Herkes mi prenses

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.288
7.186
108
Slm kızlar...bugün işte bir arkadaş yanıma gelip dert yandı eşim 6 da çıkıyor beraber vakit geçiremiyoruz bikaç saat sonra uyuyoruz falan diye,benim eşim de esnaf gece 10,30 da geliyor,6 çok uygun bi saat dert yanacak bi durum yok diyerek kendi durumumdan bahsettim gözlerini büyüttü,çocukları araba olmadan anneme bırakıp tekrar işe gelip tekrar otobüsle evime geçmem falan şok etkisi yarattı,yanımdan haline şükredip belki de mutlu olup kalktı benim normal hayatın olağan akışında gördüğüm hayatımın şaşırtıcı gelmesi beni bayağı bi afallattı,son zamanlarda çok zor nasıl yapıyorsunlar havada uçuşuyor,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,hayatımdan soğudum resmen..

Hayattan soğumayın da gerçekten otobüsle çocukları anneye bırakıp geri almak zor olsa gerek.

Eşiniz de gerçekten işten geç geliyormuş.

Anneye yakın taşınsanız hem işiniz kolaylaşır hem birbirinize destek olursunuz.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

6da cikiyor diye dert mi yandi? arkadaşiniz nerede yaşiyor acaba, herkes ögle 1de mi eve geliyor ki normalde. 🙄 Benim eşim de işten 5 bucukta cikar. Gayet zaman oluyor her şeye.

Bizde cocuk yok, eşimin işleri son bir hafta icinde 1-2 gundur gecici olarak yoğun eve 9-10da geldiginde bizde vakit geçirmekte sikinti yaşadik cunku zaman yetmiyor gercekten. Hani sizin ki gercekten sürdürmesi zor bir rutin. Ama degiştirme imkani yoksa... 🤷 Sizin temponuz da zor.

Herkese bi ilginç tuhaf geliyor,demek ki herkes prensesler gibi yaşıyor bi amele benim :) diye düşünmeye başladım
Galiba kadın nekadar sorumluluk alırsa okadar erkeğin yükü hafifliyor.Belki şartlarınız değişmez ama evlilikte paylaşım çok önemli

Galiba kadın nekadar sorumluluk alırsa okadar erkeğin yükü hafifliyor.Belki şartlarınız değişmez ama evlilikte paylaşım çok önemli
10,5 da geldiği için gece bi paylaşım yapamıyoruz ben o saate kadar çocukları almış büyüğünün ödevlerini yapmış oyunlar oynamış ve yatırmış oluyorum 🙄

Herkese bi ilginç tuhaf geliyor,demek ki herkes prensesler gibi yaşıyor bi amele benim :) diye düşünmeye başladım
Amele demeyelim ama kolay bir hayat değil. Sonucta çocuk dediğin erkenden uyumalı, baba her akşam 10.30da evdeyse bunun anlamı bba evde hayalet gibi bir şey demektir. Eve o saatte gelen adam ne çocuk bakmaya yardımcı olur, ne alışverişe,ne evin düzenine, ne de yemeğe temizliğe.
Bekar gibi yaşıyorsunuz. dönüş saati bu ama gidiş saati ne?
Biraz geç gidiyorsa bari sabah cocuklarin kahvaltısını,anneye bırakma işini o halletsin. Böyle hayat mı olur?

Ama o hayatı seçen, kabullenen sizsiniz. Ben bir esnafla evlilik yürütemezdim mesela. Eve geç gelecek, tatili yok, işi riskli vs. O yüzden tercih etmedim. Hadi evlendim diyelim bu tempoda çalışan adamla çocuk yaparsam çocuğun bütün yükünün bana kalacağını tahmin eder ve çocuk yapmazdım. Hayatın bütün yükünü benimle paylaşmayacak biriyle evlilik benim tercihim olmazdı. Bunun adı prenseslikse evet ben bir prensesim.

Amele demeyelim ama kolay bir hayat değil. Sonucta çocuk dediğin erkenden uyumalı, baba her akşam 10.30da evdeyse bunun anlamı bba evde hayalet gibi bir şey demektir. Eve o saatte gelen adam ne çocuk bakmaya yardımcı olur, ne alışverişe,ne evin düzenine, ne de yemeğe temizliğe.
Bekar gibi yaşıyorsunuz. dönüş saati bu ama gidiş saati ne?
Biraz geç gidiyorsa bari sabah cocuklarin kahvaltısını,anneye bırakma işini o halletsin. Böyle hayat mı olur?
Evet böyle hayat mı olur ben işin orasındayım ama çözümü yok zamanı geri alamam şimdiki aklımla bu hayatı istemezdim 😔

Eve 10.30’da gelen adamı istemem o yüzden esnaf vs hiç düşünmedim. Her sabah otobüsle çocuğu annenize bırakıp işe geçmek de bildiğiniz çin işkencesi. Altıda geliyor diye hayıflanmak ne kadar saçmaysa sizinki de o kadar saçma. Bu adam niye var ne işe yarıyor yani. Çocuk sorumluluğu falan da yoktur. Evi finanse ediyor sadece.

6'da çıkması gayet normal, nesinden dert yakınıyor anlamadım. seninkinin de 22.30'da gelmesi kötü ama esnafmış bişey diyemem. benim amcam berber, küçükken hatırlıyorum eve gece 11-12'den önce gelemezdi dükkan evinin dibinde olmasına rağmen.

bazı insanların sahiden piremses oldukları doğru ama, saçma sapan şeylere ay çok zor ben öyle yapamam diyen dolu. benim iş arkadaşlarım da gayet piremses mesela. beceremedikleri en ufak şeyde bile bana "sen yapar mısın" diyorlar hiç farklı yöntem denemek yok. ben tabii ki yapmıyorum, şöyle dene böyle dene şeklinde yol gösteriyorum. balık vermektense balık tutmayı öğretiyorum işte. bazıları hiç zahmete katlanamıyor.

Slm kızlar...bugün işte bir arkadaş yanıma gelip dert yandı eşim 6 da çıkıyor beraber vakit geçiremiyoruz bikaç saat sonra uyuyoruz falan diye,benim eşim de esnaf gece 10,30 da geliyor,6 çok uygun bi saat dert yanacak bi durum yok diyerek kendi durumumdan bahsettim gözlerini büyüttü,çocukları araba olmadan anneme bırakıp tekrar işe gelip tekrar otobüsle evime geçmem falan şok etkisi yarattı,yanımdan haline şükredip belki de mutlu olup kalktı benim normal hayatın olağan akışında gördüğüm hayatımın şaşırtıcı gelmesi beni bayağı bi afallattı,son zamanlarda çok zor nasıl yapıyorsunlar havada uçuşuyor,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,hayatımdan soğudum resmen..
Arkadaş yeni evli galiba, çok şaşkın görünüyor. Daha bunun bebekli mesaili bakıcılı kreşli zamanları var. Alışır zamanla.

Size de allah bol bol kokaylık versin

Back
X