Herkes mi prenses

Herkesin prenses olması sevindirici,kadınlar çok ezildi bu topraklarda,bi şeyler değişmiş mutlu oldum arada benim gibi derbederler çıkıyor o da nazarlık olsun o halde
Ben de derbederim o ayrı da, aşırı premseslik canımı sıkıyor benim.
Salak ayağına yatıp ona buna iş kitleyenler sebebiyle böyle dimdik duran kadınlar ayağını kırsa ‘aman sana bir şey olmaz’ değersizliğini görüyor.
Her şeyin azı karar, çoğu zarar.
Biraz yük atın üzerinizden, eşinize patlayabilecek bir şey bulabilirseniz mutlaka ona yaptırın.
Siz yük aldıkça ve bunu taşıdıkça zamanla daha da sorumluluklarınızın arttığını göreceksiniz.

Canım üzülme herkes kendi yolunda kendi yokuşlarında yaşıyor hayatını.
Babam hep onda gelirdi işten, annem çalışmaya başlayınca annanemlerle yaşadım bi süre.
Koşullar zor olabilir ama bakış açısını nasıl daha güzel yapabilirize odakla bence. Belki senin zorlugun sana başka güzel kapı açar. Ama aile saati günü kahvaltısı bişeyi yap , strese girmeden kıyas yapmadan.
Hepimizin yokuşları başka…

Herkes asla prenses değil. Hepimizin yaşam şartları dönem dönem ağırlaşıyor dönem dönem hafifleşiyor. Sizin gerçekten bu süreciniz zor. Kolaylaştırmak için çözüm bulabilirseniz ne ala. Etraftaki sizi aşağılar üslupta konuşanları es geçin lütfen.

Yani ben premses olduğumu öğrendim az önce. Eğer sizinki normalse yani.

Sizinki çok da normal bir durum değil. Araba yokken toplu taşıma ile çocuğu bırakmak. Isten çıkıp çocukları toplayıp gelmek yedirmek içirmek yıkamak giydirmek oynatmak uyutmak. Bu nasıl bir güç?

Eşiniz etkisiz eleman gibi takılıyor.

Aslında o kadar hata yapıyorsunuz ki. O kadar kendinizi eziyorsunuz ki... yapamıyorum diye sızlanmazsaniz kimse size el uzatmaz. Yapamıyorum çocukları sabahlari sen götür neden demiyorsunuz?
Neden arabanız yok ya ben ev hanimiyim arabam var benim çünkü neden olmasin. Bu bir ihtiyaç özellikle çocuklu evler için.

Ben yapamam ve söylerim de yapamıyorum derim. Yaptıkça erkekler daha çok bindirirler. Siz yaptıkça istekler ve talepler daha yukardan gelir , günün birinde hastalanırsınız ve erkeklerin son sözü genelde "yapmasaydın" olur.

Bunu bi öğrenelim artık. Ona göre fazla feda etmeyelim kendimizi.

Kpss çalışacağım diye boynum sırtım belim tutulmuştu. Ama hiç hareket edemiyordum
Doktora gitmiştim. Doktor israrla beni kimin dövdüğünü soruyor. Kimse dövmedi diyorum,kızim boynunda darbe var darp izi bu diyor.

Şimdiki aklimla asla sağlığımın önüne bir şey koymam. Ne para ne zaman... ve ne de eşimin konforu. Asla.

Çocuklar da bi akıntıya kapılmış gibi sizinle sürükleniyor. Etmeyin gitmeyin ya.

Eşinizin olaya el atasi yok görmüyor musunuz. Böyle baba ya da koca olmaz. Diyelim ki farzi misal yani Allah sağlıktan ayırmasın da akşam 9 da büyük çocuğunuz ateşlendi. Ne olacak mesela? Ne yapacaksınız. Ben arabaya koyup doktora götüreceğim. Siz küçüğü de alıp sağda solda otobüs mü arayacaksiniz. Dünyanın binbir türlü hali var.

Bu şekilde siz çok erken yaşlanırsınız. Bu gidişe derhal dur demeniz gerekiyor.

Eşiniz isinden vazgecmiyorsa araba alin o zaman. En azindan gidiş gelişler işkence olmaktan çıkar.

Ama mutlaka çözüm arayin. Sizin bu yol yol değil. Allah yardımcınız olsun
Siz hep böyle uzun uzun yazın biz okuyalım. Sizi okuyunca aydınlanma geliyor insana ♥️

Yok onun da yok benim de yok arabasızız şu an
İnşallah o da olur. Lütfen kendinizi üzmeyin. Herkes prenses değil. Benimde eşim eve erken gelmiyor.Onun da işleri yoğun. Hatta farklı şehire işe gittiği zamanlarda oluyor. Bizim de arabamız yoktu uzun süre. Otobüsle dolmuşa çok işimi hallettim ve hala hallediyorum. Herkes ya da bazıları prenses demeyelim de; herkesin hayatı, kaygısı, derdi, tasası farklı. Siz başkalarının yaşantısı ile lütfen kıyaslamayın kendinizi. Mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun :-*

keşke araba he deyince alınacak türden bişey olsaydı. az gelişmiş bir ülkede yaşıhoruz, ihtiyaçlarımıza ulaşamıyoruz. araba asla lüks değil ihtiyaç
sizin hatanız bence 2. çocuk. Allah sağlık versin tabi ki, ama bu şartlarda 2. çocugu yapmak bile bile lades olmuş. bi 5 yıla filan kolaylaşır işler. o arada bi de araba alabilseniz şahane olurdu

Slm kızlar...bugün işte bir arkadaş yanıma gelip dert yandı eşim 6 da çıkıyor beraber vakit geçiremiyoruz bikaç saat sonra uyuyoruz falan diye,benim eşim de esnaf gece 10,30 da geliyor,6 çok uygun bi saat dert yanacak bi durum yok diyerek kendi durumumdan bahsettim gözlerini büyüttü,çocukları araba olmadan anneme bırakıp tekrar işe gelip tekrar otobüsle evime geçmem falan şok etkisi yarattı,yanımdan haline şükredip belki de mutlu olup kalktı benim normal hayatın olağan akışında gördüğüm hayatımın şaşırtıcı gelmesi beni bayağı bi afallattı,son zamanlarda çok zor nasıl yapıyorsunlar havada uçuşuyor,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,hayatımdan soğudum resmen..
Evet sizin hayatınız da zor ama dertler şahsidir. Dert anlatan insana bak daha beteri var deyip kendinizle kıyas yapmasını istemeniz uygun bir davranış değildir. O kişi bir süre sonra fonet şöyle sorunlar yaşamış, yaşıyormuş, dur halime şükredeyim demez. Yine dert ortağı arar

prenseslikle ne alakasi var? Siz halinizden memnunsaniz bosverin baskalarini. Kocaniz bence de cok gec geliyor. Cocuklarla kendi basiniza mucadele veriyor gibisiniz. Sartlariniz ortalama bir insan icin bence biraz agir. Ama baskasinin sozleriyle neden hayattan sogudunuz ki? O birsey soyleyene kadar gayet memnun muydunuz?

O ne spesifik bir iş ki işini söyleyince ifşa oluyorsunuz 😂

Güzel kardeşim küçük esnaf nedir, bakkaldır tuhafiyecidir vs. Bizim burda bir bakkal var, klasik mahalle bakkalı işlek bir yer de değil. 1 km içinde üç bakkal 4 market var, rekabet de bol anlayacağnız. Geçen konuştuk günlük cirom 8-10 bin ayda elime 30-40 kalıyor dedi. Bu adamın sattığı ekmek su ve sigara. Bir esnaf asgari civarında kazanıyorsa o dükkanı kapatmalı zaten. Eşiniz sizi yiyor. Ne konuda yiyor bilmiyorum ama kesinlikle anormal bir şeyler var durumunuzda.
Yemin ediyorum bu kadınlar kulübünün insana kattıklarını çevreden kimse katamaz. Konuyu ilk okuduğumda aklıma bunların hicbiri gelmedi mesela. Üzüldüm yazık adama para da kazanamiyormus falan dedim. Yorumlari okudukça okudukça gözüm açıldı. Darısı konu sahibinin başına.

Konuya yorumum da, öncelikle burdaki yorumları değerlendirip eşinizi karşınıza alın bu konuyu bi konuşun ciddi ciddi. Hatta açın yorumları okutun direkt. Ve bana açıklama yap diyin.

Ama şartları iyileştirme yolunu mutlaka bulun.
Ya üstüne gidin kazandığı gerçek parayı öğrenin işten çıkıp rahat rahat evinizde oturun.

Ya borç harç ikinci el düşük model ne olursa olsun ayağınızı yerden kesecek bir araba alın.

Ya da küçüğü de sabah babaya bırakın, ikisini de doyursun baksın hazırlasın büyüğü servise bindirdikten sonra otobusle küçüğü ananeye götürüp öyle ise geçsin. Kendi sürünsün otobüste biraz da.

Ya da en azından annenizin dibinden bi ev bulup taşının. Hatta keşke şöyle bi şey olsa anneniz de siz de isyerinizin yakınına yürüme mesafesine tasinabilseniz, sabah küçüğü hemen iki adım ötede ananeye bırakıp sonra iki adım daha atıp işinize gidebilseniz. Eşinizin dükkanı umrumda değil otobusle gitsin hergun. Şunlardan birini en azindan birini yapin ya

keşke araba he deyince alınacak türden bişey olsaydı. az gelişmiş bir ülkede yaşıhoruz, ihtiyaçlarımıza ulaşamıyoruz. araba asla lüks değil ihtiyaç
sizin hatanız bence 2. çocuk. Allah sağlık versin tabi ki, ama bu şartlarda 2. çocugu yapmak bile bile lades olmuş. bi 5 yıla filan kolaylaşır işler. o arada bi de araba alabilseniz şahane olurdu
İlk çocuk tedavi ile oldu 2.de sıkı şekilde korunmadık zaten sıkıntı var diye o da sürpriz geldi,yani bu durumun ortadına bilinçli yapılmadı gerçekten

Slm kızlar...bugün işte bir arkadaş yanıma gelip dert yandı eşim 6 da çıkıyor beraber vakit geçiremiyoruz bikaç saat sonra uyuyoruz falan diye,benim eşim de esnaf gece 10,30 da geliyor,6 çok uygun bi saat dert yanacak bi durum yok diyerek kendi durumumdan bahsettim gözlerini büyüttü,çocukları araba olmadan anneme bırakıp tekrar işe gelip tekrar otobüsle evime geçmem falan şok etkisi yarattı,yanımdan haline şükredip belki de mutlu olup kalktı benim normal hayatın olağan akışında gördüğüm hayatımın şaşırtıcı gelmesi beni bayağı bi afallattı,son zamanlarda çok zor nasıl yapıyorsunlar havada uçuşuyor,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,hayatımdan soğudum resmen..
Eşinizin saatleri esnetme gibi bir durumu yok mu?
En azından çocukları anaanneye o bıraksın.
Sizin durumda araba şart
Çünkü yarın öbür gün okulları olacak kursları olacak dolmuşla otobüsle yetişemezsiniz.

çünkü çoook yoruldum adam anlasana demiyor musunuz
iyi madem işten çıkacağım o zaman çünkü dayanamıyorum diyin bakalım ne olacak
asgari ücretten hallice kazanıp hala bişeyler yapmamasının sebebi bile sizin çalışmanız

yanlış anlamayın bende çalışıyorum ve hep desteklerim çalışmayı
evinizi annenizin oraya taşıyacaksınız başka yol yok gibi görünüyor
Bende aynını düşündüm çıkarım işten çocuklar büyüyene kadar sonra duruma bakarım desin.
Bakalım eşi ne diyecek?

Baskalarinin fikirleri sizi bu kadar etkiliyorsa, herkes mi prenses diye sorgulatiyorsa, hayattan sogutuyorsa demek ki yasadiginiz hayattan mutlu degilsiniz. Bunu baskalarini baglamak yerine oturun neden mutsuz oldugunuzu ve nasil olursa sizi mutlu edecegini dusunun. Herkes kendi hayatini ve kendi dogrusunu yasar sizin normaliniz bu ise sizi cok etkilememesi lazim. Yok normaliniz bu degilse o zaman sebep olarak baskalarini gostermemeniz lazim.

İşten çıksam çık der azla yetiniriz der iş konusunda baskı yapmıyor şartlardan dolayı mecburum bi de memurum çıkamam
Genelde blöf zannediyor ama bu şartlarda ücretsiz izin bile alırdım ben olsam.
Yada ya araba alırdım ya ev annemin yakınına taşırdım.
O arkadaşınızın yaptığıda prenseslik değil sizin şartlar zor

Ben de bir senedir uzak yere işe gidiyorum eşim de haftada üç gün şehir dışında oluyordu. Çocuklarla kendisi varken getir götür al ödevini yaptır her şeyle kendisi ilgileniyordu yokken de annesini arayıp buraya çağırıyordu onlar bakıyordu çocuklara. Ve araba o yokken bende olur. O varken de işleri o hallettiği için onda. Buna rağmen ayrı araba istiyorum birikim yapıp alacağım. İki çocukla gerçekten araba şart. Öyle kadını otobüsle sürüklemek olmaz. Siz kendi canınızi düşünün ki başkaları da düşünsün ilerde pişman olursunuz hastalıklar çıkmaya başlarsa.

6 da çikmanin dert yanacak bir tarafı yok abartmasin. İnsanlar 9-6 işi ozellikle arıyorlar. Size gelince gerçekten işiniz zor. Yani kavgacı diyerek yine iş konusunu açtı diyerek eşiniz sizi manipüle ediyor çünkü acilamayacak gibi bir konu değil.
Bir de sadece çocuklar pazarları babalarını görüyorlar demişsiniz. Onda da tek dinlenme günüm öğlene kadar yatayım offf pufff derken gün biter zaten. Bilemedim bu şekilde zor gerçekten

Bugün bunu izlerken bu konu aklıma geldi sonu konu başlıklı 😂

Back
X