Herkesı kendimden ustun goruyorum

sonbaharask

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
327
194
103
34
Başlıkdada yazdığım gıbı herkesi kendimden ustun gorup fazla onemsıyorum, boyle olunca da onlar benı önemsemiyor kaale almıyorlar ve ıstedıklerını soyuyorlar bu durumdan nasıl kurtula bilirim.

Ben bu duruma cok uzuluyorum ama kimseyi kırmak uzman istemiyorum ama hep kırılan ben oluyorum ailemde bu sekilde sen de durum nasıl pkı
Kavram karmaşası içindesiniz.
Kırmak üzmekle üstün görmenin hiç alakası yok.
Sizden üstün gördükleriniz sizi kırıyosa o onların kabalığı,üstünlükleri değil.

Üstün görmek değil de fazla kıymet veriyosunuz bence. Ama aynı kıymeti göremeyince üzülüyorsunuz tabi. Fazla kıymet vermek iyi değil hiç.Hep üzüntü getirecek

Karşındakini üzme kırma ezme ama kendini de ezdirme. Kibar naif bir insan olmakla ezik olmak arasında fark var. Kendini kullandırtma. Kendine saygı duy ki başkaları da sana saygı duysun. Okuyor musun?

Karşındakini üzme kırma ezme ama kendini de ezdirme. Kibar naif bir insan olmakla ezik olmak arasında fark var. Kendini kullandırtma. Kendine saygı duy ki başkaları da sana saygı duysun. Okuyor musun?
İsletme mezunuyum bır oglum var cocuklugumdan beri sureklı annemler Ablamlar tarafından ezıklendm kı konuşmaya bıle hakkım yoktu bende hep kendimi degersz gordum kendime Öyle bı saygım falanda yok asmak istiyorum ama bır yeede tıkanıyor ama evlendıgımden beri yavas yavas degısmem oluyor ama ne zaman istediğim gıbı olurum bılemem

Üstün görmek değil de fazla kıymet veriyosunuz bence. Ama aynı kıymeti göremeyince üzülüyorsunuz tabi. Fazla kıymet vermek iyi değil hiç.Hep üzüntü getirecek
Aslında Önceki halime gore şuan ıyıyım apartmanda huyları farklı insanla gorusuyorum banada alıştırma gıbı oluyor bilmiom Ins gecer bu durum

İsletme mezunuyum bır oglum var cocuklugumdan beri sureklı annemler Ablamlar tarafından ezıklendm kı konuşmaya bıle hakkım yoktu bende hep kendimi degersz gordum kendime Öyle bı saygım falanda yok asmak istiyorum ama bır yeede tıkanıyor ama evlendıgımden beri yavas yavas degısmem oluyor ama ne zaman istediğim gıbı olurum bılemem
Canım senin gördüğün muameleyi kim görse heralde böyle olurdu ama artık çocuk değilsin. Evli bir kadınsın. Annesin. Anne olman ve evladınla ilgilenmen ona bakman bile kendine saygı duyman için başlı başına bir sebep bence.

İnsanlara hakettikleri gibi davran. Sevmediklerinden uzak dur. Mecburiyetten görüştüklerinle mesafeni koru. Samimi olduklarınla samimi ol kendin gibi davran. Kendini sev :)

Canım senin gördüğün muameleyi kim görse heralde böyle olurdu ama artık çocuk değilsin. Evli bir kadınsın. Annesin. Anne olman ve evladınla ilgilenmen ona bakman bile kendine saygı duymak için başlı başına bir sebep bence.

İnsanlara hakettikleri gibi davran. Sevmediklerinden uzak dur. Mecburiyetten görüştüklerinle mesafeni koru. Samimi olduklarınla samimi ol kendin gibi davran. Kendini sev :)
Bunun ıcın cok capalıyorum ıkı daha Kisisel gelisim kitapı aldım etkisi oldu bıraz karekterlerlerı farklı insanlarla gorusuyorum kime nasıl davranacagımı anlama calısıyorum aslında guzelim guzel de makyaj yaparım ama kendimi bır turlu sevemıyorum :KK49::KK49::KK48:

Bende de şey vardı mesela bi arkadaşla başbaşayken çok kasılırdım. Mesela otobüsteyiz sanki ille bir konu muhabbet açmam lazım yanımda sıkılmaması lazım gibi saçma sapan bir hissim vardı. Aştım gerçi. Yani bu bile gizli kibir olabilir belki. Ben kimim ki bonom yonomdo komso sokolomoz diyorum. Sıradan insanlarız işte karşımızdakini üst görmek bile aslında kendi kibrimizle ilgili olabilir gibime geliyor. Herkesi üst görüyon kendini beğenmiyon çünkü sıradansın. Yakıştıramıyosun bunu kendine. Başka bi bişilrr istiyosun.

Bu saatte kafa kalmadı karışık yazdım ama aşağılık duygusu gibi görünen bir kibir var bence ortada. Bunun üzerine düşünücem biraZ

Başlıkdada yazdığım gıbı herkesi kendimden ustun gorup fazla onemsıyorum, boyle olunca da onlar benı önemsemiyor kaale almıyorlar ve ıstedıklerını soyuyorlar bu durumdan nasıl kurtula bilirim.
Zorun ne ? Niye ?

Sanırım sürekli aynı seyi yapıp benzer sonuçlar alıyorsun ..kendine çeki düzen vermezsen ,üstüne basıp geçen çok olur ..sen arkadan nal toplarken ,atı alan Üsküdarı çoktan geçmiş olur ..sana da aşağılık kompleksi kalır ..

Bende de bi değişiği var arkadaslar mesela görüştüğümüz bi kaç aile dostumuz var durumları cok cok iyi evleri arabaları cok lüks benim niye yok benimde hakkım rahat etmek acaba içlerinden eziklenip üstünleniyolarmıdır diyorum kendi kendime ama öyle insanlar değil bu ego mu anlamıyorum

Çok okuyun, çok ararştırın. Okumaktan kastım Canan Tan gibi sığ aşk romanları değil. Kültür, tarih, mitoloji, felsefe, polisiye, bilim vs....Ve diksiyon kursuna gidin. Bakın bu çok önemli. Düzgün diksiyonlu konuşursanız jest, mimik, ses, duruş insana inanılmaz öz güven verir. Ve bunları yaparken değişmekten ve çevrenizden gelen'sen çok havalandın, yapamazsın, çok değiştin.' vs lakırtılarına kulaklarınızı tıkayın.

Çok okuyun, çok ararştırın. Okumaktan kastım Canan Tan gibi sığ aşk romanları değil. Kültür, tarih, mitoloji, felsefe, polisiye, bilim vs....Ve diksiyon kursuna gidin. Bakın bu çok önemli. Düzgün diksiyonlu konuşursanız jest, mimik, ses, duruş insana inanılmaz öz güven verir. Ve bunları yaparken değişmekten ve çevrenizden gelen'sen çok havalandın, yapamazsın, çok değiştin.' vs lakırtılarına kulaklarınızı tıkayın.
Kısısel gelısım okuyorum oglum daha 2 yasında bırakacak kimsem yok İnt ten mı takıp etsem diksiyon kursunu

Back
X