Herkes patır patır evleniyo mu yoksa algıda seçicilik mi

Ben nişan atali 9 ay oldu aynı şeyi düşünüyorum. Cervemdekilerin benden sonra kısmeti açıldı da bana inat da herseylerini anlatiyolar gibi geliyo. Mutlu olsunlar tabi ki ama yeni evli arkadaşlarimdan bile nişan atmak isteyip nikah var diye cesaret edemeyenleri duydum. Yani biz çok güçlüyüz. Herkesin secebilecegi , kaldırabileceği bir durum değil bu.
Elbette mutlu olacagimiz günler de gelecektir. İnşallah 😊
Benimde aksi gibi çok tanıdığım nisan attı.Bosaniyor.

bu söylediğin şey
bodrum'a çeşme'ye gidip "ülkede kriz falan yok herkes buralara tatile gelmiş, su gibi para harcıyor"
demekten farklı değil
ayrıca insanlar genelde yazın evlenir
düğünler yazın yapılır
çok normal yani
ben de ilk ayrıldığımda
arkadaşlarım patır patır sevgili yapar olmuştu
bi an kendimi kötü hissetmiştim sanki herkesin aşk hayatı mükemmel bi benimki kötü gibi gelmişti
aah ah bi bilsen neler var
sosyal medyada sürekli sevgilisiyle aşk dolu paylaşımlar yapan bir arkadaşımın
aldatıldığını ve ayrıldığını öğrendim 2 hafta önce falan
hani görsen bunlar çok aşık dersin
meğer sadece kız aşıkmış
adam gitmiş kızı, arkadaşım diye tanıştırdığı kızla aldatmış üstelik kız benim arkadaşımı bile kabul etmiş yani
Benim ex i nişanlı iken müdürüm gördü.Dedi hiç bırakacak tipe benzemiyor. 1.5 sene güzel ilişkim oldu.Son 6 ay bozuldu benimde.

Cidden öyle bir avuç insan kaldık evlenmeyen
Benim birsuru yasitim bekar benden küçükler akrabamdan evli ama onlar napiyorlar.Universite okusalar bile ise girip çalışmıyorlar ? Görücü geliyor sevmeden evleniyor.Erkek başını kapat derse kapatıp evleniyor.

Biz neden evlenemiyoruz.Kendimizden taviz vermiyoruz.
Çalışmamıza karşı olan kapan diyen erkeklerle olmuyoruz.Annemle beraber otur diyenle yapamam çünkü annem ile babannem 28 sene beraber yaşadılar.Ancak adamın annesi çok yaşlı bakıma muhtaç olur otururum.

bence o evlenenler sizin kadar cesur değil
evlenmek marifet mi?
dışı seni içi beni yakar misali, siz bilemezsinz mutlu mu değiller mi?
bence siz özgür olduğunuz için daha mutlu ve başı dik olmalısınız.
hayat size güzel:)

31 yaşındayım
gerçekten aşık olacağım, bir ömrü geçirmek isteyebileceğim
evlatlarıma güzel babalık edebilecek biri olmadığı sürece
evlenmeyi düşünmüyorum
tabii tek kıstas bu da değil
beni her anlamda mutlu edebilecek biriyle ilişkim olduğunda
o ilişkiye ve insana güvendiğimde
evlenme kararı alabilirim
onun dışında yok
her tanışmak isteyenle ilişki yaşamış olsaydım en az yarısı evliliğe doğru giderdi karşı tarafın istemesiyle
ama önemli olan benim ne istediğim
ben her konuda, karşımdaki insana değer mi diye düşünerek hareket ediyorum
ilk cinsel deneyimi de sahiden arzuladığım, istediğim biriyle yaşadım
yaşamak istediğim an yaşadım
o kişi de hayatımdan çıkalı çook uzun zaman oldu
hayatıma da sahiden hayatımda olmasını istediğim insanları aldım
kimseyi sırf benimle olmak istiyor diye hayatıma almadım mesela
evlilik konusunda da aynı mantıktayım

Kızlar biliyorsunuz ya benim nişan bozulalı bir ay oldu. Bu bir ayda her Allahın kulu nişanlandı herkes evlendi. Ayrıldıktan sonra algıda seçicilik mi oldu nedir çevremde sadece evlenen insanları görüyorum depresyona gireceğim az kaldı 😬
Kız ne algıda seçiciliği cidden bu sene herkes çılgınlar gibi evleniyor. Bi arkadaşım bana tur bindirdi haftaya ikinci evliliğini yapıyor ikimiz de 94’lüyüz. Kaç senedir bu kadar evlilik görmemiştim. Tamam her yaz çok düğün oluyor ama bu sene bi başka :KK53: Seneye de çok boşanma olucak demek ki:KK8:

Ben 10 yıllık ilişkinin ardından gelecek ay evleniyorum mesela. 30’dan önce evliliği düşünmek pek mantıklı gelmiyor bana. Ben de 1 yıl daha bekleseydim olurdu aslında neyse düğüne az kaldı düşünme böyle şeyler SUS

Benim birsuru yasitim bekar benden küçükler akrabamdan evli ama onlar napiyorlar.Universite okusalar bile ise girip çalışmıyorlar ? Görücü geliyor sevmeden evleniyor.Erkek başını kapat derse kapatıp evleniyor.

Biz neden evlenemiyoruz.Kendimizden taviz vermiyoruz.
Çalışmamıza karşı olan kapan diyen erkeklerle olmuyoruz.Annemle beraber otur diyenle yapamam çünkü annem ile babannem 28 sene beraber yaşadılar.Ancak adamın annesi çok yaşlı bakıma muhtaç olur otururum.
Siz 100 gram altın istediğiniz için ayrilmamiş miydiniz nişanlinizdan? Eski konulariniza bakmıştım. Nisanliyken kıyafet bile almadılar tarzı şeyler demiştiniz sanırım. Bunlar hep mevzularinizdaydi.

Siz 100 gram altın istediğiniz için ayrilmamiş miydiniz nişanlinizdan? Eski konulariniza bakmıştım. Nisanliyken kıyafet bile almadılar tarzı şeyler demiştiniz sanırım. Bunlar hep mevzularinizdaydi.
Mehir sorunca 100 gram dedik.Sorun yaptılar.Daha az miktar veririm dedi.Mehirde istenir ki neden garibinize gidiyor.En alt sınırı 5 gram.
Bizde nişanlı iken geline kıyafet ayakkabı çanta alır.Ben nişanımda birşey görmedim.Bayramda birkez getirdiler.

Mehir sorunca 100 gram dedik.Sorun yaptılar.Daha az miktar veririm dedi.Mehirde istenir ki neden garibinize gidiyor.En alt sınırı 5 gram.
Bizde nişanlı iken geline kıyafet ayakkabı çanta alır.Ben nişanımda birşey görmedim.Bayramda birkez getirdiler.
Ben hiçbir şey istemedim hiçbir şey yine ağzıma ettiler. İstemek gerekiyor şımarıyorlar sonra adam yerine konmuyorsun

Ben şuan ki sevgilimden 100 gram mehir istesem beni her yerden engeller ki sevgilim doktor. Bence insanları sömürmeye çalışmanın mantığı yok. Evlenince parası varsa size zaten verir.

Ben hiçbir şey istemedim hiçbir şey yine ağzıma ettiler. İstemek gerekiyor şımarıyorlar sonra adam yerine konmuyorsun
Hic bir şey istememek de kötü ama 100 gram da mehir istenmez ya. Hem düğün yapacak hem ev eşyasi alacak hem 100 gram altın yapacak. Kraliçe Elizabeth ile mi evleniyor adam.

Ben şuan ki sevgilimden 100 gram mehir istesem beni her yerden engeller ki sevgilim doktor. Bence insanları sömürmeye çalışmanın mantığı yok. Evlenince parası varsa size zaten verir.
Her şeyi isteyen, çok isteyen, bencil kadınların daha fazla değer gördüğü bir gerçek

Yani herkes evleniyor bile olsa bide içeriğine bakmak lazım. Ben 22 yaşımda evlendim okumuş ev hanimiyim diyim üstteki arkadaşlarin yazısına göre :) ben hiç pişman olmadım. Ama bugün kuzenimin nisanlanacagini duydum çocugun düğün yapabilecek durumu yokmuş mesela. Abim demiş tamam yarı parasini ben odeyeyim yeterli iki gönül bir olsun. E nişanı ve kınayı da kız tarafı yapacak. Baktığın zaman buda dışardan gördüğün evlenen bir çift ama ne kadar saglikli. Hayır cidden anlamıyorum babanın evinde bu kadar ultra lüks imkanların varken(evler,arabalar,dükkanlar ve başka gayrimenkuller) nasıl daha düğün yapamayacak birisine evet dersin 🤷🤷yaşı da küçük cahillikle adım atıyor inşallah pişman olmaz 😔
Damat iyi niyetli ise düğünü beraber yapabilirler.Bence sıkıntı yok.Ama egerki kız tarafına masraf yikarlarsa o sıkıntı.Ben yaşadım inanın benim evime sadece perde halı aldı hanfendi.Yari parası dedi ama bence biz onun iki misli para gönderdik.Halifleksti benim halim artan perde diktirmis.Ve 30 bin lira tuttu dediler.Ceyizi siz getirin dedi teyzesi.Ve yalan söylediler.Oyle birşey dememismis.Ceyizi de babam İzmir e götürdü.Neymis hem almaya gelmiyorlar.Hemde banyo paspasim yokmuş benim.

Hic bir şey istememek de kötü ama 100 gram da mehir istenmez ya. Hem düğün yapacak hem ev eşyasi alacak hem 100 gram altın yapacak. Kraliçe Elizabeth ile mi evleniyor adam
Ya orta noktada anlaşılır mutlaka ama şimdi erkek aileleri hem geleneksel takılıp hem de hiçbir şey yapmıyorlar can sıkıcı olan şey o. Yoksa kimse ben 100 dedim sen 50 yaptın diye sorun çıkarmaz ki altın yüzünden nişan mı atılır

Back
X