Herkes patır patır evleniyo mu yoksa algıda seçicilik mi

Okumuş ev hanımı 😂 iyiyimiş. Yani çalışır çalışmaz insanların hayat tercihlerine çok karışmak da istemiyorum ama çalışmamak da büyük cesaret. Malum boşanma olur Allah korusun eşe bir şey olur, bir yaştan sonra tecrübesiz iş bulmak imkansıza yakın
Ben de okumuş ev hanımıyım. Bazen şartlar el vermiyor, hayat planladığın gibi gitmiyor sen de akışına bırakmak zorunda kalıyorsun. Çocuğumu gözümün önünde büyütmeyi kariyerime tercih ettim. Pişman da değilim. Boşanma durumunda da sığınabileceğim bir ailem var çok şükür.

Evliliğin başarı olarak görüldüğü bir toplum olduğumuz için, normal
yani evlilik hep başarı olarak görülüyordu
hatta 30 sene önce, toplum daha kapalıydı bu konularda

ama en azından bizim zamanımızda okuyan doğru düzgün yerlerde okuyordu -genel olarak. kariyer hedefi, dünyayı görme hedefi, gidip ABDde avrupada X firmada, ya da tr'de X kurumda çalışma hedefi vardı çoğu kızın daha okulun 1. günü biz bunları konuşurduk, ne biliyim büyük idealleri vardı genelde kadınların. evlenmek de buna dahil olabilir ama okumuş da koca bulmuş çalışmamış dedirtmek istemezlerdi. bu biraz ayıpsanırdı yani. biraz okumuş kadınlarda rol model; tuttuğunu koparan, kariyerli, donanımlı bir kadın figürüydü. çalışmayı bıraksa bile belli bir kariyerden sonra bırakmıştır mesela benim neslim.

şimdi bi kere okumak zaten ayağa düştü
sonra okuyup birşey ispatlamak gibi bir çabası yok kızların. ayıpsayan da yok.
sonra toplum daha kapalı değil ama daha muhafazakar değişik bir hal aldı
annelik daha fazla kutsanıyor vs. vs.

uzun bu konu ama kabaca böyle düşünüyorum.

ama en azından bizim zamanımızda okuyan doğru düzgün yerlerde okuyordu -genel olarak. kariyer hedefi, dünyayı görme hedefi, gidip ABDde avrupada X firmada, ya da tr'de X kurumda çalışma hedefi vardı çoğu kızın daha okulun 1. günü biz bunları konuşurduk, ne biliyim büyük idealleri vardı genelde kadınların. evlenmek de buna dahil olabilir ama okumuş da koca bulmuş çalışmamış dedirtmek istemezlerdi. bu biraz ayıpsanırdı yani. biraz okumuş kadınlarda rol model; tuttuğunu koparan, kariyerli, donanımlı bir kadın figürüydü. çalışmayı bıraksa bile belli bir kariyerden sonra bırakmıştır mesela benim neslim.

Ondan sonra gelsin 25 imde cocugumla bisaniyirum nereye gideyim konulari

Müthiş ifade etmişsiniz

Kızlar biliyorsunuz ya benim nişan bozulalı bir ay oldu. Bu bir ayda her Allahın kulu nişanlandı herkes evlendi. Ayrıldıktan sonra algıda seçicilik mi oldu nedir çevremde sadece evlenen insanları görüyorum depresyona gireceğim az kaldı 😬
Bosanmak cok kolaylastigi icin evlenen sayisi da artmistir, ondandir :)

Ondan sonra gelsin 25 imde cocugumla bisaniyirum nereye gideyim konulari
hem öyle

hem de boşanırım olur biter kafasına da ulaştılar sanırım - önünü ardını fazla düşünmüyorlar evet, ama sıradanlaşması da söz konusu
yani benim neslim için en azından biz büyürken, boşanmak diye bir mefhum yoktu ki. çok büyük olaydı bizim için.

Algıda seçicilik değil, belli bir yaşın üstündeyseniz maalesef herkes patır patır evleniyor,

bu tarz şeyleri oyuncak sanan ve boşanan insanlar da maalesef yalnızlıktan başka bişi yaşayamıyor çoğu zaman. üzücü ama gerçek

Yanlız kadınlar boşanmıyor. eşleri tarafından boşanmaya zorlanıyor.

Evliliğe özenen, segilisiyle 3 gün üst üste sürekli vakit geçirsin.bak bakalım evlilik hevesinin "e" si kalıyor mu 😂😂 yav arkadaş fenalıklar basıyor, resmen hayattan soğuyorsun, hayatı sorguluyosun, filazofa bağlıyorsun, kendini zavallı, bir erkek için hayatını feda eden bir salak gibi hissediyorsun ve bunu ömür boyu hissedeceksin.üstelik attığın en ufak bir adımda sürekli evli olduğunu, hayatındaki kişinin vereceği tepkiyi düşünmek zorunda kalıyorsun.olay ya da haber karşısında ilk önce hissedeceğin duyguyu değil hayatındaki erkeği düşünmek zorunda kalıyorusun.eee sen o zaman sevmiyormuşsun hayatındaki erkeği demeyin cırarım valla 😂😂 30 yaşına gelmiş gelmiş, görmüş geçirmiş kadınım.o kadarını analiz edebilecek seviyedeyim yani.bayıyor bayıyor 3,5 gün sonra.ne cinsel istek kalıyor ne heves. Ben mi fazla maymun iştahlıyım, kalpsizim anlamıyorum ki.ama benim gibisi de var elbet aranızda.sonra da buralarda konular sıra sıra.kocamla ayda bir defa ilişkiye girmeye başlamıştık şimdi o bile kalmadı.yıllardır kardeşiz diyen. Bilmeden etmeden önünü arkadasını düşünmeden dalıyorlar gitsin.sizin gibi enayiler de kıskanıyor.

Back
X