*Herşeyin başı sağlık *

berlin8982

🌸
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
4.044
17.696
208
Merhaba arkadaşlar
Dünden beri yerde miyim , gökte miyim neredeyim bilmiyorum . Annemin çeşitli çeşitli rahatsızlıkları var son 1 senedir sürekli hastanelerde , ileri derecede kansızlık sebebi ile araştırma hastanesinde gerekli testler yapıldı . Gaita testi sonucunda dışkısında ‘gizli kan’ bulundu . Doktorun ilk şüphelendiği durum %85 olasılık ile bağırsak kanseri ..

Anneannemi (pankreas )ve dayımı (akciğer )kanserden kaybetmiş biri olarak, annemde bu riskin zaten hep yüksek olduğunu biliyorduk . Aslında sürekli kontrol , testler yapılıyordu . Bu %85 olarak belirtilen ihtimal benim hayatımı dünden beri cehenneme çevirmiş durumda . Ne uyuyabildim, ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum nefes alamıyorum sanki . 7 aylık Bebeğim var , sanki o da anlamış gibi dünden beri ateşli , ağlıyor , yakamdan inmiyor.

Yarın endoskopi ve kolonoskopi yapılacak, boğazımda bir düğüm...
Canım anacım benim . Hasta olma ihtimali o, bana moral veren yine o. Nolur bu hastalık çıkmasın .

‘Bizim de bir tanıdık vardı , iyileşti , turlara katılıyor ‘diyin
‘Bilmem kimde de ‘gizli kan’ çıktı ama kanser değildi’ diyin .
Nolur bana iyi birşeyler anlatın..

Benim anneme çok ihtiyacım var hayatım boyunca annem ile aram hep iyiydi ama anne olduktan sonra daha da anladım değerini kıymetini ..
Ağlaya ağlaya yazdığım için bunları abuk subuk ya da kopuk yazmış olabilirim bilmiyorum

Allah tüm hastalara ve benim anneciğime şifalar versin .
Dua ya da pozitif düşünce neye inanıyorsanız annem için de güzel dileklerinizi gönderir misiniz

Son durum 03.01.2020
Midesinde gastrit çıktı . Çok şükür bişey yok .
Bağırsaklarında 3 tane polip varmış alıp patolojiye yollamışlar . Ama kötüye benzemiyor demişler İnşallah sonucu da iyi çıkar . HepiniZe çok çok teşekkür ederim . Patoloji sonucunu da bildireceğim .

Son düzenleme:
allahım acil sıfalar versın ınsallah .gizli kan bulunması belkı bagırsak ıcı polıptendır. ( ılla kotu polıp olcak değil zararsızı da var) belkı ulserdır belkı baska bısey. kolonoskopı yapmak ıstemesı zaten dıger olasılıkları degerlendırmek ıcın. zaten olabılır demıs kanser dememıs kı .ağlama dıyemem tabıkı. . senın de kuzucugun varmıs kendını yıpratıp cocuguna da yansıtma bunu. yarın ınsallah kanser olmadıgı bılgısını alırsın ve rahatlarsın. rabbım yardımcınız olsun. butun hastalara acıl sıfalar versın rabbim ınsallah. ama cıdden gızlı kan sadece kanserden olmuyo en kotusunu degerlendırmelerı lazım kı gec kalınmasın dıye annenın yasından dolayı kontrolde olmaları gerek ve kanser akrabalar dolayısıyla. sakın olmaya calıs .

Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. İnşallah güzel haberler alırsınız

Çok geçmiş olsun. Allah annenize hayırlı uzun ömürler versin. Gaita da gizli kan çıkmasının birçok nedeni vardır. Kanser sadece bunlardan biri. Velev ki öyle olsun. Henüz belirti vermediği bir dönemdeyken yakalamış olacağınız için tedavi ile iyileşme ihtimali yüksek olur.

Hemen kötüyü düsünme canim. Bak annen hep test ediliyormus zaten. Bu iyi birsey. Ola ki kanser teshis, o halde daha yenidir demek ve bu hastaligin yenmesi çok yüksektir demek.

Ki buda eger kanser teshisi ise, olmayabilirdde. Bak yukarda biri yazmis, ondada diskida kan verdi ve kanser degildi.

Pozitif düsün ki, pozitif seyler olsun.

Allah yardımcınız olsun. Durun hemen panik olmayın yapılsın testleri ilk önce. Hemen düşürmeyin moralinizi. %15 kısımdan kurtulur inşallah.
Allahım acil şifalar versin anneciğine,anneciğime ve tüm hastalara canım benim inşallah.
İyi haberler alırsın inşallah.
Dualarımdasın.
iciniz rahatlarmi bilmem ama kuzeniminde gaitasinda kan goruldu surekli karin agrisi vardi ishaldi ulseratif kolit cikti onda
gaitadaki her kan kanser degildir ki
direk kanserden suphelenmelerindeki sebep ne
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. İnşallah güzel haberler alırsınız

İnsan ‘ay inşallah ülserdir, inşallah poliptir ‘ diye dua eder mi ? Elbette hiç bişey çıkmasın ama varsa bişey inşallah kanser değildir , bunlardır . Yarına kadar zaman nasıl geçecek bilmiyorum!
Aslında her zaman pozitif bir insanım ama neden böyle yıkıldım bilmiyorum , telefonum çalsın istemiyorum . Yarın sonuç ne diye aramaktan korkuyorum .
chamallows annemde aslında öyle karın ağrısı filan şikayeti yoktu. Kansızlık nerden kaynaklanıyor diye araştırmada çıktı . Ama bu kansızlık 1 senedir var . Ya kötü sonuç çıkarsa ? Ya bu 1 senede birşeyler ilerlediyse ? Allahım sen içime ferahlık ver
Hepinize çok teşekkür ederim

kuzenimde boyle kansizlikla falan ugrasti umarim kokrtugunuzla sinanmazsiniz

Şimdi annem ile konuştum ; yarın yapılamayacakmış . Araştırma hastanesine yönlendirilecekmiş çünkü kalp- şeker hastalığı olduğu için narkoz riskmiş . Nasıl olacak bu işler böyle allahım bu da bir sınav mı dersiniz

Allah şifa versin hemen kötüye yormayın önce bi sonuçlar çıksın ..bende basit bi guatr ameliyatı diye gittiğimde göğüs kafesinin arkasında kocaman bi kitle olduğunu öğrenmiştim ve doktor büyük olasıkla bu kitleler kötü huylu olur demişti..ama sonuç temiz çıkmıştı patolojide....
Allah korktugunuza ugratmasın

Tedavisi en kolay kanser turu bagirsak kanseridir.En kotu ihtimal bagirsagin kanserli kismi kesilerek kisaltilmak suretiyle hasta yasamina devam eder.
Umarim kanser cikma ancak ola ki kanser olsa bile bagirsak kanserinin tedavisi kolaydir

Allah acil şifalar versin annenizi başınızdan eksik etmesin.
Sonuç her ne olursa belirsizlikten kurtulacaksınız öyle düşünün. Bildiğiniz bir şeyle savaşmak daha kolay.

Benim 2 yakinim, metastazli olmasina ragmen kolin kanserini yendi ve su an fildir fildir geziyorlar ☺ size de ennnn acilinden sifalar diliyorum
Tedavisi en kolay kanser turu bagirsak kanseridir.En kotu ihtimal bagirsagin kanserli kismi kesilerek kisaltilmak suretiyle hasta yasamina devam eder.
Umarim kanser cikma ancak ola ki kanser olsa bile bagirsak kanserinin tedavisi kolaydir
Allah acil şifalar versin annenizi başınızdan eksik etmesin.
Sonuç her ne olursa belirsizlikten kurtulacaksınız öyle düşünün. Bildiğiniz bir şeyle savaşmak daha kolay.
Allah şifa versin.

Her birinize çok teşekkür ederim , yorumlarınız ya da olumlu düşünceleriniz /tecrübeleriniz o kadar moral oluyor ki .. allah kimseyi sevdikleri ile sınamasın .
Arkadaşlar sanal kolonoskopi diye bişey duydunuz mu? Herhangi bir yakınınız filan yaptıran ? Anneme narkoz ile yapılamıyor çünkü narkoz riskliymiş , şimdi haber geldi . Bilemiyorum nasıl olacak .

Ah canım öyle iyi anlıyorum ki seni.. Son 3 ay kadardır annemin de çılgın bir hastane süreci, ameliyatı, kötünün iyisi gelen bir patoloji raporu, bir ton süreci oldu. O beklemek var ya insanı deli eden işte. İnşallah hiçbir şey çıkmayacak korktuğun gibi Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin gerçekten. En hassas noktam benim de. Gözlerim doldu okurken o kadar hissettim ki içimde. Dua edeceğim annen için mutlaka.

Biraz acılı ve korkunç ama anestezisiz de yapabiliyorlar kolonoskopiyi bildiğim kadarıyla bu arada. Ama kullanılan anestezi miktarı d öyle ameliyatta kullanılan kadar değil aslında daha düşük dozlu oluyor ama demekki annenin tansiyon şeker durumu o kadar için bile risk oluşturabilecek düzeyde. Bir an önce olsun da bir şekilde inşallah tertemiz çıksın sonucu. Lütfen içini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…