Herşey tepetaklak oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir anne olarak yaziyim , 60 yasima geldigimde cocugum benim yasayacagim sehre karismaya kalksaydi öyle bir ayar cekerdim ki hayatinin azarini isitirdi
Buna karar vermek size dusmez , siz evlatsiniz onlar ana baba
Eger ortada ciddi bir saglik sorjnu yoksa birakin insanlari nerde yasamak istiyorlarsa yasasinlar
 
Bizler de evlat olarak onların iyi yerde yaşamalarını istiyoruz kronik hastalıkları var sürekli kontrol altında olmaları gerek memlekette yeterli hastane yok zaten merkeze de uzak bi ilçedeyiz o yüzden istemiyoruz yoksa karışmak değil fikrimizi söylüyoruz
 
Memleketi sevmiyorum ben zaten hiç gerek yok ya
Bende öyle istiyorum ablamda ama annemler biraz kafa karışıklığı içindeler şu virüs süreci toparlanınca hemen taşınacaklar. Üzüntülüyüm istanbuldan tamamen kopmak istemiyordum

Hep bu kadar bencil miydiniz sonradan mi oldunuz?
Memleketi siz sevmiyorsunuz.
Aileniz istediğine göre onlar seviyor?
Ablanızın yuvası dağılmış, derdiniz istanbul dan kopmamak.
E istanbul orada duruyor, siz taşının madem.
 
Ablanizla gitsinler,su zor gününde ablanizda yanlız kalmamış olur.
 
Yazılanlardan cımbızla toplayıp sonuç çıkarıyorsunuz.
Kronik hastalıkları var memlekette merkeze uzak ilçede olacaklar. Sürekli kontrole gidiyorlar hastaneye. Biz onlar için iyi olanı istiyoruz. Memleketimiz öyle ağam paşam bir yer değil zaten taşınacakları bir ev de yok kiraya gidecekler.
Diğer şeylere de üzülüyorum zaten. İstanbul konusundaki duygumu da belirttim bundan bencillik çıkarıyorsanız siz bilirsiniz polemiğe gerek yok.
 
Herkesin ayrı ayrı yerlere dağılacak olması kötü olmuş.
İnsanın ister istemez aklı kalıyor yaşlı insanda
bence bir süre ablanızla ailenizin Ankaraya taşınması İstanbul'daki evlerin satılmasının beklenmesi en mantıklı olanı
hayırlısı ne ise o olsun öncelikle
 
Memleket daha mantıklı onlar için şöyle ki aiz sevmeseniz de küçük gelişmemiş bir şehirde olsa insanın memleketi özellikle belli yaştakiler için daha kıymetlidir.
Ayrıca evlilik cağında ki çocuklara göre hayat planlamayı doğru bulmuyorum.Anneniz ablanız için Istanbul a gitmiş boşanınca Ankara ya yerleştiler varsayalım.Ee ablanız tekrar evlendiğinde belki başka şehre gitmesi gerekecek yazık değil mi bu insanlara?
 
Yazınızın orta yerinden çekip almadım, olduğu gibi alintiladim.
60 yaşında insanın aklı başında olur, kendisinin de, hastalığının da farkındadır.
Memleketleri daha rahat edecekleri bir duzendeyse ayda bir gittikleri hastane gözlerine batmamış olabilir
Büyükşehirler bizim için cazip, yaşlılar bütün gün betonarme içinde, camı açsa hava alamıyor
Kucuk yerlerde çevreyi tanıyor, kahvede oturuyor, komşuluk yapıyor, camiye gidiyor bir şekilde daha yaşanılır sosyal çevresi oluyor.
Şimdi sil baştan ankara da yeni insanlarla tanışıp, yeni düzen kurup, çevreyi tanımak onlara daha zor geliyor olabilir
Mutlu olacakları yer neresiyse orası olsun, insanlara karışmayın.
Bahaneleriniz de, ayrı ayrı ziyaret etmek zor olacak,
Istanbul dan kopmak istemiyorum,
Memleketi sevmiyorum olunca
Evet bencil gibi geliyorsunuz
 
Aileniz memleketlerine dönmeyi gerçekten istiyorsa dönsünler, emin olun belli bir yaştan sonra oradan oraya savrulmak zor oluyor, diyelim ablanız Ankara'da da yapamadı İstanbul'a geri döndü yine onunla İstanbul'a geri mi dönecekler? Ya da sizin yakınınıza mı taşınacaklar? Sonuçta memleketleri aşina oldukları bildikleri bir yer, havası toprağı bile tanıdık, varsın hastanesi uzak olsun nasıl mutlu olacaklarsa öyle yaşasınlar, yaşlılar yapamazlar diye düşünmeyin, memlekette hısım akraba vardır, eski tanıdıklar vardır, konu komşu vardır adapte olması da yaşaması da daha kolay olur.
 
Ablamın aniden aldığı bir kararla hepimiz dağılıyoruz çok üzülüyorum. Kendi yuvasının dağılması da ayrı bir hüzün hepimiz için. Çok zor oldu böyle bilemiyorum.

İstanbulda doğduk büyüdük onlar orada olunca daha farklıydı sanki duygularım karışık. Herşeyin kayırlısı gidecekleri yerde herkes mutlu olur inşallah
 
İyi de bu insanlar uzaktaki hastaneye gitmeyi goze aliyorlarsa yine sizi ilgilendiren bir mevzu yok
Benim annemle babam da bambaska bir sehirde yasiyorlar kendi istekleri dogrultusunda , sizinkiler gibi genc de degiller , agzimi acip da yorum yapamam yasayacaklari yer konusunda , benim onlardan iyi bilmem mumkun mu? Her insan kendisi icin iyisini bilir , kimsenin haddi degil anne babasina karismak
 
Ailem hep İstanbuldaydı ama ben evlendikten sonra yazlığa taşınacaktılar. Birden bire memleket işi çıkınca biz olumsuz olduk. Karar onlara ait bizler fikir söylüyoruz gittikten sonra ayaklarına pranga vuramayız herkes mutlu olduğu yerde olsun tabiki.
 
Kocaman konuda ablamın yuvasının dağılmasından ailemin gitme isteğinden üzüntümden bahsettim 10 tane yorumda nerede isterseler orada yaşayabileceklerinden ama benim içimden geçenin ankara olduğundan bahsettim iki tane yorumda kendi açımdan bakıp söylediklerim için bencil diyorsunuz.

En doğru kararı onlar verecek biz zaten fikrimizi söylüyoruz ortak karar almaya çalışıyoruz kimseyi silah zoru ile tutmuyoruz yine memleket derlese yapacak bişey yok orada yaşarlar zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…