Herkes ismimle dalga geçiyor...

ağzının payını verirsen kimse bir daha ağzını açamaz
sorun senin isminde değil
ismin normal
muhtemelen pek sesini çıkarmıyorsun
kötü niyeti insanlar da fırsatı kaçırmıyor

Son düzenleme:
Herkes ismimle dalga geçiyor aslında eskiden ismimi severdim ama eğitim hayatım boyunca ismimle dalga geçtikleri için ismimden soğudum ismimi değiştireceğim
nasıl dalga geçtiklerini anlatamam aslında banada anlamsız geliyor ams demekki ismi ceren pelin vs olanlar seviliyor

biriyle tanışırken ismimi söylemekten utanıyorum

ismim HATİCE... :'(

adın pelin olsada dalga gecerlerdi hiiç merak etme . :19: Benim adım pelin .. sınıfta cok denk geldim benden Peluş die bahsedildiğini. yada benzeri şimdi aklıma gelmeyen bir kaç kelime daha. ama ben adımı cok seviyorum şimdi birilerinin bişeyler söylemesi beni rahatsız mı etsin ? Öncelikle anlama bak . Anlamı cok güzel bi ismin var. Kimin ne dediğini umursama . Dalga gecenler kendi kendileriyle kavga eden türden arkadaşlar herhalde. Benim lisedee en yakın arkadaşımın adı haticeydi. Bir kere olsun değişik gelmedi söylerken. ki yasımda 19 , değişik gelse bana ve benm yaş grubuma değişik gelir . Bir daha dalga gecene bir kulpta sen tak. Makaraya vur gecistir. Birazda sen eglen ama değilmii :16::16:

Dalga geçiyorlar diyince ben de Mahmure , Cevriye, Fincan gibi falan bişey diyeceksin sandım ...

hatice ismi çok güzeldir temiz kadın anlamında;peygamber efendimizin en sevdikleri arasında olan isimdir..kızma bu ismi koymayı düşündüm ama nasip olmadı..sen ne bakıyorsun onlara..yeni;sırf duyulmamış olsun die saçma sapan isim türeten bir toplumumuz bar ve asıl bu saçma sapan isimlerden nefret eder oldum....üstelik çoğuna da uyduruk güzel anlamlar yüklemiş internete vermişler...araştırsan aslında asıl anlamı çok alakasızdır nette yazanla..
ismin çokk güzel..bu arada dalga geçenlerin ağzına şunu kapak yapabilirsin;
Peygamber efendimizin en sevdiği isimlerden birini taımak şereftir neresi rahatsız etti bu isim seni?ya da cebbetle müjdelenmiş 10 isimden birisi.....

adım kader :) ilkokuldan beri dalga geçiliyor :)) aslında baba tarafımın kullandığı ama resmi kayıtta ikinci ismim daha var o da nurhayat .. insan kulp buldu mu ona da buluyor ...üniversitede okurken ikinci ismimi söyleyince "o ne öyle , payvon kadınlarının ismi gibi " diye bir cevap da gelmişti ..sonra mirkelamın şarkısı :)) kardeşim bile üniversitedeyken tatil için eve geldiğimde bana hoş geldin diyeceğine "abla, mirkelamın şarkısını duydun mu? " demişti :))) ilk çalıştığım zamanlarda hakim eşi bir arkadaş vardı , istersen adını bir dilekçeyle değiştirebiliriz demişti de sanırım ismime alıştığımdan değiştirmedim :) hatta bana örnek olarak iki davadan bahsetmişti ; biri "canavar" evet yanlış okumadın canavar adında bir kadın , diğeri de "Saddam" adında bir erkek :)))

ayrıca kızımın isimlerinden biridir "Hatice"... bizim rahmetli hacıbabamız vardı .. kızım doğduğu zaman dua okusun diye ona götürmüştük .. kızıma dua okurken kızım kucağımda uyuyordu .. kuranı kerim i açtı , içinden nübüvvet mührünü gösteren bir kağıdı tuttu.. kıım uykusunda işaret parmağını kağıda doğru uzatınca adamcağız hüngür hüngür ağlamaya başladı ..adamcağız tutturdu "bu kızdır ama farklıdır , bunun adını Hatice Kübra koyun" diye .. peygamber efendimizin peygamberliğini ilk bilen ve kabul eden eşidir diye ... gönlü kırılmasın diye tamam dedik ama biz halen kızımı helin adıyla çağırıyoruz :))

Back
X