hersey nasip kismet midir?

Ayetlerin bazen derin ve farkli anlamlari da vardir.

Bazilari da burdaki kaderden cennet cehenneme gitmeyi anliyor ve bu insanin kendi cabasina baglidir diyorlar.

Ayet her zaman açık ve nettir aslında bizim beynimiz bazen anlamıyor..nasıl diyim. Sığ düşünüyor olabiliriz

Ben bugune kadar her seyi tirnaklarimla kaziyarak elde ettim o yuzden nasip kismet vs hic inanmam. Cabalarsin, calisirsin ve olur. Eger olmuyorsa yeteri kadar cabalamamissin demektir. Nasip kismet inanci bana biraz tembellik, kolaya kacmak olarak geliyor; ustelik sans eseri elde ettiginiz bir isi aaa nasip oldu vs diye dusunuyorsaniz, hakeden bir suru cabalayan insanin da hakkini yemis oluyorsunuz bence

İnsanin nasibi kendi elindedir bana gore.Kader mahkumu degiliz yani.Ne kadar calisirsan,kendine hangi yolu secersen onun sonuclarini alirsin.
Ama;
İnsanin kiminle evleneceginin daha dogmadan belli oldugunu soylerdi babannem.Bunun ne demek oldugunu tam bilmiyorum.Tek es seciminde ,hersey bizim elimizde degil.Onu Allah seciyor.Ama onun vasiflari icin dua edebilirmisiz.Ben de bunu merak ediyorum

Kader bencede nişanlımla aynı okuldaydık ben hiç bilmiyordum 7 yıl önce benden hoşlanırmış sevgilisi varmış üstelik onunla evlenmiş daha sonra boşanmış. Bende kendimi aşka kapattım eski ilişkimde dağ oldum adamın karsısında yine olmadı. 2 senedir yalnızdım nişanlım ortak tanıdıkla vasıtasıyla beni buldu. Hiç beklemezdim böyle birinin beni bulmasını. Çok dua ettim bu zamana kadar ama dua bile kaderi değiştirmiyor bence.

Ben bugune kadar her seyi tirnaklarimla kaziyarak elde ettim o yuzden nasip kismet vs hic inanmam. Cabalarsin, calisirsin ve olur. Eger olmuyorsa yeteri kadar cabalamamissin demektir. Nasip kismet inanci bana biraz tembellik, kolaya kacmak olarak geliyor; ustelik sans eseri elde ettiginiz bir isi aaa nasip oldu vs diye dusunuyorsaniz, hakeden bir suru cabalayan insanin da hakkini yemis oluyorsunuz bence

Soruyu sorarken sanirim atladigim yer var. Ben kimse birsey icin cabalamasin demiyorum. Calismasinda demiyorum. Diyelim ki cok calisiyorum, cok cabaliyorum ama bazi seyler olmuyor.
Ornek : Baskasiyla ayni donem ise baslamisim. Ayni pozisyondayiz,ayni isi yapiyoruz ama o bin tl fazla maas aliyor ve 2 ikramiye aliyor. (bunu sonradan duydum tabii ki). Aramizda fark yok hatta egitim konusunda ben daha ustunum.

ikinci ornek: is basvurusu yapiyorsun cok miktarda. bu pozisyonlarin 4-5 tanesine aranan ozelliklerin birebir uyuyor ama pozisyonlar hala acik oldugu halde hic birtanesinden mulakat icin bile aranmiyorsun.

ucuncu ornek: hayatina biri girer gibi oluyor. her turlu iyi davraniyorsun, saygili davraniyorsun, ilgi gosteriyorsun. ortada bir neden yokken pat diye bitiyor ( bu kac kere oldu bilmiyorum :KK43: )

yani artik neye inanacagimi sasirdim. napacagimi sasirdim. tabii cabaliyorum. tabii ki herseyin hayirlisi diyorum. ama bunlari yasayinca insan nasip, kismet olaylarini daha bir sorgular oluyor.

Biz çabalarız Allah da nasip eder. Gayret olmadan olmuyor. Ama çok istersek de Allah veriyor. İşim ve eşim için çok dua ettim. En hayırlı yere atanayım dedim Aşlah kabul etti ama eşim için çok sevdiğimden hayırlı değilse bile evleneyim, onunla evleneyim diye aylarca dua ettim ve hayatımın hatası oldu. Her ikisi için de gayret gösterdim Ama. Nasiple olduğunu düşünmüyorum. Nasibime neden bu adamı yazmış diye sorgulamam gerekir o zaman. Kendim ettim kendim buldum diyorum ve artık hep Allah ım hayırlıysa ver diyorum hep

Herseyin bir sebebi var hayatta.

Hic inanmazdim nasip kismet islerine . Ama birsey olmuyorsa olmuyordur istedigin kadar şartlari zorla.

Guzel seyler aniden oluyor.

Bir de artik hayatimin merkezine kendimi almaya karar verdim. Kendini seversen yipranmazsin. Ben cok yiprandim maddi manevi.

Seni kiran insanlarla polemige girme. Yuzlerine pis pis sirit. Cok etkili oluyor.

Istediklerin olmuyor diye uzuluyorsun. Ya daha iyisi olacaksa?

Belki de hic olmamasi iyidir.

Biz çabalarız Allah da nasip eder. Gayret olmadan olmuyor. Ama çok istersek de Allah veriyor. İşim ve eşim için çok dua ettim. En hayırlı yere atanayım dedim Aşlah kabul etti ama eşim için çok sevdiğimden hayırlı değilse bile evleneyim, onunla evleneyim diye aylarca dua ettim ve hayatımın hatası oldu. Her ikisi için de gayret gösterdim Ama. Nasiple olduğunu düşünmüyorum. Nasibime neden bu adamı yazmış diye sorgulamam gerekir o zaman. Kendim ettim kendim buldum diyorum ve artık hep Allah ım hayırlıysa ver diyorum hep
Allah im hayirlisi degilse nasip etme diyorum artik
Ne guzel yazmissiniz

Allah im hayirlisi degilse nasip etme diyorum artik
Ne guzel yazmissiniz
Acı tecrübelerle öğrenmek istemezdim ama çoğu zaman ettiğimizi buluyoruz. Keşke ne olursa olsun bu adamla evleneyim demek yerine hayırlı ise olsun deseydim. Çünkü ne zaman hayırlısı desem hep güzel şeyler yaşadım

Ayet her zaman açık ve nettir aslında bizim beynimiz bazen anlamıyor..nasıl diyim. Sığ düşünüyor olabiliriz

Bu da guzel bir bakis acisi her anlamin ayri guzel mesaji var aslinda.

Bazi isyerleri torpil olmadan eleman almiyor mesela oyle bir yere ne kadar iyi olsaniz giremezsiniz.

Is konusu degil de ornegin evlilik gibi konularda bir kiz iliskilerinde bariz hatalar yapmamasina ragmen sorun yasiyor erkek arkadaslari sorun cikartiyorsa baska bir kiz ilk sevgilisinden memnunsa iyilerse evleniyorlar ve mutlu oluyorlar diyelim simdi ilk kiz hak etmemis mi oluyor ya da kolay bebek sahibi olanla tedaviyle ve zamanla hamile olanlar oluyor iste burada hak edip etmemek degil nasibi dusunuyor insan..

Bazi isyerleri torpil olmadan eleman almiyor mesela oyle bir yere ne kadar iyi olsaniz giremezsiniz.

Is konusu degil de ornegin evlilik gibi konularda bir kiz iliskilerinde bariz hatalar yapmamasina ragmen sorun yasiyor erkek arkadaslari sorun cikartiyorsa baska bir kiz ilk sevgilisinden memnunsa iyilerse evleniyorlar ve mutlu oluyorlar diyelim simdi ilk kiz hak etmemis mi oluyor ya da kolay bebek sahibi olanla tedaviyle ve zamanla hamile olanlar oluyor iste burada hak edip etmemek degil nasibi dusunuyor insan..
Bebek meselesine daha tibbi yaklasiyorum. Tibbi bir sikinti varsa zor oluyor, yoksa kolay. Yani buna sans kismet nasip demek yanlis. Evlilik konusu da sevgiyle alakali, gercekten seviyorsa evlenir bu kadar

Torpil konusuna katiliyorum ama fazlasiyla torpilim olmasina ragmen bugune kadar hicbir yerde kullanmadim; kendim basarmayi tercih ediyorum

Gercekten hersey nasip kismet midir? Yani is, es hayatimizda ki hersey bizim nasibimizde varsa gelir mi? Var mi yasadiginiz ornekler? Mesela hic olmaz dediginiz bir is oldu mu? Ya da hep yalniz kalacagim dediginiz bir anda karsiniza birisi cikti mi? Paylasir misiniz hikayelerinizi?
Mesela ben 1 hafta icinde istemeye gelen goruculeri kesin bir dille hayir diyip yollayip ayni hafta icinde esimle tanışıp soz taktım. Kiii sanki esimi yillardir taniyormusum misali sesi kulagima , yüzü gözüme asinaydi nedense

Bundan 4 yıl önce 2 tane devlet işini kıl payı kaçırdım.ama gerçekten kıl payı.evet bence nasibimde yokmuş o yüzden olmadı.

Bebek meselesine daha tibbi yaklasiyorum. Tibbi bir sikinti varsa zor oluyor, yoksa kolay. Yani buna sans kismet nasip demek yanlis. Evlilik konusu da sevgiyle alakali, gercekten seviyorsa evlenir bu kadar
Torpil konusuna katiliyorum ama fazlasiyla torpilim olmasina ragmen bugune kadar hicbir yerde kullanmadim; kendim basarmayi tercih ediyorum

Tibbi nedeni olmayabiliyor bazen.
A isyeri torpille aliyordur ve siz oraya giremezsininiz Bye girersiniz fakat
A isyerine girememeniz nasip oluyor.
Sevene rastlayip rastlamamak da elde olan bir sey olmayabiliyor.

Mesela ben cok atanmayi istiyordum..yillarca erteledim her yil sinava girdim olmadi..sonra 2.5 yil.coddi hazirlandim ve atandim..atanmamla esimin ailesinin oldugu sehirden hoop doguya yerlestik huzuru bulduk.(esim hem isindeki ortamdan huzurauzsu hem ailevi sorunlar yasiyorduk)
Simdi ben gayret etmeseydim sabahlara kadar ders calismasaydim hangi kader atardi beni yada imkansiz gibi gordugum sehir degisikligi gerceklesirdi.
Herseye kader kismet diyip bekleyenlerden olmadim

Back
X