• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey nasip kismet midir?

DertlerDerya8701

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
95
166
93
38
Gercekten hersey nasip kismet midir? Yani is, es hayatimizda ki hersey bizim nasibimizde varsa gelir mi? Var mi yasadiginiz ornekler? Mesela hic olmaz dediginiz bir is oldu mu? Ya da hep yalniz kalacagim dediginiz bir anda karsiniza birisi cikti mi? Paylasir misiniz hikayelerinizi?

Evet doğum ve ölüm gibi şeyler kadere bağlıdır.
Ama..
Ayetle sabittir ki: "Biz insanın kaderini, kendi çabasına bağladık!"

Ayetlerin bazen derin ve farkli anlamlari da vardir.

Bazilari da burdaki kaderden cennet cehenneme gitmeyi anliyor ve bu insanin kendi cabasina baglidir diyorlar.

Ayetlerin bazen derin ve farkli anlamlari da vardir.

Bazilari da burdaki kaderden cennet cehenneme gitmeyi anliyor ve bu insanin kendi cabasina baglidir diyorlar.

Elbette tefsirde ve fıkıhta incelendiğinde farklı boyutları var. Benim düşüncem; insan karşılaştığı şeye karşı tavrı, attığı adımı vs geleceği şekillendiriyor. Sonuçta beyin vermiş Yaratan. Kendimiz seçiyoruz karşımıza çıkan şeyin devamını.

Konu dini tartışmaya dönmesin. Fikrim bu sadece. :KK52:

öyle...yoksa kendimi paraladığım uğraşıp didindigim çoğu şeye sahip olamıyorum.elimi neye atsam kuruyor.cok şansız ve nasipsizim

Allah yürü ya kulum derse takır takır her işin olur emek bile sarf etmezsin bende de oldu hiç emek vermediğim işlerim yoluna girdi aşk hayatımda çok alakasız insanlar benden hoşlandı falan ben nasip diye düşünüyorum.

Evlilik,doğum,ölüm kader ama gerisi insanın tercihlerinin sonucudur diye biliyorum ben.çaba ve seçimler..hayatımız böyle şekilleniyor.ha dua da var

Back
X