- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Şimdi ailesi çıktı , ailesi ne yaptı peki ? Ne için verdiği parayı sizden istiyor ? Sadece aylık 300 TL sigara masrafı olan bir insanın başka ne harcaması olur ?Eşimden değil zaten ailesi bizi enayi yerine koydu bana verdiği bin lirayı ona vermesem zaten bu konuyu neden açayım parası bitiyor ve veriyorum
Yani diyorsun ki
Size göre
Kadın çalışmaz, evde durur
Koca çalışır.
Hmm bu bana bir şey anımsattı
Sanki kadın, kocaya hesap soramıyordu karnını doyurduğu ve 4 duvar arası muhabbet iyiyse[/QUOTE
İsteyen istediğini yapar banane bizim görüşümüz bu
Yaşlar uyuyordu beğeni vardı ve hayat görüşü benzerliği
Parayı yok yere harcamayın diye bana veriyor zaten birikim olsun bende kalsın diye değil eşimin eli açıktır gidip 20 liralık şey ihtiyaç olduğu halde 50 liralık şey alır birşey olmaz derŞimdi ailesi çıktı , ailesi ne yaptı peki ? Ne için verdiği parayı sizden istiyor ? Sadece aylık 300 TL sigara masrafı olan bir insanın başka ne harcaması olur ?
Bizde tam tersi oldu gerçekten eşimin maaşını evlenene kadar bilmiyordumKusura bakmayın da bu bana görücü usulünü değil de katalog evliliğini anımsattı
Görücü usulünde hem Ada'mın maaşı hem de iki tarafın da ailesinin maddi durumu gençlerin eğitim durumu vs ilk konuşulan şeydir
Beğeni yaş vs sonra gelir
Evet bayağı masrafsızım memleketten birşey geldiği yokGörücü usulü evlenip maaşını sormaman ilginç geldi. 1800 maaş diyelim sigarayı çıksan 1500 kalır, bu durumda motor size lüks bir ihtiyaç aylık düzenli masrafı oluyor yazmışsın.
Market alışverişini falan nası yapıyosunuz? Memleketten falan geliyosa aslında birikim yapabilmen lazım, çünkü yazdıklarından anladığım baya masrafsız bir insansın sen.
Zorlayıp bunu yapmaya çalışacağım bir ara yoksa arada bir çıkan yüklü masraflar bizi aşıyor artıkİstanbul'da ya da yakını şehirlerde yaşıyorsanız 2000 lira ile bir de birikim yapmak bence çok çok zor. Ha kenara bir çeyrek yapıp atarsan onu bozmazsın da belki o birikim olur..
O zaman şu şartlarda ayda ortalama 200 tl falan biriktirebilirsin ya da aylık bir çeyrek. Fazlası olmaz.Evet bayağı masrafsızım memleketten birşey geldiği yok
Ay sonu sıkışıyor musunuz ? Aldığı paraları nereye harcıyor ? Herhangi ihtiyacın karşılanmıyor mu ?Parayı yok yere harcamayın diye bana veriyor zaten birikim olsun bende kalsın diye değil eşimin eli açıktır gidip 20 liralık şey ihtiyaç olduğu halde 50 liralık şey alır birşey olmaz der
Parayı yok yere harcamayın diye bana veriyor zaten birikim olsun bende kalsın diye değil eşimin eli açıktır gidip 20 liralık şey ihtiyaç olduğu halde 50 liralık şey alır birşey olmaz der
Paralar fazla fazla böyle gidiyor işte 2000 liralık masraf yapıp eve birşey aldık mesela 500 500 taksit veriyorAy sonu sıkışıyor musunuz ? Aldığı paraları nereye harcıyor ? Herhangi ihtiyacın karşılanmıyor mu ?
Asla pinti değilimsız tutumlu degıl baya baya pntisiniz..
Gerek olmayan şeyleri alarak fazla masraf yapıyor 20 liralık şeyi 50ye alarak değilBunu anladık da örnek verirsen şurdan kıs de diye fikir veririz
Bugün oğlumun arkadaşının doğum günü vardı ona oyuncak aldık kendine de istedi
Ucuz oyuncak da vardı ama o ortada bir fiyatta bir oyuncak beğendi daha ucuz var ondan alalım mı deseydik
Aynı şey in 20 liralık olanı ve 50 liralık olanı farklıdır
Çok nadirdir aldığın yere göre fiyat değişir ya da son kalan tek kalan vs düşer
Aynı işi gören farklı fiyatlı şeyler olabilir ama Ada'm kalite yahut belirli standart isteyebilir bu onu müsrif yapmaz
Örneğin cıvık ama ucuz salça yerine katı daha çok domates içeren daha pahalı salça alırım bu beni müsrif yapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?