Herkesin derdi benim karnım

Merhaba arkadaslar 60 kilo ile hamile kaldım şuan 75 e.doğru gidiyorum
Sorun şu ki hamileliğimin başından beri herkez yok karnın çok büyük yok falandı senle hamile.bu kadar karnı yok ama onunda burnu büyümüş kiskis gülme kimisi ay ekmeği çok mu yiyorsun der alakası yok kimisi sen de şeker var şeker yüklemesi yaptırdım bu arada çok iyi çıktı ilk başlarda kırmadan açıklama getirmeye çalıştım kimisine ay olarak büyük bile söylüyordum ki hani soru sormasin diye kimisi karnıma dokunur ay tekmeliyor mu bakayım ya elleme stres oluyorum kimisi şimdi iken böyle ise hamileliğin son iki ayı nasil olursun zaten gebeliğin vermiş olduğu stres hormonların tavanı malum bilirsiniz artık çevremdekilere kırmaya başladım sanane ne ilgilendiriyor çok şükür bebeğim sağlıklı benimle diyorum 4 yaşına girmiş bir kız evladım var biraz yaramaz malum ay bu halde ikisine nasıl bakacaksın ki ben lohusaligimi bile tek başına atlatmış kadınım (eşimin desteği tabiki oldu) şu an bel ağrısı var eşim sağolsun bilasiklari dizer yerleştirir masayı kurar çamaşır atar asar vs en büyük yardımcım eşim çok şükür fakat şu insanların artık hadlerini bı türlü bilmiyorlar sonra ben laf söyleyince surat sallandiriyorlar
Bu arada ilk kızıma yeni doğum yapmışım daha 2 hafta olmuş doğum yapalı halamla dünür u geldi kadın bana demez mi hiç doğurmamış gibisin göbeğin olduğu gibi duruyor bebek emziriyordum şok oldum halam la konuştum sakın bir daha çağırma kovacakdim evden az daha
Böyle işte kızlar okuduğunuz için sağolun içimi dökmek istedim
takma diyeceğim ama takmamak zor oluyor biliyorum. canını sıkacak laflar geldiğinde ben böyle mutluyum, sen hamile kaldığında böyle olmazsın, gerçi ben kendimi tutamaz şunu derdim direk ''seni neresi bağlıyor bunun. bebek benim göbek benim sanane! '' gerçekten gıcık oluyorum böyle olaylara karnım büyüyecek kadar bir gebelik yaşamadım şuan ki hamileliğimi yeni öğrendim... inş. bunun büyüdüğünü görücem. etrafımda bu gibi psikolojik baskılara maruz kalan bir sürü insan oldu... onlarada bu hassasiyetle yaklaştım hatta eltime kayınvalidem bebeği emzirmiyorsun diye laf söyleyip duruyordu. kızın sütü gelmiyor zaten emziremiyorum diye üzülüyor. kızda birşey diyemiyor. artık dayanamadım. meme onun bebek onun ister emzirir ister emzirmez sanane dedim... tutamadım artık kendimi. sustukça tepeye çıkıyorlar neresi komik neresiyle dalga geçiyorsun ve neden ayşeyle fatmayla kıyaslıyorsun gıcık oluyorum böyle insanlara üzülme lütfen hamileliğininde tadını çıkar.

Merhaba arkadaslar 60 kilo ile hamile kaldım şuan 75 e.doğru gidiyorum
Sorun şu ki hamileliğimin başından beri herkez yok karnın çok büyük yok falandı senle hamile.bu kadar karnı yok ama onunda burnu büyümüş kiskis gülme kimisi ay ekmeği çok mu yiyorsun der alakası yok kimisi sen de şeker var şeker yüklemesi yaptırdım bu arada çok iyi çıktı ilk başlarda kırmadan açıklama getirmeye çalıştım kimisine ay olarak büyük bile söylüyordum ki hani soru sormasin diye kimisi karnıma dokunur ay tekmeliyor mu bakayım ya elleme stres oluyorum kimisi şimdi iken böyle ise hamileliğin son iki ayı nasil olursun zaten gebeliğin vermiş olduğu stres hormonların tavanı malum bilirsiniz artık çevremdekilere kırmaya başladım sanane ne ilgilendiriyor çok şükür bebeğim sağlıklı benimle diyorum 4 yaşına girmiş bir kız evladım var biraz yaramaz malum ay bu halde ikisine nasıl bakacaksın ki ben lohusaligimi bile tek başına atlatmış kadınım (eşimin desteği tabiki oldu) şu an bel ağrısı var eşim sağolsun bilasiklari dizer yerleştirir masayı kurar çamaşır atar asar vs en büyük yardımcım eşim çok şükür fakat şu insanların artık hadlerini bı türlü bilmiyorlar sonra ben laf söyleyince surat sallandiriyorlar
Bu arada ilk kızıma yeni doğum yapmışım daha 2 hafta olmuş doğum yapalı halamla dünür u geldi kadın bana demez mi hiç doğurmamış gibisin göbeğin olduğu gibi duruyor bebek emziriyordum şok oldum halam la konuştum sakın bir daha çağırma kovacakdim evden az daha
Böyle işte kızlar okuduğunuz için sağolun içimi dökmek istedim

amannnn düşündüğün şeye bak 58 kiloyla hamile kaldım en son 74 idim geçen gün doktora gittiğimde kaç kilosun şuan dedi bu konulara hiç girmeyelim dedim adama ilk aylarda çok istifra edince hep boza yedim mayhoş bi tadı olduğu için iyi geliyodu o da kilo aldırdı napayım ama şimdi Allah için bana kimse kilo almışsın demedi ya da cesaret edemediler bilemiyorum azcık ters bi insanım :D

30 haftalık hamileyim bende 48 ile hamile kaldım aynı bende 15 kilo aldım oğlum 1560gr ama benim fark edilmiyor 15 kilo aldığım neden bende bilmiyorum arkadan belli bile olmuyor hamile olduğun diyorlar . Tabi bazı insanlar bir kusur bulmaya meraklı oldukları için sürekli saçma sapan sorular soruyorlar herşey normalse bu sefer ay bebeğin kilosu azmış diyorlar bende sinir oluyorum . Gayet normal kilosu diyorum hala ısrar ederse tersliyorum doktorumdan iyi mi bileceksin diye . Boşverin takmayın hiç iki ay sonra zaten ister istemez eski halimize dönücez. Kimin ne dediği hiç önemli değil.

Evet uzmanlara göre normal değil kızımı 85 kilo da doğurmuştum 6 ayda 60 kilo ya indim doğum dan sonra hızlıca kilo verme başlıyor bende özel olarak bişey yapmıyorum da tabi çatlaklarim çok kilo dan dolayı onun haricinde herhangi bi sağlık problemim yok herşey seyrinde gidiyor

Kimseyi karıştırmayın, önemli olan sizin sağlığınız.
Ben ilk hamileliğimde 60 ile hamile kaldım, doktorum 12-13 kiloyu gecme dedi ama ne mümkün :) 16 kilo aldım. (Omurga rahatsızlığım var, kilo dert)
40 ım çıktığında 66 kiloydum,
Sonra da 60 a geri döndüm.
Çocukların arası 2.5 sene Benim.
Yine 60 ile hamile kaldım.
17 kilo ile Doğuma girdim.
Ve şimdi kilo veremiyorum :)
70 kiloyum.
Keşke keşke keşke, dikkat etseydim.
Yaşla birlikte metabolizma yavaşlayabilir yada Doğumdan sonraki hormonal denge farklı olabilir

Kızıyoruz bazen karışıyorlar diye ama haklı oldukları nokta olduğunda biraz kulak asmak lazım.
Şimdi iki çocuğun peşinden +10 kilo ve sağlıksız omurga ile koşuyorum.
Geçen doktoruma gittim, arkadaşım aynı zamanda, epey fırçaladım niye daha çok sıkıştırmadın beni diye :)
Tabi halanın bilmem nesi, görümce,kayınvalide yada 34-36-38 beden insanlar karışmasın, sinir oluyor insan :))

Ahh ahh..okurken kendi yasadiklarim geldi gozumun onune..:KK14: hamileligim boyunca yok karnin cok cikmis yok cok irilesmissin diye diye hamilelik biti. dogurunca bu sefer daha 3.gunumdeyim sezeryanla dogurmusum yok karnin cok kalmis sanki karnin gitmeyecek.
Korse tak karnin kuculsun sinir krizlerine girdim..biride moral verse ne olur acaba cok merak ediyorumm..

Ağzı olan konuşuyor işte. Bana da karnın yok deniyordu hep, bebek büyüyemiyor falan gibi laflar. Gördüğünüz gibi büyük olsun küçük olsun, her zaman söylenecek bir laf vardır millete. Takmayın, kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin, sizin psikolojiniz ona yansıyor. Insanlar cahil, kırıyor işte böyle düşüncesizce. Sağlıkla alırsınız inşallah bebeğinizi kucağınıza.

İlk kızımda bı arkadaşla aynı dönemdi hamileliğim... Bak canan hiç almadı sen çok şiştin deyip durdu arkadaslarimz:işsiz: halbuki çok almamistim 53 le hamile kalıp 64 le doğurdum. Ama iç karnım yok hiç.... Altinci aydan sonra hop top gibi oluyor gobegim...Doğurdum sütun yaramıyor çocuk toparlanmiyor,sütun yok normal doğursaydin sütun olurdu... Vah vah sezaryan olmus bidi bidi millet.... :sinirli::sinirli:bu arada kızım obezite sınırında bebekti... Demem o ki bizim millet konuşur hep konuşur cok konusur... Takılmayin sağlıkla bebisinizi kucaginza alın ins:emir_bebek::anne:.

Yorumlarınız için güzel dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim kızlar hamile olup yorum yapan arkadaslarim sizde sağlıklı sıhhatli bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah Rabbim evlatlarımıza zeval vermesin hastalıklardan kötülüklerden korusun inşallah

Halanın dünürü ne alaka? Sizi davet ettiğimi hatırlamıyorum deseydin.

Halanın dünürü ne alaka? Sizi davet ettiğimi hatırlamıyorum deseydin.
Soyliyemedim o an bana göbeğin hala duruyor hiç doğurmamış gibi dediğinde doğum yapalı 1.5 hafta oldu ne bekliyorsun diyebildim 2 saat oturdular gittiler şu 40 li iken gormede neyin kafası dikişleri ağrısı bi yandan ertesi günü telefon açtım hala sen tek gelebilirdin niye takıyorsun peşine istemiyorum mevludumde dedim

Canım benim Rabbim kucağına almayı nasip etsin insallah sen kimsenin lafına bakma böyle boş boş konuşanlar çok sen kendi sağlığını bebeginin sağlığını düşün önce önemli olan o başkaları için yaşamıyoruz su hayatta zaten doğumdan sonra çok rahatlıkla verirsin kilolarını kafana takma Allah bir avazda kurtarsın inşallah

Takma kafana kimseye begendiremezsin
Ben 74 kiloyla hamile kaldim
Bulantim oldu istahim kesildi
Hamile oldugum bile belli degildi
Komsular bile anlamamis hamile oldugumu
Herkes ye bu cocuk buyumuyo diye diye basimi yedi
Dr bile bu karindan fazla bisey bekleme dedi
3.230 gr dogdu kizim
Napayim simdi tektek gozlerine mi sokayim
Cok aldiysan cabuk verirsin sisliktir onlar

Bebeğiniz de siz de sağlıklıysanız boşverin söylesinler herkesin bünyesi farklı allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ☺️

Back
X