Hibe

Biz burada "ben olsam vermem" dersek vermeyecek misiniz insanların parasını?
Ben böyle ilginç konu görmedim bu forumda. Sanki 3 bin liradan bahsediyorsunuz, öyle bir rahatlık.

Bu devirde kimse kimseye 30 bin lirayı babasının hayrına vermez yalnız. Size hibe etmemişler ki o parayı

Her yıl Ramazan ayında bizlerde yapıyoruz , çevremdeki tanıdığım çoğu kişi zekat Yada fitre olarak karşılıksız yapıyor elinden geleni. Aile içinde ultra zengin yaşayan akrabalarımız en fazla 3-5bine kadar yapıyor bu yardımları . Oda tek kişiye değil, genelde ayrı ayrı ailelere dağılıyor bu mebla.
Kuran kursu , okul, Yada cenazelerde yapılan yardımların tabi ki karşılığı beklenmez. Açıklamanız gereksiz ve mantık dışı olmuş. sizin desteklediğiniz konuda ki 30bin tl hibe edilmemiş ‘borcunu öde rahatla nasılsa ilerde ödersin’ mantığıyla yardımcı olunmuş. Konu sahibi o parayı yemiş, düğün dernek yapmış. Şimdi de dert yanıyor neden istiyorlar bu parayı diye.
Valla bu zamanda kimseye yardımda etmeyeceğiz anlaşılan. Dert sahibi oluyor insan boşu boşuna

Sizin cevaplarinizi okudum size de üzüldüm . Ama adamin bu parayı borç olarak verdiği belli. Esiniz en başta vermem ben demeseydi şu an ogullari sizi darlamazlardi. Yavaş yavaş ödeyeceğini söyleyip durumunu anlatsaydi keşke

Son düzenleme:
Canım sadece senin ilk msjini okudum diger sayfaları okumadim önce onu söyliyim.
Ya 30 bin TL bu üç beş lira değil ki
Alırken net birşey soylenmeliydi adam hibe ediyor gibi de olsa ,ısrarla sormaliydiniz
Ne şekilde verdiğini ısrarla öğrenmeliydiniz.
Siz odeyemem dediniz onlarda alın alın dedi
Siz hibe sandiniz of
Canınız sağolsun büyük bir ders bu hayata dair kendinizi sorgulamaniz gereken ayrıca.

O değil de, sizden parayı istediklerinde " Ne borcu,o parayı borç mu verdiniz " derken hiç mi utanmadiniz,ben okurken yüzüm kizardi.Bari çaktirmasaydiniz.

Üstelik geçen seneki 30 bin şimdi oldu sana 60 bin aslında...Buna rağmen adamlar sizden yine 30 bin,artı taksitle geri ödemenizi istemişler...Resmen zarardalar.Bu devirde bu kadar toplu parayı borç bile olsa kimse kimseye şak diye çıkarıp vermez.Helal olsun adamlara.

Bu para olmasaydi da toplu odemeleri yapacaktiniz. Bu yeterli bir aciklama degil. Bu parayi nereye kullandiniz peki? Bu insanlarin parasini geri vermelisiniz. Onlarin mal varliklarinin coklugu sizi ilgilendirmez.

Siz 30 bini borclarinizi kapatmak icin almadinizmi? Daha neyin 30 bini arti borcumuz diyorsunuz? Ayrica sizde ki de isguzarlik. Demek gercekden sizin gibi iinsanlar da varmis. Vay be. Siz ne kadar safsiniz( ya da safliga yatiyorsunuz) kim kime bu zaman da 30 bin verir ki veren sahis da esinizin halasinin kocasi. Babasi da degil. Hay yarabbim ya gecekmisinzi siz?

Yalniz adam ciddi zararda.. 6 ay once verdigi 30bin 10 bin dolar yapiyordu, simdi 10 bin dolar 70 bin lira yapiyor neredeyse.. 40 bin liralik ciddi bir zarari var, yine iyi niyetliymis dolar uzerinden vermemis.. ayrica ne kadar zengin oldugu da sizi hic ilgilendirmiyor, zengin de size mi zengin? Kim neden parasini baskasinin yaptigi borc icin hibe etsin?

Oha kari-koca rahatliga bak Tabiki kalkip da borc verdik demeyecekler, sizden o parayi zamanla odemenizi beklemisler, gayette iyi insanlarmis suistimal etmeyin bence.

Aile tümden tuaf
İstemiyorsa neden parayı zorla verir karşı tarafa insan
Bide vereceğin paranın geri gelmeme olasılığını düşünmez mi kişi
Size gelince 30 binlira az para mı
Millet birbirine bir elma verirken bile kar amacı güderken 30 binlirayı alırken hiç mi düşünmediniz
Konuya gelince karşı tarafın elinde size parayı verdiğine dair herhangi bir resmi evrak yoksa bu sizin insafınıza dürüstlüğünüze kalmış birşey
Sizinde konunuzdan belliki ödemeyeceksiniz
Enağiliğine yansın ne diyelim
Yanlız sizde bunu bilin o parayla asla biryere varamazsınız

Oha
Parayi almis uzerine de yatmissinjz
Akraba denilen kisiler neden boyle belesci anlamiyorum. Bizde de var sizin gibisi artik gorusmuyorum.

Verdikten 6 ay sonra istemiş ve gecen kışın istemeye başlamış.
Yani 1-1.5 yıl önceki dolar kurunu kullanman gerek hesap için

tabıkı 30 000 borç.kım hayrına verır.hem zengınler dıye sıze parayı bağışlamak zorunda değiller.onlarda kazandı etti.yardımda etmişler bı nevi.gelen borçla diğer borç kapanmişrır bı nevi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…