Hesap bilmeyen eş...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Evliliğimin başlarında para biriktirme hayalim vardı konu açmıştım bilenler bilir bilmeyende geçmiş konularıma bakıp görür o hayalim yalan oldu.
Sorun şu ki eşim hiç hesabını bilmez.Fatura mutfak masrafı vs. diye para ayırmaz.İki bin liraya yakın maaş alıyor hakkını yiyemem bin lirayı direk bana verir.Harcamam ben gereksiz yere.Kuaför masrafım yok evde kendim halledebiliyorum.Bir yıllık evliyim şuana kadar iki elbise aldım sadece kendime ayağımı yorganıma göre uzatıyorum yani...Kira derdimiz yok ev eşimin dedesinin ona aldığı ev.Şuan iki kişiyiz idare edebiliyoruz ama çocuk olsa nasıl olur bilmiyorum.
Ben çalışmıyorum.Eşim sigara içiyor bir sigarası var yani sağlığı için içmese güzel olur ama maliyeti aylık 300 lira içme deyip nankörlük yapmak istemiyorum...
Eşimde para kısa sürede bitince ben 100-200 veriyorum her hafta bendeki parada öyle bitiyor...
Eşime ev idaresini nasıl öğretebilirim.Hesabımızı bilsek yeter o para biz azla yetinen insanlarız ama onun bunu sağlaması gerek bunu nasıl başarabilirim?

Ya arkadaşlar bir garipsiniz internet ortamında milleti çıldırıp neden eğleneyim bu nasıl bir eğlence aracı olabilir biraz mantık lütfen durumu açıklayıp satırlarca yazı yazsam her cevaba kaç saatimi burada harcamış oluyorum.Size yaranmak gibi bir derdim yok nasıl düşünürsenizdüşünün konum ortada daha fazla bir açıklamada bulunmayacağım.Siz o kadar dolu işçi güçlü meşgulseniz bu kadar uzun yanıtlara nasıl vakit ayıruyorsunu oda başka bir muamma.Edebiyle konuşanasaygım sonsuz ama küçümseyen,hor gören abartıp beddua edenler var kötü söz ve düşünceler sahibinindir ve hayatındakarşılığını bulacaktır deyip yorumumu bitiriyorum iyi günler herkese

Ve şunu farkedememesi çok acı birçok kişinin.Çocuk dünyadaki herşeyi değil anne ve babasının elinden geleni yapmasını ister.Ve herkesin elinden gelen farklıdır.

Son düzenleme:
2000 lira bile olmayan bi maaşla birikim nasıl yapacaksınız yahu hayat cidden çok pahalı.Bence birikim yapmak istiyosanız bi ise girin o maaşla çocuk sahibi olmak hiç mantıklı değil çünkü
Eşim çalışmamı istemiyor birikim olayı hayal evet

2000 degil 2000e yakin, bu parayla daha neyi nerden kisacaksinda birikim yapcaksin. Gecinmek, yaşamak dedigin sey fatura ödemek ve yemek yemek mi sadece? Beklentin buyuk olmasa bile sadece yiyerekte yasanmaz ki. Nebileyim calis calis hicbisey yapama, insan bunalima girer bir sure sonra.

Derdim birikim değil eşimin ev idaresini ele alması

2000 liranın binini size veriyor ve adam evi idare mi edemiyor? Kira yok tamam da faturalar, yeme içme vs. yetmez ki bin lira. Yetse bile adam ne yiyip içiyor, cebinde parasız mı geziyor? İdareyi bilmeyen eşiniz değil bence.
Bendeki parayıda eşime veriyorum 100-200 şeklinde

Bendeki parayıda eşime veriyorum 100-200 şeklinde

Tamam okudum da yani harcanıp gitmesin diye mi veriyor size onu anlamadım. Size belli bir miktar para versin aylık 300-400. O size ait olsun, oradan istemesin, vermeyin siz de. Çok masraf yapmıyorum diyorsunuz. Kalan parayla idareyi de ancak yapar zaten şu devirde ne yazık ki.

Ne olacak ev iradesini alip illa o mu hesap tutsun sen tutunca ne oluyor?
Adamin bi sigarasi varmis dedigine gore baska ne aliyor nereye harciyor peki? Neyi gereksiz buluyorsun mesela?
Bir motoru var mesela aylık 100 lira gider rahat benzinine tamiri falan oluyor 200-300ü buluyor motorda olsa mı iyi olmasa mı daha karar veremedim

Aynen öyle bende olsa kalmaz sende dursun diyor

O maaş ile birikim yapılmaz kolay kolay. Yani ya boğazdan kesilecek ya da lükslerden. Ya tamamen parayı kendiniz alıp yönetin ya da maaşa hiç dokunmayn bırakın o halletmeye çalışsın..
Birikim yapmayı geçtim zaten idareden anlasın istiyorum.Eşimin motoru var çalındı bir buçuk milyarlık masrafı çıktı ben akrabalarımın bana taktığı altınlardan verdim yaptırsın diye onlar olmasa ne yapardık bilmiyorum

Yahu çalışıyor, istediği gibi harcar

Sizin fikrinize ihtiyacı olduğunu sanmıyorum"nasıl harcama yapmalıyım" diye.

Madem dert oldu içinize, Bebek olana kadar çalışıp, birikim yapın.

Yahu çalışıyor, istediği gibi harcar

Sizin fikrinize ihtiyacı olduğunu sanmıyorum"nasıl harcama yapmalıyım" diye.

Madem dert oldu içinize, Bebek olana kadar çalışıp, birikim yapın.
Çalışıp istediği gibi harcama olayı evlenene kadardı şuan bir ev geçindiriyor ve benim sorumluluğumu üstlendi

İdareden anlamasını istiyorsanız o zaman size verdiği parayı almayıp ondan ihtiyacınız olduğu zaman para isteyin bir kere de böyle deneyin. Motor parasını mesele etmeniz çok garip geldi bana... Ya vermeyecektiniz kendisi para biriktirip yaptıracaktı ya da şimdi lafını etmeyecektiniz... Düşünüyorum da, eşim çalışıyor, ödemeleri ben yapıyorum. Arabamızın masrafı var birikimimi verdim zoruma gitmedi lafını da etmedim çünkü o benim eşim :s

O motoru ben varken almadık ki yıllar önce alınmış düğünde gelen takılarım bana kaldı eşime geleni ise ailesi aldı böyle düşünmemden normal birşey yok bence

Bence para idaresini bilmeyen esiniz degil sizsiniz. Maasi birikim yapmaya zaten uygun degil maasla borca girmeden eksiye gecmeden yaşıyorsanız bu zaten oldukca iyi bir idareci oldugunu gösterir. Adama benim sorumlulugumu aldi diyorsunuzda maas ortada adam ortada. Evlenmeyi kabul eden de sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…