- 24 Şubat 2021
- 1.651
- 2.293
- 83
- Konu Sahibi lotuscicegii
-
Sorun şu ki bu kadar samimiyet yok aramızda üzüldüğüm nokta da bu benden sonra gelmiş hiç tanımadığım bir hemşire bile gelmiş spor da yap diyor tamamda yapmadığımı nerden biliyorsun dimi?Kilona laf eden her kimse “istemeden yapılan yardım bir eleştiridir, sen benim kilomu mu eleştiriyorsun” diye sertçe bir çıkışın, baktınız olmuyor, “kocam beni böyle löp löp seviyor, kilo aldığımdan beri cinsel hayatımız renklendi, bir de zayıflayıp deneyeceğiz” diyip bir de kahkaha atın
Hadsiz olana karşı utanmaz olmak lazım, yoksa asla susmazlar. Sessiz kalıp kendinize eziyet edene kadar açın ağzınızı, gerisini onlar düşünsün.
Ben şahsen kimsenin birşeyine yorum yapmuyorum zayıfmış değilmiş. Kilolu olduğum için değil zayıfkende ilgilenmezdim bu yüzden de bana çok batıyor insanların yorumları.Bu arada şunu söyleyeceğim ister üzülelim ister kırılalım çoğu şey görsellikle bağlantılı. Göze hoş gelmeyen birinin kötü davranışı insana daha çok batarken beğendiğimiz birinin kötü davranışlarını tolere etmeye eğilimli olabiliyoruz. Bununla ilgili yapılmış bir sürü deney var ilginiz varsa okuyabilirsiniz. Mesela erkeklerde boy konusuna kadınlar çok önem veriyor. Boyu kısaysa vebalıymış gibi onunla asla olmaz diyen kadınlar tanıyorum. Halbuki boy değiştirilebilir bir özellik değilken kiloyu verebilirsiniz. Sürekli dış görünüşünüz hakkında açıklama yapmak, eleştiriye ve tavsiyeye maruz kalmak sıkıyor olabilir bunu anlıyorum ama insanları ve zihnimize işlemiş kodları da değiştirmeyiz maalesef öyleyse kendimizi değiştirmeliyiz. Belli ki kilolarınızdan mutlu değilsiniz o zaman zayıflamaktan başka çare göremiyorum ben. Zayıfladığınızda bu sefer de ona laf edebilirler bunun da tek çaresi özgüven kazanmak kendinle barışık olmak.
Ben cok iyi anladım. Kilom vardı. Eşim çok fit. Gorusurken esim is yerime geldi. Bir kadın aynen sunu soyledi. Aaaa sen nerden bunu(esim yanımda). O çıkınca soyle dedi asiil o seni nasil buldu? Nasil ayarladin? :))) ayarlamadim aşık olduk dedim.Bir takım rahatsızlıklarım ve hareketsizlik sonucu üstüne hamilelik vs derken kilo aldım yüz küsürleri aştım. Memurum ücretsiz iznimin bitmesine yakın diyete başladım ve 20 kilo verdim 110 kilodan 90 a indim hala bırakmadım devam ediyorum diyetime ama iş yerinde çok yorulduğum hiç oturmadığım için akşamları spor yapmaya vakit bulamıyorum oğlum iki yaşında. İşten çık onu al yemek yap ye uyut vs derken zaten gece oluyor.
konuya gelecek olursak iş yerinde kalabalığız herkeste bir kilo takıntısı var haddi olan olmayan herkes akıl vermeye çalışıyor. Yok abla tavsiyesi kilo ver yüzün güzel bilmem ne. Başlarda takmıyordum ama artık sinirlerim bozulmaya başladı bu duruma. Diyet listemde meyve de var yumurtanın vs olmadığı günler tostta var herşeyden az ama öz bir listem var ve dışına da çıkmıyorum bu hafta iki kilo vermişim mesela. Ama sanki herşeyi söylebileceklerini sanan kendini beğenmişler onu yeme bunu yeme akıl vermeye başlıyorlar hemen. Spor yap yürü şu bu. Çok sıkıldım. İnsanları görselliklerine göre ayırıyorlar bazen dışlıyorlar bazen bilerek yanımda kilo konuşuyorlar tartılıyorlar. Bunaldım işimi doğru yapıyorum hiçbir işten kaçmıyorum kimseye karışmıyorum kendi halindeydim. Hastalar bile (hemşireyim) bazen bilerek iğnelemeyr çalışıyorlar cevap vermiyorum. Siz alıngansınız diyecekler için kötü niyetli insanlar sizi görebilecekleri zayıf noktanızdan vurmayı iyi biliyorlar. Çoğu zaman es geçmeye çalışıyorum ama yalnız kaldığımda ağladığım zamanlar oluyor. İçimi dökmek istedim umarım beni anlayan birileri olur
Kesinlikle bende 15 kilo vermeden önce yanımda dakika başı kilo konuşanlar, şunu yap bunu yap diyenler kilo verdikten sonra o konuyu ağızlarına bile almadılar.30 kılo vermıs biri olarak kesin olarak şunu söyleyebilirim ki, o konuşanların yüzü, siz zayıfladıkça düşecek. Bana ağır laflar edenlerin zayıfladığımda yüzlerinde ki o ifadesini hiç unutamam. Mutsuzlukları yüzüne vuruyordu. Siz de o anı bekleyin, mükemmel bir his inanın. Kiloları 1 ayda almadınız ki hepsi 1 ayda gitsin. Önemli olan az az da olsa gitmesi. Yani sonuçta zamanla hepsi gitmiş olacak hesaba göre. Yeter ki bırakmayın
Yok geneli uyumsuz hasta ve kimi nerden kışkırtacağını biliyorlar benide tabi direk kilomdan. Hastanenin diyetisyeni de kilolu mesela onunda arkasından konusuyorlarÇok ilginç insanlar bunu diyecek cesareti nasıl buluyorlar
Yanlış anlamayın ama acaba tarzınız sert olabilir mi?
Şuan bu durumu yaşıyorum işte maalesef yapıyorlar ve çözümüde yok sadece içimi dökmek istedim bazı üyeler inanmasa daKesinlikle bende 15 kilo vermeden önce yanımda dakika başı kilo konuşanlar, şunu yap bunu yap diyenler kilo verdikten sonra o konuyu ağızlarına bile almadılar.
Nasıl zayıfladın bile demediler.
İnsanlar başkalarının mutsuzluğundan keyif alıyor bu tipler
İnanırım.Şuan bu durumu yaşıyorum işte maalesef yapıyorlar ve çözümüde yok sadece içimi dökmek istedim bazı üyeler inanmasa da
15 kilo o kadar da fark ettirmez bir de.Kesinlikle bende 15 kilo vermeden önce yanımda dakika başı kilo konuşanlar, şunu yap bunu yap diyenler kilo verdikten sonra o konuyu ağızlarına bile almadılar.
Nasıl zayıfladın bile demediler.
İnsanlar başkalarının mutsuzluğundan keyif alıyor bu tipler
Evet hiç erkeklerin oturupta böyle şeyler konuştuğunu duymadımİnanırım.
Sinirlenirsen şişman siniri olur, karışmayın desen canım ne var iyiliğin için söyledim olur, yanında sürekli kilo konusu açarlar başka konu yok mu desen seni mi konuşuyoruz olur.
Olur da olur yani
Garip olan en çok kadınlar yapar bunu
Ben kendi motivasyonumu sağlıyorum zaten. bu durum sinirimi bozmaktan başka bir şeye yaramıyor ve bunu düşünmeyen insan bile o muhabbetler döndükçe bakış açısı değişiyor utanıyorum herkesin içinde sürekli kilomdan bahsedilmesinden.İnsan bir konuda baskı hissedince onu daha da yapmak ister...
4 beden fark etti bende15 kilo o kadar da fark ettirmez bir de.
Evet biraz sessiz bir yapım var ama bir konuşursjn iki konuşursun sakız gibi uzatıp üstüne bide ben dobrayım içim temiz ayağına yatmazsın dimiKafaya takmayın diyeceğim ama insanların bazıları cidden çok densiz. Ben kortizon kullandığımda aldığım kiloyu yüzüme vurup dalga geçen oldu. Hasta olduğumu bile bile. Yani insanlar durmuyor bazıları okkalı bir cevabı hakediyor. Sessiz olduğunuzdan çok üstünüze geliyorlardır. Cevabını verin ki sussunlar. Elinizden geleni yapıyormuşsunuz. Yavaş yavaş verirsiniz zaten. Bozmayın moralinizi. Herkesin kilo aldığı bir dönem oluyor hayatında tek sizin sorununuz değil. Boşverin el alemi.
Kötü bir gün geçirdim mesajınız gözlerimi doldurdu teşekkür ederim beni anladığınız için. Kalbim kırılıyor evet onca kişinin içinde sürekli aynı konular dönünce artık çok utanıyorum suçluymuşum gibi hissediyorum çok değişik bir duygu oluşuyor. Sanki onların herşeye hakları var benim yokmuş gibiBu listeyi diplomalı diyetisyenim verdi diplomanız yoksa aklınız size kalsın de canım böyle tencereye böyle kapak lazım. Herkes hersey olabiliyor ulke de . Hayır cahili de vardır aralarında diye sürekli sosyal medyada heryer de paylaşılıyor bas bas bir konudan muzdarip kişinin yanında o konuyu acmamaya çaba gösterin diye bizimkiler tam tersi . Kilolumusun zayıflama tavsiyesi zayıf misin kilo alma tavsiyesi bekar misn evlenme tavsiyesi çocuğun mu olmuyor çocuk tavsiyesi .... alıngan da olabilirsiniz yapı sonuçta bu, alıngan olduğunuzu bildikleri için daha hassas davranmalilar. Kendinizde hata aramayın hiç tak tak cevap verin sonucta irta da sizin çabanız da var ki olmasa da onlara ne ki kilonuzu onlar mı taşıyor. Sizin kalbinizi kırmaya hiç mi hiç hakları yok güzellikle olmadı mı zorla uyarın onlar sizi igneliyorsa siz de onları iğneleyici cumleler kurun . Suan sizin kadar benim de kalbin kırıldı neden bilmiyorum ama sanırım çok içten yazdınız mesajı
Ben sakinliği seven bir insanım laf sokmayı vs bilmem sevmem yani ne bilim mesela sabah kahvaltısını orda yapıyorum çünkü evden 6 bucuk da çıkıyorum ama evde hazırlayıp götürüyorum iki dl ekmek hakkım var sabah gelmiş biri onu yeme diyet yap diyor bana. Ne hakla dimi? Zaten diyet listem bu yapmadığımı bilmiyorsunki dedimSizin alıngan olduğunuzu düşünmüyorum da insanlar çok hadsiz! Bu konuyu kendinizi kötü hissetmeniz için açıyorlar sürekli .Kilo bu alınır verilir .Emin olun siz kilo verdikçe bu konular daha konuşulmayacak ortamlarınızda.
Ya da sizde kilonuzla dalga geçmeye başlayınca yine konuşmayacaklar .Çünkü amaçları sizi mutsuz etmek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?