- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Eşim çalışmamı istemiyor birikim olayı hayal evet2000 lira bile olmayan bi maaşla birikim nasıl yapacaksınız yahu hayat cidden çok pahalı.Bence birikim yapmak istiyosanız bi ise girin o maaşla çocuk sahibi olmak hiç mantıklı değil çünkü
Derdim birikim değil eşimin ev idaresini ele alması2000 degil 2000e yakin, bu parayla daha neyi nerden kisacaksinda birikim yapcaksin. Gecinmek, yaşamak dedigin sey fatura ödemek ve yemek yemek mi sadece? Beklentin buyuk olmasa bile sadece yiyerekte yasanmaz ki. Nebileyim calis calis hicbisey yapama, insan bunalima girer bir sure sonra.
Bendeki parayıda eşime veriyorum 100-200 şeklinde2000 liranın binini size veriyor ve adam evi idare mi edemiyor? Kira yok tamam da faturalar, yeme içme vs. yetmez ki bin lira. Yetse bile adam ne yiyip içiyor, cebinde parasız mı geziyor? İdareyi bilmeyen eşiniz değil bence.
Derdim birikim değil eşimin ev idaresini ele alması
Bendeki parayıda eşime veriyorum 100-200 şeklinde
Bir motoru var mesela aylık 100 lira gider rahat benzinine tamiri falan oluyor 200-300ü buluyor motorda olsa mı iyi olmasa mı daha karar veremedimNe olacak ev iradesini alip illa o mu hesap tutsun sen tutunca ne oluyor?
Adamin bi sigarasi varmis dedigine gore baska ne aliyor nereye harciyor peki? Neyi gereksiz buluyorsun mesela?
Aynen öyle bende olsa kalmaz sende dursun diyorTamam okudum da yani harcanıp gitmesin diye mi veriyor size onu anlamadım. Size belli bir miktar para versin aylık 300-400. O size ait olsun, oradan istemesin, vermeyin siz de. Çok masraf yapmıyorum diyorsunuz. Kalan parayla idareyi de ancak yapar zaten şu devirde ne yazık ki.
Birikim yapmayı geçtim zaten idareden anlasın istiyorum.Eşimin motoru var çalındı bir buçuk milyarlık masrafı çıktı ben akrabalarımın bana taktığı altınlardan verdim yaptırsın diye onlar olmasa ne yapardık bilmiyorumO maaş ile birikim yapılmaz kolay kolay. Yani ya boğazdan kesilecek ya da lükslerden. Ya tamamen parayı kendiniz alıp yönetin ya da maaşa hiç dokunmayn bırakın o halletmeye çalışsın..
Çalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendiYahu çalışıyor, istediği gibi harcar
Sizin fikrinize ihtiyacı olduğunu sanmıyorum"nasıl harcama yapmalıyım" diye.
Madem dert oldu içinize, Bebek olana kadar çalışıp, birikim yapın.
Ne biçim bakış açısı bu yaÇalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendi
İdareden anlamasını istiyorsanız o zaman size verdiği parayı almayıp ondan ihtiyacınız olduğu zaman para isteyin bir kere de böyle deneyin. Motor parasını mesele etmeniz çok garip geldi bana... Ya vermeyecektiniz kendisi para biriktirip yaptıracaktı ya da şimdi lafını etmeyecektiniz... Düşünüyorum da, eşim çalışıyor, ödemeleri ben yapıyorum. Arabamızın masrafı var birikimimi verdim zoruma gitmedi lafını da etmedim çünkü o benim eşim :sBirikim yapmayı geçtim zaten idareden anlasın istiyorum.Eşimin motoru var çalındı bir buçuk milyarlık masrafı çıktı ben akrabalarımın bana taktığı altınlardan verdim yaptırsın diye onlar olmasa ne yapardık bilmiyorum
Çalışmamı istemeyen kişi eşim neden yük olayımNe biçim bakış açısı bu ya
Niye yük olduğun tarafından bakmıyorsun?
O motoru ben varken almadık ki yıllar önce alınmış düğünde gelen takılarım bana kaldı eşime geleni ise ailesi aldı böyle düşünmemden normal birşey yok benceİdareden anlamasını istiyorsanız o zaman size verdiği parayı almayıp ondan ihtiyacınız olduğu zaman para isteyin bir kere de böyle deneyin. Motor parasını mesele etmeniz çok garip geldi bana... Ya vermeyecektiniz kendisi para biriktirip yaptıracaktı ya da şimdi lafını etmeyecektiniz... Düşünüyorum da, eşim çalışıyor, ödemeleri ben yapıyorum. Arabamızın masrafı var birikimimi verdim zoruma gitmedi lafını da etmedim çünkü o benim eşim :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?