Herkesten korkar olduk artık.

Akşamüstü bebeğimi bebek arabasına koydum, yürüyüş yaparak markete gittim. Çıktığımda yaşlı bir teyze kapının önünde gömleklere bakıyordu ama işin tuhaf tarafı teyzenin önünde bir bebek arabası ve arabanın içinde de bir taş. Bana gömleğin fiyatını sordu. Fiyat yazmıyordu, ben de içeri sorayım mı istersen dedim. Tamam sen bebeği bırak git sor dedi bana. Tam çıkış kapısının önünde olduğumuz için içeri girmek için diğer tarafa gitmem gerekiyordu. Yani bebeğimi ona bırakıp gidip sormamı istiyor benden. O esnada çıkış kapısı açıldı ve ben de hemen oradaki kasiyere sordum. Teyzeye fiyatı söyledim, o da yoluna devam etti. Benim yolumun tersi tarafına gitti. Sonra ben yürürken arkama bir baktım o teyze geliyor bebek arabasıyla. Kalbim hızlı hızlı atmaya basladi, hemen bir mağazaya girdim. Çıktığımda yoktu ortada. Sonra eve gelirken acaba arabayı kolay yürümek için mi sürüyordu diye düşündüm. Boşuna günahını aldım sanırım. Ama kadının tipi, bebeği bana bırak demesi falan çok korkuttu beni. Kimseye güvenemeyecek miyiz artik? :KK43:
Güvenmeyeceğiz tabi ki:KK11: zaten arabanın içinde taşın ne işi var, iyi ki bırakmamışsınız ben hiç iyi niyetli bulmadım ya akli melekeleri uçmuş ya da çocuk kaçırmak için tezgah yapıyor, başka birşeye ihtimal vermiyorum

Babaanem de yururken kuzenimin bebek arabasina dayanirdi hep. Hatta kuzenim buyudugunde bile sirf babaanem icin bebek arabasini da yanimiza alirdik. Bu da ihtimal dahilinde yani. Ama guvenmemekte kesinlikle haklisiniz. Babaanemden bilmeme ragmen ben de olsam oldukca tedirgin olurdum.
Belki de öyle. Taşı da ağırlık için koymuş olabilir. Allah bilir artık orasını.

Güvenmeyeceğiz tabi ki:KK11: zaten arabanın içinde taşın ne işi var, iyi ki bırakmamışsınız ben hiç iyi niyetli bulmadım ya akli melekeleri uçmuş ya da çocuk kaçırmak için tezgah yapıyor, başka birşeye ihtimal vermiyorum
Bana akli dengesi yerinde değilmiş gibi geldi biraz. Bir de baktığı gömlekler genç erkek gömleği. Ne alaka? Sanki öylesine soruyor gibiydi.

Ben bile korktum valla. Bos araba, icinde taş. Allah korusun. Kendi arabanizi kontrol etseydin. Boyle seylerde benim aklima direk büyü gelir. Sizin arabaya taş falan koymus olmasin.

Gayet net bence kadın bebeğinizi kaçırmak istemiş.
Bir anlık dalgınlığınıza boşluğunuza gelip bebeğinizi bıraksanız Allah korusun şu an ne halde olurdunuz. :KK43:
Çok uyanık olmamız ve her an herkesten şüphe duymamız lazım maalesef yaşlı başlı demeden.
Çok ürkütücü geldi bana bu anlattığınız siz dikkatli davranmışsınız ama bu kadın yarın öbür
gün birinin bebeğini kolaylıkla çalabilir.

Evet,kimseye güvenmeyeceğiz.
Neme lazım deyip her zaman gardımızı alıp öyle çıkacağız sokağa.
Özellikle çocuklarımız varken.

Bir anlık bir basiret bağlanması yaşar bırakıverirdiniz.
Sonrası korkunç...
Allah esirgesin,savunmasız yavrularımızı özellikle.

Gayet net bence kadın bebeğinizi kaçırmak istemiş.
Bir anlık dalgınlığınıza boşluğunuza gelip bebeğinizi bıraksanız Allah korusun şu an ne halde olurdunuz. :KK43:
Çok uyanık olmamız ve her an herkesten şüphe duymamız lazım maalesef yaşlı başlı demeden.
Çok ürkütücü geldi bana bu anlattığınız siz dikkatli davranmışsınız ama bu kadın yarın öbür
gün birinin bebeğini kolaylıkla çalabilir.
İnşallah kimseye zarar veremez. Allah'ım sen koru. Dayanılır gibi değil düşüncesi bile.

Evet,kimseye güvenmeyeceğiz.
Neme lazım deyip her zaman gardımızı alıp öyle çıkacağız sokağa.
Özellikle çocuklarımız varken.

Bir anlık bir basiret bağlanması yaşar bırakıverirdiniz.
Sonrası korkunç...
Allah esirgesin,savunmasız yavrularımızı özellikle.
Amin. Allah hep iyilerle karsilastirsin.

Bana akli dengesi yerinde değilmiş gibi geldi biraz. Bir de baktığı gömlekler genç erkek gömleği. Ne alaka? Sanki öylesine soruyor gibiydi.
Canım benzer bir durum benim başına geldi, magazadan çıkıcam kucağımda bebeğim var benden yardım istiyor, bana bırak sen bir sor tarzında, teyze ne münasebet kendin sor öğren, çocuklu kadından yardım mı istenirmiş dedim bastım çıktım.
Var böyle tipler ama asla güvenilir değiller, zaten belli ki tezgah yapmış tek başına dolaşmıyordur o

Ben bile korktum valla. Bos araba, icinde taş. Allah korusun. Kendi arabanizi kontrol etseydin. Boyle seylerde benim aklima direk büyü gelir. Sizin arabaya taş falan koymus olmasin.
Yok yaklaşmadi o kadar. Sağolun yorumunuz için ama ben pek öyle şeylere takılmiyorum.

Oha delinin derdine bak. Yani lafim size degil. Ama insan bebegini öyle nasil birakip gider. Ben sok

Ne dengesizler var şu hayatta ya. İyi ki size denk gelmiş yavrucak

Bizim de boş anımıza denk geldi. Hala kendimi sorgularım bazen, nasıl kadına
‘ne alakası var canım? Niye alayım bebeği? Birlikte gidelim size yardım edeyim’ demedim diye..
İyi bir muhitte, iyi bir yerde oturuyorduk, giyimlerimiz düzgün, güvenmesi için yetti.
Biz burada bazen aman dışarıdaki insanlar çocuğunuza dokunmasın, sevmesin falan diyoruz :) düşünün artık...

Bu kadının amacı kötü ise -ik inşallah değildir- size yapamadığını bir başkasına yapacaktır.
Allah esirgesin yaa :(

Canım benzer bir durum benim başına geldi, magazadan çıkıcam kucağımda bebeğim var benden yardım istiyor, bana bırak sen bir sor tarzında, teyze ne münasebet kendin sor öğren, çocuklu kadından yardım mı istenirmiş dedim bastım çıktım.
Var böyle tipler ama asla güvenilir değiller, zaten belli ki tezgah yapmış tek başına dolaşmıyordur o
Eğer öyleyse Allah belalarini versin. Şimdi düşündükçe nasıl sinirleniyorum anlatamam.

Tabiki de asla kimseye güvenmeyeceğiz.
Bakın günlerdir Leyla'dan haber bekliyoruz. Amcası ablasına bırakıyor, ablası amcamın yanına gitti diye peşinden gitmiyor, çocuk 10 dk içinde kayboluyor... Bu zamanda böyle artık, günah almak falan yok. Bizi bu hale getirenlere yazılsın o günahlar. Söz konusu çocuklar ise şüpheli görünenden de görünmeyenden de şüphe eder, kimseye güvenmem, tedbirimi alırım.

Back
X