Herkesin söylediği sözlerin ve eski olayların akla gelmesi..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, daha önce burada açtığım konuların büyük çoğunluğunda derdimi anlattığım için fayda gördüm, farklı bakış açılarını da okudum kısacası faydası oldu.. Şimdi anlatacağım sorunum da uzun süredir yaşadığım bir sorun ama bu sorundan artık bıktım. Başlarda ben kendim isteyerek aklıma getiriyorum ondan aklıma geliyor diyordum.. Bir de geçmiş olayların ve özellikle konuşmaların akla gelmesi normal bir şey diyordum ama bıktım.. Uzun süredir yaşıyorum bu durumu.. 15- 20 sene önceki bir konuşma aklıma geliyor.. Daha önceki bir konumda bahsetmiştim ben onun nişanlısıyım diye.. Onun gibi.. Sadece o söz değil.. Mesela bu sabah daha kalktım.. Sabah bir iki iş var onları yapıyorum.. Sonra kahve içeceğim.. Aklıma var ya eski konuşmalar böyle hızlı hızlı gelip duruyor.. Bazen de sesli olarak söylüyorum.. Sonra ya madem aklıma gelip duracak bari işe yarayan bir şey olsun diye kelime-i tevhid söyleyip durdum içimden ya da aklımdan.. O zaman biraz sakinledim..Arkadaşlar yakında inşallah yeni eve taşınacağım o zaman belki yeni ev, yeni çevre, ortam derken yeni bir şeylerden bu yaşadığım olay azalır mı diyorum.. Böyle bir şey yaşayan oluyor mu? Yeni eve taşınınca inşallah geçer yoksa doktora anlatacağım.. Teşekkürler okuduğunuz için.

Pasif agresiflik durumu gibi bir şey mi? Sizi kıran ama tepki vermediğiniz şey içinizde kaldığından ilk fırsatta bilinçaltından bilinç düzeyine çıkıyordur belki. Tabii ki bir doktora görünün

Pasif agresiflik durumu gibi bir şey mi? Sizi kıran ama tepki vermediğiniz şey içinizde kaldığından ilk fırsatta bilinçaltından bilinç düzeyine çıkıyordur belki. Tabii ki bir doktora görünün

Mesela seneler önce okuldan bir kız, o zamanki onun erkek arkadaşı ona gidip bir gün seninle bir şey konuşacağım diyormuş, kız da ona konuşmayalım diyormuş.. Kız konuşkan biriydi okulda bir gün bunu anlattı.. Sonra ben ne diyeceğim diye aynı durumda diye kız bana gelip bir gün seninle bir şey konuşacağım diye 3- 4 kere farklı farkı zamanlarda söyledi.. Ben cevap bile vermedim.. Onun hoşlandığı çocuğun ona bir şeyi söylemesiyle o kızın bana gelip söylemesi aynı şey mi? Bu kızın söylediği laf aklıma geliyor mesela.. Daha çok bana çok tuhaf gelen olaylar aklıma geliyor bu şekilde..

Mesela seneler önce okuldan bir kız, o zamanki onun erkek arkadaşı ona gidip bir gün seninle bir şey konuşacağım diyormuş, kız da ona konuşmayalım diyormuş.. Kız konuşkan biriydi okulda bir gün bunu anlattı.. Sonra ben ne diyeceğim diye aynı durumda diye kız bana gelip bir gün seninle bir şey konuşacağım diye 3- 4 kere farklı farkı zamanlarda söyledi.. Ben cevap bile vermedim.. Onun hoşlandığı çocuğun ona bir şeyi söylemesiyle o kızın bana gelip söylemesi aynı şey mi? Bu kızın söylediği laf aklıma geliyor mesela.. Daha çok bana çok tuhaf gelen olaylar aklıma geliyor bu şekilde..
Pek anlamadım ama Allah yardımcınız olsun, bir uzmana danışın

• Beğen
Reactions: mb1
Durumun ilerlermeden iyi bir psikiyatriye gitmeni tavsiye ederim.

Aynen oyle yanlizlik vuruyor insani kendi kendine sesli konusup dusunmeye basliyosun ayni olaylari tekrar tekrar yasiyor karsinda o kisiler varmis gibi cevap veriyosun icinden daha sonra disindan istemsiz kaslarin fln kalkiyor olumsuz bisey dusununce bu devam ettikce boguluyor insan cikis yolu ariyor

Kafani dagitacak biseyler yap calisamiyorsan ev isi temizlik orgu resim boyama dikis nakis kurs yemek pasta masta ya da kuran oku namaz kil kendini mesgul edersen kafanin icide susar zamanla

• Beğen
Reactions: mb1
insanlar kendi kendine konusabilir bazen ama cevapta veriyorsan ozaman sıkıntı büyük

Bende geçmiş konuşmalar olaylar aklıma geliyor birden çok sinirleniyorum cevap veriyorum o kişiye kendi kendime. Genelde o an cevap vermediğim içimde kalan veya kafama takılmış şeyler oluyor. Küfür hakaret de ediyorum. :halay:Bide şey var durup dururken üzülebiliyorum. Geçmişte arkamdan vuranlar, ikiyüzlü, yapmacık davrananlar, haksızlıklar geliyor aklıma. Çözülmemiş konular hepsi. Bence içe atmamak lazım

Eskiler aklına geliyor.
Zaten üzülmeye müsait birisin.
Düşünüp düşünüp üzülüyorsun işte.
Ya da bu tip durumlarda doğrudan cevabını ver

zamanın da içimize attıklarımız şimdi derdimiz oluyor.ruh sağlığımızı bozuyor.banada oluyor aynıları.ama artık içimde ne varsa susup kalmıyorum kime ne demem gerekiyorsa söylüyorum.susup sorun yaşamıyım huzurumu kaçırmıyım derken aklımızı kaçırıyoruz.

Çok ilginç geldi konunuz. Nasıl yani seneler önceki konuşmaları mı hatırlıyorsunuz?🤔 Ben ciddi bişey olmadığı sürece hiç umursamam lafları,unuturum da hemen. Mesela bi arkadaşım, falanca kişi sana şöyle şöyle yapmıştı der,hadi yaa öyle miydi derim. Hem her lafı kafama takıp önemsemem hem de hataları çok çabuk affederim,hiç yük yapmıyorum sanırım kafam pırıl pırıl:eğlence:acaba kinci misiniz veya İçten içe affedemiyor musunuz?

Dikkatinizi dagitacak seyler yapin.
Mesela tv acik olsun, ses olsun, muzik dinleyin.

Back
X