Kızlar bu hesap konusunu nasıl hallettiniz? Ben bir türlü içinden çıkamıyorum.Ödemeyi teklif ettiğimde asla olmaz hayır diyor ama bazen cimrilik seziyorum resmen o zamanda çok zoruma gidiyor. Oda haklı çok harcanıyor buluşunca, bütün gün beraberiz karnımız acıkıyor, geziyoruz filan.. Parası olmayabilir, kalmayabilir ama o zamanda bana param yok desin madem ben istediğim gibi yerim içerim parasız biri değilim ki N'apsam bilmiyorum bi fikir verin..
Ben lavaboya diye gider öderdim, ya da sinemaya gideceksek ondan bir 10 15 dk önce gider alırdım biletleri.
Siz de böyle şeyler yapabilirsiniz zora sokmak istemiyorsanız.
Ya da özel günlerde onun ihtiyacı olan ama imkanının el vermediği hediyeleri alabilirsiniz para biriktirip.
Lavabo fikri iyiymiş.. Sinemaya malesef başka bir yerde buluşup beraber giriyoruzHediye olarak zaten çok öncesinden para biriktirip güzel hediyeler almaya çalışıyorum. Yine de içim rahat değil. Dediğim gibi bazen cimrilik seziyorum o zoruma gidiyor..
Mesela acıkıyoruz, bütün gün gezmişiz yada yürümüşüz bir yere girip bişeyler yeme ihtiyacı duyuyoruz ikimizde kem küm yapıyor. Bu sefer bende iştah kalmıyor yüzüm düşüyor elimde olmadan.nasıl sezdin cimri olduğunu..ben hesap ödeyeceksem adisyonu alıp gidiyorum teklif etmeden
parası olunca kısıtlaması olmuyormuş.cimrileştiğini düşündüğünüz zaman söylediğiniz gibi parası kalmıyor olabilir.erkek arkadaşınız kendince centilmenlik yapıyor bu yüzdende olmadığında söyleyemiyordur.sürrekli hesap ödemek kolay değil,bu durumdan sizde sıkıntı duyuyorsanız gitmeden önce tavrınızı koyun.hesaplar benden itiraz edersen gelmem,ödersen bir daha hiçbir yere gitmem diye net konuşun.erkek arkadaşınızın kendi üzerinde hissetiği bastırılmış yükü hafifletin.
Aynı sorunu ben de yaşıyordum malesef.
Hesap ödemeye gelince yok asla bilmem ne, şunu yapalım mı deyince ne gerek var o kadar para vermeye
Ben dengeyi hem o lavabo olayıyla hem de yemek yedikten sonra gel sana tatlı ya da kahve ısmarlıcam benden söylemesi şeklinde ayarlardım.
Böylece en az 2 yere gidilmiş, 4-5 saat gezilmiş ve ödenen şey denk oluyor.
Şöyle yapan arkadaşlarım da var; mesela kız o gün için harcamaya 50 tl mi ayırdı.Erkek arkadaşına verir bunu kesemize koy der güzel bir dille.Böylece yenilen içilen her şey zaten ikisinden çıkmış oluyor.Garsona karşı kıza hesap ödetme durumu yaşamıyor.
Bu konuyu güzelce konuşup,rencide etmeden ortak bir cüzdanımız olsun istiyorum ikimize ait ne kadar güzel diyerek siz de ortak kese yapabilirsiniz.
Bir kere gel ısmarlıyım dedim gene o ödediBişey yiyelim demeyede çekiniyorum artık yanındayken mümkün olduğunca bişey yemiyorum, hemn benim moralim bozulmasın hem o para harcamasın diye. Ama oda zor oluyo sabahtan akşama aç aç
Eline para vermekte biraz garip olmamız mı sadaka verir gibi :44: Hiç içime sinmez öyle hem bu erkeklerin garson kız ödedi demesin tavrına çok sinirleniyorum hem kınardım böyle yapanları
Eline para vermekte biraz garip olmamız mı sadaka verir gibi :44: Hiç içime sinmez öyle hem bu erkeklerin garson kız ödedi demesin tavrına çok sinirleniyorum hem kınardım böyle yapanları
İşte bizim genelde öyle oluyor geçiştiriyorum öyle sonrada düşününce üzülüyorum haftada bir gün buluşuyoruz madem hesap ödetmeyeceksin biriktir paranı benim suçum neAy valahi kıyamam sabahtan akşama aç, aç
Off ne zor durumlar böyle yaa...
Bazen ne bileyim fiyatı uygun olan mesela 'canım simit çekti ya şurdan alsak da güzel güzel yesek eskilerin yaptığı gibi romantik olur' deyin ve öyle geçiştirin bazı şeyleri.
Valahi üzüldüm, acil çözüm bulunması gereken bir durum bu.
Yok eline para verir gibi değil, harçlıklarından kız da erkek te sadece ikisi harcamak adına biriktiriyor.
Her buluşmada kız ikimiz için şu kadar biriktirdim al bakalım koy cüzdanımıza diyor.
Yani ikisinin tüm harcamaları için o ayrı bi cüzdan.
Erkeğin cebine girmiyor para.
Benim de dikkat ettiğim şeylerden biri olmuştu garson olayı.Tanındığımız, sürekli gittiğimiz yerde asla hesap ödetmezdi utanırdı, ama bir yere ilk defa gidiyorsak ısrar edince tamam bu seferlik öyle olsun derdi.Çok eziliyorlar galiba
Lavabo fikri aklıma yattı :) Kıyamam tabi severim keratayılavobaya gider gibi yap hesabı öde ondan önce davran .... ay ne gusel sevgılısınede kıyamamıs arkadasım :)
Sevdicek yanımdayken ben oturduğumuzda kimse görmeden masa altından verirdim parayı ona.
Kasada da parayı o vermiş gibi olurdu.
İyi akşamlar arkadaşım benim erkek kardeşimin bir kız arkadaşı vardı bunlar gezmeye gidecekleri zaman falan harçlıklarından para biriktiriyorlardı sinema,yemek falan biriktirdikleri paradan harcıyorlardı ikiside ögrenci sonuçta böyle yapınca hiç zorlanmıyorlardı
Lavabo fikri aklıma yattı :) Kıyamam tabi severim keratayı
Öyle bişey kabul etmez sanırım benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?