• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese tavsiye vermek

Bu benim yA valla billa ben tam olarak buyum açıklamalar verdiğiniz örneklerle kendimi görüyorum şuan inanın bende yoruyorum kendimi bazı insanlar çözüm aramıyor aslında
+ailem konusundada ben böyleyim annem bi derdini anlatıyor ben uzun uzun şöyle yap böyle yap şunu yapsan daha iyi olur derken buluyorum kendimi

Demi ona illa söylüyor insan onun o karanlık fikrini aydınlığa çıkarmak sanki görevim 😀
Tanıdıkları geçtim,Mesela ben hiç tanımıyorum otobüste kendi kendilerine konuşuyorlar mesela şurda mı insek daha yakın vs diye ben hemen hop konuda tarif ederim sonuna kadar. Bana ne Yani 😂

Tanıdıkları geçtim,Mesela ben hiç tanımıyorum otobüste kendi kendilerine konuşuyorlar mesela şurda mı insek daha yakın vs diye ben hemen hop konuda tarif ederim sonuna kadar. Bana ne Yani 😂
Yani demi bu kadar detaya gerek olmadığını fark ettim bende yardım isterse ver yoksa verme değil mi 😅

Merhaba arkadaşlar benim son zamanlarda kendimde rahatsız olduğum bi konu var olumlu veya olumsuz biri bana bişey anlattığında susup sadece dinleyemiyorum hemen tavsiye verirken buluyorum kendimi ,kötü bir niyetim yok aslında iyi kötü tecrübelerimi insanlarla paylaşmak istiyorum galiba ama yakın uzak herkese bu şekilde davranmaya başladığımı farkettim bazen insanlar yanlış anlayabiliyor bu durumu nasıl törpüleyebilirim nasıl karışmayım insanların işine kendimi kötü hissediyorum 😊
İstenmeden verme. İyi olursa teşekkür eden az olur, kötü olursa sen yaptın olur.

Akıl isteyen 'sence napsam' minvalinde sorar zaten.

İkincil faydanı bul. İnsanlara fikir vermek sana iyi mi hissettiriyor, akıllı mı hissediyorsun? Yardım ettikçe çevren mi genişliyor gibi. O amacı yönet..

Sen için söylemiyorum ama her konuda sormadan akıl verenler itici oluyor maalesef.

Bu benim kayınvalidem. 😀😀 Sonra da hemen atlıyorum deyip kendine kızıyor kısır bir döngü. 😀😀

Ukalalık olarak algılayan da derdini anlatmasın. Ağlama duvarı mıyız biz?

Allah iyiliğinizi versin açtığınız konu beni şaşırttı :D A, ben de öyle miyim acaba diye düşünmeye başladım. Bence sizin çok yakınınız olan kişiler, anne, eş, kardeş falan böyle bir durumdan rahatsız olsa söyleyebilir. Ama bir tık daha yabancılarla konuşurken dinlediğinizden emin olun. Belki probleminiz konuşma sırasının size geçmesini istemenizdir. Bunu bazen heyecanlanınca ben de yapıyorum ama önemli olan karşılıklı olarak eşit şekilde konuşabilmek. İyi dinlediğinizden emin olun, karşıdaki susunca konuşun. Bir de derdini anlatıyorsa ne yapacaksınız ki, akıl illa ki verilir yani. Sadece biraz üsluba dikkat etmek lazım, 'şöyle yapsan daha mı iyi olur acaba', 'benim bir fikrim var ama istersen anlatayım' falan diyebilirsiniz. Akıl verme faslını kısa tutun, dinlemek isteyen devamını ister bence

Back
X