Hey 2008 Anneleri Nerdesiniz?

arzuco canım harikasın ya döktürmüşsün valla elllerine sağlık. Kızınada sağlıklı, mutlu, huzurlu ailesiyle birlikte nice güzel yaşlar diliyorum kocaman öpüyorum. Darısı bize bende şimdiden paniklemeye başladım. Allahtan annem gelecek nisa yı oyalar en azından bende diğer işlere bakarım. Dün kızıma doğum günü elbisesi aldım bayıldık valla acayip yakıştı :) ama ayakkabı bulamadım istediğim gibi inşallah onuda bugünlerde halledicem..

canım hiç paniklemeye gerek yok. bak annende gelecekmiş bebeği oyalamak en büyük yardım. benim annem biraz uzakta olduğu için gelemedi. ben çok zorlandım. buse'de ilgi görmediğinde huysuzlanıyordu. onu bırkıp birşey yapamadım.
başkada bi allahın kulu yardım teklif etmedi aslında kayınvalidem eltim üst katlarda oturuyorlar ama misafir gibi gelip gitmeyi tercih ettiler. şimdiden sağlıklı mutlu yıllar diliyorum nisa'ya kaydirigubbakcemile3

iyi ki doğdun gülcee mutlu yıllar sanaaa.. sağlıklı mutlu nice yıllara inşallah.. bugün doğum gününüz galiba.. ben birkaç tarif ekledim. sormak istediğin tarif olursa yardımcı olurum canım

iyi ki doğdun gülcee mutlu yıllar sanaaa.. sağlıklı mutlu nice yıllara inşallah.. bugün doğum gününüz galiba.. ben birkaç tarif ekledim. sormak istediğin tarif olursa yardımcı olurum canım

Sağol canım teşekkür ederiz bugün doğum günümüz ama hafta sonuna inş yapmak istiyoruz zencefilli kurabiyene bayıldum barbieliye bayıldım hepsi çok güzel çok güzel fikir oldu banada bakacagım tariflerine

Bakalım baya kalabalık olucaz o yüzden panikliyorum bi aksilik cıkmadan atlatırız inşallah. Annemin gelmesi iyi olcak benimde uzakta annem aslında ama allahtan nisanın doğum günü için geliyor birazda kalcak büyük yardımcı :) Seninkiler ayıp etmişler ama. Ne yapıcaksın bazı insanlarda öyle düşüncesiz olabiliyor. Atlattın ya boşver artık.

bende mart annesıyım mart 13te 1 yası bıtıcek oglum yuruyor 6tane dısımız var anne mama addı meme baba gıbı bır suru bıseyler anlatıyor yaramazlık hat safada ne cekmece ne dolap kalıyor cok yoruluorum pesınden cok zor kızlar cok kızsamda takmıyor benı delırcem vallaa

bende cuma gunu yapıcam kısmetse sımdıden heyecanlandım valla yardımcı olmaya gelıcek yakınlarım var ama kızlar ne yapsam dıye kararsızım arzuco supersın yaa tarıf yazda bızde faydalanalım canımcım

arzuco hepsi cok güzel görünüyor ellerine saglik canim kümpet pastayla cicek kurabiyenin tarifini yazarsan cok sevinirim tesekkürler

merhaba arkadaşlar, ben yeni katıldım aranıza. Evet 2008 mart anneleri olarak bu ay hepimiz için heyecan ve mutluluk dolu. Ben bir senenin nasıl geçtiğini anlayamadım.Daha dün gibi kucağıma verildiği an minik cadımın. 21 mart da 1 yaşını dolduracak canımın içi.Hepimize kolay gelsin...Ve Bütün bebişlerimizin doğumgününü kutlarım. :ecrin_bebek:

kümbet pastanın tarifini eklemiştim. şimdi kurabiyeyide ekliyorum. burayada yazabilirim . zaten kurabiye tarifi aynı. ben malzemeyi bol tuttum sonra hamuru 2 ye böldüm birisine zencefil kattım bu çubuklu kurabiyelri yaptım. diğer hamurada gıda boyası ile yarım yemek kaşığı pudra sekeri kattım renkli kurabiye oldu :) siz isterseniz tarifin yarısı ile yapın. bu ölçülerle yaklasık 50 kurabiye çıkıyor.
zencefilli kurabiye: 200 gr. margarin. yarim çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 kabartma tozu, 2 yumurta aldığı kadar un. bir çay kaşığı zencefil. (tamamını zencefilli yapacaksanız 1 tatlı kasığı zencefil koyarsınız) bonibon çöp şiş.
malz.hepsini yoğurup tart hamuru gibi yağlı yumuşak bi hamur elde ediyoruz. ben hamurun yarısını ayırdım zencfil katıp biraz daha yoğurdum severseniz tarçında koyarsınız. yarım parmak kalınlığında hamuru açıp şekilli kalıpla kesiyor ortasına 1 bonibon koyup yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz. önceden ısıtılmış 180 derece de 10-15 dk pişiriyoruz (hemen yanabilen bi hamur benim fırınımla 15 dk.pişti) fırında çok kalırsa bonibonlar çatlıyor. piştikten sonra sıcakken çöp şişleri takıyoruz. bu kadar inşallah anlatabilmişimdir. diğer hamurada yukarda dedğim gibi şeker ve boya ilave edip aynen pişiriyoruz. piştikten sonra pudra şekei serptim

bu kurabiyeyi 2 -3 gün önceden yapabilirsiniz ama kapalı bi yere koymayın o zaman yumuşuyorlar ben üstüne poşet geçirdim tozlanmasın diye mutfakta beklettim.
ben aslında gıda boyası kullanmayı sevmiyorum. gıda boyası yerine kakaoda kullanılabilir

Son düzenleme:
Kızlar bende bugün kızıma ilk ayakkabısını aldım yürümüyor ama olsun doğum günü elbisesinin altına şimdi ayakkabısız olmaz :) valla çok heyecanlıyım ya...daha var ama hazırlıklar son gaz kızımı düzdüm asıl zor iş mamalar şimdi. Evet ya şu tarifleri alsak iyi olur..

olur olur dahada güzel olur hatta. ben bi yandan bebekle ilgilendim iki pış pış arasında bişeyler yapmaya çalıştım

bende simdiden degisik tarifler ariyorum bizimkisi 26 mart ama 28 martta kutlariz sanirim cünkü persembeye geliyor dogum günü kizimin, hafta sonu daha rahat oluruz 29 martta benim dogum günüm :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…