Herkes ismimle dalga geçiyor...

İSmin çok çok güzel..
Hatice ismi gayet güzel İnan ben çok severim. Sen o dalga geçenlere bakıpta morelini bozma ...

Senin isminde kokoşluk yok bu bile harika birşey :)

eski, sade isimleri çok seviyorum ben, Zeynep en güzel isimdir bana göre

bir de Zehra...

Son düzenleme:
Hatice güzel bir isimdir... dinimizde güzel bir yeri vardır. Önüne Hazreti kelmesi konulacak kadar mükemmeldir. ne güzel bi ismin var sen başkalarını ne kafana takıyorsun... bunuda kendine dert sayıyosun ne deyim...

Yabancı filmlerde sık sık duyduğumuz isimlere bir bakin bir cogu semavi dinlerde gecen kutsal isimlerdir, eski isimler tabir ettigimiz isimler.Onlar gocunmadan bu isimleri gururla kullaniyorken, bizde bu kutsal isimler alay konusu olabiliyor.Ne hallere dustuk Rabbim sen koru...

Peygamber isimlerinin ingilizcedeki sik kullanilan halleri:
  • david = davud
  • harun = aaron
  • nuh = noah
  • solomon = süleyman
  • yusuf = joseph
  • isa - jesus.
  • adam=adem
  • moses = moshe, musa
  • abraham = ibrahim
  • jacob = yakup
  • samuel: ismail
  • zachary: zekeriya
  • isaac: ishak
  • benjamin: bünyamin
  • john: yahya
  • elijah: ilyas
  • josef: yusuf
  • danyal; daniel.
  • christ=isa
melek isimleri;

• mikail = michael
  • cebrail = gabriel

Kutsal kadin isimleri:

• mary = meryem
  • eva = havva

Son düzenleme:
kamile olanlar napsın?

günümüzde KEZBAN ismi en çok alaya alınan isimlerden biri. KEZBAN olanlar napsın? böyle şeylere takılmayın arkadaşlar, isimdi bıdıydı bu tarz şeylerle dalga geçen insan zaten ağır ergendir, uzak dur derim.

Son düzenleme:
Herkes ismimle dalga geçiyor aslında eskiden ismimi severdim ama eğitim hayatım boyunca ismimle dalga geçtikleri için ismimden soğudum ismimi değiştireceğim
nasıl dalga geçtiklerini anlatamam aslında banada anlamsız geliyor ams demekki ismi ceren pelin vs olanlar seviliyor

biriyle tanışırken ismimi söylemekten utanıyorum

ismim HATİCE... :'(

benimde ismimle dalga geçiyorlar ne yani bende mi değiştirmeliyim çok saçma böyle düşünme dalga geçende geçsin sen neden umursuyosun ki kimse için ismimi değiştiremem canım sende değiştirme bence hatice ismi çok güzel bir isim değiştircende ne olucak insanlar sana yeni isminlemi hitap edicekler sanıyorsun eski arkadaşların seni tanıyan herkes hatice diyecek yine çok merak ettim ama ne diyolarda nasıl dalga geçiyorlar ?? Bu arada ismim Hüsniye bana da hep okulda hüsnü derlerdi gülüp geçiyorum gerçekten şuan boşver sen o dalga geçenleri ben boşverdim :)

Son düzenleme:
kimmiş o insanın ismine takılıp dalga geçen cahi insanlar,amaaaan kafana taktığın şeye bak,senin ismin Hatice olsa ne olur,Ayşe olsa ne olur,senin kişiliğini etkileyen birşeymiymiş,bırak konuşma zaten öyle beyinsizlerle,onlar her kimse muhattap bile olma.

eğer adım HATİCE olsaydı böyle kutsal bir ismi yalnız kimliğimde değil başımın üstünde taşırdım(benim annemin adı hatice bu arada)

benim tanıdığım çevremdeki bütün Haticeler çok güzeller ben hatice deyince güzeller güzeli bayan olduğunuzu düşündüm ve eminimde

Gülmek için etrafta bir sürü şey varken , iki espriden anlamayan insan ; adınla dalga geçti diye isyan etme be kuzu..

Boşver gitsin ..

Mis gibide ismin var hani..

Peygamber efendimizin sevdigi kadinin ismi ve cok severim..
Boyle manali ve manevi yogunluklu bi isimle dalga gecebilcek kadar bos kafali insanlarla muhatap olmaya dediklerini dert etmeye degmez, sil gitsin. Onlarin lafina bakip dertlenicegine bos kafalarini inlet de kendilerine gelsinler, adam olsunlar hadlerini bilsinler. Uzulme sen.

hatice kadar güzel isim var mı ya...
isim o kadar önemli ki ahirette ismimizle haşr olacağız..
sen ve ailen bu konuda şanslısınız bence...
benim ismimle de dalga geçerlerdi ilkokulda..
köpek uluması gibi uuuuuuu diye sesler çıkarırlardı :)

Benim de adım Hatice ve gayet mutluyum ismimden dolayı.Bu yaşıma kadar dalga geçen de olmadı.Sen onlara gerekli cevabı verirsen dalga geçemezler.

hatice ismiyle dalga geçen kimseyi görmedim ben ya çevremdeki haticelerden de duymadım böyle bişey
bence sorun senin çevredekilerde

kamile olanlar napsın?

günümüzde KEZBAN ismi en çok alaya alınan isimlerden biri. KEZBAN olanlar napsın? böyle şeylere takılmayın arkadaşlar, isimdi bıdıydı bu tarz şeylerle dalga geçen insan zaten ağır ergendir, uzak dur derim.

bende kezban ismiyle dalga geçenlere kızıyorum ne var bu isimde dalga geçecek

alemlerin efendisinin sav ilk eşinin ismi.. o kadar severmiş ki, mekke fethinde mezarının yanına gitmiş ilk.

bence kıymetini bil. sen dik durmassan dalga geçilecek kozlar verirsin hep milletin eline ;)

Sen kendinle dalga geçmelerine izin verdikçe ya da dalga geçtiler diye moralin bozuldukça emin ol ismin ceren de olsa pelin de olsa dalga geçecekler. Önemli olan isminin ne olduğu değil senin isminle ne kadar gurur duyduğun.
Ayrıca ismin söyleniş olarak ta anlam olarak ta mükemmel...

Back
X