hesap işleri.. fikrinize ihtiyacım var

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
merhabalar güzel bayanlar

eşimle maddi konularda asla anlaşamıyoruz sizden fikir alıp ona göre hareket edeceğim.

ben 2 aydır işsizdim şuan çalışıyorum asgari ücret alıyorum, eşim 2500 tl maaş alıyor.

hali hazır da ödediğimiz aylık 750 tl toplamda 4300 tl kalan bir kredim var. ablama da aşağı yukarı 7500 tl lik borcumuz var geçen yaz ödemem gerekirken beklediğim para gelmedi ve ödeyemedim, ablam her ne kadar acelesi yok dese de ben rahatsız oluyorum.

dün bir kaç kredi baktım hemen aradılar 11.000 e 14000 tl 36 ay vadeli ayda 400 tl lik bir tutar ödenecek.
şuan ödediğim krediyi ve ablamın borcunu kapatıp tek ödemeye geçelim diye düşündük. bu arada girdiğim gün'ler var oralardan para gelecek bu şekilde krediyi 36 ayda değil de daha erken bitirebiliriz.

aldığım maaş ortadayken eşimin sürekli araba bakımı için para verir misin? yakıt için para verir misin demesi beni biraz sinirlendiriyor.

krediyi çekmezsem eşim ablamın borcu için pek oralı değil, sallayıp duruyor.

sizce ne yapalım?

ödenmiyor gerçekten artık düşünmekten hastalanacağım, kafaya çok takıyorum.

Şimdi şöyle birşey sezdim sizde. Tüm borçları üstünüze yıkacak kendi aldığı parayla kendi zevkinin peşinde koşacak. Zevk dediysem sizin eşinizdeki arabaymış mesela onun gibi
Şimdi sizi doldurmak gibi olmasın ama ayarım böyle rahat insanlara. Bende ablamdan borç aldım kredi kartına taksit yaptırmıştım ama heray düzenli ödüyor eşim. Herhangi bir faizli durum olmasın diye. Yani borç bizim borcumuz. Çalışıyor olsam ortaklaşa öderdik sanırım.
Borcu teke toplamak iyidir ama faiz girdimi işin içine bir bereket kaygısı yaşıyorum ben. O nedenle olabildiğince faizli durumlardan kaçma taraftarıyım. Tabi Türkiye'de ne kadar mümkünse o kadar.

canım benim sürekliden kastın nedir? o da çok önemli.. mesela haybeye, keyfi işler için yakıt parası istiyorsa evet sorun.. birde günlerden ne zaman ne kadar gelecek meblalar?

ya mesela evde ek iş yapıyoruz ben çalışmadığım dönem de sıkışmayalım diye başladık şimdi de bırakmadık, ben kendi yaptığımla 1 çeyrek aldım eşime kalsa onu alamazdık.
benden ayrı yiyor dersem yalan olur ama adam bir umursamaz gibi bilemedim. ya geçen yaz ödememiz gereken borcu şu vakit oldu ödemedik ben utanıyorum ama onda böyle bir utanma yok söz namus değil midir?
faizden bende rahatsızım ama bilmiyorum yapacak bir şey yok gibi.
günlerden birinin bugün belli olacak ne zaman alacağım diğeri de ne zaman istersem o zaman ben geç alma taraftarıyım

Kredinin 5 ayı kalmış hem de tüm faizini odemisken başka bir krediyle kapatman hiç doğru değil.
Ablana borcun için kredim bitince her ay yarım altın al 11 ayda birikir 12. Ay da beklettiğin için bir tane al koy. Gelecek yıl öde. Ablan acelesi yok demiş zaten girme kredi yüküne bence.

Bildiğim tek şey var oda borç borćla kapanmıyor..ablan senden borcunu faizle istemiyor nasıla 4bin lira boşa faiz ödeyeceğine her ay bi kenara altın al koy acelesi yok demiş ablan nasilsa biriktirip öde borcunu

canım benim sürekliden kastın nedir? o da çok önemli.. mesela haybeye, keyfi işler için yakıt parası istiyorsa evet sorun.. birde günlerden ne zaman ne kadar gelecek meblalar?

ben 2 ay işsiz kaldım o sırada eşim ne arabadan bahsetti ne bir şeyden ben işe girdim başladı bizim ki arabanın bakımı geldi diye. zaten çalıştığım süre zarfında bizim araba bakımları bitmez. mesela bu kadar borç var 2 ay sonra bana tutturacak pasta cila yaptıralım diye.
günlerden birinin bugün belli olacak ne zaman alacağım diğeri de ne zaman istersem o zaman ben geç alma taraftarıyım

ablam acelesi yok diyor ama 2-3. aylarda kendisine araba alacak. çıkıp araba falan da baktık

Ben sizi anlıyorum benim eşimde böyle kendi için harcadığı özel birşey olmamasına rağmen para bir şekilde uçuyor. Zaten malum hayat şartları ama ben çaktırmadan kenara koymuyor değilim. Para alıyorum arada ondan 100 aldıysam 50 harcadıysam hepsini harcadım diyorum yenisini istiyorum. Siz şimdi çalışansınız arada kenara atın. Ama kendiniz için. Ablanızın borcu ve kredi borcunu ortak karar ve ortak para ile halletmeye çalışın.

bana neredeyse harçlık bile kalmıyor :) nereye kenara ayıracağım.

Bence eşinin bu masrafları direk yapmak yerine senden istediği için mutlu olmalısın Aşırı çarçur etmiyorsa adamı da iyice süreki harçlık isteyecek liseli ergene bağlama... Tamam abartmasın da sen de abartma bence..

Tamam kredi çek tüm borçlarını öde ama sonrasında tekrardan borca girmemeniz gerekli. Bir tüyo daha hiç bir zaman geleceği %100 kesin olmayan paralara güvenerek iş yapmayın. Kimi zaman gelseler bile harcanacak yer muhakkak çıkıyor. Kredi çekin, borçları kapayın, kredi kartlarınızı kapayın ve sonrasında bence artık borca bulaşmayın...

evet o zaman kesınlıkle haklısın.. eşin rahat davranıyor borç konularında. bence gün paraları ablanın borcunu karşılıyorsa kapat ona borcunu.. kredı nasılsa taksıtlı maasından odenır. birde birşey diyeceğim eviniz kira mı

ya normal de aslında arabayı satıp ödeyebiliriz ama zaten borç yapmadan hiç bir şey alınmıyor öyle değil mi? ama borç yaptığımız kişi benim ablam olunca ve ben o borcu zamanında ödeyemeyince biraz kötü oldum

yok yetmiyor gün parası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…