hesap işleri.. fikrinize ihtiyacım var

Borçları toplamak vadeyi uzatmak akıllı bir fikir. Arabayı da eşiniz çok özen göstermesin ya da satsın. Önce borçlar ödenmelidir sonra zevk sefa gelmeli

Buralari okuyunca bende cok sasiriyorum. Biz esimle butun harcamalarimiz sahil herseyi on hesabindan yaptik. Ev kredimizi de o cekti. Eve giren para ayda 15000 oluyor. Maasimin yuksek meblasini gonderiyorum esime hemen. Arabaysa sizin arabaniz ev kredisiyse ikinizin. Ben bir sey alirken esime guzel mi diye atiyorum tutara vs baksin diye degil. Iki yetiskin insansiniz bunlar rahatca konusarak hallolmaz mi ? Bizim suan Arabia alma planimiz var ve ben kullanacagim haftaici. Esimle butcemize baktik kredi cekebilir miyiz diye ocak zammini bekliyoruz. O daha yuksek cekeboliriz dedi ben yeni evli oldugumuz icin eksikleri bitirelim dedim
. Esim hesaptaki parayi kullanmak istedi ben onun durmasini taleo ettim. ama bu aramizda tartismaya sebep olmadi. Iki kisi calisiyor kazaniyorsa iki kisi oturup konusacak hesap yapacak tabikide oluru by degil midir?

Mantikki düşünmüşsün. Ablanda evliyse enistene karsi zor durumda kalir. Zaten 4 ay klmis faizin cogunu almislar sizden. En dusuk tuketici kredisini arastirin, esinlede konus. Borc alip ustune yatmak cirkin abla degil.anne olsa ayni bnm.icin

benim anlamadığım sen asgari alıyorsun 2020 tl. eşin alıyor 2500. arada çok fark yok ki. hani kim nereye harcıyor yazmamışsın. adam 1000 tl kira ödese zaten kalıyor 1500. ortak kullandığınız bi araba için para istemedi gayet normal değil mi?

ben olsam önce mecvut krediyi bitirirdim. ablam için sonra kredi çekerdim.

+1
Bu yorumu dikkate al G Gelinlerce
Ülke şartlarında 36 aya kim öle kim kala bu kadar uzun vadeli borçlar iyi değil
Arabaya gelince yakıtı, bakımı, muayenesi kılı tüyü bir sürü masrafı var, bunlardan kaçış yok, çok ihtiyaç değilse satmak en mantıklısı. Eşinize kızmayın bu yüzden, o arabaya binince canınızı emanet ediyorsunuz bakımları düzgün olmalı bu çok önemli emniyet için, dediğim gibi çok zaruri değilse satıp kurtulun, eskilerin bir lafı vardır araba evde bir nüfustur diye çok doğru laftır

Ödenir.
Ödersiniz inş Allah ödeme kolaylığı versin demeye geldim :)
Eşiniz kredi çekse böylelikle her ay onun maaşından kesinti olur mecbur o Ödenek zorunda kalır. Harcamaya da fırsat bulamaz böylece.

bizim evde krediler benden sorulur :) ben çekiyorum hep eşime çıkmıyor nedense.

ama çektim krediyi

biz ikimiz konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz :) maddi konular da tartışmayız ama anlaşma da sağlanmıyor.

Kredinizi kredi ile kapatmayin zaten onun faizini odemissiniz ana parasi kalmis sadece
Eger odeyebileceginize inaniyorsaniz ablaniza olan borcunuz icin kredi cekip ablaniza odemesini yapin
Ama yeni krediye mevcut kredi rakamnizi ekletmeyin

Toplamda 10 ayda bitirebileceğiniz bir borç için daha uzun vadeli borçlanmak mantıklı değil. 750TL ödemeye alışmışken tutarı düşürürsen o aradaki fark da çarçur olur. Herkesin yaptığı bir hatadır borcu borçla ödemek, yapmayın kendinize hedef koyun ve max 1 sene içerisinde tüm borcu bitirin. Ablan da yabancı değil madem ihtiyacım yok diyor bir süre daha idare eder sizi.

ablam 2. -3. aylarda araba almayı düşünüyor. ben eşimin rahatlığından rahatsız oluyorum biraz da

Kredi çekmişsiniz galiba hayırlı olsun Allah ödeme gücü versin. Ekstra borç yapmazsanız içinden çıkarsınız. Ocak ayında arabanın bir sürü masrafı var bunca para çıkacak olmak beni de düşündürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…