6 aylık evliyiz ve birbirimizden çok mutluyuz beraberken de çok eğleniyoruz.. Ama ne zaman yanlız kalsam evde yada başka yerde bebegimizin olamayacağı düşüncesi beni mahvediyor..çünkü yaşım gereği rezervim düşük çıktı eşimde 20 sene evvel varikosel ameliyatı geçirmiş..anlayacağınız işimiz çok zor ve ben artık her An bu düşüncelerle yaşamaktan bıktım tükendim.. ne hayattan nede evliliğimden zevk aliyorum.. çocuksuz aile olarak yaşama düşüncesine nasıl alışicam onuda bilemiyorum.. siz olsanız ne nasıl yapardiniz..
daha durumu bilmeden olasiklari düşünüp böyle koyvermeyin. niye en kötüsünü düşünüyorsunuz. artik ameliyatla bile sperm buluyorlar. vakit kaybetmeden tüp bebek deneyin hatta ilk deneme negatif olursa hevesiniz kirilmasin olana kadar deneyin mutlaka evladiniz olacaktir buna inaninBen 37 eşim 38 denmedi bir doktora gittim tüp dendi.. onada eyvallah ama eşimde de ya Sperm hiç yoksa diye üzülüyorum.. 20 sene evvel varikosel ameliyatı olunca işte bu beni tedirgin mutsuz ediyor
6 aylık evliyiz ve birbirimizden çok mutluyuz beraberken de çok eğleniyoruz.. Ama ne zaman yanlız kalsam evde yada başka yerde bebegimizin olamayacağı düşüncesi beni mahvediyor..çünkü yaşım gereği rezervim düşük çıktı eşimde 20 sene evvel varikosel ameliyatı geçirmiş..anlayacağınız işimiz çok zor ve ben artık her An bu düşüncelerle yaşamaktan bıktım tükendim.. ne hayattan nede evliliğimden zevk aliyorum.. çocuksuz aile olarak yaşama düşüncesine nasıl alışicam onuda bilemiyorum.. siz olsanız ne nasıl yapardiniz..
Çok güzel yazmışsiniz birazda olsa umut oldunuz bana... hep hayalimdı aşık olduğum sevdiğim adamdan bir evladım olsun.. aksilikler çıkınca çok demorilizé oldum.. geceleri bile bunlarla uğraşıyorum..sürekli internette araştırma Vs. Belkide dediğiniz gibi bıraksam kendiliğinden olacak.. hayırlısı artık ne diyeyim..teşekkür ederim uzun uzun cevap verdiğinizle içinrezerviniz düşük ve eşiniz varikosel ameliyatı geçirmiş diye mi bu kadar umutsuzsunuz?
Evliliğiniz daha çok yeni sen stres yaptıkça olmayacaktır zaten biraz kafanı boşaltmalısın. Benim eşimde varikosel ameliyatı oldu ama 4 defa hamile kaldım rezervin düşük diyede üzülme tüp bebekle tek yumurtayla hamile kalan bir sürü kişi var şu forumda söylediklerinizin dışında bir sorun varsa doktorun asla olmaz diyeceği orasını bilemem hem öyle bişey dediyse de evlatlık alırsınız herkes kendi doğurduğu bebeğe annelik yapacak değil ya bu bir imtihan önemli olan emek vermek bence. Söylemesi kolay nerden bileceksiniz yaşadıklarımı diyebilirsiniz? 4 defa düşük yaşadım ama hala umudumu kaybetmedim gün doğmadan neler doğar Allah büyük bir gün bizede nasip olacaktır inşdoktorlar yeter diyesiye kadar devam olmazsa da bir melegi sahiplenip annelik yaparım o bir anneye ben bir evlada kavuşmuş olurum
Yaş dolayısıyla tedirgin üzgünüm..yoksa inanın bende zamana bırakırdimUc yıldır olmuyo senın kadar karalar baglamadım altı ayda bu ne karamsarlık
İnşallah olur...Tamam uzulme , ınsallah Allah nasıp kısmet ederse olur
benım oglumda tup bebek
o kadarda kotu bısey degıl, sadece yorucu bır yol sonrası ınsallah aydınlık
Esini davet etmedi mi dr. Sperm testi icin?Çok güzel yazmışsiniz birazda olsa umut oldunuz bana... hep hayalimdı aşık olduğum sevdiğim adamdan bir evladım olsun.. aksilikler çıkınca çok demorilizé oldum.. geceleri bile bunlarla uğraşıyorum..sürekli internette araştırma Vs. Belkide dediğiniz gibi bıraksam kendiliğinden olacak.. hayırlısı artık ne diyeyim..teşekkür ederim uzun uzun cevap verdiğinizle için
39 yasimda ikizlerimi dogurdum.Yaş dolayısıyla tedirgin üzgünüm..yoksa inanın bende zamana bırakırdim
Ağrısi falan yok ama araştırdım varikosel ameliyati sonrası bile çok iyi oluyormuş... bendede kist var yaş, rezerv hepsi biraraya gelince çok bunaldim inanın bana birbtanesi olsa yine böyle olmazdım..inşallah allah banada nasip eder..aminVarikosel testislerin varisidir diyeyim ve çoğu erkekte de vardır.ilerleyip sperm değerlerini düşürecek boyuttaysa ameliyat edilir.tekrar nüksetseydi sperm üretemeyecek kadar kötü durumda olsaydı ağrı yapardı.yaşınız çok cok ileri değil hem.
Ümidinizi kaybetmeyin olacak insallah.
Ertelencek durumu çoktan gectik biz..6 aylık evliyiz hemen tedaviye basliyacagim Allahın izniyleEsini davet etmedi mi dr. Sperm testi icin?
Yas itibari ile bir iki ay bile buyuk kayip.
Zamani bosa harcamayin.
Esin biran once kontrolden gecsin.
Boyle olasiliklara uzulmekle olmaz bu isler.
Somut adim atin.
Esinin degerleri dusuk te olsa tup bebek icin yeterli sonucta.
Ama once durumu bir netlestirmek lazim.
Tavsiyem ertelemeyin.
Ahhh bizim hayalimiz...ne kadar sanslisiniz..maşallah Size39 yasimda ikizlerimi dogurdum.
Bu kadar karamsar olma.
Eşim 2 ay evvel kaza geçirdi ayağı platin takıldı ameliyat oldu..tam basamiyor ayağının üstüne..nasıl gideyim diyor topal topal degmeklerle doktora diyor..O da haklı ama işte zamana karşı savaş veriyorum gibi geliyor..sinirlerim de çok bozuldu kaza,bu olaylar falan derkenBu eşinizle ilgili bir sıkıntı ama. Bilmiyorum gerekçeleri ne? 1-2 ay içinde maddi bir olgunluğa mı erişecek, evliliğe mi daha fazla alışacak ya da kendini o sürece mi hazır hissetmiyor bilemiyorum. Bunu onunla halledeceksiniz.
Ama çok ümitsiz davranmak için çok çok erken, tüp bebek tedavisi olabilir. Varikosel ameliyatı olup da eşi hamile kalan da bir sürü kadın var. Daha umutsuz değilsiniz yani ama ilk mesajınız tüm yollar denenmiş de olmamış gibi. Gerçekten tüm umutlarınız tükenmeden bu kadar yıpratmayın kendinizi.
Amin inşallah..Hakkımızda hayırlısı artıkÇocuk demek sorumluluk demek. Olmayacağı kesin değil oldu ki olmayacağını öğrendiniz boş tarafından bakmayın. Hayırsız evlat olacağına olmamasını uygun görmüştür belki mevlam. Belki tüp bebek denersiniz.. ya da hiç olmadı ama illa ki istiyorsun o halde eşin de sen de 30 yaşından büyükseniz istediğiniz zaman, küçükseniz en az 5 yıl evlilik sürecinden sonra evlatlık için başvurabilirsiniz. Maddi durum, psikolojik durum, ev ve çevreniz de müsaitse olumlu karar alacaksınızdır zaten.
Ama herkesin çocuğu olmak zorunda degil çevremde kimisi olmadığından kimisi istemediğinden çocuksuz çook mutlu aileler var.. Hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım inşallah.
Darisi size diyeyim o zaman:))Ahhh bizim hayalimiz...ne kadar sanslisiniz..maşallah Size
Dert etme tatlım ben tam 16 yıldır uğraşıyorum yaşımda 38 daha yeni yeni sağlıklı yumurtalarım olmaya başladı...herşeyin bir zamanı var ....stres en büyük sorun...Evet regl oluyorum ona şükür..evet tedaviyi istiyoruz.inşallah cevap verir
Tek sorun onda olsa keşke. Bende çikolata kisti rezerv düşüklüğü ve yaş faktörü hepsi bir araya gelince sinirlerim bozuldu biraz umutsuz karamsar baktım olaya..inanın elimde değilesim 5 yil önce iki taraflı varikosel ameliyatı oldu. Biz bu sene bebek istedik esim sperm degerlerine baktirdi. Esimin sperm değerleri normal olmasi gerektigi gibi çıktı. Çok şükür tedavisiz hamile kaldım.
Daha dr bisey dememiş, esin muayne bile olmamis boşuna dert ediyorsun şimdiden. Bu dr a gidin baktirin. Belki hiç sorun yok. Varsa da herşeyin bir çaresi var artık. Sifir sperm teşhisi konulup hamile kalan kadinlar var duyuyoruz okuyoruz.
İnşallah şans bizedə güler... Allah büyükAzosperm değildir sonuçta ki onda bile tese yöntemi ile sperm aranıyor bir sperm dahi bulunsa bebek yapılıyor.
Sperm değerleri diplerde dahi çıksa tüp bebek için sorun değil canım.lütfen karamsar olma.
Seni çok iyi anliyorum aynı tereddütleri,korkuları yaşadım çünkü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?