Bizimkiler de Ankaralı fakat böyle bir şey ne duyduk ne yaşadık. .Bulundugum yerin yerlisiyim ki Ankara'dayım ailemle birlikte civar köylerin hepsini biliyorum ve burda sistem bu sekilde isliyor. Koy dedigim yerler de eski baglica dodurga sehitali yapracik incek bilen bilir buralari ve ne kadar ettigini.
Konu sahibine nerden bu kaniya vardim dersen bastan borc lafi gecmemesinden ve teklifin karşı taraftan gelmesinden.
Kimsenin parasının üstüne yatmıyoruz birkaç ay önce yardım etti elimizi rahatlattı simdi o parayla bizi geri zor duruma sokuyor
Siz şimdiye kadar geri almamak üzere en çok ne kadar yardım yaptınız acaba?Bu arada arkadaslar bilmeyenler icin ic anadolu kirsal yapısı az bucuk budur. Topraklar para ettikten sonra cogu ya toprak satip ya üzerine daire yaptirip zengin olmuştur. Kendi iclerinde ilgimc bir vakıf kulturu vardir mesela kuran kursu cami yaptirilacak olur birileri yardim yard etmeyenlere de baskı yapılır utanmiyorsun da paranin zekatini ver diye ve gönüllü gonulsuz tum varlikli insanlar belli miktar yardim yapar. Aynisi aile iliskilerinde de gecerlidir biri zor duruma dustugunde hastalik veya borç bir kısım gönüllü yardım eder diger zengin akrabalara da baskı yapılır yegenin degil mi kuzenin degil mi malının zekatını ver vs... Muhtemelen halagile de böyle bir baskı yapildi çevrenin dilini tutmak icin yaptılar sonra da içleri el vermedi geri istiyorlar
Bende İç Anadolu'nun tam göbeğindenim ama böyle saçma bişeyi hiç duymadım :))Bu arada arkadaslar bilmeyenler icin ic anadolu kirsal yapısı az bucuk budur. Topraklar para ettikten sonra cogu ya toprak satip ya üzerine daire yaptirip zengin olmuştur. Kendi iclerinde ilgimc bir vakıf kulturu vardir mesela kuran kursu cami yaptirilacak olur birileri yardim yard etmeyenlere de baskı yapılır utanmiyorsun da paranin zekatini ver diye ve gönüllü gonulsuz tum varlikli insanlar belli miktar yardim yapar. Aynisi aile iliskilerinde de gecerlidir biri zor duruma dustugunde hastalik veya borç bir kısım gönüllü yardım eder diger zengin akrabalara da baskı yapılır yegenin degil mi kuzenin degil mi malının zekatını ver vs... Muhtemelen halagile de böyle bir baskı yapildi çevrenin dilini tutmak icin yaptılar sonra da içleri el vermedi geri istiyorlar
Yok daha neler :)Bu arada arkadaslar bilmeyenler icin ic anadolu kirsal yapısı az bucuk budur. Topraklar para ettikten sonra cogu ya toprak satip ya üzerine daire yaptirip zengin olmuştur. Kendi iclerinde ilgimc bir vakıf kulturu vardir mesela kuran kursu cami yaptirilacak olur birileri yardim yard etmeyenlere de baskı yapılır utanmiyorsun da paranin zekatini ver diye ve gönüllü gonulsuz tum varlikli insanlar belli miktar yardim yapar. Aynisi aile iliskilerinde de gecerlidir biri zor duruma dustugunde hastalik veya borç bir kısım gönüllü yardım eder diger zengin akrabalara da baskı yapılır yegenin degil mi kuzenin degil mi malının zekatını ver vs... Muhtemelen halagile de böyle bir baskı yapildi çevrenin dilini tutmak icin yaptılar sonra da içleri el vermedi geri istiyorlar
Bu arada arkadaslar bilmeyenler icin ic anadolu kirsal yapısı az bucuk budur. Topraklar para ettikten sonra cogu ya toprak satip ya üzerine daire yaptirip zengin olmuştur. Kendi iclerinde ilgimc bir vakıf kulturu vardir mesela kuran kursu cami yaptirilacak olur birileri yardim yard etmeyenlere de baskı yapılır utanmiyorsun da paranin zekatini ver diye ve gönüllü gonulsuz tum varlikli insanlar belli miktar yardim yapar. Aynisi aile iliskilerinde de gecerlidir biri zor duruma dustugunde hastalik veya borç bir kısım gönüllü yardım eder diger zengin akrabalara da baskı yapılır yegenin degil mi kuzenin degil mi malının zekatını ver vs... Muhtemelen halagile de böyle bir baskı yapildi çevrenin dilini tutmak icin yaptılar sonra da içleri el vermedi geri istiyorlar
Bu soruya hiç cevap verilmedi. Sanıyorum para borçları değil başka bir yatırıma bağlandı.
Siz o 30 bini naptiniz ?
Arkadaşım bu uygulama diye bahsettiğiniz uygulama nedir?Sizin gormemis olmaniz bu uygulama yok manasina gelmiyor bizzat çevremde defalarca gördüm kuran kursu yapilacak diye 500.000 tl lik arazisini bagislayani gördüm 30.000 tl yardim oyle cok uçuk değil kendi dayim kanserden öldü buyuk teyze ve halalardan yaklasik 150.000 tl hibe geldi bundan 4 sene önce.
Ayrica ben ve kendi ailem de akrabalarimizdan düşkün veya borclu olanlara her yıl belli bir miktar karşılıksız yardım yaparız soran arkadaşa binaen. Desteklersiniz veya desteklemezsiniz bu benim çevremde var olan bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?