Hesap bilmeyen eş...

Eşimden değil zaten ailesi bizi enayi yerine koydu bana verdiği bin lirayı ona vermesem zaten bu konuyu neden açayım parası bitiyor ve veriyorum
Şimdi ailesi çıktı , ailesi ne yaptı peki ? Ne için verdiği parayı sizden istiyor ? Sadece aylık 300 TL sigara masrafı olan bir insanın başka ne harcaması olur ?

Yaşlar uyuyordu beğeni vardı ve hayat görüşü benzerliği

Kusura bakmayın da bu bana görücü usulünü değil de katalog evliliğini anımsattı

Görücü usulünde hem Ada'mın maaşı hem de iki tarafın da ailesinin maddi durumu gençlerin eğitim durumu vs ilk konuşulan şeydir

Beğeni yaş vs sonra gelir

Şimdi ailesi çıktı , ailesi ne yaptı peki ? Ne için verdiği parayı sizden istiyor ? Sadece aylık 300 TL sigara masrafı olan bir insanın başka ne harcaması olur ?
Parayı yok yere harcamayın diye bana veriyor zaten birikim olsun bende kalsın diye değil eşimin eli açıktır gidip 20 liralık şey ihtiyaç olduğu halde 50 liralık şey alır birşey olmaz der

Görücü usulü evlenip maaşını sormaman ilginç geldi. 1800 maaş diyelim sigarayı çıksan 1500 kalır, bu durumda motor size lüks bir ihtiyaç aylık düzenli masrafı oluyor yazmışsın.

Market alışverişini falan nası yapıyosunuz? Memleketten falan geliyosa aslında birikim yapabilmen lazım, çünkü yazdıklarından anladığım baya masrafsız bir insansın sen.

Bizde tam tersi oldu gerçekten eşimin maaşını evlenene kadar bilmiyordum

İstanbul'da ya da yakını şehirlerde yaşıyorsanız 2000 lira ile bir de birikim yapmak bence çok çok zor. Ha kenara bir çeyrek yapıp atarsan onu bozmazsın da belki o birikim olur..

Evet bayağı masrafsızım memleketten birşey geldiği yok

İstanbul'da ya da yakını şehirlerde yaşıyorsanız 2000 lira ile bir de birikim yapmak bence çok çok zor. Ha kenara bir çeyrek yapıp atarsan onu bozmazsın da belki o birikim olur..
Zorlayıp bunu yapmaya çalışacağım bir ara yoksa arada bir çıkan yüklü masraflar bizi aşıyor artık

Parayı yok yere harcamayın diye bana veriyor zaten birikim olsun bende kalsın diye değil eşimin eli açıktır gidip 20 liralık şey ihtiyaç olduğu halde 50 liralık şey alır birşey olmaz der
Ay sonu sıkışıyor musunuz ? Aldığı paraları nereye harcıyor ? Herhangi ihtiyacın karşılanmıyor mu ?

Arkadaşın eşi yanlış bir kelime kullanmak istemiyorum ama çok dindar olduğu için istemiyor eşinin calismasini. Diğer yazdıklarında görmüştüm böyle kızlı erkekli oturmayada karşı mesela. Işyerinde her türlü insan olacağı için istemiyor kanımca. Bunda kötü birşey yok yani böyleyse söyleyebilirsin insanlarda bu kadın tembel olduğu için çalışmak istemio diye dusunmezler

Bunu anladık da örnek verirsen şurdan kıs de diye fikir veririz

Bugün oğlumun arkadaşının doğum günü vardı ona oyuncak aldık kendine de istedi

Ucuz oyuncak da vardı ama o ortada bir fiyatta bir oyuncak beğendi daha ucuz var ondan alalım mı deseydik

Aynı şey in 20 liralık olanı ve 50 liralık olanı farklıdır

Çok nadirdir aldığın yere göre fiyat değişir ya da son kalan tek kalan vs düşer

Aynı işi gören farklı fiyatlı şeyler olabilir ama Ada'm kalite yahut belirli standart isteyebilir bu onu müsrif yapmaz

Örneğin cıvık ama ucuz salça yerine katı daha çok domates içeren daha pahalı salça alırım bu beni müsrif yapmaz

Gerek olmayan şeyleri alarak fazla masraf yapıyor 20 liralık şeyi 50ye alarak değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…