Hesap ödeme konusu

Benım de basıma geldı turıstık bır sehırde arkadaslarla gezıyoruz bır restoranta oturduk ve yemek yedık ödemeye gelince iş herkes bır bırıne bakıyor ya arkadas bırakın bır bırınızın yemegını ödemeyı herkes kendının kını ödesın kımse zengın degıl neden baskasına yuk olalım ıstr sevgılı olsun ıster arkadas. Kımse ısteyerk baskasının hesabını ödemıyor zaten.

Kadin calismiyor olabilirde cebinde hic mi parasi olmaz ? Elbetteki oda oder yani, daha adam sevgilin degil sozlun degil nisanlin degil kocan degil nasil otomatige baglayip herseyi ona odetirsin. Calismayan kizlarin cuzdaninda hic mi harcligi olmaz disari cikarken ?

Bence basliga yazan cogu kadinin atladigi bir nokta var.
Tost falan yiyorlarmis.
Hesap tas catlasin 20 lira yani...
3unde de bogazda yemek yemisler de kiz hesap kitlemis durumu yok.

Hala ayni fikirdeyim, kizin para tasimiyorum tavri cok yanlis ama kardesininnde 2 cay 1 tostun pesine dusmesi hatali.

Kadin hic teklif etmiyor .Deneyimli iliski konusun da ve egitimli biri ayni zaman da yani usulu bilen biri aslin da .Bir cay ismarlarsan iceriz diyor erkek saka yaparak .kadin para tasimiyorum yanim da diyor .

para tasimiyorum ne demek yaa ? disari nasil ciktin, basina bir is gelse bogulsan su alamazsin o ne bicim cevap yaa ?
Ayrica yeni tanistigin adama nasil guvenirde bes kurussuz cikarsin sokaga ben esimle cikarken bile alirim cuzdanimi hep yanima yani aliskanlik bu ne olur ne olmaz. O ne bicim genis yuzsuz kadin mis.

o noktayı atlamadım ben.erkek için iki çay bir tostun peşine düşmesin diyebiliyorsak, kadın için de alt tarafı çay ve tost, kendisininkini ödesin bir zahmet de diyebiliriz.yanında para taşımadığını söyleyen bir kadın ucuz bir yer olsun pahalı bir yer olsun hepsinde karşı tarafın tek başına ödemesini bekler o yüzden burada ne yedikleri önemli değil.

Ya ıyı kı bı tost demısım tost modt yemedıler ısterse dana da keser kardesım hayret bır sey .Kadının ucuz slabılecegı seylerden bahsettım gucu yoktur dıyenler oldu o anlamda yanı orelet bıle ısmarlasa olur demek istedım.Nerden cıkarıyorsun tost yedıgını gayette guzel bır yere goturmus ad mı vereyım cılkını cıkardın yanı.

Ayrıca neden kucumsuyorsun tost yedırse dunyanın en iğrenc fakır adamımı olacak onu bulamayanlar da var.

Alt tarafi bir tost gidilen yerler belli cebinden bir 18 lira cikacak yada bir bardak cay o da 2 lira olsun bundan kacmasi ayip .Erkekten gecinilmemeli ama boyleleri de var olmassa zarar etmeyeyim dusuncesi demek ki

Ya anlamama ya da kendini anlatma problemin var sanırım. O yuzden ustelemek hic icimden gelmedi.
Hadi iyi aksamlar.

Ya anlamama ya da kendini anlatma problemin var sanırım. O yuzden ustelemek hic icimden gelmedi.
Hadi iyi aksamlar.
He orda sadece tost satılıyo baska bısey yok ya kendımı bana sey gıbı hıssettırdın menuyümu sayayım .Neyse fakır olsa demekkı agzına gelenı sayacaksın vay efendım bana tost yedırdı dıye konusmak ıstemıyorum takıldıgınız seyr bak.

Ayrıca kardesımın tost pesıne dustugu yok konuyu okumuyorsun cımbızla bır sey yakalamıssın saldırıya gecıyorsun yazma lutfen tamam .

herkes kendi parasını ödemeli
hadi kibarlık yapar erkek arada bir iki öder tamam ama normalde bence herkes kendi ödemeli..

Herkes karsilikli odemeli yok oyle bir taraf surekli odesin hali. Nezaketen bazen kadin, bazen erkek fazla oder ama baska insanin ustunden gecinilmez. Ben cok uzun sure arkadaslarinin dahi hesabini odeyen bir sahis olarak, baskalarinin ustunden gecinen kadindan da erkekten de hic hoslanmiyorum. Ama aklim basima geldi, artik herkes kendi yedigini odesine donderdim isi, yok oyle pahali diye yemedigim yemegi yiyenlerin parasini odemek (karsiloikli hesap odedigimiz insanlar ve yakinlarim haric). Eski erkek arkadasimda eli cebine gitmeyen biriydi. Hadi benimle beraberken neyse ben oduyorum hesabi, gozume de batmiyor ama arkadaslarla bir yere gidiyoruz ya onlar oduyorlar hesabi ya da ben, bizim ki gorucuye cikan kiz gibi nazli nazli, suzule suzule kasaya en son geliyor, cuzdani en son cikariyor ve odeme yapildiktan sonra "aa ben odeyecektim ama bak cikardim cuzdani" diyordu, uyanik insan. En son canima tak etti "ayip ediyorsun hem bana, hem insanlara git bir kez de kasaya sen ode" dedim. Insan kendine bunu soyletmez. Parasi yokken dunyalari yiyen, sonra surekli soylenen arkadaslardan da (sanki parasini sen yemissin gibi) cimri kadin ve erkeklerden bezmis bir insan olarak, madem aileler biliyor ve paran yok, evde bulussunlar o zaman.

14 sayfayı şöyle bir gözden geçirdimde farklı fikirler var saygı duyarım.Hesap konusuna gelince kadın en azından teklif etmeli parası yoksa erkek öder herhalde, ama kadının parası varsa ilişki ciddiye binesiye kadar kadında kendi hesabını ödemeli sonuçta para çöpten bulunmuyor haksız mıyım :)

Yazmadan duramadım..Tost vs mevzusu geçmiş..Tost parasının peşine düşülmesi yanlış diyenler olmuş.Buradaki durum yenilen şeyin ne kadar olduğu ya da ne yenildiği değil..Kadının yaptığı tavır yanlış,ben kadınım hesap ödemem mantığıyla beleşci gibi elini cebine atmaması. 2 liralık çay da içilse, 100 liralık yemek de yenilse yapılan davranış her türlü hoş değil..Çok ince bir nüans var burada,tabiki anlayanlara(!) Anlamayanlar da böyle ezik düşünceleriyle boş boş zırvalayıp durur,bi yere gidildiğinde sorumsuzca hesabı erkeğe kitler durur hayatı boyunca..

Erkeklere tavsiyem, uyanık olsunlar. Kullandırmasınlar kendilerini.

canım hesabı erkek öder tabıkı bıde erkek odeyecekken zorla yok ben yok sen mevzusu cok cıvık bıse bayan bayanlıgını bılsın ama sen özellıkle bı yere davet edersın dersın ıste yarın senı kahvaltıya davet edıyorum vs ödettirmezsın ozaman.

Asla sürekli erkek hesap öder mantiginda olmadim , olmam da. Kadının parası varsa çıkarıp verecek. Ortak olacak. Ha paran yoktur, nakitin bitmiştir istinai durum.

ben eğer elimi çantama atarsam kesinlikle o hesabı ya da en azından kendi yediğimi içtiğimi öderim. çoğunlukla da bizde öyle olur. ha erkek arkadaşım gitmeden önce bu sefer benden dediyse o ayrı. onun dışında ödemeyecek olsa bile ödeyecekmiş gibi çanta karıştıran,rol yapan kadınlara hep sinir olurum. herkes yediğini ödesin yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…