Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anneler çocukları için hep en iyisini ister hep kıyaslarlar..
üniversiteden mezun olduğumda annemin baskları iyi yerlerde çalışmam için yaptığı baskılar milletle kıyaslaması o kadar çok psikolojimi bozmuştuki..seni çok iyi anlıyorum cnm...
erkeğin zengini değil çalışmasını seven taşı sıksa suyunu çıkarır cinsinden olması önemli olan.
sen kendine ve nişanlına güveniyorsan sevginin arkasında dur..
Anneniz karşılaştırmakla hata yapmış.Eskiye gidince o günleri düşününce ne kadar aşmış olduğumuzu görüyorum parayı..Para sadece ihtiyaç kaynağı istediklerinize ulaşabilme aracıdır ama maneviyattan bahsetmiyorum:)
Siz nişanlınızla omuz omuza verirseniz beraber çalışır mantıklı bir şekilde paranızı harcarsanız hiç sorun olmaz.Ayağını yorganına göre uzat lafı gerçekten çok ama çok doğru..
İlk evlendiğinizde hiç birşeyin olmayabilir..Huzurunuz,sevginiz ve saygınız varsa birbirinize ileride ne olacağı bilinmez çok çok iyi duruma gelebilirsiniz..Nasip ! varken yok, yokken bir anda var olabiliyor maddiyat geride sabit kalan herzaman..Sevgi ,saygı ....
Günümüzdede Parayı sevgilerinin arasına sıkıştıran çifteler hep boşanıyor.Buda oldukça önemli boşverin aracı amaç yapmayın..
Ülkemizde herkesin maddi durumu kötü çok azının iyi onlarada kriz nedense teğet geçti :1closedeyes:
canım üzülme.sen nişanlınla mutluysan sorun yok.benim bildiğim 1 tane bohça olur onun içinde gerekli olan şeylerden az ve öz olur.
Zehracım sevgi aşk çok güzel duygular ama her ne olursa olsun birazda mantığınla karar ver ve en önemlisi sakın yapamıyorlar edemiyorlar diyede alttan alma herşeyini dört dörtlük yaptır zaten yapamıyoruz diyorlarsa neden oğullarını evlendirmeye kalkıyorlar ki
her genç kız gibi senin de hakkın var sakın alttan alma annenide sakın kırma onlara karşıda sakın yumuşama ne oluyorsa bekarlıkta oluyor evlendikten sonra bi halt almıyolar bide üstüne laf duyuyorsun tabi ki herşey maddiyat değil ama bu senin eşinin yapması gereken bişi değil ailesi alıcak sana mehir denen dinimizin gereğini yapacaklar mecburlar sen alttan alırsan işlerine gelir gözlerinin yaşına bakma sakın :mymeka:
Dip not:gelin arabasından inmek istemedim eşimin abisi ne istiyosun dedi bende 1 bilezik dedim o da sözüm söz olsun dedi bende tamam dedim indim şimdi araba almak istioz benim bilezikler 10.000 lira edio üzerinide çeyreklerle ekledik 11.200 falan oldu alacağımız araba 12.000 abi dedim senin sözün vardı bileziğimi alda 12'ye tamamlayalım arabamızı alalım o zamandı şimdi borcum var dedi :mymeka:
Merhaba arkadaşlar.. Son günlerde canımı çok sıkan bi durum var. Paylaşabileceğim kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim..
Nişanlıyım.. Nişanlımla uzun flört dönemimizden sonra evlilik kararı aldık. Herşey nişanlana kadar çok güzeldi. Ama araya aileler girince.. en başta ben çok yıprandım. Esas mevzu nişanlımın ailesinin , evliliğimizde maddi olarak hiç bir katkısının olamayacağından nişanlımda bir tek maaşıyla yeterli olamıyor.. Dün annemle bi akrabamızın nişanına gittik. Belki 10'dan fazla bilezik takıldı.. bavul bavul taşınmayacak kadar bohça yapmışlar kıza.. Eve döndüğümüzde annem hemen kıyaslamaya başladı tabiki. Vay efendim bana 2 bilezik takmışlar benim bohçamda hiç bi şey yokmuş.. böyle düğün olmazmış.. eğer böyle olursa hiç birşeye karışamazmış.. nasılki ben tercih ederek severek evlendi isem düğünümüde kendim etmeliymişim.. 2 bilezikle verilecek kızı yokmuş... gibi bi yığın cümle.. ben ses etmeden odamda ağlayarak dinledim annemi. Kızlar söylermisiniz sevdiğim adam bana bilezik takamıyor.. ıvır zıvır kılık kıyafet fazlası ile alamıyor diye terk mi ediyim. ben nişanlımı çok seviyorum.. ama ailem evliliğimde nişanlımın maddi durumu iyi değil diye destek olmuyor manevi olarak. en çok ta nişanlımın ailesine kızıyorlar çok duyarsız oldukları için.
iyi yada kötü her türlü yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar :çok üzgünüm:
evet haklısın.. ama evlilik stresinden dolayı nişanlımı üzüyorum ne yazıkkitatlım ev kurmak , düzmek kolay şeyler değil
evlilik arefesinde bu tür şeyler yaşamanız normal.. çünkü bi çok çift yaşıyor bu sıkıntıları sadece siz değil
sana düşen , eğer nişanlını seviyor ve ona güveniyorsan.. bi kaç bilezik vs... için üzmeyin birbirinizi..
herkes kendi hayatını yaşıyor. dediğin gibi etrafımızdaki kişilere göre eş seçilmez. annem maddiyata önem veriyor ne yazıkkiyuvada malesef maddıyat zamanla sevgıyı askıda oldurur..
ama sonucda nısanlın senın ıcın bısılerde yapmıs elınden gelen buymus
ne beklıyosunuz daha fazla etrafındakı kısılere goremı es secılcek yapmayın lutfen annenız yaa kac yasında hepımızden buyuk ve maddıyat pesınde kusura bakmayın ama evlensenız bıle annenızden uzak durmanızı tavsıye ederım..
Allah yuva kurana yardım edermiş.. inş. bizede ablan gibi evlendiğimizde Allah yardım eder..:Saruboceq:para pul zamanla olucak şeyler bana göre.. ablamda evlendiğinde kocası işsizdi napsın işi yok diye ayrılsınmı yada düğünmü ertelesin evlendiler cok şükür 1 aya iş buldu.. ablamada öyle 10 15 bilezik takılmadı.. ama bu sorun olmadı ilişkilerinde.. durumunun iyi olduğu zamanda olur kötü olduğuda sorun iyigünde kötü günde diyebilmek..
Allah tamamına erdirsin kardeşim:Saruboceq:
Annenizde kendince haklı elbette,parasız birşey olmuyor,kızının mürüvetini görmek istiyor,bir eksiğin olmasın sıkıntı çekmeyesin istiyor ama öte yandan nişanlın karakteri düzgün,çalışkan biriyse size takı takmış,takmamış,çarşıya çıkılmış çıkılmamış önemi yoka.s
Yeterki evlendiğinizde maddi sıkıntılara göğüs gerecek kadar sağlam durun,inan mutlu olup saygı ve sevgi çerçevesinde bir evlilik sürdürdükten sonra eşyan yokmuş,bileziğin yokmuş o kadarda mühim değil.
Hepsi zamanla olur,hoş bileziğin varsın olmasın,varsın düğün çarşısına çıkmayın ne olur.
Herkes 4-4lük evlenecek diye birşey yok,maddiyat tamam hayatı idame için gerekli ama insanın evinde huzuru yoksa,eşyası olsa,dirseklerine kadar bileziği olsa neye yarar:1no2:
Kayınvalidenler durumları yok diye mi yardım edemiyorlar yoksa yardım etmek istemiyorlar mı,her iki durumda da kafana takma derim ben,sonuçta evlenecek olan sizsiniz ikinizin düşüncesi önemli,başlarda sıkıntı çekersiniz ama sonrasında feraha erersiniz inşallah:Saruboceq:
Belinaycım , bende çalışıcam evlenince. yoksa geçinemeyiz.. çünkü kirada oturucaz cnm. nişanlım iş buldu şimdiden bana. inşallah bir teslik çıkmaz , Allah sağlık verirde çalışırım.. Evlilik çok zormuş.. hele maddi imkanlar kısıtlı ise çok daha zor oluyor.. Şükür beyaz eşyalarımızı alıp aradan çıkardık. mobilyalarımızın ödemesinide düğünde takılacak altın ve paralarla karşılıycaz.. çok teşekkür ederim okuyup yorum yaptığın için.. :1hug:
parası yok diye anneni dinleyip nişanlını üzmeyeceksin değil mi canım?
para pul bunlar hayatın bir anında var olur bazen yok olur..
ama insan gerçekten seveceği insanı bi daha bulamaz.
destek ol nişanlına.
evlilikte keramet vardır :)
hayır işsiz değil çalışıyor
maaşı çok fazla deil 900 tl alıyor ama bunada şükür
nişanlımla farklı şehirlerdeyiz evlendiğimizde bende çalışıcam