geçenlerde hasta yakınına verdik veriştirdik fakat,
birde iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır durumu var.
sırf üniversite sınavında başarılı oldu diye doktor olunmamalı.
tekrardan universitelerde bir ön eleme sınavı yapılmalı.
Tıpta okuyorlar ama sınavlarını hala test sistemiyle oluyorlar.
Haaa bir de çıkmış soruları alıyorlar tabi üniversitenin yanındaki kırtasiyiciden.
okurken görmedikleri pek çok temel ders var.
Haaa bir de tanrı sendromu var tabii.
Hasta psikolojisi ayrı bir de hasta yakını psikolojisi var.
bunu anlamak da önemli...
bir de anlayamadığım "siz" demeyi bilmiyorlar bu doktorlar.
neyin var. söyle gibi kısa emir cümleleri.
Tanrı sendromu var dedik ama tüm kutsal kitaplarda dahi BİZ yaptık diye geçer her şey.
doktorlar demek ki bundan da üstün görüyorlar kendilerini.
işin kıssadan hissesi,
hasta yakını saygılı olacak, doktor saygılı olacak
ve herkes önce insan olacak
pepe konuyla alakalı değil ama sana birşey sorucam doktor olduğun için
ben geçenlerde dişçiye gittim çünkü daha önce eskişehirde dişim ağrıdığı için gitmiştim doktor röntgen çekti ve 20lik dişinin hemen çekilmesi gerekiyo dedi
benim de vizelerim olduğu için sonradan gittim ama o doktor başka bi hastaneye gitmiş beni başka birine yönlendirdiler
adama girip sorunu söyledim baktı çekilmesine gerek yok dedi
ben de ardından ama önceki doktorum bu cdyi verdi acil çekilmesi gerekiyo dedi o yüzden gelmiştim dedim
adam bana bozuldu baya bi ben doktor değil miyim başkasının teşhisini bana söylüyosun ben baktım gerek yok diyorum dedi üzüldü yaşlı bi adamdı ben de saygısızlık olmasın diye birşey demedim ama kötü hissettim o üzülünce de içime oturdu
şimdi burda ben ayıp etmiş oluyo muyum sence
pepe konuyla alakalı değil ama sana birşey sorucam doktor olduğun için
ben geçenlerde dişçiye gittim çünkü daha önce eskişehirde dişim ağrıdığı için gitmiştim doktor röntgen çekti ve 20lik dişinin hemen çekilmesi gerekiyo dedi
benim de vizelerim olduğu için sonradan gittim ama o doktor başka bi hastaneye gitmiş beni başka birine yönlendirdiler
adama girip sorunu söyledim baktı çekilmesine gerek yok dedi
ben de ardından ama önceki doktorum bu cdyi verdi acil çekilmesi gerekiyo dedi o yüzden gelmiştim dedim
adam bana bozuldu baya bi ben doktor değil miyim başkasının teşhisini bana söylüyosun ben baktım gerek yok diyorum dedi üzüldü yaşlı bi adamdı ben de saygısızlık olmasın diye birşey demedim ama kötü hissettim o üzülünce de içime oturdu
şimdi burda ben ayıp etmiş oluyo muyum sence
saygısız olduğunu düşünmek için düz mantığa sahip olmak gerek...ya doktorlardan biri üşendi çekilse olur ama çekilmese de olabilir gibisinden ya da diğeri performansını arttırmak isteyip dişini çekmek istedi.,..performans sistemini getirip seni bu duruma düşüren sağlık bakanlığı utansın..
Bence yaşlı olanı dinle bak doktor hanım ne dedl performan artıracakmış yani doktorluğu sende tecrübe edecek ve deneyim kısmına yazacak 2o 'li diş çekildi deneyim yaptım diye
anneniz için çok geçmiş olsun bir sonda takmalarıyla pulları dökülmezdi herhalde.......terbiyesiz bir insan her yerde terbiyesiz........lakin bizim burda bahsettiğimiz çok bilmiş hasta yakını sen olmuyorsun canım.......sana yapılan tedaviyi yan etkilerini hastalığın sürecini zaten sana anlatmak zorunda.......ama öyle manyak hastalar gördümki........örneğin hastanın bacağı şişmiştir ve gelir benimle hastalığın fizyopatolojisini tartışmak ister......internetten ödemin sebeplerini okumuştur ve gelir bana derki......doktor hanım kandaki protein yapıtaşlarındaki eksiklikten de ödem meydana geliyormuş acaba benim hastamda da bundan olabilir mi gibi absurd sorularla gelirse ben onunla frank starling yasalarını tartışmak benim uzmanlık alanımı da aşar......böyle bir saçmalığı nasıl savuşturacağımı düşünürüm........hastalarla biyofizik biyokimya fizyopatoloji tartışmak benim görevim değil....bir doktor bu konuların eğitimini almışsa da uzmanlık alanı değil..........genelde doktorların yakındığı esas hasta bu prototipe giriyorçok bilmiş hasta yakınlarından biri de ben oluyorum sanırm,, annem birkaç gün önce anjio oldu,bunun damardan yapılanıda varmış ama bizim doktor hiç bundan bahsetmedi neyse , bilen bilir kasıktan yapılıyor bu işlem.. başında babam bekledi ben işten izin alıp gittim gittiğimde çıkmış servise çıkarılmak için acilde yatırılıyordu..3 litre su içeceksin denmiş( doğal olarak..) e annemde içmiş tabi baya neyse konuya geleyim , kadın sıkıştı öyle böyle değil ağlıyor sıkıştım diye,3 saat olmuş oparasyon biteli wc ye gidemez tabiki bi kap verdiler ki 2 yaşındaki bebek bile yapamaz ..bir tül ile kapatıyorsun çevreyi 2 yanda erkek hasta ben onları görebiliyorsam onlarda beni görüyor piskolojisi ile yapamadıhasta bağı vs yok olmuyor annem hüngür hüngür ağlıyor kum torbası basınç yapıyor mesaneye ama yapamıyor,gazda birikmiş! hemşire bulduk yalvar yakar dinlettik kendimizi,aa dedi ben o riski alamam yapcak! arkadaş yapcakda yapamıyor görüyorsun..kalın bi çarşaf ver bari ben geriyim kapatıyım belki rahat hisseder ,e yok olmaz! annenizi öyle görmek inanın çok acı...yalvarıyor resmen, ne süre sonra hanfendi gelmiş ayy napsak kiii diyor ölürmüsünüz öldürürmüsünüz? sonda takılamaz mı dedim,Olabilir aslında diyor!taksana kardeşim 2 saattir kadının halini görüyorsun,naz olsa şimdiye yapardı demek ki gerçekten piskolojik bişey ! ama doktora sorması lazımmış..doktor beyde hiç görmeden az sıksın dişini 2 saat sonra gitcek zaten demiş..ayıptır günahtır,bazı doktorlar hiç insan olmamış..neticede en sonunda babamı çıldırttılar doktorun yakasına yapışınca nasıl olduysa birden bire (işlemden 5 saat sonrası yani) sondaya izin verildi ..son 1 saat kaldı asla kalkamazsın dediler 1 saat sonra geldiler kum torbasını yana koydular kalk wc ye git gel giyin gidebilirsin hadi geçmiş olsun dendi ..bumudur yani? olur mu yarında gelceksin doktor sonucuna bakcak ona göre bişiler yapılcak .. sonuç çıkmadımı? yoo çıktı ama mesai bitimine 10 dakka var yarına kaldı hanım kusura bakma!!!! orda bende bir hemşireden siz hasta yakınlarıda herşeyi çok biliyorsunuz lafını yedim..vallahi ayıp...
Vay vay vay hanfendi hazretlerine bakin.guzelim sistem basit sen istiyor para sinavini verecek iyi.tamam anliyorum herkesin kafasi basmaz derslere dogru e o zaman sende baska is dallarina yoneleceksin:)sen dedim pardon ya alinmadin demi(ya kardrsim onla mi ugsamcam ben ya tayze neren agriyor degilde nereniZ agriyor hanfendi mi diyecegim.ahah.tabi ulkemizi cok iyi yansitiyor bu durum.a ha.birde test sinavi oluyormusuz.herkes oyle oluyor.ben klasigi tercih ederim mesela.sinav sorularini aliyormusuz.nerde ya?hadi onu gevtim guzel kardesim uni. sinavina girerken senle esit degil miydik pardon?sen niye kazanamadin?
ay kiyamam aglama sana da baska is bulalim:))
yazı tarzı ele veriyor işte kaliteyi.
iyi oldu ama,
ohh tüm kurtlarımı dökeyim.
piayango sizin gibi bir eziğe düştü.
benim kastettiğim siz değilsiniz.
siz gayet avamsınız.
snob takılanlardan olamazsınız.
öss puanı ile hayatta kendinize bir sosyal statü oluşturabilmişsiniz.
ama ne yazık ki yöneticiniz bizleriz.
bizim hastanelerimizde eleman olarak çalışıyorsunuz.
ne o ezildiniz mi.
ezik
senin hastanen derken ne kastettigini anlamadim?senin hastanende caliscagimida sanmiyorum babam beni universite hastanesine aldircak:) sen sanirim bashekim gibi bir seymisin doktormusun nesin anlamadim ama doktorsan niye kendini kotuluyorsun? bir de ezik diyerek seviyeli konustugunumu saniyorsun yerim yaa.neyse bu dediklerin senden zeki oldugum gercegini degistirmiyor seviyeli arkadasim:))
babanız nasıl aldıracak sizi merak ettim
biz buna halk dilinde torpil diyoruz da o yüzden
yazı tarzı ele veriyor işte kaliteyi.
iyi oldu ama,
ohh tüm kurtlarımı dökeyim.
piayango sizin gibi bir eziğe düştü.
benim kastettiğim siz değilsiniz.
siz gayet avamsınız.
snob takılanlardan olamazsınız.
öss puanı ile hayatta kendinize bir sosyal statü oluşturabilmişsiniz.
ama ne yazık ki yöneticiniz bizleriz.
bizim hastanelerimizde eleman olarak çalışıyorsunuz.
ne o ezildiniz mi.
ezik
hep siz mi yapacaksiniz torpil?hem torpilli olan biri varsa burda o ben degilim hastane yoneticisiyim diyen arkadas hepimiz biliyoruz nasil hastane yoneticisi rektor filan olunur.
senin hastanen derken ne kastettigini anlamadim?senin hastanende caliscagimida sanmiyorum babam beni universite hastanesine aldircak:) sen sanirim bashekim gibi bir seymisin doktormusun nesin anlamadim ama doktorsan niye kendini kotuluyorsun? bir de ezik diyerek seviyeli konustugunumu saniyorsun yerim yaa.neyse bu dediklerin senden zeki oldugum gercegini degistirmiyor seviyeli arkadasim:))
Baban seni bir devlet hastanesine aldırır baskasının babası da gelir seni yerinden eder :)
İmla kurallarından bihaber bir doktor :)
ben nerde torpil yaptırmışım acaba beni tanıyosunuz nerde çalıştığımı ne iş yaptığımı biliyosunuz heralde
diğer arkadaşa laf atıyosunuz ama kendiniz resmen yazmışsınız torpille gireceğinizi bi de gayet normalleştirmişsiniz maaşallah
madem o kadar zeki yetenekli mükemmelsiniz niye babanıza ihtiyaç duyuyosunuz ve başkalarının hakkını yiyosunuz bir yerlere gelebilmek için ilginç doğrusu
rektörlük ne alaka ayrıca bu durumla
babam beni universite hastanesine aldircak diyorum biri gelmis devlet hastanesi diyor.
turkce sozcuklerin algilanisindan bir haber...neydi pardon?
herhalde sen de saglik bakaniyim filan diyeceksin dur dikkat edeyim ben :))(telefondan girerken boyle oluyo kusura bakma boyle cok uzuluyorsan anlamadigin icin...yapcak bisey yok senin icin ugrasmayacagim.kusura bakmadin demi ayy guzeliim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?