- 12 Ağustos 2016
- 547
- 1.117
- 113
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Bana akli dengesi yerinde değilmiş gibi geldi biraz. Bir de baktığı gömlekler genç erkek gömleği. Ne alaka? Sanki öylesine soruyor gibiydi.
İnşallah kimseye zarar veremez. Allah'ım sen koru. Dayanılır gibi değil düşüncesi bile.
Allah fırsat vermesin boylelerine. Sürekli tetikte olmak lazım.Amin. Allah fırsat vermesin kimsenin çocuğuna zarar gelmesine..
İçeri gir, bebeği bana bırak demesi, elinde bebek arabası o kadar belli ki.. Bunu paylaşmanız çok
iyi oldu umarım çok kişi görür de bu paylaşımı daha tetikte olur herkes. Her ne kadar bilsek de her şeyi
dediğim gibi insanların bazen bir dalgınlığı saflığı tutabiliyor.
Kadın şaka gibiymiş, arabada birşey unutuyor, arkadaşıyla konuşup işi uzatıyor. Hiçbirşey olmamışcasına gelip bebeğini alıyor sonra da..5-6 yıl önce falandı, bir yerde oturuyoruz eşimle, o zaman çoluk çocuk yok. Bir kadın geldi yanımıza, düzgün giyimli, güneş gözlüğü falan bilindik marka, saati, makyajı, günlük kıyafeti ama özenli vs.
Kucağında yaş çatlasın 2 aylık bir bebek, arabamda bir şey unuttum, bebeği tutsanız pusette çok ağlıyor hemen alıp gelsem, dedi ve kucağıma bebeği bırakıp gitti.
Biz bir an itiraz etmeden bebekle kalakaldık.
Sevimli de bir şey.
Neyse bir 10 dakika kadar geçti, ben biraz tedirgin olmaya başladım. Yahu insan bebeğini hiç tanımadığı bilmediği birine bırakıp gider mi?
Ya başkasınınsa? Ya kadın kurulmak için bıraktıysa?
Eşim çalışanlardan birini çağırdı, güvenlik kameraları çalışıyor mu diye sordu, 10 dakika daha bekleyip polisi aramaya karar verdik.
5 dakika sonra kadın yanında bir kadınla daha geldi.
Gayet bebeğini aldı, teşekkür etti. Arkadaşı ile karşılaştığını, ayak üstü muhabbete daldığını söyleyip özür diledi :) yan masaya oturdular sonra da.
Şimdi olsa, asla bebeği almam.
Asla ama asla.
Kadın da umarım artık kimseye bebeğini bırakıp 15 dakika ortadan kaybolmaz.
Ve evet kimseye 10 saniye bile güvenmeyin
Kadın şaka gibiymiş, arabada birşey unutuyor, arkadaşıyla konuşup işi uzatıyor. Hiçbirşey olmamışcasına gelip bebeğini alıyor sonra da..
Bence kadının akli melekeleri yerinde değilmiş.
Benim de tersi bir şekilde anım var. Bebeğim daha 4 aylık civarıydı, 60 lı yaşlarda bir kadın gelip kucağıma alabilir miyim demişti.Nasıl etkilendiysem, kaç yıl geçmiş, yüz hafızası çok da kuvvetli olmayan ben,
Kadını o kadar net hatırlıyorum ki.
Hatta ne giydiğini, çantasını, ayakkabısını, gözlüğünü, saatini, bilekliğini, çocuğun bebek arabasını, battaniyesini vs...
ama bin nasihat bir musibet hesabı, o gün benim dönüm noktalarımdan biri.
Bir başkasının çocuğuna göz bile kırpmam o günden beri :) emanet almak, kucağıma almak falan mümkün değil...
Ben de anlamadım. Yani kadında bir tuhaflık vardı. Bir de ters yöne giderken bir baktım arkamdan geliyor. Kim şüphelenmez kiKimseye güvenmeyin zaten. Hele ki söz konusu yavruysa.
Bana tanıyıp bildiğim komşum olduğu halde markete girerken oğlunu bırak ben beklerim sen git dedi, onun da küçük bebeği var yanında. Yok biz gideriz beraber dedim.
Zarar vermez bile isteye ama arkasını dönse oğlum caddeye fırlayabilir..
Hele ki boş bebek arabalı biri falan, ürkütücü...
İnsan neden içinde tas olan bebek arabasıyla gezer ki..
İyi yapıyorsunuz. Haberlerde çıkanlar çoğunlukla yakın akrabalar zaten.Çoğu kişi tanımadığınız kişilere güvenmeyin yazmışlar bence tanıdıklarınıza da güvenmeyin. .
Neler neler okuyoruz sonuçta cocuklarım amcalarıyla aynı oda da durduklarında bile sık sık yanlarına gider yanıma gelmeleri için uyarırım..
Ben de çok mu abarttım nedir ...
İçim böyle rahat ediyor işte.. .
Bence varmış bir anormallik.. Aynı evin içinde tuvalete girerken düşer kalkar diye yalnız bırakamıyoruz.Ben de anlamadım. Yani kadında bir tuhaflık vardı. Bir de ters yöne giderken bir baktım arkamdan geliyor. Kim şüphelenmez ki
Bu kadının arabasında koca bir taş vardı. Evet hep temkinli olmak gerek.Yazınızı görünce bugün başıma geleni paylaşmak istedim bende. Bebek arabasıyla annemlere gitmiştik geçen hafta, sonra dönüşte eşim arabayla aldı bizi bebek arabasınıda sonra alırız diye almadık. Bugün annem bebek arabasını getirdi, ve boş olarak tabiki. İçine gelirken markete uğramış poşet falan koymuş. Ama arabada bebek yok ya Herkes çok tuhaf bakıyodu çok kötü hissettim dedi. Hani belki buna benzer bişey olabilir diye iyi düşünmek istedim ama sen bebeği bırak git sor demesi bi tuhaf gerçekten. Sonradan peşinizden gelmesi de ürpertti beni. Elim ayağım boşalırdı heralde benimde. İnsanlar herşeyden tedirgin artık, niyeti nedir bilemeyiz tabii ama iyiki bırakmamışsınız bebeğinizi. Daha dikkatli olmamızda fayda var her zaman
Böyle bir niyeti olan insan hiç düşünür mü tabi. İnşallah kimsenin canını yakamazya bosver aldıgınız gunahı olsun, temkinli davranmak lazım. onun da aldıgı sizin bebeginiz olabilirdi yani, ve inanın hic dusunmezdi sizin durumunuzu
O detay da ayrı bi ürkünç ya, aman Allah korumuş. Geçmiş olsunBu kadının arabasında koca bir taş vardı. Evet hep temkinli olmak gerek.
Teşekkür ederim.O detay da ayrı bi ürkünç ya, aman Allah korumuş. Geçmiş olsun
O taşı bırakıp sorsaydı insanın basiretini bağlıyorlar ben iyi niyet sezmedimBu kadının arabasında koca bir taş vardı. Evet hep temkinli olmak gerek.
Maalesef...Akşamüstü bebeğimi bebek arabasına koydum, yürüyüş yaparak markete gittim. Çıktığımda yaşlı bir teyze kapının önünde gömleklere bakıyordu ama işin tuhaf tarafı teyzenin önünde bir bebek arabası ve arabanın içinde de bir taş. Bana gömleğin fiyatını sordu. Fiyat yazmıyordu, ben de içeri sorayım mı istersen dedim. Tamam sen bebeği bırak git sor dedi bana. Tam çıkış kapısının önünde olduğumuz için içeri girmek için diğer tarafa gitmem gerekiyordu. Yani bebeğimi ona bırakıp gidip sormamı istiyor benden. O esnada çıkış kapısı açıldı ve ben de hemen oradaki kasiyere sordum. Teyzeye fiyatı söyledim, o da yoluna devam etti. Benim yolumun tersi tarafına gitti. Sonra ben yürürken arkama bir baktım o teyze geliyor bebek arabasıyla. Kalbim hızlı hızlı atmaya basladi, hemen bir mağazaya girdim. Çıktığımda yoktu ortada. Sonra eve gelirken acaba arabayı kolay yürümek için mi sürüyordu diye düşündüm. Boşuna günahını aldım sanırım. Ama kadının tipi, bebeği bana bırak demesi falan çok korkuttu beni. Kimseye güvenemeyecek miyiz artik?
Yemin ediyorum ben burada okurken korktum. Korku filmi gibi. Uykum muykum kaçtı bakAkşamüstü bebeğimi bebek arabasına koydum, yürüyüş yaparak markete gittim. Çıktığımda yaşlı bir teyze kapının önünde gömleklere bakıyordu ama işin tuhaf tarafı teyzenin önünde bir bebek arabası ve arabanın içinde de bir taş. Bana gömleğin fiyatını sordu. Fiyat yazmıyordu, ben de içeri sorayım mı istersen dedim. Tamam sen bebeği bırak git sor dedi bana. Tam çıkış kapısının önünde olduğumuz için içeri girmek için diğer tarafa gitmem gerekiyordu. Yani bebeğimi ona bırakıp gidip sormamı istiyor benden. O esnada çıkış kapısı açıldı ve ben de hemen oradaki kasiyere sordum. Teyzeye fiyatı söyledim, o da yoluna devam etti. Benim yolumun tersi tarafına gitti. Sonra ben yürürken arkama bir baktım o teyze geliyor bebek arabasıyla. Kalbim hızlı hızlı atmaya basladi, hemen bir mağazaya girdim. Çıktığımda yoktu ortada. Sonra eve gelirken acaba arabayı kolay yürümek için mi sürüyordu diye düşündüm. Boşuna günahını aldım sanırım. Ama kadının tipi, bebeği bana bırak demesi falan çok korkuttu beni. Kimseye güvenemeyecek miyiz artik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?