Hey 2008 Anneleri Nerdesiniz?

merhaba arkadaşlar benim oğlum da tam 11 ay 1 günlük.emekliyor,kanapeye tutunarak yürüyor.bizim kilomuz da 8.200 gram.bu arada 3 kilo doğdu.çok mu zayıf,sizce.ne kadar yerse yesin kilo aldıramadık.hemen hemen her gün kakasını yapıyor.çok da hareketli maşallah.bazen iyi bakamadığımı düşünüp üzülüyorum,hem de çok.allah korusun bir sorun olabilir mi,fikirlerinizi bekliyorum 2008 mart anneleri.

üzülme canım. doktor gerekli kontrolleri yaptıysa sorun yok. bizim kilomuzda 8.300. doğum kilosu 3 tü. benim kızım yemiyor. geçen ay balıkyağına başladım o biraz kiloda ve iştahta farkettirdi. aslında saçma ama insan kendisini yetersiz gibi hissediyor seni anlıyorum birde çevrede kendini bilmez birileri yorum yapıyorsa hepten deliriyor insan.. bizimkilerde zayıf olacak napalaım sağlıklı olsunlar. kilo alsın diye 3 öğün muhallebi ekmek yedirenler var ama bana sağlıklı gelmiyor öyle..

dediklerinin hepsine katılıyorum,maalesef yorumlar aldı başını gidiyor.yapabileceğim bir şey yok.bu arada ben de bir ara sırf kilo alsın diye pirinç unu yedirmeye başlamıştım.ancak,kabızlık yapınca bıraktık.evet,sağlıklı olsunlar da canım,gerisi önemli değil.

Canım sıkma canını. Adı üstünde bebek. Bunların kullanma klavuzları yok ki ne halt edeceklerini önceden bilelim :) Sağlıklı olsunlarda boşver kiloyu. Benim oğlumda iştahsız çok zorlanıyorum. Uykusuz. Bazen nefret ediyorum kendimden acaba iyi anne değilmiyim diye.. Sonra bakıyorum etrafıma birçok çocuk böyle. Bu durum benim yetersizliğimden değil. Sonra bakıyorum bir sürü hasta çocuk var işte o soruyu soruyorum kızım çocuğun kilolu ama hasta mı ,yoksa zayıf ama sağlıklı mı olsun istersin diyorum kendime. Aman sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar. Varsın konu komşu, k.validem dır dır yapsın, çocuğumun canı yerinde olsun yeter. Zaten Haziran'da iş başı yapacağım ve kimseyi duymayacağım görmeyeceğim....

Prinç unu kabızlık yapıyor mu gerçekten... Besleyici değeri hiç yok ama Çınar son 25 gündür - normalde çok kabız bir çocuktur - günde 5 defa yapıyor. Bir öğün versem ne olur ki azıcık tıkasa.. Ayy çok cahilce oldu ama :)))

Valla bende ondan tam emin değilim kimi yapar diyo kimi yapmaz diyor, deneyebilirsin zararı yok sonuçta. Ayrıca benim kızımında yat yemeği pirinç unu ve çokta severek yiyor. Ve doktorumuzda verebilirsin yatarken dedi hem tok tutar dedi. Nekadar besleyici veya nekadar değil onuda tam olarak bilmiyorum ama eğer yatarken ona yedirebileceğim uykuda ağır gelmeyecek bişey yoksa sütlü pirinç unu muhallebisi yapıyorum tabi çok fazlada vermiyorum. valal sizlerede tavsiye ederim.

Son düzenleme:
merhaba anneler nasilsiniz? benim sorum olacakti ben kizimi hala emziriyorum kizim 26 martta dogdu ama artik emzirmeden kesmek istiyorum yakinda yasina girecek,birde issiriyor yaramaz ama nasil biraktiricam emzirmeyi ve süt kendi kendine gidermi? birde gece cok sik uyaniyor kizim sizin bebisler nasil acaba? dogum günleride yaklasti neler yapmayi düsünüyorsunuz fikirlerinizi almak istedim tesekkürler.....

İyiyiz diyelim iyi olalım arkadaşım. Valla benim kızımda 31 martta doğdu benimkide hala emiyor bende düşünüyorum ama hala emerlerken ve sütte azda olsa varken acaba onu 1.5 yaşına kadar uzatsakmı? nede olsa anne sütü kar kardır.Benim kızımında simdiye kadar geceleri hic sıkıntısı olmadı sadece sabaha karsı uyanıp emmek istiyordu ama bu ara felaket gece sık sık uyanmaya basladı gerci üst dişleri cıkıyor ondan da olabilir diye düşünüyorum umarım öyledir. Doğum günü içinde hala bir karar veremedim bende arkadasların fikirlerini bekliyorum.

doktorlar emzirmeyi 2 yaşına kadar öneriyor arkadaşlar. madem emiyorlar kıymetini bilin. gelişimleri bağışıklık sistemleri herşeyi farkediyor anne sütü alan bir bebekte.. benim kızım 4-5 ay emdi.

ya evet arkadaşlar şu doğumgünü konusu hep havada kalıyor. neler yapmayı düşünüyorsunuz. pastasından ikramlara kıyafetine bi konuşalım aklımızdakileri paylaşalım ne dersiniz?
ben fotoğraflı pasta araştırdım 30 kişilik 110tl civarı. bi aklım ilk doğum günü imkanlarım kadar ne istersem yaptırayım diyor sonra yazık diyorum o kadar paraya. çeşit çeşit tarifler var evde yapıyım diyorum pasta süslerini şeker hamurunu v.s. hazır alsamda 20-30 tlye çıkıyor.
tabi bebekle ne kadar hazırlanabilirim bilmiyorum ama aklımdan geçenleri yaparsam 8-9 çeşit olacak. ideali kaç çeşittir sizce çokta abartmayayım. önereceğiniz tadı garanti tarifler varmı?

canim ilk dogum günü bence resimli pasta yaptir ama cok büyük yaptirmana gerek yok cünkü zaten cesit cok olunca herkesin karni doyuyor pastadanda tadimlik yiyebiliyorlar benim yakinlarim yapmisti pastanin yarisi artti nerdeyse ziyan olmasin normal bir boy yaptirirsin.ben dogum günleri icin desenli cocuk tabak .bardak vs. almayi düsünüyorum cok güzeller hem 1 defa kullanip atiyorsun pratik yani,hemde cok tatlilar ama Türkiye´de fiyatlari nasil bilmiyorum,kizlar icin barbielisi falan var cok sirinler.ben kizima elbise almayi düsünüyorum bakalim daha bir ayimiz var siz neler yapacaksiniz?

resmini koymaya calistim ama umarim olmusstur.Tabagi,bardagi,pecetesi,davetiyesi her seyi var ama ben hangisini sececegim konusunda kararsizim

Son düzenleme:
Valla bende güzel bir şeyler yapmak istiyorum dediğiniz gibi resimli bir pasta yanına bir kaç çeşit daha. Hazır renkli süslü tabaklar bardaklar ideal kullan at ( türkiyede de var onlardan) ben birde parti süslerinden alıp ortalığı süslemeyi düşünüyorum balonlar falan güzel olur sizce?. Şu resimli magnetlerde iyi fikir ama çok maliyetli olurmu acaba? hiç daha araştırmadım ben, sanırım arzuco arkadaşımız yaptıracaktı resimlerini koyarım demiştin nasıl oldu yaptırabildinmi? Eger hava güzel olursa apartmanımızın çok güzel bir bahçesi ve havuzu var orda yapmayı düşünüyorum eğer olmassa evde olur muhtemelen. Tabi benim bıdık hala yürümüyor kucaktan kucağa yürüse tam süper olurdu. Başka başka fikirleri olanlardan da bekliyoruz fikirlerini.

benim bu tabaklar hoşuma gitti. çeşitli magnet örnekleri var. biblo falan. benim magnet tanesi 1 tl bile etmiyor. ama ben magnete badem şekeri falan eklemicem. hemen açıp sekeri yiyiveriyorlar :)
fot bastırdım fotoğrafı oval kestim kenarına bu çiçeklerden yapıştırdım arkasınada karton ile mıknatıs yapıştırdım.

resmi eklicem bi ara...

bizim davetliler büyükler.. çocuk 1-2 tane olacak onun için kağıt tabak düşünmedim. ama mahallenin çocuklarına kurabiye dağıtmak istiyorum onlarda şunlardan. fotolar alıntıdır..

benim 12 günüm kaldı. kzıımda hasta. bakalım ne yapıcam :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…