Herkes patır patır evleniyo mu yoksa algıda seçicilik mi

Her şeyi isteyen, çok isteyen, bencil kadınların daha fazla değer gördüğü bir gerçek
Bunu bazen bende düşünüyorum ama görüldüğü üzere 100 gram mehir isteyenden de ayrılıyorlar. Bence iş erkekte bitiyor. Bana göre eşya almayın otururum vs her şeyi kabul etmek yerine, istediğin şeyleri imkan dahilinde söyleyeceksin. Örneğin benim sevgilimin ailesinin durumu çok çok iyi değil. Benim kafamda hep bir düğün planı vardı ama yapamayacaklarini biliyorum hayalimi. Bana en fazla 2 bilezik takabilirler maksimum 30-35 k. Daha fazlasini istesem yok, nasıl isteyebilirim olmayan bişeyi. Ama dediğin gibi diğer konularda ev eşyasi vs çok sessiz kalmamak gerekiyor.

Hic bir şey istememek de kötü ama 100 gram da mehir istenmez ya. Hem düğün yapacak hem ev eşyasi alacak hem 100 gram altın yapacak. Kraliçe Elizabeth ile mi evleniyor adam.
Ya şöyle şimdi benim mehir hakkında fazla bilgim yok.Anneme eskiden sormuştum.Bilezik istedim heralde dedi.Mesela biri evlenirken nikahta yanlarındaydim.Ev istedi kadın.Ama boşandılar.Ev almadı.
Ex de bana sorup duruyordu.Bende şakasına motosikletini ver dedim.Ciddiye aldı.Surekli soruyor.Hazirlik yapacakmis düğüne yapamayan adam.
Babama bahsettim ben gram hesabı bilmem.Bilezik isterim.Dugun takıları mehir isteyecektim.Benim babamda çenesi çok düşük bir insandır.Tut sen kv görümce yaninda zaten para harcanacak diye akılları çıkan adamların yanında mehir konusu aç.
Özür dilerim ama 6 ay ebemi s........ Baban mehir istedi.Baban başlık parası istedi.Baban seni satıyor.
Babam sustu.Babam dedi artık kızım birşey isteme dedi.Gene almadım.Tekrar su kadar istedin.İmam nikahında bile hoca 80 gram mi anlastiniz dedi.Babam güldü dalga geçti.

350 gram altın istemek farklı o kadın anında istiyor.Mehiri erkek 20 sene sonra da ödeyebilir.O yüzden 100 gram çok değil.Hatta ben ısrar etmedim sordum ne verebilirsin diye yok hem ben belirlicekmisim hemde rakam yüksek olmayacakmisim

Kısaca anama para yediricem diyemedi.

Bunu bazen bende düşünüyorum ama görüldüğü üzere 100 gram mehir isteyenden de ayrılıyorlar. Bence iş erkekte bitiyor. Bana göre eşya almayın otururum vs her şeyi kabul etmek yerine, istediğin şeyleri imkan dahilinde söyleyeceksin. Örneğin benim sevgilimin ailesinin durumu çok çok iyi değil. Benim kafamda hep bir düğün planı vardı ama yapamayacaklarini biliyorum hayalimi. Bana en fazla 2 bilezik takabilirler maksimum 30-35 k. Daha fazlasini istesem yok, nasıl isteyebilirim olmayan bişeyi. Ama dediğin gibi diğer konularda ev eşyasi vs çok sessiz kalmamak gerekiyor.
2 bilezik ideal canım şu devirde. Hayırlısı olsun çok mutlu olun inşallah 💜

Ya orta noktada anlaşılır mutlaka ama şimdi erkek aileleri hem geleneksel takılıp hem de hiçbir şey yapmıyorlar can sıkıcı olan şey o. Yoksa kimse ben 100 dedim sen 50 yaptın diye sorun çıkarmaz ki altın yüzünden nişan mı atılır
Atanlar var forumda bile...

2 bilezik ideal canım şu devirde. Hayırlısı olsun çok mutlu olun inşallah 💜
Öyle napalım mutlu olayım da altında gözüm yok diyorum. Kendi kendime aldığım maaşla geçinirim diyorum. İnşallah senin için de öyle. Senin nişanlanından ayrılma sebebin neydi bu tarz konular mi?

O 100 gram altın yüzünden ex bana boşanma dilekçesi yolladı.İzmir den Ankara'ya dönerken yolda.Ben çok şaşırdım.O gün nasıl ağladım anlatamam.Hayatimin şokunu yaşadım.Panik atak geçirdim.Sonra bununla defalarca kavga ettik.Yuzukler çıktı takıldı.En son ben ayrıldım.Artik canıma baya baya tak etti.Ama ben yasanmisliklarim hatırına kolay vazgeçemedim.

100 gram altın içinde düğün takılarıni mehir istedim ben.Annesi tutturdu.Eve giren ortaktır diye.Ya kadın altinlarima bile göz dikti.Dugun takıları mehir olmaz dediler.Birde demez mi.Gecimimiz ortak oğlum kardeşinin düğününu yapacak.

Ya şöyle şimdi benim mehir hakkında fazla bilgim yok.Anneme eskiden sormuştum.Bilezik istedim heralde dedi.Mesela biri evlenirken nikahta yanlarındaydim.Ev istedi kadın.Ama boşandılar.Ev almadı.
Ex de bana sorup duruyordu.Bende şakasına motosikletini ver dedim.Ciddiye aldı.Surekli soruyor.Hazirlik yapacakmis düğüne yapamayan adam.
Babama bahsettim ben gram hesabı bilmem.Bilezik isterim.Dugun takıları mehir isteyecektim.Benim babamda çenesi çok düşük bir insandır.Tut sen kv görümce yaninda zaten para harcanacak diye akılları çıkan adamların yanında mehir konusu aç.
Özür dilerim ama 6 ay ebemi s........ Baban mehir istedi.Baban başlık parası istedi.Baban seni satıyor.
Babam sustu.Babam dedi artık kızım birşey isteme dedi.Gene almadım.Tekrar su kadar istedin.İmam nikahında bile hoca 80 gram mi anlastiniz dedi.Babam güldü dalga geçti.

350 gram altın istemek farklı o kadın anında istiyor.Mehiri erkek 20 sene sonra da ödeyebilir.O yüzden 100 gram çok değil.Hatta ben ısrar etmedim sordum ne verebilirsin diye yok hem ben belirlicekmisim hemde rakam yüksek olmayacakmisim

Kısaca anama para yediricem diyemedi.
Ben sadece okuduğumu yorumlayabilirim ama bence o kadar istemek bana çok çok fazla geliyor. Ha nisanlanin ailesi ayda 200-300 k kazanıyordur istersin ama memur aileden de istenmemeli bana göre. Ve sen nerde yaşıyorsun merak ettim, bu nişanliyken kıyafet hediye etme mevzuları vs benim yaşadigim yerde çoktan tarih oldu

Atanlar var forumda bile...
Benim niyetim biryerde okudum.Dugun takılarını mehir yapmaktı.Zaten eşimin maddi durumu iyi değil biliyorum.Maasi iyi ama ailesi yüzünden birikim yapmamis.Benim dışarıdan gördüğüm annesi bunu açık açık somurmus.Birde diyorki oğlum ne yaptı.11 yaşında işe girmiş ya daha ne yapsın.

Öyle napalım mutlu olayım da altında gözüm yok diyorum. Kendi kendime aldığım maaşla geçinirim diyorum. İnşallah senin için de öyle. Senin nişanlanından ayrılma sebebin neydi bu tarz konular mi?
Benimkiler hiçbir şey takmıyordu. Bilezikleri nişanlım kendim alacağım dedi, istemedim. Eşya alacak paramız yok bi de bilezik borcuna giremeyiz önce eşya dedim ille de bilezik alacağım dedi neden çünkü düğünde anası babası takacak ya ondan. Gösteriş...

Ben sadece okuduğumu yorumlayabilirim ama bence o kadar istemek bana çok çok fazla geliyor. Ha nisanlanin ailesi ayda 200-300 k kazanıyordur istersin ama memur aileden de istenmemeli bana göre. Ve sen nerde yaşıyorsun merak ettim, bu nişanliyken kıyafet hediye etme mevzuları vs benim yaşadigim yerde çoktan tarih oldu
Ankaraliyim.Aslende Ankaraliyim.Bizde böyle şeyler normal.Zaten erkek çocuğu askerlikten itibaren eve para getirir.Ailesi biriktirir o parayı.

Benimkiler hiçbir şey takmıyordu. Bilezikleri nişanlım kendim alacağım dedi, istemedim. Eşya alacak paramız yok bi de bilezik borcuna giremeyiz önce eşya dedim ille de bilezik alacağım dedi neden çünkü düğünde anası babası takacak ya ondan. Gösteriş...
Ee ne kadar nişanlı kaldınız.Esyasiz da olmaz altinsiz da .En azından ikinci el eşya bile olurdu.Yada nisan süresi uzatıldı.

Valla ben de öyle dedim ama senin maaşına da göz dikmeye kalkıyorlar nasılsa çift maaşsınız diye

Aslında çok normal,mantıklı bir şey demişsin. Bu kadar gösteriş meraklılarsa sahte altın taksalarmış bari en azından senin eşyalarin tam olurdu.
Benim ablamın arkadaşı öyle yapmıştı... Altın takamadiklari için sahte takmişlardi. Absürt absürt şeyler.

Valla ben de öyle dedim ama senin maaşına da göz dikmeye kalkıyorlar nasılsa çift maaşsınız diye
Benim erkek arkadaşımın mesleği iyi. Erkek kardeşinin mesleği iyi değil mesela. Bazen bende düşünüyorum o evlenirken erkek arkadaşım onun tüm eşyalarını vs almaya kalkar mı diye. Sonra diyorum ki o kadar yaşayamayacagim belki boşuna şimdiden kendimi uzuyorum 😂

Ben de bunu söyleyecektim. Dogum tarihinizle ilgili. Ben de 93luyum. Son iki yildir oyle pek evlenen nisanlanan falan yok. Evlenen evlendi artık kalanlar tek tük yani.
Bana niye internetten koca buldun diyorlar.Ankarada etken nüfus Çorum ve Yozgatlı çok ben sevmiyorum.Kultur olarak.Sonra kendi memleketimden birini de istemedim.Ya Karadeniz Ya Ege hevesim vardı.Esimle tanıştım.Gayet kibar.

İş arkadaşım benden hoşlandığını belli ediyor.Ama sigara içmekten bıyığı sararmış ya da ne biliyim adam çapkınlık peşinde evlilik niyeti yok.
Görücü çıkar 15 dairesi olan çıktı görücü bana daha sonra duydum ki o kişi öz babasına bıçak çekmiş.

Aslında çok normal,mantıklı bir şey demişsin. Bu kadar gösteriş meraklılarsa sahte altın taksalarmış bari en azından senin eşyalarin tam olurdu.
Benim ablamın arkadaşı öyle yapmıştı... Altın takamadiklari için sahte takmişlardi. Absürt absürt şeyler.
Bence abartmissin.1 bilezik bari taksalardi.

Ee ne kadar nişanlı kaldınız.Esyasiz da olmaz altinsiz da .En azından ikinci el eşya bile olurdu.Yada nisan süresi uzatıldı.
4 ay nişanlı kaldık. Ya işte saldırganlık yaptılar hakaret ettiler bana sonra sen paracısın, sen garanticisin dediler. Altın istemiyorum diyorum kp bana hadi oradan paracı yarın öbür gün arkamızdan neler neler dersin, paramız yok şerefimiz var dedi... Iq seviyesi eksilerde

Back
X