Sanmıyorum kabul etmez eline para verip git hesabı öde demekSaçma. O da öğrenciydi ve sadrazam değil ikimizin de babası.
Gurur yapılacak yer var,yapılmayacak yer var.
Sömürme olayı olmadıktan sonra.
Aynen benimde canıma tak etti bir günümüz var onuda dolu dolu geçirelim istiyorumŞöyle söyleyebilirim aslında, bunu yapan çok yakın arkadaşlarım ve iksi de öğrenci.
Kızın eline daha çok para geçiyor ama erkek tabi yine hesap ödetmiyor ve arkadaşımın canına tak etti hergün simitçide oturmak,hiçbir aktivite yapmadan boş boş gezmek.
En son beraber bir cüzdan aldılar, madem bir ilişki yaşıyoruz ikimiz de para kazanmıyoruz,ne ailemize ne birbirimize yük olalım, kendi paramızı kazanana kadar bu ortak paramız, o hafta ne kadar arttırabilirsek buraya birleştirelim istediğimiz gibi gezelim dediler.
Tabi bunu çok güzel bir dille anlattı arkadaşım ve şunu söyleyeyim o biriktirdikleri parayla tatile bile gittiler:)
Aksine karı koca olsa vala erkek çeker hesabı ama burada ince bir düşünce var kimseye yük olmamak hem de ortak bir paylaşım...
İşte bizim genelde öyle oluyor geçiştiriyorum öyle sonrada düşününce üzülüyorum haftada bir gün buluşuyoruz madem hesap ödetmeyeceksin biriktir paranı benim suçum ne
Ortak cüzdan fikri güzel aslında ama düşününce karı koca gibi olmaz di mi? Hiç sevmem öyle mıç mıç sevgililiğin adabı olmalı durmasını bilmeli yani
Bana göre saçma degil aslında benim kardeşim çok para harcıyor kız arkadaşıda harcar ama kardeşim gibi degil kızın en sonunda canına tak etti artık paraları biriktirecegiz ve bu paradan sinemaya yemege gidecegiz dedi bazen üçümüz beraber sinemaya giderdik yemek,sinema biletleri aklına gelebililecek ne varsa yapardık tabi bende biriktirdigim paraları koyuyordum o yüzden hiç zorlanmadık gittigimizde bizimki biraz alman usulu oldu
Böyle ufak tefek şeyler bende yaptım canım suydu ne biliyim ufak atıştırmalıklar aldığımızda filan.. Ben büyük hesaplardan bahsetmiştim yemek gibi..erkek arkadaşım geçtiğimiz günlerde çok hesap ödemişse plan yapıyorum. arıyorum bugün şu filme gidiyoruz şu saatte diye. alışveriş merkezlerindeki sinemaya gidersek hemen çıkışta da bazen sen otur ben bi su alcam diyorum hop yiyecek bişeyler alıp geliyorum. tabi her zaman buna kanmıyor ama işte değiştirip değiştirip uyguluyorum :)) ara sıra anlıyo ama küsersem diye bir şey diyemiyo. yani istersen yapılmayacak şey değil.
Heh işte böyle bişey mesela konu arasında söyliyim diyorum lafı ağzıma tıkıyor "det höt senin derdin bumuydu olmaz dedim bunun konusunu açma bana" diyorilk buluştuğumuzda kahve içmiştik ve o ödemişti. sonra yemeğe gittik yine o ödedi. ben de akşam dönerken kahve ve yemek için teşekkürler dedim hiç daha thank you for ..... diyemeden susturdu beni. sonra bir daha da lafını etmedim; ama o istanbula gelince benim misafirim olacak ve tek kuruş ödetmeyeceğim :)
Siz böyle söyleyince kendimi beleşçi gibi hissettim.. Acaba ben mi yanlış ifade ettim kendimiOf allahtan uzun ugraslar sonucunda biz bu sorunu aştık. Önceleri ne olaylar ne olaylar. Yok siparişi o vericek, hesabı o isteyecek o ödeyecek bir sürü sorunla karşılaştık. Artık isyan etmiyorum ben de siparişimi o veriyor, hesabı o istiyor çünkü o konularda kısmen haklı olabileceğine karar verdim ve o şekilde iyi hissedecekse benim için sorun yok. ama asla bu hesabı ödeme konusunda rengimi değiştirmedim. Asla onun parasıyla benim paramı ayrı görmedim. Yeri geldi ben senle benim yediğimi içtiğimi öde diye çıkmıyorum diye de çemkirdim. Bu konuda tavrınızı açık açık ortaya koyun. Ben ödeyim demeyin ben ödeyeceğim diyin, gerekirse önceden şart koşun bugünü ben planlıyorum diye.
Sürekli hesap ödeyipte bu durumdan gocunmayan erkek yoktur diye düşünüyorum. Adamın milyarları da olsa kadından nezaketen de olsa bir hareket bekler mutlaka.
Bu konuda en çok gıcık olduğum şey ikimiz parayı uzattığımızda kasiyerlerin benim değil onun parasını alması.
eski sevgilim iki çayı bile paylaşırdı bazen garson dik dik bakardı ben utanırdım o hala çok rahattı valla
bir keresinde 19 liralık hesabı "9,5 9,5 vericez" diye bölmüştü resmen
kız arkadaşlarımın tavsiyesine uydum, utanır da bi anlam çıkarır o da bir dahaki sefere jest yapmak zorunda hisseder diye belki diye arada yemek ısmarladım gayet rahat yedi ödememe de engel olmadı teşekkür de etmedi, evine gittiğimiz zaman da gayet rahat derdi cips alsana, şunu alsana, ya da bi yerde otururken gayet rahat sen ısmarlasana diyebiliyordu. zerre utanması yoktu.
ama ayrılırken söyledim "2 çay parası ödemekten acizsin, erkek müsveddesisin" diye, isteyen istediğini düşünsün söyledim rahatladım yine olsa yine söylerim. o yaparken utanmıyor da ben çemkirirken mi utanıcam? terbiyesizler yerine biz utanır olduk. gerçekten canım yandığı zaman hiçbir şeyden çekinmiyorum, bir keresinde param olmadığı için aç gezmiştim onun yanında, çünkü yemek yiyelim demek istemiyodum param olmadığı halde, etrafta da herkesin porsiyon porsiyon yemek söyleyeceği tutmuştu o günü hiç unutamıyorum mesela.
ondan ayrıldığımdan beri deste deste de para harcatsam, durumunun dar olduğunu bilsem de hiçbir erkeğin yanında elimi cebime atmıyorum. acısını böyle çıkarıyorum sanırım.
canım valla anlatırken komik yaşarken trajikartık ayrılmaya kesin karar verdiğim dönemdi ilk fırsatta konuşmayı düşündüğüm, doğumgünüme denk geldi, hediye almış çok şaşırdım paket de 2 saat masada bekledi inadımdan elimi uzatıp işini kolaylaştırmadım aldıysa versin yani. neden sonra dedi "ben sana hediye aldım ama beğenmezsin diye çekiniyorum" diye. ben de "verme o zaman" dedim sanki beğenmesem üstüne atlıcam ha, böyle hediye takdim cümlesi görmedim 5 liralık hesabı yarı yarı paylaşırken çekinmiyodu ama
valla erkeğin cimrisi çekilmiyo sevindim senin adına darısı başıma
Canım faturalı hat kullanmıyor. Smsinin bittiğinden bile haberim olmaz bazen biter gece yarısı mesela çıkar alır yapar sms bitmiş aldımda yaptım der
Böyle ufak tefek şeyler bende yaptım canım suydu ne biliyim ufak atıştırmalıklar aldığımızda filan.. Ben büyük hesaplardan bahsetmiştim yemek gibi..
ben de zaten su bahanesiyle gidip yemek vs almayı kastetmiştim canım zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?