• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey nasip kismet midir?

Gercekten hersey nasip kismet midir? Yani is, es hayatimizda ki hersey bizim nasibimizde varsa gelir mi? Var mi yasadiginiz ornekler? Mesela hic olmaz dediginiz bir is oldu mu? Ya da hep yalniz kalacagim dediginiz bir anda karsiniza birisi cikti mi? Paylasir misiniz hikayelerinizi?

Kadere nasibe kısmete inanmam

Zira eğer kader vs önceden belli ise neden Allah bazı kullara torpil geçip bazılarına zor hayat versin

Sonuçta bu dünya bizim tercihlerimizle dönüyor

Örneğin üniversite sınavında iki soru az yapsa idim farklı okulda okur eşimi de tanımazdım

Çocuğum şu anki çocuğum olmazdı

Hatta eşimin abisi üniversite sınavında az ya da çok yapsaydı farklı bir şehir kazansaydı kp tayinini bu şehre almaz eşim belki başka okul kazanır başka yerde okur ya da biz aynı okulda okusak bile bu şehre gelmezdik

Şimdi kısmetimde bunlar var ise X kişisi neden okuyamamış mesela ya da onun neden çocuğu olmuyor yani o neden kısmetsiz fırsat eşitliği yok

Elbette tefsirde ve fıkıhta incelendiğinde farklı boyutları var. Benim düşüncem; insan karşılaştığı şeye karşı tavrı, attığı adımı vs geleceği şekillendiriyor. Sonuçta beyin vermiş Yaratan. Kendimiz seçiyoruz karşımıza çıkan şeyin devamını.

Konu dini tartışmaya dönmesin. Fikrim bu sadece. :KK52:

Farkli bakis acisini belirtmek icin yazdim.
Tartisma niye olsun ki saygili bir bicimde fikir paylastim :)

örnek verebilir misiniz çok merak ettim
Universite mesela asla kazanamam dedim tek seferde kazandim
Uzun ilişkim bitti ben bi daha kimseyi sevemem dedim her seyden umudumu kestigimde birinden hoşlandim
Asla sevgili olamayacagiz dedim hic ummadigim anda oldu
Yuksek lisans cok istiyordum ama olacak gibi degildi ve cok kotu bi zamanimdi bir sene boyunca ben seneye bu sehirden gitmemeliyim diye agladim ama ne sinava ne mulakata asla hazirlanamadim
Mulakatim kotu gecti hic hayal ettigim gibi degildi aglayarak esyalarimi toplarken kazandigim aciklandi

İçten güzel duanızı ettikten sonra hayır olan en güzel şeyler başınıza gelir. Şer olanı da Rabbim uzaklaştırır. Duha suresinde diyor ya "Ve zamanı geldiğinde Rabbin sana kalbindekini verecek, seni hoşnut kılacak. "Duha Sûresi, 5. âyet

Ben her seyin birbirine bagli ilerledigine cok inaniyorum yaşadigim seylere gore ve cogu zaman bunlari farkedince gercekten agzim acik kaldi
Erkek arkadaşimla ilgili meseleyi anlatirsam direkt deşifreyim ama baska bir ornek verecegim
Lisans zamani son sene bana bi fenalik geldi normalde sinav haftalarindan bir hafta once kapanip araliksiz ders calisan ben final haftasi geldi catti asla ders calisamiyorum defterin basinda oturup ben napicam diye dusunuyorum ve ertesi gun sinavim var ve o sinavdan kalirsam ve baska derslerden de kaza bela kalirsam yaz okuluna kaliyorum ve yaz okuluna kalinca yuksek lisansa basvurulari kaciriyorum. Yuksek lisans diye olup bitiyorum ama bunun icin elimden geleni yapamiyorum oturdugum yerde agliyorum
Ertesi gun sinava giriyorum ve tabi ki kaliyorum
Sonra baska bi dersten de kaliyorum
ve iki tane dersten tek ders sinavina giriyorum
Ya gecemezsem ya kalirsam da yazokulu yuzunden yuksek lisansa basvuramazsam diye tabiri caizse kopek gibi ders calisiyorum ve sinava girip dersleri verip yuksek lisans mulakatina gidiyorum bana giriste 3 soru soruyorlar 3u hakkinda hicbir bilgim yok
Tam beni gonderecekken hadi bi tur daha soralim diyorlar ve sorduklari butun ama butun sorular benim o 2 tane tek ders sinavina girdigim derslerin ders notundan geliyor, ve ben yakin zamanda bunlara cok calistigim icin hepsini takir takir cevapliyorum

Eger ben o derslerden tek ders sinavina kalmasaydim simdi yuksek lisans yapiyor olamayacaktim
O zaman geriye dondum dusundum dedim ki zamaninda ben bu derslerden kaldim diye 2 hafta goz yasi doktum ama gercekten kotu sandigimiz bi iste bile hayir cikabiliyormuş
Ben o kaldigim iki dersi yuksek lisans icin bana engel olarak gorurken meger onlar benim yuksek lisansa kabulumun sebebi olacakmiş

Bu sorduğunuz soruların cevabını buradan bulmanız çok zor bence. Çünkü aslında sorduğunuz şey o kadar hayatın özüne dair bir şey ki insanlar bir ömür harcıyor bu cevaplar için:) İnanç yönü var, felsefi yönü var, mantıksal gerçeklik yönü var, var da var yani.. Ben 2yıl cevapları felsefede arayarak başladığım bu yolda 4 yıldır tasavvufla ilgileniyorum ve okuyorum. 4 yılda %1 bile bir şey öğrenebildiysem bu cevaplara dair ne mutlu bana derim. Ki hala diyemiyorum, derya deniz alanlar bunlar. Bol bol okumanızı ve sorgulamanızı tavsiye ederim.. Kendi aklınıza ve bilgeliğinize güvenin ancak o zaman cevaplar içinize sinecektir.

Gercekten hersey nasip kismet midir? Yani is, es hayatimizda ki hersey bizim nasibimizde varsa gelir mi? Var mi yasadiginiz ornekler? Mesela hic olmaz dediginiz bir is oldu mu? Ya da hep yalniz kalacagim dediginiz bir anda karsiniza birisi cikti mi? Paylasir misiniz hikayelerinizi?
Elbette herşey nasip.nasipten öte yol gitmez. Kaderden kaçmak bile kadere koşmaktır. Tabiki insan sebeplere riayet edecek. Mesela istediğimiz işe başvurmak ya da evlilik için önerilen kişi ile görüşmek gibi. Ama nasipse olur. Değilse insan kendini de paralasa fayda etmez.

Sabır gösterdigin zaman istediğin her ne ise oluyor. Rabbimin verdiğinde bir vermediginde bin hayır vardır. Eşim kanseri atlattı ilk duyduğumda dünya başıma yıkıldı ama tevekkül ettim Rabbim bunu sınav olarak getirdiyse bunda da vardır bir hayrı dedim. Çok şükür şimdi mutluluk gözyaşları döküyorum.
Evlenmek mi istiyorsun vardır vakti vardır nasibin
Bebekmi istiyorsun onunda vardır vakti. Rabbim hayırlı zamanda versinde gerisi boş. Sabır ve şükürle oluyor herşey. Kalbini Allaha bırak

Tamamen nasip ne yazılmışsa o oluyor nasibinde ne varsa onu muhakkak yaşıyorsun
örnek ben ve eşim :KK200: hiç olmaz gözüyle bakıyordum ki baya büyük sorunlarda yaşadık ama hepsini geride bırakıp 1 sene içinde evlendik 5 yıldır da evliyiz çok şükür 2 yaşında da bi oğlumuz var

daha çok çaba ve tercihler önemli. kısmet de önemli. mesela çalışmadan üniversite sınavında istediğin yeri kazanamazsın, kendini geliştirmeden işe girmen çok zor. bunlar çaba işi. evlilik meselesi de karşına çıkan kısmetleri değerlendirme meselesi. yani kısmetlerini seçemezsin ama karşına çıkanı değerlendirmek sana bağlı.

Hayatımdaa hep olmazz dediğimm şeylerr hiçbi şekilde olmadıı galiba şansız gruptayım. Maalesef her şey nasip kısmett çabalamaklaa uğraşmakladaa olmuyo bazı şeyler. Bazılarının cabalamadan ugrasmadan önlerine gelenleri gördüğümdr her seyin nasip kısmet oldugunuu öğrendim

4 sayfayi da okudum.
Nedendir bilmem suan yazarken gözyaşlarima engel olamiyorum.
Hatta hiçkirarak ağliyorum.