Herşeyi Çok Kafama Takıyorum Eşimle Kavga Etmekten Çok Yoruldum..

20 yıllık tecrübeyle söylüyorum .

Evlilikte ilk kural :
ASLA EŞİNLE AİLESİ HAKKINDA TARTIŞMA!!!!

Siz yüzde yüz haklı bile olsanız bu tartışmadan hep yenik çıkarsanız. Çünkü o adam, o evde yetişti. Ailesine hakareti , direk kendine edilmiş sayar ve sizin haklı oldyğunuzu bile bile savunmaya geçer.

Söyleyeceğiniz her şeyi yine söyleyin.
Ama doğru yeri ve doğru zamanı bekleyin.

Bir de her şeyi direk söylemek zorunda değilsiniz. Eşinizin anlayacağı yeni bir dil keşfetmek zorundasınız.

İkinci kural:
EŞİNİZ SİNİRLİYKEN ASLA ONUNLA TARTIŞMAYIN. SUSUN.
Haklı olsanız bile.
Öfkenin geçip iletişim kanallarının açılmasını bekleyin.

Malesef ciddiyim. Eşim son model arabalara kredi ödeyip kardeşine para verirken ben sürekli ev için harcıyorum. Adam kardeşini tatile yolluyor bana tatile gidelim sen öde diyor.
kardeşi muhtaç mı?

biraz görmezden mi geleyim yani sizce işe yarar mı dersiniz sahi..
Yani ben olsam öyle yapardım.
Annesine mi gidecek,gitsin.
Gelince anlatınca hı hı hı diye dinler kitabımı okur,telefonla oynar,varsa bebemle ilgilenirdim.
Yani polemik çıkacak konulara girmezdim.
Ertesi gün,diğer gün,isterse her gün gitsin,hiç kafama takmazdım.
Gelsin konuşsun,bir iki hı hı der,başım çok ağrıyor der yatardım.

20 yıllık tecrübeyle söylüyorum .

Evlilikte ilk kural :
ASLA EŞİNLE AİLESİ HAKKINDA TARTIŞMA!!!!

Siz yüzde yüz haklı bile olsanız bu tartışmadan hep yenik çıkarsanız. Çünkü o adam, o evde yetişti. Ailesine hakareti , direk kendine edilmiş sayar ve sizin haklı oldyğunuzu bile bile savunmaya geçer.

Söyleyeceğiniz her şeyi yine söyleyin.
Ama doğru yeri ve doğru zamanı bekleyin.

Bir de her şeyi direk söylemek zorunda değilsiniz. Eşinizin anlayacağı yeni bir dil keşfetmek zorundasınız.

İkinci kural:
EŞİNİZ SİNİRLİYKEN ASLA ONUNLA TARTIŞMAYIN. SUSUN.
Haklı olsanız bile.
Öfkenin geçip iletişim kanallarının açılmasını bekleyin.
bu söyleyeceklerimiz için sizce dogru zaman ve yer nası oluyor.. ne zaman söylersen söyle yine kabullenmiyorlarda birşeyleri..

Malesef ciddiyim. Eşim son model arabalara kredi ödeyip kardeşine para verirken ben sürekli ev için harcıyorum. Adam kardeşini tatile yolluyor bana tatile gidelim sen öde diyor.
koca bir oha demek istiyorum bu kadarda olmaz :KK57::KK57:neden pasif kalıyorsunuz ben olsam yıkarım ortalıgı müsade etmem :sinirli:

Yani ben olsam öyle yapardım.
Annesine mi gidecek,gitsin.
Gelince anlatınca hı hı hı diye dinler kitabımı okur,telefonla oynar,varsa bebemle ilgilenirdim.
Yani polemik çıkacak konulara girmezdim.
Ertesi gün,diğer gün,isterse her gün gitsin,hiç kafama takmazdım.
Gelsin konuşsun,bir iki hı hı der,başım çok ağrıyor der yatardım.
bende denedim bunu bilyormsn bir zamanlar bununda sonu yok.. sonu gelmiyor.. o zaman eşinde seni takmıor her gün gitmeye başlıyor yüz buldukca karm nasılsa birşey demior diyor..

koca bir oha demek istiyorum bu kadarda olmaz :KK57::KK57:neden pasif kalıyorsunuz ben olsam yıkarım ortalıgı müsade etmem :sinirli:

Bu aralar o moddayim zaten. Maddi bir sıkıntım yok ama aptal yerine konulmaktan yoruldum. Bunları yeni yeni kendime itiraf edebiliyorum. Son model araba alan kendisi kullanan maaşını arabaya ve kardeşine yatıran bir eşim var. Bu aralar iyice gözüme batmaya başladı.

bende denedim bunu bilyormsn bir zamanlar bununda sonu yok.. sonu gelmiyor.. o zaman eşinde seni takmıor her gün gitmeye başlıyor yüz buldukca karm nasılsa birşey demior diyor..
Tamam da canım benim her gün kavga gürültü yaşamak da zor.
Eee adam zaten belli ki yumuşamıyor.
En azından stresli yaşamam,isterse oraya kamp kursun,bana ne!
Gerçekten orta yol bulunamıyorsa,boşanılmayacaksa da sürekli didişmek yerine herkes kendi dalgasına baksın derim.

Hayat beni çok yoruyorsun gelme artık üzerime.. dayanamıyorum sanki
herşeyi cok takıyorum kafama takmayım diyorum boşver kim ne yaparsa yapsn ama yok olmuyor..
takmıyor gibi yapıyorum bu seferde düşüne düşüne kemiriyorum beynimi.. bana yapılanları olanları bitenleri zoruma giden çok şeyler var.. artık yoruldum
dün akşam yine eşimle kavga ettik ailesi yüzünden ( kurban meselesi ile ilgili konuştuk sonuç kavga ile bitti... o bana bagırdı ben ona kızımda bizi izledi =/
bıktım artık ben anlamıyorum ve evli olanlara sormak istiyorum siz söyleyin bana lütfen cıldıracagm
evliliğinizi nasıl idare ediyorsunuz ? bu kadar mı zor ben mi beceremiyorum ??
Herşeyi alttan mı almak lazım ? ne bunun formülü
takmamayı ve güclü durmayı biri size laf söyledimi cevabını vermeyi nasıl başarıyorsunuz ben başaramıyorum...... yapamıyorum neden ya =( neden biri laf söyleynce cevap veremiyorum bu kadar mı acizim ?
eşinizin ailesini nasıl idare ediyorsunuz size yapılanlara karşı
ben sanrm evliliği beceremiyorum artık... olmuyor pes etmek üzereyim..
Evliliğin alışma süreçleri sanırım bende 6 aylık evliyim bizde de durumlar malesef aynı
Bende evlilik bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum

Akisina birakirsan, evliligimi nasil idare edicem diye sorgulamayi birakip nasil mutlu olabilirizin cevabini bulmaya calisirsan, kendini ,değerlerini kendi değerini on planda tutarsan , sevgini ama en onemlisi sevkatini korursann o zaman idare ediliuor evlilik.

Aynı şey benim içinde geçerli 2.5 aylık evliyim. Şu an en mutlu zamanlarımızı yaşıyor olmalıyız. Ama ben kavga etmekten biktim tükendim resmen. Komşularımından bile utanıyorum artık. Eşim nişanlıyken hic böyle değildi.

Back
X