başlık parası istemek gibi ev olmayana kız yok ne demek, sanma ki o aile evi alıp kenara çekilecek evinde herşeyine karışacaklar çünkü onlar aldı
bide merak ettim nişanlın evli kadına yakışmıcak şeyleri yasaklamışya neymiş yakışmıcak şeyler, etek falan mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…