Hesap ödeme konusu

Ben kendimi öyle rahat hissedemem kesinlikle. Adam yediğimi içtiğimi ödesin, sinemaya gidelim bilet paramı ödesin.. Mümkün değil yani.
Kendi masrafımı ben karşılarım. Diğer türlü dediğim gibi rahat ve iyi hissedemem zaten.

Ben erkek degilim actigim konular da meme de kist demisim anlayamadin mi bayan oldugumu .Kardesim icin sordum kural nedir merak ettim.
Eski konulara bakmadım, konu ilginç geldiği için merakımdan sordum sadece. Bence kadın her seferinde ısrarcı olmalı,yemeği erkek karşıladıysa çayı/tatlıyı kadın teklif edebilir mesela. Genelde centilmen erkekler ve bedavacı olmayan kadınlar daha çok sevilir, o da bir gerçek

ılk bulusma harıcı kadında elını cebıne atmalı, en azından bunun ıcın bır adım atmalı erkeğın durumu ıyıyse yada mızacına tersse zaten o reddeder ve kendısı oder ama sureklı de erkege yuklenmemek gerek...

Normal iş arkadaşı, okul arkadaşı ise erkek, o zaman Alman usül dediğimiz yada geçen sefer o ödediyse bu sefer ben ödeyim denir..
İlişkilerde ve evlilikte evet erkek ödemeli, en azından o hamleyi yapmalı.. Her konuda kadından bir tık önde olmaya bayılan varlıklar bir zahmet 3-5 hesabı yapmasınlar..Zaten ilişkide olduğun yada evli olduğun adamın maddi durumunu bilirsin, ona göre mekanlarda takılınır, kadın çalışıyorsa zaten hesaba ortak olur, o da kadın teklif ederse ki, mecbur değildir bence..
Kimse kusura bakmasın ama, evliliklerde boşanma olurken erkek ortak mallara kadınında çalışması ve o borcu ödemesine yardım etmesine rağmen o mala çökmenin yolunu arıyor.. Evlilikte hayat müşterek olmasına rağmen evde erkeğin sözü geçer kafası var..
Bir zahmet sevgiliyken 3ün 5in hesabını yapmayıversinler..

Gelenek olarak erkeğin ödemesi gerekir, fakat bayanın hali vakti yerindeyse maddi olarak erkekten zenginse ödemesi gerekir diye düşünüyorum

Tabii ki kadın da ödemeli genelde erkekler öder yemek falan ama mesela şöyle olabilir erkek yemeği ödediyse hadi bir çay içelim benden ya da tatlı olabilir misal söylüyorum. Mutlaka evden aldığı bir harçlığı vardır kızın yani. Bir sinema bileti olabilir sonuçta bu kız kendi kız arkadaşlarıyla çıkmıyor mı bir yere o zaman nasıl hesap ödüyor çalışmamak bahane değil. Benim eşim şehir dışındaydı beni görmeye geliyordu genelde o ödüyordu ama bende ödüyordum çalışmadığım halde tatlı çay sinema neyse.

Kadinlarin cogu esitlik olsun diyor nadir olarak ta kadin erkekten beslenmeli diyorsunuz. Benim fikrim de bayan calissin yada calismasin hesap odemekten gocunmamali.Kadin aciz degildir .Erkekte ust duzey bir insan degildir .

Kadin hic teklif etmiyor .Deneyimli iliski konusun da ve egitimli biri ayni zaman da yani usulu bilen biri aslin da .Bir cay ismarlarsan iceriz diyor erkek saka yaparak .kadin para tasimiyorum yanim da diyor .
Lukse bak ya, para tasimiyormus yaninda. Erkek olsam onu bi bozardim orda var ya. Ben bu adamlara cok aciyorum ya. Bu kan emiciler bi guzel yiyolar adamlari

her zaman hayatın müşterek oldugunu dusunuyorum. ılk bulusmada tabıkı hesabı genel olarak erkek oder. ama ılıskı boyutu ne olursa olsun bır gorusmede erkek oduyorsa dıger gorusmede bayan karsılamalı. sonucta bu adamlarda hesap ödemek ıcın calısmıyor ya. butun maasını hesaplara yatırsın.

kız : bugun bulusalım mı ?
erkek: malesef cnm param yok.

bakalım boyle bır cumle kursun kızın tavrına görede ılıskısını sekıllendırsın derım.

Yeri geldiğinde kadın erkek eşit derler,feministlik üst düzeydedir,erkek üstün değildir vs derler ama iş hesap ödemeye gelince bi anda kuzu kesilirler,erkekten beklerler; neymiş efendim erkek ödemeliymiş çünkü o erkek ve kadına elini cebine attirirsa centilmen olmaz (!) Hesabı kadın da ödemeli erkek de bu konusu olabilecek şeylerden bile değil,çok saçma birşey centilmenliğin ölçüsünü buna bağlamak..Dışarı çıkıldığında herşeyi erkekten beklemek eziklik ve fırsatçılık bana göre.. Iyyy nefret ediyorum böyle kadınlardan ezikler..

Bu diyalog bana çok tanıdık geldi, eşimle flört ederken kavga etmiştik. 2-3 gün görüşmedik. Beni aradı "ya kıyamıyorum sana, bize kıyamıyorum çıkalım dicem ama param yok" demişti. Bende ki cevap "olsun bende var" :) Şimdi gülüyoruz bu olanlara, neler yaşanmış diye.

İlk buluşmada kesinlikle erkek ödemeli.
Sonrakilerde hesabı bölüşmek değilde, (çünkü bu hiç estetik kaçmaz)
En azından benim için öyle
o bugün öder diğer buluşmada sen ödersin... eşit düzeyde ödenmeli.
Tek taraflı olmaz..

:)))) bızımde aynı bır muhabbetımız olmustu canım bızde hala gulerız. bu tarz seyler bana cok basıt gelıyor. yanı konusu bıle olmamalı.
bız esımle sevgılıyken, kafe vb yerlere gıttıgımızde bır o bır ben oduyordum.

maaslarımızı aldıgımızda da 1 ay o 1 ay ben restauranta yemege gıderdık. evlendık hala aynıyız. :):)
evımızde kesemızde ayrı gayrı yoktur. ama alışkanlık ıste sımdı maas gunu geldıgınde benım sıramdaysa gulerek patlatır esprıyı eeee nereye gıdıyoruz. bende dıyorum mazot senden yemek benden :):):)

Neden bu konuda eşitliği savunmuyorsunuz da her konuda bangır bangır eşitlik istiyorsunuz?
Yani ben annemden babandan bile para isteyemezdim öğrenciyken onlar ne kadar yatırırsa. Asla "bana şu kadar lazım" dememişimdir. Benim karakterime aykırı.
Sonuçta hesap ödeyeceğin parayı da aileden alıyorsun. Aynı olay bence ha erkek ödemiş ha aileden almışsın sen ödemişsin.

Kadin hic teklif etmiyor .Deneyimli iliski konusun da ve egitimli biri ayni zaman da yani usulu bilen biri aslin da .Bir cay ismarlarsan iceriz diyor erkek saka yaparak .kadin para tasimiyorum yanim da diyor .
Erkeğin böyle şaka yollu konuşması bile şahsen beni soğuturdu. Ama kadın da çok rahatmış yani,pes!
Hesap ödedim mi?? Hem de çok ama fikrim;kadın ister çalışsn ister çalışmasn kadına hesap ödetilmez. Erkeğin görevidir bu. eşimle flört dönemimizde konuştm bunu,mevzu para meselesi değil,sana 500 liralık hediye de alırım ama 50 liralık da olsa hesabı sen ödersin. 3 liralık çay hesabını bile ödemem diye.. taşa tutan olacaktr muhakkak beni,kadın erkek eşitliği vs vs diye. Şimdiden açıklayaym: kadın erkek eşitliğine inanmıyorm,ama asla üstünlüğe de inanmıyorm,kulvarlarımız fıtratlarımız farklı bi kere

Ben daha ikinci buluşma günü 'bu kez ben ödeyeceğim, haberin olsun' diye mesajla ön bilgilendirme yapmıştım
Olmaz demişti
Olmazsa bende bişey yemem dedim, gittim ödedim
Bana doğru gelmiyor, tek taraf yüklenmek
Şimdi evliyiz tabi fark etmiyor, kesemiz bir

ilk buluşma da olsa bayanın da teklif etmesi gerekir bence. kimse kimsenin hesabını ödemek zorunda değil. erkeğin ödemesi pek tabi nezaket gereği oluyor ama bayanın orada sorması da ayrı bir nezakettir. ben her seferinde kiminle yemek yersem yiyim mutlaka teklif ederim. ayrıca benim hesap ödediğim zamanlar da oluyor tabi hayat müşterek

Demek ki nasıl başlarsa öyle gidiyor. :) Bizde de durum hala aynı, eşim dün akşam çocuklara "hadi bakalım anneniz bizi yarın akşam yemeğe götürüyormuş" bende ki cevap "benzini alırsan neden olmasın hayatım" :)
Benim için sorun olmadı bu tarz şeyler, olmazda.Flört ederken bile hiç bir zaman benim yediğim şeyin parasını ödemek zorunda diye düşünmedim. Ev işlerine yardımda eşitlik diyoruz, sosyal hayatta eşitlik diyoruz, aman bizden neleri üstün ki diyoruz ama iş hesaba kitaba gelince erkek adam öder :) Bu bana biraz fazla riyakar bir yaklaşım gibi geliyor.

Bu arada eşinizle mutluluklar...

Neden bu konuda eşitliği savunmazlar çünkü ezikler,bakış açıları o kadar dar ki erkeğin centilmenligini buna bagliyolar ve erkek olduğu için o ödemeli diye dar bir zihniyete sahipler.Cinsiyetci yaklaşımdan başka bir şey değil bu,kendilerini de eziyolar bu şekilde farkında değiller o derece içler açısı durumdalar yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…