Herşey görsellik midir?

Bu dünya böyle bı dünya .
Hiç bir derdimizi sorunumuzu kimseyi sevindirmemek adına paylaşmamamiz gerektiği gibi aynı zamanda hiçte kusurumuz olmaması gerekiyor bu da kimseyi sevindirmemek adına ki görüyorsunuz işte nasıl kullanıyorlar bu böyledir ama
Zayifladiniz onlara göre muazzam oldunuz diyelim bu seferde en ufak bi dil surcmenize dalgın olmanıza uykusuz gelmenize bakar laf edecek bişey bulmalari .

Böyle bi durumda bence bizler takmayacak kadar gamsız ve vizyon sahibi olmayı öğrenmeliyiz bence ...

Mesela ben şuan zayıf ve vücut ölçüleri gerçekten hoş bı durumdayım .
Ne oluyo biliyomusunuz ? Böyle bir konu ortada yokken bile durduk yere yani ' dogurunca seni görecez ' diye laf yiyorum

Ne alaka ama ? Konusu olur da söylersin yani.

İnsanlar sadece kusur ararlar. bulamiyorlarsa da kendi akillarinca kusurdan saydıkları o kilolu olacağınız günü bekliyorlar pusuda işte böyle

Son düzenleme:
Kilona laf eden her kimse “istemeden yapılan yardım bir eleştiridir, sen benim kilomu mu eleştiriyorsun” diye sertçe bir çıkışın, baktınız olmuyor, “kocam beni böyle löp löp seviyor, kilo aldığımdan beri cinsel hayatımız renklendi, bir de zayıflayıp deneyeceğiz” diyip bir de kahkaha atın

Hadsiz olana karşı utanmaz olmak lazım, yoksa asla susmazlar. Sessiz kalıp kendinize eziyet edene kadar açın ağzınızı, gerisini onlar düşünsün.

Aslında sporu eklemeye çalıştım ama bu seferde sık sık tansiyonum düşüyordu evde olduğum günlerde karışık düzenli olamıyorum spor konusunda

İnşallah hedefime ulaşabilirim sizide tebrik ederim

Çok teşekkür ederim süreklilik gösterince artık görmezden gelemez oldum

“Benim yanımda tartılıyorlar” kısmına gelene kadar sizi haklı bulmuştum ama alıngan olduğunuza karar verdim.
Aynı ortamda tek kilolu sizseniz ve özellikle ikide bir kilo muhabbeti açıp kalkıp tartılıyorlarsa ne anlarsınız? Üstüne birde bak sana abla tavsiyesi ben gençlere kilo yakıştırmıyorum diyip akıl verici konuşmalar yapıyorlarsa? Birde dalga geçer gibi alınmıyorsun dimi diyorlar

Bizim insanımız nedense her konu hakkında konuşma haddine sahipler; kilo, yaş, gelir, medeni durum, çocuk durumu...
Ne ayıp ya, ülkecek hadsiziz bence
Durup dururken ikinci çocuğu düşünüyor musun diye soran var belki bu insanların varlığı garip geliyordur burdaki kişilere ama carlar yani

Ben diyaliz hemşiresiyim hastalar yüklü geldiği zaman daha az sıvı alması gerektiğini vs anlatıyorum aldığım karşılık: bana diyene bak sen kendine bak vs oluyor

Bence harika gidiyorsunuz aynen devam edin kimseyi takmayın öneri fln sunana da "ilgin için sağol cınım yaşam kocuyla devam ediyorum" diyin geçin. Moralinizi hiç bozmayın..

Günde ortalama 15 20 bin arası adım atıyorum birkaç gün spor yapama çalıştım ama tansiyonum çok düştü yapamadım

Bende değişmeyeceğini düşünüyorum maalesef

Ben doğım izninden döneli bir ay oldu ama hergün hergün aynı muhabbet ve daha henüz tanımadığım kişiler de var beni ne kadar tanıyorsun hayatım hastalıklarım vs hiçbir fikir sahibi bile değilken sana abla tavsiyesi diye akıl vermemeli bence

Kesin şey demişlerdir “yüzün çökmüş bu kadar da zayıflama” hiç şaşmaz her kilo verene daha da verme yüzün çökmüş derler kıskançlıktan millet ne laf edeceğini şaşırıyor.

Zaten benim dert ettiğimde insanların herşeyi söyleyebileceklerini zannetmeleri

Bu arada şunu söyleyeceğim ister üzülelim ister kırılalım çoğu şey görsellikle bağlantılı. Göze hoş gelmeyen birinin kötü davranışı insana daha çok batarken beğendiğimiz birinin kötü davranışlarını tolere etmeye eğilimli olabiliyoruz. Bununla ilgili yapılmış bir sürü deney var ilginiz varsa okuyabilirsiniz. Mesela erkeklerde boy konusuna kadınlar çok önem veriyor. Boyu kısaysa vebalıymış gibi onunla asla olmaz diyen kadınlar tanıyorum. Halbuki boy değiştirilebilir bir özellik değilken kiloyu verebilirsiniz. Sürekli dış görünüşünüz hakkında açıklama yapmak, eleştiriye ve tavsiyeye maruz kalmak sıkıyor olabilir bunu anlıyorum ama insanları ve zihnimize işlemiş kodları da değiştirmeyiz maalesef öyleyse kendimizi değiştirmeliyiz. Belli ki kilolarınızdan mutlu değilsiniz o zaman zayıflamaktan başka çare göremiyorum ben. Zayıfladığınızda bu sefer de ona laf edebilirler bunun da tek çaresi özgüven kazanmak kendinle barışık olmak.

Ben diyaliz hemşiresiyim hastalar yüklü geldiği zaman daha az sıvı alması gerektiğini vs anlatıyorum aldığım karşılık: bana diyene bak sen kendine bak vs oluyor
Çok ilginç insanlar bunu diyecek cesareti nasıl buluyorlar
Yanlış anlamayın ama acaba tarzınız sert olabilir mi?

Sanırım kendinden daha kötü durumda olanlar mutlu ediyor onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…