Herşeyi bilen teyzeler

TanGO

Bşlngç:72 Hdf:58 Gncl:57.5 oğulcuğum 13 aylık
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
1.387
1.389
83
Sizin de etrafınızda bunlardan var mı? Sanki ben hiçbir şey bilmiyorum ama onlar herşeyi biliyorlar.geçen gün ekmek yemiyorum diye hep bir ağızdan konusmaya başladılar. Ekmeğin içindeki vitamin hiçbir şeyde yok.beyaz ekmek yeme kepekli ye yok tam buğday ye. günde 2 dilim ye az da olsa ye ekmek yemezsen doymazsin çabuk acikirsin olmaz öyle şey çocuk beslenemez
4bucuk aydır herkesten uzak kendi bildiğim gibi yiyip iciyordum şimdi ailelerin yanına geldim doğurana kadar beynimi yerler artık. Ben araştırıp aklıma yatanı uyguluyorum bebegimin gelişimi kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor ama herkes prof. sanki. Bi de normal doğum istiyorum dedim.yok sezaryen daha iyi bi de normal doğumdan korkmayan beni korkuttular sağ olsunlar

Ben ilk tecrübemde anladımkı hiç susmuycaklar o çocuk doğunca susucaklar sanma daha hararetle konuşucaklar sen ne zamanki ikinciye hamile kalana kdr :)sonra ilk çocugun cinsiyetıne göre diğerini farklı cinsiyettten tutturmanı beklıyıcekle he olaki ikinci bebegin cinsiyetıde aynı ıse e olsun artık dıye durucaklar saglıkla doğsun demek yerıne:)sonrasını bılmıyom doğuruyum yazarım:)

Doktorunu dinle yeter.. Teyzeler çok konuşur Aslı yoktur ama onlara göre ansiklobedik bilgilere sahiptirler.. Fazla yaklaşma. "He" de geç

Sezeryan iyi diyen birinin başka da bir sözüne inanmam. Hemşireyim sezeryana çok girdim ameliyata. Sezeryan düşünüyorsanız önce internetten girip ameliyatı izleyin o teyzelere izketin daha doğrusu :) hala da aynı şeyi düşünüyorsa teyzeler normal doğum yaptırmasın çevresindekilere ama mümkün değil sezeryan sanki acayip kolay ve acısız sanıyor teyzoşlar. Sonrasında iyileşme süreci daha sonraki doğumlar hep sorunlu oluyor.

Ah olmaz olur mu? Ekmekte hiçbir besin yok sadece karbonhidrat o da enerji ihtiyacını karşılar. Boy gelişimi için kalsiyum kilosu için protein ve vitamin lazım. O da meyvelerde var bol bol. Ekmeğe yüklenip kendine kilo alacağına bu saydiklarimi ye bebeğin kilo alsın. Süt muz kaşar peyniri meyve bunlar bebeğe iyi kilo yapıyor.

Siz aklınıza yattığı ve doktorunuzun yönlendirdiği şekilde ilerleyin.
En doğrusu bu, o çok bilen teyzeler hep bilmeye devam edecekler.
Her daim de başınızı şişirecekler.
Tek yolu kulaklarınızı tıkamak başka çaresi yok malesef.

Daha sonraki dogumlar sorunlu oluyor derken ilki sezaryen ikincisi de muhtemelen ayni olacak. Ne gibi sorunlarla karsilacagim ki

Normal doğumda sancı çekmek zormus bi de kesik atıyorlar ya onun iyileşmesi zormus sezaryen dikişi daha kolaymış ben herkese kesik atmiyolar sanıyordum hepsine atmışlar düzgün kaynamiyormus korkuttular baya

Ben de ekmeğin boş kilo yaptığını dusunuyorum ama gel de anlat zorla yedirmeye çalışıyorlar

Ben de ekmeğin boş kilo yaptığını dusunuyorum ama gel de anlat zorla yedirmeye çalışıyorlar
Doktor yasakladı de geç. Ben oyle yaptım. Şekerli ve hazır gıda tüketmiyorum onunla da çok uğraştılar. Şeker yüklemesi yaptırmadım doktor bunları yememem şartı ile kabul etti dedim. Doktor dedi diyince ses kesiliyor birden.

Ben de öyle diyim bakalım.bi süre de kaynanamda kalicam o normalde bile zorla yediriyo beni zayıf goruyo şimdi napicak düşünemiyorum ustelik dikkat ettiğim halde şimdiden 7.5 kilo almışım bi de etmesem ne olurum

teyzeleri bilemiyorum:) doktor bana ekmekten, hamur işinden makarna ve pilavdan uzak dur demişti. Onlar seni şişirir çocuğuna faydası olmaz demişti.

teyzeleri bilemiyorum:) doktor bana ekmekten, hamur işinden makarna ve pilavdan uzak dur demişti. Onlar seni şişirir çocuğuna faydası olmaz demişti.
Bunlar prof teyzeler doktor da kimmiş :)

Sezeryan yanlısı teyzeler mi olur yavv,
Bunların "ekmek ye" demeleri de ayrı bir tezat, çünkü normalde pilates yap falan demeleri gerekir bu düşüncedeki bayanların

:) korkma canım sorun oluyor dediğim o ikinci de sezeryan olmak zorunda oluyor diye. Epizyotomi kesiği ile sezeryan kesiği arasında fark var canım bayağı bir. İkisine de çok çok iyi bakmak lazım ikisi de iyi bakımla iyileşiyor ama epizyo daha çabuk iyileşiyor. Doğumevinde çalışırken epizyosu iltihaplayan hasta gelmezdi hep sezeryan yarasımdan geliyorlar. Sağlıklı olana ancak hemşire gözetiminde doktor karar verir ve sağlıksal zorunluluk harici sezeryan saçma. Ataştırmalar diyor ki en sağlıklısı eğer sezeryanı kesinlikle gerektiren durum yoksa normal doğum. Katıldığım bir kongrede bunun üzerine yapılan çalışmalar izledim kanıta dayalı. Ay sağlıkçı hassasiyeti ağzım açıldı kusura bakmayın

Canim bana da ilk cocugumda kepek ekmek yeme cocugun cigerleri kurur dediler ben de saf saf beyaz ekmege dadandim hamilelik boyunca seker de olmamasina ragmen 29 kilo aldim sakin onlari dinleme kafayi yersin gerci asil tehlike dogumdan sonra simdiki hamileligimde kimseyi dinlemiyorum hatta kimse bilmiyor 2 kilo aldim simdilik bakalim☺

Sezeryan yanlısı teyzeler mi olur yavv,
Bunların "ekmek ye" demeleri de ayrı bir tezat, çünkü normalde pilates yap falan demeleri gerekir bu düşüncedeki bayanların
yok ya ne platesi doğumdan sonra zayıflarsın boşver diyorlar
Onların zamanında sezaryen yokmuş herhalde ozeniyorlar

Bizi bilgilendiriyorsun canım teşekkürler

Uzaktaydim ne güzel kendi başıma kafam rahatti keşke doğurana kadar uzak kalsaydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…