- 19 Ağustos 2014
- 1.770
- 5.229
- 208
Okuyun , çalışın , para kazanın ve birey olun . Birey olun , erkeğin kölesi olmayın . Güçlü bir kadın hesap ödiyeceğim diye erkeğin arkasından koşmaz daha çok güçsüz bir kadının yapacağı iştir . Kendizi hesap ödemeye layık görün , değerli görün , saygın görün ! O sizinle siz olduğunuz için görüşüp mutlu olduysa hemen koşturup buna bedel biçmeye kalkmayın ,kendinizi düşürmeyin Ki sorumluluğun farkına varsın . sizi para için değil siz olduğunuz için önemsesin . bırakın sizi mutlu etmek için çaba sarfetmeyi öğrensin . banka kartını kocaya verip ben bireyim demeyin , iş artık o raddeye geldiki ünvrtst mezunu kadın kapı cam silip erkeğin araba taksitlerini ödüyor ! Bumu güçlü kadın algınız ?
İşinize gelen yeri kesip alıntı yapıp işinize geldiği gibi yazmışsınız . Ezbere klişelerle .Şaka mısınız siz? Çevrenizde saygınlığınızı size hesap ödeyerek mi hissettiriyorlar, bence bu saygınlık değil acizlik eziklik. "Ben onun çamaşırını bulaşığını yıkıyorum, yemeğini önüne koyuyorum e bir de yatağına giriyorum tabi hesabı o ödeyecek" mantığı mı ? Akıl alır gibi değil...onur,gurur, özsaygı ayaklar altında.
...
Konu sahibi ben de çok takıntılıyım bu konuda, eğer erkek arkadaşın öğrenciyse karşına alıp konuşabilirsin. Anne/baba parasıyla mekanda beylik taslayan sevgililer bana komik geliyor. Eğer çalışıyorsa , "sanane ben kendim kazanıyorum ve böyle harcamak istiyorum" derse, önceden alınmış sinema/konser biletleriyle, bütçene uygun hediyelerle veya yemek sonuna doğru lavaboya kaçma bahanesi ile bu sorunu kendince halledebilirsin.
Konu sahibi ben degilim.
Benim mesajimi alintilayarak yazdiginiz seyler benim icin espri niteliginde.
Kullandiginiz unlemler de gulucuk olsa gerek.
Benim hayat durusumu, prensiplerimi, meslegimi ve ilkelerimi, iliskimdeki agirligimi ifade ederek size kotu hissettirmek istemem.
Erkegin parasiyla bana kendimi guclu hissettirmesini beklemem icin farkli bir kafada olmam lazim.
Hatta baska meslekte...
Neyse...
Kendi yedigimiz ictigimizi odememizle adamin araba taksidini odemek ne alaka, onu anlamadim.
Yedigimizi ictigimizi ona odetelim sonra adam baska seyler bekleyince tukaka diyelim.
Erkekler bu zihniyet yuzunden kadinlari ucuz ve satin alinabilir goruyorlar.
Yediklerinize kadar adama odetmek gerektigini soylediginize, kendi masrafini odeyen kadinlari elestirdiginize gore sizin cevrenizdekiler hakli olabilir...
Ama biz kendimize o gozle baktirmayiz.
Sizin güçlü kadın algınız yediklerinizi içtikleriniz başkalarına ödetmek mi? Nasıl bir şeyleri ödemek bedel biçmek oluyor anlamadım. Esas bir şeyleri ödetmek bedel biçmektir. Güçlü kadın başkalarının sırtından geçinmez. Kadının saygınlığı böyle ölçülmüyor.[/QUOTE okuyun , çalışın , para kazanın birey olun gibi başlığın altına sırtından geçinmek yazısını nasıl iliştirdin ? Kadının sırtından geçinen erkekleri ne yapacağız !
okuyun , çalışın , para kazanın birey olun gibi başlığın altına sırtından geçinmek yazısını nasıl iliştirdin ? Kadının sırtından geçinen erkekleri ne yapacağız !
Ben güçlü bağyanım kocamdan para almam diyen bağyanın karşında , ben güçlü erkeğim kadının yapağı işleri hizmetçi tutar yaptıtır asla yaptırmaö diyen bir erkek varsa sonuna kadar siz haklısın ? Kadının yemek , bulaşık , ütü , doğurma, çocuk bakma gibi ağır işlerini küçümseyerek bunu yapmasını doğal normal zorunlu kadın zaten yapacak mantığıyla işten saymıyarak hemcinslerinizi aşağılayan yine sizsiniz .. Birey öylemi madem hesap ödüyorsunuz bireysiniz neden erkeğin istemeye gelmesini bekliyorsunuz ? Siz gidin istemeye ? Siz evlenme teklif edin ? Onlar istediği kadar flört edince çapkın , siz yatınca hangi doktora diktirsek diye kapı kapı koşuyorsunuz ! Tüm toplumsal geleneklere tabi olurken ezik kadın , hesap ödemeye gelincemi bireyliğiniz tutuyor . Hesap ödiyerek güçlü olamazsınız ! Hemcinslerinizi aşağılamakta sizi güçlü yapmaz . Güçlü kadın erkeğe kral muamelesi yapıp hizmet etmez Erkeğin hertür şahsi işlerini yemek,blşk,ütü vs. Yapıp üstüne para vermekle öğünmez . Kadın üstündür eşit değildir doğurur çocuk yapar erkeğin yapamacağı herşeyi yapar kadın üstündür ! Kadının yaptığı işleri küçümseyip kadını aşağı çeken sizlersiniz .
bence bu problem kategorisine girmiyor :)Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.
Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?
Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.
Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?
hiç bir yeri noktası virgülü dahil kesmedim siz mesajınızı düzenlemiş olmayasınız?İşinize gelen yeri kesip alıntı yapıp işinize geldiği gibi yazmışsınız . Ezbere klişelerle .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?