Herkes patır patır evleniyo mu yoksa algıda seçicilik mi

Evlenince çok bişey olmuyor
Evlensinlerde görsünler analarının örekelerini:KK48:
Böyle diyip diyip evleniyorsunuz. Yasak ve kötü olan cezbediyor insanları. Güzel anlatsanız kimse istemez. Herkes örekeyi merak ediyor işte yapmayın şunu. Zaman zaman ben bile örekeyi merak ediyorum.

Böyle diyip diyip evleniyorsunuz. Yasak ve kötü olan cezbediyor insanları. Güzel anlatsanız kimse istemez. Herkes örekeyi merak ediyor işte yapmayın şunu. Zaman zaman ben bile örekeyi merak ediyorum.
Evlenince işte görüyoruz anamızın örekesini
Bekar adam ne bilsin evlilik ne biçim bişey
Çok merak eden varsa buyursun
Ev sorumluluğu koca çocuk kv kp bilimum etrafındaki toksik insan geçim derdi
Milletin ağzı
Deşme şimdi yaramı :olamaz: :eğlence:

Evlenince işte görüyoruz anamızın örekesini
Bekar adam ne bilsin evlilik ne biçim bişey
Çok merak eden varsa buyursun
Ev sorumluluğu koca çocuk kv kp bilimum etrafındaki toksik insan geçim derdi
Milletin ağzı
Deşme şimdi yaramı :olamaz: :eğlence:
Asla evlenmicem tşk

Ben de fark ettim bu sene eskiden oturup büyüdüğüm yerdeki bütün 23-28 yaş aralığındaki tanıdıklar evlendi 😂 evlenmeyeler de acilen nişan yaptı. Haklarında hayırlısı olsun deyip geçin öyle oturup vay ben evlenemedim moduna girmeyin evlenmek bir başarı değil bu devirde, gerektiği anda kendi yolunuzu çizebilmek başarı. Etraf kavga gürültü sırf evlenecekleri bilindiği için aman bu da evlenemedi denmesin diye koşa koşa evlenen kaynıyor. Bir avuç insanın düşüncesi için mutsuz bir evlilik yapmamanız başarı
Benim çevremde nisanlanip evlenenler bu sene 2000 2004 doğumlular.Ben 93 luyum nisan attim.

Algıda seçicilik değil, belli bir yaşın üstündeyseniz maalesef herkes patır patır evleniyor,

bu tarz şeyleri oyuncak sanan ve boşanan insanlar da maalesef yalnızlıktan başka bişi yaşayamıyor çoğu zaman. üzücü ama gerçek

Öreke şöyle bir şey: Evlilik kale gibidir. Dışardakiler içeri girmeye çalışır, içerdekiler dışarı çıkmaya 🤷🏻‍♀️

Benim çevremde nisanlanip evlenenler bu sene 2000 2004 doğumlular.Ben 93 luyum nisan attim.
valla köydeki çiftçi/çoban kuzenlerimden bile yok bizde 2000ler nesli olup evlenen
90 nesli bitmedi daha. 90 91 92li belki 30 kuzenim vardır bekar (2 tane de kardeşim var bu grupta)
evlenenler tee okuldan arkadaş olanlar valla. sonra tanışıp evlenen %10 filan ihtimal :D

evlenmiycem diye bir inadım da yoktu ama merakım da yoktu, neticede 40 yaşında ve bekarım hala öyle bir heves gelmiş değil. benim arkadaş çevrem de bekar olduğu için kimseye tuhaf da gelmiyor.

O yaşta evlenenin tek hedefi evlenmiş olmaktır zaten çok da ciddiye almayın derim 😂 baya erken ya 20-23 yaş yani bu insanlar okumuyor mu anlamıyorum 😂
Bence de erken.Ama kızlarda şunu gördüm.Mesela kuzenim nişanlı.2001 doğumlu.Babam bile dedi.Evlenmek için mi okudu diye.Nisanlisi benimle aynı yastaymis.Bu sene mezun oldu.Bilgisayar Mühendisi.Hep okulunu birincilikle bitiren birisiydi.Hanfendi 2 gün kırtasiye de çalıştı.Zor diye bırakmış.Ozel sektör olmayacak.Memurluk olacak.Ablasi benimle aynı yaşta oda öyle.Mezun olur olmaz nişanlandı.Atanayim demedi.Ev hanımı

Gene amca kızım var.Atanamadi öğretmen 3 çocuklu

valla köydeki çiftçi/çoban kuzenlerimden bile yok bizde 2000ler nesli olup evlenen
90 nesli bitmedi daha. 90 91 92li belki 30 kuzenim vardır bekar (2 tane de kardeşim var bu grupta)
evlenenler tee okuldan arkadaş olanlar valla. sonra tanışıp evlenen %10 filan ihtimal :KK70:

evlenmiycem diye bir inadım da yoktu ama merakım da yoktu, neticede 40 yaşında ve bekarım hala öyle bir heves gelmiş değil. benim arkadaş çevrem de bekar olduğu için kimseye tuhaf da gelmiyor.
Ya şöyle soyleyim.Kimi aşık oluyor.Gene 23 yaş normal bence.22 28 arası ideal evlilik için.Bu kızlar evliliği sürekli gezmek görüyor.Anne baba baskisi erkek arkadaşla rahat gorusememe gibi sebepler.

O yaşta evlenenin tek hedefi evlenmiş olmaktır zaten çok da ciddiye almayın derim 😂 baya erken ya 20-23 yaş yani bu insanlar okumuyor mu anlamıyorum 😂
okumuş ev hanımı oluyorlar

benim etrafımda yok ama çok örneğini çevreden görüyorum
bir üniversitede görev yapıyorum mühendislik mezunu kızlar bile çalışmıyor

ama okumasa belli statüde koca bulamaz
okuyor vw iyi kötü statüsü istediği seviyede birini buluyor
ama çalışmıyor

bir de işte dışarı çıkmaktır
gezmektir oturmaktır kalkmaktır böyle şeyleri üni okuyarak öğreniyorlar, yoksa özellikle taşradaki kız evden nasıl çıkacak ortam yapacak? (nadirdir ailesinin imkanı ortamı olan, vardır ama azdır)

gidiyor bir anadolu üniversitesine 4 sene aileden ayrı takılıyor, keyfine göre de koca buluyor....

ha ama ben, ilk 1000den öğrenci aldığı zamanlarda bilkenti burslu bitirip ev hanımı olan da biliyorum, o ayrı.

Ya şöyle soyleyim.Kimi aşık oluyor.Gene 23 yaş normal bence.22 28 arası ideal evlilik için.Bu kızlar evliliği sürekli gezmek görüyor.Anne baba baskisi erkek arkadaşla rahat gorusememe gibi sebepler.
22-28 yaş arası aşırı erken evlilk için

fakat bu 2000ler nesli bizim kuşağa göre evlenme kararını çok erken ve kolayca alabiliyor

bizim nesilde hele bizim üniversite çevremizde, okumuş bir kızın mesleğe başlamadan evlenmesi düşünülemezdi..ev hanımı olanı resmen kınardık biz (o da 100 kişiden 2 kişi zaten)

erkeğin de askere gidip mükümse ev, en azından bir araba filan almadan mümkün değildi evlenmesi, bizim okumuş çevremiz hep böyle evlendi.

şimdiki okumuşlar ne iş var ne birikim paldır küldür evlenebiliyor...

evlenenler tee okuldan arkadaş olanlar valla. sonra tanışıp evlenen %10 filan ihtimal :KK70:

Benim çevremde de bekar insan yok, insan bulunduğu ortama göre şekil alıyor biraz da. Dünyam küçülüyor, hayata bakış açım daraldı...

Bence de erken.Ama kızlarda şunu gördüm.Mesela kuzenim nişanlı.2001 doğumlu.Babam bile dedi.Evlenmek için mi okudu diye.Nisanlisi benimle aynı yastaymis.Bu sene mezun oldu.Bilgisayar Mühendisi.Hep okulunu birincilikle bitiren birisiydi.Hanfendi 2 gün kırtasiye de çalıştı.Zor diye bırakmış.Ozel sektör olmayacak.Memurluk olacak.Ablasi benimle aynı yaşta oda öyle.Mezun olur olmaz nişanlandı.Atanayim demedi.Ev hanımı

Gene amca kızım var.Atanamadi öğretmen 3 çocuklu
Evet kadınlar evlendikten sonra maaleaef çalışmıyor ve evde sıkılınca da hemen çocuk yapıyorlar. Vizyonsuzluk had safhada

okumuş ev hanımı oluyorlar

benim etrafımda yok ama çok örneğini çevreden görüyorum
bir üniversitede görev yapıyorum mühendislik mezunu kızlar bile çalışmıyor

ama okumasa belli statüde koca bulamaz
okuyor vw iyi kötü statüsü istediği seviyede birini buluyor
ama çalışmıyor

bir de işte dışarı çıkmaktır
gezmektir oturmaktır kalkmaktır böyle şeyleri üni okuyarak öğreniyorlar, yoksa özellikle taşradaki kız evden nasıl çıkacak ortam yapacak? (nadirdir ailesinin imkanı ortamı olan, vardır ama azdır)

gidiyor bir anadolu üniversitesine 4 sene aileden ayrı takılıyor, keyfine göre de koca buluyor....

ha ama ben, ilk 1000den öğrenci aldığı zamanlarda bilkenti burslu bitirip ev hanımı olan da biliyorum, o ayrı.
Okumuş ev hanımı 😂 iyiyimiş. Yani çalışır çalışmaz insanların hayat tercihlerine çok karışmak da istemiyorum ama çalışmamak da büyük cesaret. Malum boşanma olur Allah korusun eşe bir şey olur, bir yaştan sonra tecrübesiz iş bulmak imkansıza yakın

Back
X