- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
Demir eksikliği miymiş? :)Demir eksikliğiymiş
Et yemeye çslış o zamsn ilaç niyetine YeVenofer ve ilaç kullanıyorum ama bir sonra ki sene yine düşüyor et yiyemediğim için
Şuan ben de aynısını yaşıyorum ve bitmek bilmeyen baş ağrısı var bazen elim ayağım titriyor doktora gittim değerlerim sınırda dedi ilaç vermedi bir de hamileyim hepten asabi sinirliyim bunun tek çaresi sürekli kan demir yapıcı şeyler tüketmek et ciğer kırmızı meyveler vitaminler demir ilaçları Allah yardımcımız olsun inşaAllah atlatırız.Arkadaşlar selam. Ben hayatım boyunca hep kansızlık sorunu çektim. Bizim ailede genetik birşey, hepimizde var. Damardan ilaç alıyordum hap içiyordum ona rağmen bir sonraki sene yine 2ye düşüyordu kan değerlerim. Bu sene yine o dönemdeyim. Saçlarım çok geç uzuyor kopuyor boyamasam bile. Yaptığım iş beni çok yoruyor. Şuan hayatımda ki herşeyden bıkmış durumdayım. Hiçbirşey yapasım gelmiyor. İşten geldiğimde kendimi yatağa atıyorum evden çıkmıyorum bir sonraki uçuşuma kadar. Tatillerimdede sürekli evdeyim. Aşk hayatım güzel gidiyor bitek. Bu aralar kilo da verdim strestten. Bazen sevgilimle bile konuşmak istemiyorum mesajlarını görsem bile girmiyorum whatsappa cevap vermiyorum zaten kendisi Türkiye'de değil sürekli görüşemiyoruz. Yani anlayacağınız aşırı mutsuzum bu aralar. Saçlarım da dökülüyor, yıpranmış. İnsanların seslerine, çocuk seslerine, komşuların seslerine tahammül edemez oldum. Şuan ben ne yaşıyorum? Böyle bi dönem yaşayıp atlatan var mı? Lütfen yardım edin.
bende de var. aslına bakarsan kadınların çoğunda varmış o b12 eksikliği. 1 sene önce falan ben de gidip iğne aldım ama bu sene yine bi halsizlik çökmeye başladı. bilirim o hissi, berbat bir sey. biraz daha devam ederse hastaneye gidicem yine.Arkadaşlar selam. Ben hayatım boyunca hep kansızlık sorunu çektim. Bizim ailede genetik birşey, hepimizde var. Damardan ilaç alıyordum hap içiyordum ona rağmen bir sonraki sene yine 2ye düşüyordu kan değerlerim. Bu sene yine o dönemdeyim. Saçlarım çok geç uzuyor kopuyor boyamasam bile. Yaptığım iş beni çok yoruyor. Şuan hayatımda ki herşeyden bıkmış durumdayım. Hiçbirşey yapasım gelmiyor. İşten geldiğimde kendimi yatağa atıyorum evden çıkmıyorum bir sonraki uçuşuma kadar. Tatillerimdede sürekli evdeyim. Aşk hayatım güzel gidiyor bitek. Bu aralar kilo da verdim strestten. Bazen sevgilimle bile konuşmak istemiyorum mesajlarını görsem bile girmiyorum whatsappa cevap vermiyorum zaten kendisi Türkiye'de değil sürekli görüşemiyoruz. Yani anlayacağınız aşırı mutsuzum bu aralar. Saçlarım da dökülüyor, yıpranmış. İnsanların seslerine, çocuk seslerine, komşuların seslerine tahammül edemez oldum. Şuan ben ne yaşıyorum? Böyle bi dönem yaşayıp atlatan var mı? Lütfen yardım edin.
Et yemeseniz de vitamin desteğini devamlı almalısınız. Üç ayda bir de kan testi yapılması lazım. Ben o sıralar iş yoğunluğundan gidememiştim takibe. 1e düşmüş. İhmal etmeyin, her seferinde 2ye düşmesini de beklemeyin. Gerekirse devamlı kan ilacınızı için.Venofer ve ilaç kullanıyorum ama bir sonra ki sene yine düşüyor et yiyemediğim için
Bizde genetik birşey annemin ki teyzemin ki hepsinin kan değerleri düşük benim ki de çok düşük 2ye düştü en sonBenim arkadaşımın 4'e düşünce bayılmış, hastaneye kaldırılmış. Dr, "biraz daha gelmesen ölürdün." demiş. Siz 2 ile nasıl ayaktasınız?
Bizde dedik ama en azından sen diplomalısın belki sana inanır :)Demir değeriniz 2 olduğunda şu anda buraya yazmaya bile dermanınız olmaz.
Hastanede kan takviyesi yapılır olurdu.
Testinizin sonucu yanlış olmasın ???
Hayır ben yıllardır yaşıyorum bu durumu öyle birşey yok en azından bana bayılma vs gibi şeyler olmuyorDemir değeriniz 2 olduğunda şu anda buraya yazmaya bile dermanınız olmaz.
Hastanede kan takviyesi yapılır olurdu.
Testinizin sonucu yanlış olmasın ???
Iyi de güzelim benim arkadaşım o dönem haftada bir gitti, kandı sanıyorum verilen şey, tam hatırlamıyorum, serum almıştı. Bir kere de benimle gitti o serum için oradan biliyorum, hatta şu anda soruyorum bu olayı.Bizde genetik birşey annemin ki teyzemin ki hepsinin kan değerleri düşük benim ki de çok düşük 2ye düştü en son
Bizde alıyoruz onu, venofer adı koyu kırmızı kan gibi birşeyIyi de güzelim benim arkadaşım o dönem haftada bir gitti, kandı sanıyorum verilen şey, tam hatırlamıyorum serum almıştı. Bir kere de benimle gitti o serum için oradan biliyorum, hatta şu anda soruyorum bu olayı.
Bilemem, hasta ben olmadığım için ona soruyorum. Ben sadece serum alırken yanında refakat etmiştim.Bizde alıyoruz onu, venofer adı koyu kırmızı kan gibi birşey
Evet nefret ediyorum ben ondan hem acıtıyor hem çok uzun sürüyorBilemem, hasta ben olmadığım için ona soruyorum. Ben sadece serum alırken yanında refakat etmiştim.
Hanımefendi bence siz abartmışsınız ben çocukluğumdan beri yaşıyorum bu durumu hastalıkta da yalan olmaz buraya derdimizi yazdık yaptığınız yoruma bak amacınız nedir?Sizin dediginiz şey demir eksikliği benim ki en son dördü görünce hastaneye yatırıp on gün boyunca gözetim altında tuttular bunun bir haftası damar dan ilaç verildi geri kalan üç günde değerleri mı takip ettiler genel de demir eksikliği bayanlar da görülen bir durum dur değeriniz 2 olsa doktor sizi hastaneden asla eve yollamaz hasta olabilirsiniz evet ama lütfen bunu abartarak değil gerçekliği ile yazın..
Doktorum bana peynir çay süt ve süt ürünleri yasak etmişti bunlar çok yapar ayrıca her ay kontrole gidip değerlerime baktırıyor dum benim ki de kronik leş miş en son doğum yaptığım da üç oldu aynı tedavi yı gördüm şimdi yine gebeyim aynı şekil de var ilaç kullanıyorum saç dökülmesi cilt de soluk luk halsizlik iştahsızlık yapar kan vermeye bile gittiğim de en az üç defa deliyorlar damarlarım ince olduğu için öldürücü bir hastalık değil merak etmeyinsadece abartmayın sizin değeriniz 2 olsa şu an yoğun bakımda olurdunuz ve değil telefon konuşacak haliniz olmazdı yani hastalığınız önemsiz demiyorum her beş kadından üçünde olan birşey ajitasyona gerek yok diyorum tekrar geçmiş olsun
Haftada bir yine iyiymiş, benim demirim 1e düşünce bir gün arayla günde 2 serum verdiler, toplam 10tane. Venofer o ilacın adı, görüntüsü aynı kana benziyor.Iyi de güzelim benim arkadaşım o dönem haftada bir gitti, kandı sanıyorum verilen şey, tam hatırlamıyorum serum almıştı. Bir kere de benimle gitti o serum için oradan biliyorum, hatta şu anda soruyorum bu olayı.
Hanımefendi bence siz abartmışsınız ben çocukluğumdan beri yaşıyorum bu durumu hastalıkta da yalan olmaz buraya derdimizi yazdık yaptığınız yoruma bak amacınız nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?