• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese merhaba arkadaşlar 8 aylık bir bebeğim var ve tekrar hamileyim!!

Hayırlı olsun arkadaşım..
Telaşlanma, sağlıcakla doğar, ikisi birlikte büyür inşaallah.
Bende ikizlerim 4,5 aylıkken 1,5 aylık hamile olduğumu öğrenmiştim.
Aynı anda 3 bebek büyütmek hem çok zor, hem eğlenceli geçti.
Şimdi birbiriyle arkadaş 3 kardeş oldular..
Helal olsun ben birtanesinde delirecek gibi oluyorum:)

Ben de cesaret edebilsem beraber büyümeleri taraftarıyım. Tam büyüttük derken birtane daha yapmak tekrar baştan başlamak daha zor geliyor. Boyle ikisi de buyudugunde siz rahat edersiniz bence.

Ben de cesaret edebilsem beraber büyümeleri taraftarıyım. Tam büyüttük derken birtane daha yapmak tekrar baştan başlamak daha zor geliyor. Boyle ikisi de buyudugunde siz rahat edersiniz bence.
Evet böyle düşünmekte mantıklıymış tam bitti rahatladık derken bidaha baştan ikisini bir büyütmek zor olsa da sonrası rahat olur

Saol canım sanırım insanın böyle olumlu bişeyler duymaya ihtiyacı oluyor teşekkür ederim

Ben de kızım 11 aylıkken hamile kaldım. Üstelik ben peşpeşe çocuk doğuranları görünce başka işleri yok heralde diye düşünenlerdenim.
İlk hamileliğimde normal doğum olursa kızım 1,5 2 yaşındayken tekrar hamile kalır peşpeşe doğurur beraber büyütürüm diyordum. O kadar beklemedi ikinci kızım erken geldi.
Hiç moralini bozma, bir şekilde üstesinden gelirsin. Sağlıkla gelsin bebişin.

Esiniz de siz de şokta olmaniz cok dogal. Minik bir bebek; onun bakimi cok cok zor, ve ikinci bir hamilelik. Allah kolayligini verir insallah, nasipmis olmus, ama zor olacagi kesin tabiki.
Ben mesela suan 2nciyi cok istiyorum oglum 8 yasinda; a keske oglum kucukken olsaydi beraber buyurlerdi gibi bi dusuncem hic olmadi, kafayi yerdim. Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor tabiki, sizin 2nci aceleci davranmis :)

Bende 4 aylikti oğluna hamileydi şuan aralarında 14 ay var çok zaor ama bir o kadarda çok güzel iykide olmuş diyorum ne kadar zorlansamda

Hayırlısı olsun cnm benim de oğlum 21 aylık hamileyim ikinci oğluma zor olacak ilk zamanlar ama sonu güzel olur

Arkadaşlar doğumdan sonra düzenli regli olmaya başladım hemen bu ay geçince test yaptım çizgi silik çıktı emin olmak için kan verdim değer 44 çıktı doktor kese göremedi daha sağlıklı bi gebelik olup olmadığını bilmiyoruz daha dikkate ediyorduk anlamadım nasıl oldu iki bebeğe nasıl bakarım ben hazır değilim çok zor olucak herhalde ama Allah nasip ettiyse hayırlısı olsun da diyorum bazen bilemedim çok değişik duygular yaşıyorum şuan.

Valla kuzenimde ayni durumdaydi şimdi gun sayiyor gelse de sevsem biran once diyor :) ogrendiginde aglamaktan gozleri şismişti. Gunlerce kendine gelemedi hep agladi.

Ben de kızım 11 aylıkken hamile kaldım. Üstelik ben peşpeşe çocuk doğuranları görünce başka işleri yok heralde diye düşünenlerdenim.
İlk hamileliğimde normal doğum olursa kızım 1,5 2 yaşındayken tekrar hamile kalır peşpeşe doğurur beraber büyütürüm diyordum. O kadar beklemedi ikinci kızım erken geldi.
Hiç moralini bozma, bir şekilde üstesinden gelirsin. Sağlıkla gelsin bebişin.
Saol canım geçenlerde bende böyle düşünmüştüm birini görünce çocuk yeni yeni yürüyordu kadının karnı kocamandı garipsemiştim işte başına geliyor insanın

5 aylıkken hamile kaldım.
Zor evet, fazlasıyla zor.
Ama gelip geçecek inan ki.
Şuan biri 11 diğeri 26 aylık.
Kafayı yiyorum ama çok tatlılar ya:anne:

İyi taraflarını düşün. Arkadaş gibi büyüyecekler. Daha sosyal ve paylaşımcı olmayı öğrenecekler. Oyun zamanları gelince birbirleriyle oynayacakları için seni oyun için istemeyecekler. Küçük büyükten yemeyi yürümeyi konuşmayı daha çabuk öğrenecek. İlk başlar zor olacak ama yaklaşık 3 yaşlarına gelince çok rahatlayacaksın.
Artık bebek gelmiş bile üzülüp ona da hissettirme. :)

İyi taraflarını düşün. Arkadaş gibi büyüyecekler. Daha sosyal ve paylaşımcı olmayı öğrenecekler. Oyun zamanları gelince birbirleriyle oynayacakları için seni oyun için istemeyecekler. Küçük büyükten yemeyi yürümeyi konuşmayı daha çabuk öğrenecek. İlk başlar zor olacak ama yaklaşık 3 yaşlarına gelince çok rahatlayacaksın.
Artık bebek gelmiş bile üzülüp ona da hissettirme. :)
Çok doğru hisseder üzülmemek lazım

Olan olmuş artık yapacak bir şey yok. Bazen ben de ikinciyi 1 sene dolduktan sonra yapsam mı diye düşünüyorum sonra bi duraksıyorum falan. Zaten ilki zor oldu :) hayırlısı neyse o olsun diyorum.
Ama böyle durumlarda dikkatli korunursanız böyle bir şeye mahal vermezsiniz ;)

Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
Korunmak için çok geç olduğuna göre =) pozitif yönlerine odaklanıp, eşinizle güzel bir iş bölümü planı yapmaktan, çevrenizde kimlerden yardım alabileceğinizi tespit etmekten başka şansınız yok. Çocukların, evin tüm sorumluluğunu tek başınıza yüklenmediğiniz sürece, altından kalkarsınız bence 2 küçük çocuklu hayatın.
Yaşları yakın kardeş kardeş büyürler laflarına pek güvenemiyorum, kardeş kardeş büyümekten çok, anne babaya bağımlı, onlardan çok şey bekleyen iki bebek olacaklar öncelikle. İkisi de sürekli ilgi, sevgi bekleyecek, ikisi de bakıma muhtaç yaşlarda olacak. Bunlar zor şeyler, ama eşiniz yeterince yanınızda olursa, üstesinden gelebileceğiniz şeyler.
Ve elbette evde iki minik bıdığın olması çok zor ama aynı zamanda feci nefis bir şey olacak.

Back
X