Herşey Allahtan ama...üzülüyorum

Dha 6 aylik evlisiniz. Hemen buralara konu acmak yerine once bi deneseydiniz eyiydi.
Yaşımizı okudunuz diye düşünüyorum... ayrıca rezerv düşüklüğü (AmH testi) çikolata kisti ve eşimde de varikosel ameliyatı.. bilmem anlatabildim mi

Yaşımizı okudunuz diye düşünüyorum... ayrıca rezerv düşüklüğü (AmH testi) çikolata kisti ve eşimde de varikosel ameliyatı.. bilmem anlatabildim mi

Yas nerde yaziyor? Cunku ilk yazinizda hem yasinizdan, hem sonuclardan bahsetmemissiniz bi esinizin ameliyatindan haric. Diger sayfalardada didik didik arayamadim her ek olrak yaptigniz yorumnuzu. Keske once yazsaydinizda okumus ve ona gore daha verimli yorum yazsaydim. Bilmem anlatabildimmi?

E üzülmek yerine aksiyon alsanız? Belirsizlikleri yok ettikten sonra her şey Allah'tan deseniz.
Yani azıcıkl elinizi çabuk tutun derim. Her geçen gün gençleşmiyoruz.
Eşim 1 2 ay daha beklememizi öneriyor maalesef anlayamıyor beni bu konuda

Evet regl oluyorum ona şükür..evet tedaviyi istiyoruz.inşallah cevap verir
Regl oluyorsun bak yumurtaların bitmis değil.Olur inşallah canım.stres yapma.önmenapoza giren hanımlar nasılsa olmaz deyip korunmayı bırakıyor ve onlar dahi hamile kalıyor:)az ama bir yumurta dahi olgunlaşıp büyümüş ve döllenmiş sprem ile anlıyor musun:)
Füsun Demirel var oyuncu.50 yaşında ikiz annesi oldu mesela:)

O örneklerde olmasa umitsizlikten öleceğim zaten tek korkum eşimin de degerlerinin diplerde çıkması..yoksa tüp bebek tedavisi beni korkuymuyor artik

Ben 37 eşim 38 denmedi bir doktora gittim tüp dendi.. onada eyvallah ama eşimde de ya Sperm hiç yoksa diye üzülüyorum.. 20 sene evvel varikosel ameliyatı olunca işte bu beni tedirgin mutsuz ediyor
yani eşiniz gitmemiş doktora bence düşündüğünüz gibi değil

Varikosel testislerin varisidir diyeyim ve çoğu erkekte de vardır.ilerleyip sperm değerlerini düşürecek boyuttaysa ameliyat edilir.tekrar nüksetseydi sperm üretemeyecek kadar kötü durumda olsaydı ağrı yapardı.yaşınız çok cok ileri değil hem.
Ümidinizi kaybetmeyin olacak insallah.

Eşim 1 2 ay daha beklememizi öneriyor maalesef anlayamıyor beni bu konuda

Bu eşinizle ilgili bir sıkıntı ama. Bilmiyorum gerekçeleri ne? 1-2 ay içinde maddi bir olgunluğa mı erişecek, evliliğe mi daha fazla alışacak ya da kendini o sürece mi hazır hissetmiyor bilemiyorum. Bunu onunla halledeceksiniz.
Ama çok ümitsiz davranmak için çok çok erken, tüp bebek tedavisi olabilir. Varikosel ameliyatı olup da eşi hamile kalan da bir sürü kadın var. Daha umutsuz değilsiniz yani ama ilk mesajınız tüm yollar denenmiş de olmamış gibi. Gerçekten tüm umutlarınız tükenmeden bu kadar yıpratmayın kendinizi.

Ben 37 eşim 38 denmedi bir doktora gittim tüp dendi.. onada eyvallah ama eşimde de ya Sperm hiç yoksa diye üzülüyorum.. 20 sene evvel varikosel ameliyatı olunca işte bu beni tedirgin mutsuz ediyor
esim 5 yil önce iki taraflı varikosel ameliyatı oldu. Biz bu sene bebek istedik esim sperm degerlerine baktirdi. Esimin sperm değerleri normal olmasi gerektigi gibi çıktı. Çok şükür tedavisiz hamile kaldım.
Daha dr bisey dememiş, esin muayne bile olmamis boşuna dert ediyorsun şimdiden. Bu dr a gidin baktirin. Belki hiç sorun yok. Varsa da herşeyin bir çaresi var artık. Sifir sperm teşhisi konulup hamile kalan kadinlar var duyuyoruz okuyoruz.

O örneklerde olmasa umitsizlikten öleceğim zaten tek korkum eşimin de degerlerinin diplerde çıkması..yoksa tüp bebek tedavisi beni korkuymuyor artik
Azosperm değildir sonuçta ki onda bile tese yöntemi ile sperm aranıyor bir sperm dahi bulunsa bebek yapılıyor.
Sperm değerleri diplerde dahi çıksa tüp bebek için sorun değil canım.lütfen karamsar olma.
Seni çok iyi anliyorum aynı tereddütleri,korkuları yaşadım çünkü..

Üzme kendini canim..Allah kerim.. İnş. Olacaktir. Bende tup bebek tedavisi goruyorum.bizim için moral çok önemli. İyi bir merkeze gidin ve başlayin canim tedaviye. Dr.unu iyi seç bu işin ehli olsun. Rabbim hayrlisini versin..

Ne şanslıymis..5 ayı devirdik bişi yok bizdede..Allah büyük ne diyelim
Devamlı yazıyorum kızmazsınız umarım:)
5 ay çok kisa bir zaman bu kadar ümitsizlenmek için.ben de kahroluyordum sekizinci ayda hamile kaldım bir sorun olmamasına ragmen.bir arkadaşım da( hayli genç üstelik)11.ayda hamile kaldı.

35 yaş üstüydü sanırım 6 ay doğal yollardan deneyın yoksa kontrol ve tedavı sürecini başlatın demişti doktorum..
benım iş arkadasım yaklasık 3 tüp bebek denemesınden sonra dogal yoldan hamıle kaldı gecen yıl,yaşı 42 ve bu haftasonu dogum yapacak..
öyle yada böyle üzülmek yerine aksiyon alın ya eşinizi ikna edin yada birkaç ay daha bekleyin

Yaş faktörü,çikolata kisti rezerv düşüklugu

hepsini okudum ama dediğim gibi henüz tüp bebek bile denememişsiniz, sadece 5 aydır olmuyor diyorsunuz, çevremde 20 li yaşlarındaki çok sayıda çift 1 yıl bekleyip çocuk sahibi olabildi (hiçbir sorun olmadığı halde)
ayrıca pek istekli görünmüyorsunuz ama her zaman evlat edinmek gibi bir seçeneğiniz de var, bir bebeği karnınızda değil kalbinizde büyütebilirsiniz. mesele sadece doğurmak değil anne olabilmekse bu alternatifi ciddiye alın.

önce doktora gidip sonra dert yansan bence,benim 6 yıldır olmuyor 1 dış gebelik 1 düşükten sonra hiç kalamadım ben düşmüyorum karamsarlığa önce eşini ikna et ürolojiye görünsün kaçta doktor gezdim ne ist kaldı ne bursa kaldı herkese gidiyorum enson yumurtalarıma baktım gün aşırı ilişkiye girin yumurtlama takibi yap ben mesela bu ay çok umutluyum inş olur bakalım nasip artık ayrıyetten tüp bebek sırası bekliyorum 1 yıl olucak neredeyse yılmadım yılmıcam olmadı gider çocuk esirgeme kurumundan alırım bi tane minnaak :) peehh

tüp bebek denersiniz daha erken bence dert etme bu kadar iyi düşün iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…