- Konu Sahibi hayalseverrr
-
Mercimek çorbası
Et sote
pilav
Fırında kremalı patates
salata
börek
patlıcan salatası
yogurtlu havuç
zeytin yağlı barbunya
sarma
tatlı
Bu menü ile memnun olmayan 1 kişi tanımadım
çikolatalı canım o kadar strese göre tatlıda beni damagıma hitap etsin
halleyli pasta olabilir minik kuplara koy üzerine çikolata sos bitti
tamam canım bekliyorum
ne tatlısı bu
şimdilik öyle görünüyolar
eti babama aldırca kasap arkadaşı var
kuzu eti kokmuyo mu ben mi yanlış biliyorum:44:
evet bu menüde eksik görünmüyor ama sütlaç sevmiyoruzBen size guzel bi menü yazayım mı :)
Başlangıç
-Mercimek corbasi (lokanta usulü)
Ara sıcaklar
-Etli(kiymali) yaprak sarma
-Güveçte kasarli mantar
Ana yemek
-Kuzu guvec
-Orman kebabı(hem kırmızı hem beyaz et yapmak isterseniz ikisi birden)
-pilav(benim tercihim bulgur pilavı Yada iç pilav)
Mezeler
-kozlenmis kırmızı biber nar eksisi,limon,zeytinyağı ile
-yogurtlu semizotu(salatalık,nane ilavemi)
-gavurdağ salata
-karpuz
Tatlı
-kesinlikle fırın sütlaç bence bu menü tamamdir
kuzu eti mis gibi kokar:)Hayvanlar yaslandikca kokusu artar.Yani koyun daha cok kokar.Ama kuzu eti yiyen birisi de kolay kolay baska sey yemez benim gibi:)Bir de hayvanin cinsine göre degisir kokmasi.Bir sorun kuzu seviyorlarsa kokusunu görmezden gelin ki gercekten de genc hayvan cok kokmaz.Ayrica o koku daha cok kaynayinca cikar.
Lahana dolması ayrı, onuda çok yaparlar hanımlar kıştan depo ederdi 20 30 tane lahanayı yaz çıkana kadar kullanırlardı
benim dediğim karışık, lahana, yaprak sarma, kuru biber, kuru patlıcan bunları karışık doldurur sumak ekşisi dökerek pişirirler harika olurdu
Katıklı dolmayı bikere yedim ama sevmemiştim belkide kabağı sevmiyorum ondan olabilir:2:
Bir de çorti var lahana turşusuyla yapılan
evet bu menüde eksik görünmüyor ama sütlaç sevmiyoruz
Sütlaç yerine profiterol koyuyoruz o zaman
çayın yanında olur mu ki
Valla ben bayılırım :) hem bezlerin ici kremali oluyi vok ağır olmuyo gibi geliyo bana
menün gayet hoşş ..
et yiyen yarı tavuk yiyen ayrıysa, ayrı ayrı sunacaksın ..
tercihen yiyecekler .. napcaksın ..
tatlı olarakta cikola soslu birsey ; kıbrıs tatlısı ..
yada mozaik pasta gibi birsey olabilir hafif..
ama doğuluysa sevgilin ler baklava severler ..
şerbetli tatlıyı onlar gelirken alır büyük ihtimal o yüzden bana hafif bişey lazım kıbrıs tatlısına bakıcam
Mercimek çorbası
Et sote
pilav
Fırında kremalı patates
salata
börek
patlıcan salatası
yogurtlu havuç
zeytin yağlı barbunya
sarma
tatlı
Bu menü ile memnun olmayan 1 kişi tanımadım
Doğulu insana et soteyi verin, gözüde karnıda doyar :) Tabağa pilav, fırında patates, et soteyi koyduktan sonra arzularına göre diğer saydıklarımdan tabaklarına eklediklerinde zaten yeterince dolu olacaktır.
Tatlı olarakta kadayıf yapabilirsiniz. Yok eger kendileri baklava alıp geleceklerse bunu birlikte olduğunuz insana önceden uygun bir dille sorarsınız, sizde bisküvili sütlü bir tatlı yapabilirsiniz, Hem hafif olur.
Hakikatten çook güzel bir menu. Adamlar bunu begenmezlerse pes, gerçekten pes! Sahsen benim tüm sevdigim yemekler o menude yaziliyorAyrica ben tam yemekten anlamam fakat tatli olarak ben irimik tatlisini çok severim. Bu bir öneri olabirmi?
Konu sahibinede bol mutluluklar dilerim. Bunlar çok güzel tatli heycanlar (ben o anda stressten geberiyordum, ama yine adini tatli telas koyalm)
son kararı artık anne vericek şu an tatlı olarak cheesecake yada tiramisu düşünüyorum çok teşekkür ederim fikrin içinIslim kebabı yerine et sote yapsanz daha hos olur bence. Tatlı olarak da cikolatalı istiyosanz kesinlikle profetirol. Irmik tatlısı da guzel olur yannda dondurmayla servis edersiniz. Mutluluklar =)
İnstagramda sukrankaymak ismiyle aratırsan çok güzel tarifler çıkar karşına özellikle tatlı olarak. Ana yemek olarak ben kavurma yapardım ama böyle salçalı falan. Yanıma pilav ve patates püresi. Çorba olarak mercimek çorbasını seçerdim. Havuçlu salata, zeytinyağlı sarma, mis gibi çoban salata da yaptın mı yanına off yemede yanında yat. Bizde bu akşam iftar menüsünde bunlar var :) tavuk sevenler içinde orman kebabı yapabilirsin. Bu sofrayı kesinlikle beğenirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?