Hesap bilmeyen eş...

O motoru ben varken almadık ki yıllar önce alınmış düğünde gelen takılarım bana kaldı eşime geleni ise ailesi aldı böyle düşünmemden normal birşey yok bence
Fark eder mı? Biz evlenmeden bir sene önce eşimin borcu vardı, bile bile evlendim kabul ettim... Düğünden sonra verdim altınlarımı kapattı borcunu... Dünya malı için neden kırayım eşimi ? Biliyorum ki vakti zamanı gelince verdiğim herşey yerine gelecek... Gelmese ne olur ? Mutluyum ben yuvamda...

Ben görücü usulü evlendim ve eşimin maaşınıda sormadım evlenince öğrendim bu adama hiçbir iş yaptırılmamış giyimine kadar annesiyle kardeşi alırmış

Bir motoru var mesela aylık 100 lira gider rahat benzinine tamiri falan oluyor 200-300ü buluyor motorda olsa mı iyi olmasa mı daha karar veremedim

Karar veremedim ne tuhaf bir söylem, onun adına mı karar vereceksiniz çocuğunuz değil ki o adam?

"Karar veremedik" daha düzgün bir ifade olabilir.

Bence o verdiğiniz altının lafını geçirmeniz de ayıp, adam kumarda alemde para kaybetmemiş neticede.

Ayrıca o maaşla elbette zor yani, çalışmadığınız için onun harcaması fazla gibi geliyor bence size. Siz evde olunca onun verdiği para harcanmadan kalıyor, her gün sokağa çıkan insanın elbette harcaması olacak.

Tek lüksü sigara olan bir adamı daha da darlamayın derim.

Bana biraz değişik geldiniz.

Çalışmamı istemeyen kişi eşim neden yük olayım
Bence asıl sen istemiyorsun,
Çalışmak için izne tabiysen, sus ve eşini küçük çocuğu yönetir gibi, dizginleyemediğin yönetme istediğinden vazgeç, evin huzur dolsun.

Çalışmak ayıp mı, günah mı, seviyesizlik mi,
Çalışan kadınların evi berbat mı?

Niye izin vermesin.

Şu çemkirişten sonra ikna oldum
Sen istesen o kocayı öyle bir ikna edersin ki çalışmana

Esinizle konusun ,ilk bin lira icinden kendi masrafini gorup faturalari odesin ,sizden baska para istemesin ,napiyor esiniz hergun disarda cebinden yemek mi yiyor ,
Sizdeki 1000 tl den siz mutfak harcamasi yapin kalani kenara koyun ,
Size yuklenilecek bur durum yok ,kira vermedikten sonra 2 bin lira az bir para degil

Çok şey farkeder enayi yerine konulduk valla

Çalışmama durumunun sebebini burada açmak doğru olmaz bize göre doğrusu bu diyeyim

Zaten öyle yapmaya çalışıyor parası kalmadığını görüyorum üzülüyorum veriyorum almak istemiyor

2000 lira ile ancak asgari duzeyde yasanir zaten, bir pazara girip ciksan en asagi 50 lira, sokakta acikip iki simit iki ayran alsan 6 lira,
Cocuk olunca isler daha da zor, gecen hafta kizim ateslendi, dusmedi, en yakin tip merkezine gittik kan, idrar tahlili muayenesi, beta testi vs. ilaclarin yarisini devlet karsilamiyor, 5 gunluk maflor sashe 25 tl mesela... kendin hasta olsan devlete gidersin belki de 40 derece atesli cocukla devlet hastanesinde sira bekleyemiyorsun da.
Bunlarin hesabini iyi yapmak lazim, calismami istemiyor diyip kenara cekilirseniz bir ömür boyle kurus kurus hesap yaparak kendinizi tuketirsiniz.

Ben görücü usulü evlendim ve eşimin maaşınıda sormadım evlenince öğrendim bu adama hiçbir iş yaptırılmamış giyimine kadar annesiyle kardeşi alırmış

Görücü usulü evlilikte maaş sorulur sen sormasan aracı sorar

Ada'mın lüksü sigara 300 tl

Motor da 200 kalan da eline 250-300

Bunu harçlık mı yapsın eve birşeyler mi alsın

Ada'm nereden kıssın sigara dışında lüks nesi var

Çok şey farkeder enayi yerine konulduk valla
Kendi adınıza düşünün ben kendimi enayi gibi görmüyorm. Çünkü hiçbir zaman eşimi paramatik olarak görmedim... Aç değilim açıkta değilim istediğimi alıyorum evladımın eksigi yok. Biri evime gelse iki tencere yemek yapacak erzagım var şükür... Bundan iyisi Şam'da kayısı..eşim bana ayda bin lira verse iki senede araba alırdm kusura bakmayın...

Biz sormadık hiçbirşekilde

Eşimden değil zaten ailesi bizi enayi yerine koydu bana verdiği bin lirayı ona vermesem zaten bu konuyu neden açayım parası bitiyor ve veriyorum

Çalışmama durumunun sebebini burada açmak doğru olmaz bize göre doğrusu bu diyeyim
Yani diyorsun ki
Size göre
Kadın çalışmaz, evde durur
Koca çalışır.

Hmm bu bana bir şey anımsattı

Sanki kadın, kocaya hesap soramıyordu karnını doyurduğu ve 4 duvar arası muhabbet iyiyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…