Hibe

Kim hayrına 30.000 verir ki. Dünyanın en zengini olsa bile karşılıksız vermez o parayı. Siz de borcunuzu kapatsaydınız, nasıl yani var olan borcunuza bir 30.000 daha ekleniyor? Neye harcadınız merak ettim

Bizimkiler de Ankaralı fakat böyle bir şey ne duyduk ne yaşadık. .

Bu devirde kim kime 30 bin TL'yi hayrına verir ki. Eşinizin de telefonda "borç olarak veriyorum demediniz" demesi çok komik olmuş. Ya ne için verecekti ki? Kendi çocuklarına verir verecek olsa, ki bu zamanda baba bile evladından borcunu istiyor.
Cidden güldüm ben bu konuya :) )

Başka zaman verirsiniz diye konuşma yapmamışlar.. E yapmalarına gerek mi var? Başkasından alınan para emanettir, geri ödenir.
Ağzım açık kaldı yeminle ya

Yok artik daha neler !

Hem siz olasniz ne yapardınız verirmiydinuz diyorsunuz hem biz paralarini yemedik tabiki vereceğiz diyorsunuz hemde borc olarak vereceklerini bilseydik almazdık bir borcun altina dahi girmezdik diyorsunuz

Gercekten tuafsiniz birinden 1 lira bile alsam odemedem uyuyamam tamam 30.00 yuklu miktar zorda olan için ha deyince verilmez ama siz bu parayi bariz bu parayi borc olarak degilde hediye ettiklerini düşünmüşsünüz.

Hos oyle olsaydi bile sizin niyetiniz vermek olsaydi toplayıp azar azar odemeye calissaydiniz onlar ya borc olarak vermedik diyip teklifinizi geri çevirir yada azar azar sizi zorlamadan borcunuzu kapatirdiniz.

Bu kafayi bitakin ne olur onlar sizin zor zamaninizda yardiminixa koşmus biirdaha zora düşseniz boyle yaptığınız için isteyecek kimseniz kalmaz

Siz şimdiye kadar geri almamak üzere en çok ne kadar yardım yaptınız acaba?

Bende İç Anadolu'nun tam göbeğindenim ama böyle saçma bişeyi hiç duymadım :))

Yok daha neler :)
Valla az değilsiniz, ama yemezler

13 yildir ankara geliniyim hic boyle bisey gormedim duymadim, aksine aile apartmaninda oturup birbirlerine yedirdikleri bir lokmanin hesabini yapanlari cok taniyorum
Bu devirde kimse kimseye bedava ekmek vermiyor.

Israrla sorulmuş o 30bin ole ne yaptiniz diye cevap vermiyorsunuz. Belli ki yemissiniz gezmişsiniz

Bir konuyu daha anlamadim. Sizi sünnet konusunda görmüştüm. 5.5 yaşındaki oğlunuza 4 yaşında sünnet yaptığınızı yazmıştınız geçen hafta. Baktım da şimdi oysa 1.5 ay önce sünnet düğünü yapmışsınız. Sünnet yaptırmadan sırf altın toplansın diye düğün mü yaptınız?

Bide parayı taa kisin istemeye başladı diyorsunuz. Neredeyse tekrar kış geliyor. Bi 6 ay öncesi de taa geçen sene ilkbaharda demek size para vermişler.

Yılı geçmiş bir kuruş ödememişsiniz. Üstüne düğünler falan. Sizce her gün aramaları çok normal değil mi?

Ben olsam ben de isterdim. Istiyorlar eee biz borç almadık ki diyorsunuz. Üstüne neredeyse yılı dolacak verecek gibi de durmuyorsunuz. Ben olsam artik aramam eve gelip bizzat isterim

Sizin gormemis olmaniz bu uygulama yok manasina gelmiyor bizzat çevremde defalarca gördüm kuran kursu yapilacak diye 500.000 tl lik arazisini bagislayani gördüm 30.000 tl yardim oyle cok uçuk değil kendi dayim kanserden öldü buyuk teyze ve halalardan yaklasik 150.000 tl hibe geldi bundan 4 sene önce.
Ayrica ben ve kendi ailem de akrabalarimizdan düşkün veya borclu olanlara her yıl belli bir miktar karşılıksız yardım yaparız soran arkadaşa binaen. Desteklersiniz veya desteklemezsiniz bu benim çevremde var olan bir durum.

Borç üstüne borç eklenmemiş borcunuzu toplu ödemeniz için verilmiş muhtemelen. Ve evet az az da olsa geri odemeyebilmelisiniz. Doğru olan o gün ne zaman geri ödeme isteneceginin konusulmasiydi. 1 sene sonra 5 sene sonra gib geri ödeme günü belirlenmeliydi. Ama hibe falan edildiği nasıl aklınıza gelir 30 tl degil 30 bin.....

Yahu herkes bi tuhaf. Hadi onlar bi acayip durduk yere 30 bin çıkarıp verdiler siz ne demeye aldınız? 30 lira değil bu 30 bin. Siz olsanız öder misiniz ne demek? Ödemeyiz desek üstüne mi yatacaksınız o kadar paranın. Kk bana hergün yeni şoklar yaratıyo

Arkadaşım bu uygulama diye bahsettiğiniz uygulama nedir?

Kuran kursu tabiki yardımlarla yapılan bir bina. Ne yani gidip orda namaz kilanlardan paralarını isteyecek degiller Ya?

Adam hayır yapmak istiyor, gidiyor yaptırıyor. Ben mimar olarak bana da geliyorlar, kuran kursu yapacağız yardımlarla, projesini çizer misin diyorlar çiziyorum hayrima tabiki parasını dusunmuyorum.

Karsilastirdiginiz örnekler o kadar alakasız ki.

Kardeşleri zor durumdayken kardeşler birleşip yardım ederler tabi olması gereken budur.
Hele ki ölen kardeşin kalanları için yapılan yardım zaten geri istenmez.

Yada biri bi iş yapar batar. Herkes elinden tutar çıkarır.

Ama kendi çocukları hayattayken, zaten işi sürekli borç içinde olduğunu bildiği birine kim karısının yeğenine çıkarır borcum 25 dediği halde 30bin verir?

Konu 30 binin çok büyük para olması elbette değil.
Ama adamlara göre tüm borcunu kapatmasına vesile olan, hatta üstüne gayet sünnetini düğününü yapabilen birinin borcu geri ödemeyi teklif bile etmemesi.

Yani belki 6. Ayda bile olsa bi açıp ne zaman ödemeye başlayalım diye bile konuşsa belki istemeyecekti. Bence karşıdaki baktı ortada bi teklifsizlik var istedi. Yoksa parasına yapışan insan 6. Ayı beklemez ilk aydan peşine duserdi

Konu sahibi sabahtan beri gelmemiş.
Verecek cevabı yok belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…